Τιμή σε όργανο του Σπουρδαλάκη

Δυστυχώς όμως μπορεί και όχι. Είδες πως αντιστραφηκαν οι ρόλοι μας μέσα σε μια μέρα?

Άνθιμε αν δεν κάνω λάθος το εχω ξαναγράψει αλλα ας το αναφέρω ξανά.
Οταν ρωτάω τους οργανοποιούς ποίοι αγοραζουν τα ακριβότερα όργανα παντα η απαντηση ειναι "οι ερασιτέχνες, απο τους επαγγελματίες δεν περιμένουμε να ζήσουμε ".

2 «Μου αρέσει»

Εγώ πιστεύω κανείς δεν ξέρει τί έχει γίνει.Μόνο αυτός που το αγόρασε και ο οργανοποιός.Γιαυτό καλύτερα να μην κάνουμε υποθέσεις.Ένας άνθρωπος που δίνει 4.500 ευρώ νομίζω είπατε ότι κόστιζε,είμαι σίγουρος ότι γνώριζε για
την εγγύηση και το δικαίωμα ανταλλαγής.Τα γράφει και στην ιστοσελίδα του ο άνθρωπος.Οπότε αν δεν του έκανε το μπουζούκι Μανώλη θα πήγαινε να πάρει άλλο.Εδώ όμως ειπώθηκε ότι το έβαλε αγγελία για 2000 ευρώ.Οπότε κάτι δεν κολλάει σε όλα αυτά με αυτό που γράφεις.
Εντωμεταξύ μπορεί να μιλάμε και για διαφορετικά όργανα καθώς φωτογραφίες δεν έχουμε οπότε να είναι εξαρχής λάθος το θέμα και το πάμε μόνοι μας αλλού για αλλού.Είναι κρίμα για τον οργανοποιό.

Το να μην θέλει ανταλλαγή δεν το θεωρώ αδύνατο. αν για κάποιο λόγο έχει αποφασίσει ότι δεν θέλει όργανο του συγκεκριμένου κατασκευαστή πια παρά θέλει ένα τμήμα των χρημάτων του πίσω. Από το να έχει ανάγκη τα χρήματα μέχρι να αποφάσισε ότι θέλει όργανο άλλου οργανοποιού ή καθόλου όργανο όλα είναι πιθανά νομίζω.

1 «Μου αρέσει»

Χαίρομαι που γράφονται δημοσίως κάποια πράγματα. Το φόρουμ είναι και για κριτική, όχι μόνο για διαφήμιση. Και μάλιστα από τους άμεσα ενδιαφερόμενους, με προσωπική εμπειρία.
Έχω γράψει κι εγώ κατά καιρούς την γνώμη μου σε σχέση με τις ανταλλαγές, καθώς και με κάποια θέματα που είχαν παρουσιαστεί σε όργανα (χωρίς να έχω προσωπική εμπλοκή ή επαγγελματικό συμφέρον).
Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την συζήτηση, δεν θα επαναληφθώ εφόσον δεν έχω κάτι να πω από προσωπική εμπειρία για το συγκεκριμένο όργανο. Για τα υπόλοιπα υπάρχουν τα αντίστοιχα θέματα στο φόρουμ.

3 «Μου αρέσει»

Εδώ εγώ δεν βλέπω κάποιο παράπονο ή πρόβλημα ή εύλογη κριτική προς τον μάστορα Σπουρδαλάκη. Σενάρια διαβάζω και χαρακτηρισμούς περί ανηθικότητας (σε εισαγωγικά βέβαια…) Αναρωτιέμαι τι εξυπηρετεί το θέμα και γιατί δεν επεμβαίνει το φόρουμ…

Κάθε όργανο που πουλάει ο Σπουρδαλάκης απευθείας ο ίδιος καλύπτεται από εγγύηση και ο αγοραστής έχει δικαίωμα να το ανταλλάξει με άλλο, ίδιας αξίας, αν δεν το καλύπτει ηχητικά, όσες φορές θέλει.
Άρα για αυτό το όργανο -αν ισχύει το σενάριο που περιγράφετε και έχει περάσει από κάποιον αγοραστή- ο οργανοποιός παίρνει την ευθύνη και κρίνει ότι είναι σε κατάσταση βιτρίνας, είναι ισάξιο με όλα αυτής της κατηγορίας και στα οποία μπορείς να έχεις πρόσβαση για ανταλλαγή αν είσαι πελάτης.

Η ανηθικότητα που είναι ακριβώς;

4 «Μου αρέσει»

Το φόρουμ φιλοξενεί όλες τις συζητήσεις, είτε περιλαμβάνουν καλή είτε κακή κριτική. Προφανώς, ενθαρρύνουμε τον κόσμο και στις δύο περιπτώσεις να μιλάει με τεκμήρια, και να μη γίνονται απλά υποθέσεις. Ο προβληματισμός που τέθηκε εξ αρχής στο θέμα είναι κατά τη γνώμη της διαχειριστικής ομάδας βάσιμος και το φόρουμ πιστεύουμε ότι είναι ο σωστός χώρος για να τίθενται αυτού του είδους τα ερωτήματα. Σίγουρα θα βοηθούσε αν ο οργανοποιός ο ίδιος ξεκαθάριζε την κατάσταση εδώ, αλλά ούτως ή άλλως πιστεύουμε ότι οι αναγνώστες διαθέτουν την κριτική ικανότητα να αποφασίζουν από μόνοι τους αν μια κριτική -κακή ή καλή- μπορεί να επηρεάσει την τελική απόφασή τους αγοράς οργάνου.

Γενικότερα, ο κάθε ενδιαφερόμενος, μπορεί να αναζητήσει στο φόρουμ θέματα όπου υπάρχουν αρνητικές και θετικές κριτικές για κάθε οργανοποιό και να εξάγει τα δικά του συμπεράσματα από τις συζητήσεις.

Μερικά παραδείγματα θετικών κριτικών για τον κ. Σπουρδαλάκη συγκεκριμένα (τα οποία τα μάζεψα βιαστικά):

  1. Καινούρια κιθάρα, καινούριο (;) ήθος
  2. Κατασκευαστής - Σπουρδαλάκης
  3. Καινούργιο τρίχορδο Σπουρδαλάκη 2020
  4. Μισομπούζουκο Σπουρδαλάκη
  5. Βραζιλιάνικος Παλίσανδρος Neorion

Και άλλα πολλά που μπορούν να αναζητηθούν στην ετικέτα σπουρδαλάκης-χρήστος.


Παρ’ όλα αυτά, πρέπει να σημειώσουμε ότι η γραμμή κριτικής και δυσφήμισης είναι λεπτή. Γι’ αυτό εφιστούμε την προσοχή στα μέλη να προσπαθούν να αναφέρουν γεγονότα και όχι υποθέσεις και πάντα με τον απαραίτητο σεβασμό προς τους συνομιλητές τους και το πρόσωπο του οργανοποιού (όσο είναι δυνατό κρίνουμε την δουλειά, όχι το πρόσωπο).

6 «Μου αρέσει»

Μπάμπη να ξεκαθαρίσω οτι γράφω ως Πάνος και δεν απαντάω στην ερώτηση περί επέμβασης του φορουμ.

Όπως βλέπουμε στην αρχή του νήματος μπήκε ενα νέο μέλος και εξέφρασε μια απορία με μορφή υποψίας και ήμουν ο πρώτος που του ζήτησε να διορθώσει τον τρόπο που εκφράζεται για να μην αφήνουμε περιθώρια δυσφήμισης του μάστορα.
Η τροπή που πήρε το νήμα και έχει αφήσει ενα παράθυρο αμφισβήτησης έγινε οταν βγήκαν 2 ικανοποιημενοι πελάτες του μάστορα και ο ένας ανέφερε οτι ενα όργανο το οποίο επιστράφηκε στην αξία που αγοράστηκε, πουλήθηκε εκ νέου στην ίδια τιμη. Για οσους δεν το παρακολουθησαν απο την αρχη το συγκεκριμενο μηνυμα εχει ανακληθεί απο τον χρήστη αλλα το αναφερω γιατι ειναι απαραιτητο ωστε να βγαζει νόημα όλη η συζήτηση και το νήμα.
Απο εκεί και πέρα μένει να ξεκαθαριστεί αν ο μάστορας αναφέρει στον νέο πωλητή οτι πρόκειται για μεταχειρισμένο όργανο.
Σχετικά με την τιμή του οργάνου εξέφρασα μια δυσαρέσκεια σε περίπτωση που πωλείται στην αρχική του τιμή 2 χρόνια μετά αλλα ειναι προσωπική μου άποψη, ο μάστορας μπορεί να το πουλήσει και 10Κ αν επιθυμεί.

Τέλος το βλέπω λίγο αντίστροφα το όλο θέμα.
Η συζήτηση του νήματος όλοι ξέρουμε οτι γίνεται και σε καφενειο, ταβερνα, ρεμπεταδικο και οπουδήποτε και εκεί χτίζεται η δυσφήμιση του μάστορα.
Ίσα ισα εδω μπορεί να διαφημίζεται και να παραμένει "καθαρό " το όνομα του κάθε μάστορα εφόσον δίνονται οι σωστές απαντήσεις, κατι που μόνο τζίρο μπορεί να του κάνει.
Φυσικά και το φόρουμ δεν ειναι αστυνομικό τμημα η δικαστήριο αλλα τι πιο φυσιολογικό να μιλάμε για όργανα και μαστορους.
Επίσης εχω αναφέρει στο νήμα του μάστορα την πρόσφατη γνωριμία που ειχα μαζί του και τον ενθουσιασμό μου απο αυτη την συνάντηση.
Ξέρεις Μπάμπη ποσο σε σέβομαι και ελπίζω να μην παρεξηγήσεις την απάντηση μου.

1 «Μου αρέσει»

Πολύ σωστά τα είπες . Από την άλλη πλευρά είναι αχνά και τα σύνορα των συναισθημάτων που μας έδωσε ένα όργανο που νιώσαμε και αγαπήσαμε με την άποψη μας περί της ηθικής του του κατασκευαστή του.

Συνήθως το ταυτίζουμε, αλλά δεν πρέπει να παρασυρόμαστε. Οφείλουμε να τα διαχωρίζουμε.

Έχω πιάσει τον εαυτό μου να πέφτει σε αυτό το σφάλμα πολλές φορές, αλλά η πράξη με διέψευσε.

Και η αλήθεια είναι ότι από τις πράξεις μας κρινόμαστε όλοι και όχι από τα κίνητρα ή τα συναισθήματα μας.

Οπότε μοιραία και οι οργανοποιοί είναι άνθρωποι και σχετικά με την ηθική τους θα κριθούν από τις πράξεις τους και τα όργανά τους θα κριθούν ως δημιουργήματά τους. Είναι διαφορετικά πράγματα.

Έχω προσωπικά μεγάλη ευαισθησία σχετικά με ανήθικες ή παραπλανητικές ενέργειες εις βάρος ανυποψίαστων αγοραστών οι οποίοι έχουν αγνά (ίσως παιδικά) συναισθήματα κατά τη διάρκεια μίας αγοράς και αυτό εκλαμβάνεται ως πρόσφορο έδαφος για προϊόν εκμετάλλευσης. Είμαι πολύ κατηγορηματικός σε αυτό. Και δεν το λέω ως αγοραστής. Για πάνω από 20 χρόνια, το μοναδικό επάγγελμα που γνώρισα, αγάπησα και ασχολήθηκα στη ζωή μου είναι το εμπόριο. Ζω εγώ και η οικογένεια μου αποκλειστικά από αυτό. Αλλά και ο συγκεκριμένος οργανοποιός εφόσον προσπαθεί να αγοράζει τα μεταχειρισμένα του όργανα που πωλούνται από αγγελίες και να τα μεταπουλάει, ξεφεύγει από τα όρια του κατασκευαστή και λαμβάνει μία δεύτερη ιδιότητα του εμπόρου, αφού κάνει αγοραπωλησίες. Αυτό δεν είναι υποκειμενική άποψη.

Με θλίψη πάντως διαπιστώνω ότι ο φίλος που ανάφερε την ΕΜΠΕΙΡΙΑ του ότι ο κύριος Σπουρδαλάκης πούλησε το μεταχειρισμένο 2 ετών όργανό του ως καινούργιο (επειδή ήταν αψεγάδιαστο), διέγραψε το μήνυμα του. Κρίμα. Όταν λες επαινετικά λόγια για κάποιον είσαι ωραίος, ενώ όταν μοιράζεσαι πραγματικά σου βιώματα που δεν κολακεύουν τον άλλον είσαι συκοφάντης? Δεν είναι έτσι.

1 «Μου αρέσει»

Ξέρεις έστω και έναν επαγγελματία κατασκευαστή που να μην είναι ταυτόχρονα έμπορος;
Λυπάμαι, εγώ σε αυτό το επίπεδο δεν μπορώ να συζητήσω.

1 «Μου αρέσει»

Φίλε @teliso785 κατανοώ και σεβομαι την ευαισθησια σου σε αυτό το θέμα, αλλά πιστεύω οτι το ερμηνευεις ανάποδα.
Οτι ο μαστορας δέχεται επιστροφή των οργάνων του απο τους ΠΡΩΤΟΥΣ ιδιοκτήτες με σκοπό την αναβάθμιση του πελάτη το βρίσκω τεράστιο προσόν και μου βγάζει ασφάλεια για την ποιότητα των οργάνων.
Το θεωρώ απόλυτα ηθικό ειδικα σε σύγκριση με άλλους μαστορους που παιρνουν 2.000 για ενα όργανο και οταν αυτο δεν βγαζει φωνη κανουν οτι δεν σε ξέρουν.
Ο Χρήστος τα εχει γραψει αναλυτικά.

Τώρα για την ανάκληση απο τον χρήστη να αναφέρουμε για να μην παρεξηγηθουν καποια αλλα μέλη, οτι ολοι ως μελη εχουμε την δυνατότητα ανάκλησης για ενα περιορισμένο χρονικό διάστημα απο την ανάρτηση του post μας.
Ο λόγος που το έκανε, εκείνος γνωρίζει και δεν μπορώ να τον κρίνω.

Λίγο πριν αναφέρθηκε απο κάποιο μέλος → “Πάντως κ στο παρελθόν έχει παρατηρηθεί πως όταν κάποιος πουλάει όργανο του Σπουρδαλάκη, ο ίδιος ο οργανοποιός επιδιώκει να αγοράσει εκείνος το όργανο.”

Σε αυτό ακριβώς αναφέρθηκα, το οποίο δεν γνωρίζω να το κάνει κάποιος άλλος. Μπορεί και να το κάνει και άλλος, άλλα δεν είναι και κανόνας.

Όσο για την προσωπική προσβολή περί του επιπέδου μου, θα το θεωρήσω ως μια κακιά στιγμή με λάθος διατύπωση. Σε όλους μας συμβαίνει (ίσως έχουμε την ανάγκη) κάποια στιγμή να αισθανθούμε ανώτεροι από τον άλλον χωρίς λόγο.

1 «Μου αρέσει»

Αναφέρομαι στο επίπεδο του συγκεκριμένου επιχειρήματος και όχι στο πρόσωπό σου, το 'λυπάμαι" έχει την έννοια του συγγνώμη.
σου ζητώ συγγνώμη κι αν σε πρόσβαλα, δεν είχα τέτοια πρόθεση.
αυτά από μένα

5 «Μου αρέσει»

Φίλε @teliso785 , ίσως δεν έχεις προλάβει να διαβάσεις η να παρατηρήσεις αρκετά στο φορουμ τον Μπάμπη ο οποίος μόνο συνεισφορά εχει εδω μέσα, το θεωρώ και λίγο κοροϊδία να μιλήσω εγω για αυτόν απο την άποψη οτι ο άνθρωπος εχει βοηθήσει σε αμέτρητα νήματα πολυ κόσμο (τι να πω και εγώ δλδ, ο άνθρωπος ειναι μουσικός με πολλαπλάσια λόξα απο την δική μου μέχρι και στα όργανα).
Σε διαβεβαιώ οτι και σαν πρωην συντονιστής και σαν παλαιό μέλος ο συγκεκριμένος δεν θα πρόσβαλε ποτέ κανέναν, αν έσπαγε το καλούπι μαζι σου θα το ξέρες και εσύ.
Δεν βγαίνω να υπερασπιστώ τον Μπάμπη γιατι θα σου εξηγήσει ο ιδιος μολις το δει. Απλά προσπαθώ να σου δώσω να καταλάβεις να μην τα παίρνουμε ολα προσωπικά, μπορει να χαρακτηριστεί μια κατάσταση, μια συνθήκη η ακομη και ενα αντικείμενο, δεν το λένε για το πρόσωπο μας.
Μοιραζόμαστε κοινή αγάπη και τρέλα για το Ρεμπέτικο οπότε μην στραβωνεις, τουλάχιστον οχι αν δεν σιγουρεψεις τις προθέσεις του αλλου.

Πάλι θα στο αντιστρέψω, προς τιμή του Σπουρδαλακη ειναι παλι αυτο, ξέρω άνθρωπο επαγγελματία που εσκασε 2.500 σε πρωτοκλασατο μαστορα για οργανο, το οποίο εχει ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ προβληματα και ο μάστορας έκανε το παγώνι.
Ο Χρήστος σου λέει “Αν δεν το κανιβαλησεις ελα να το πάρω στα λεφτά του”, ειναι ο μόνος που το κάνει και θα ήταν κρίμα το μεγαλύτερο ατου του να το βλέπουμε σαν μειονέκτημα.
Εγω το προβληματισμό μου τον εξέφρασα πιο πάνω αν και πιστεύω πως υπάρχει απάντηση και για αυτόν.

Edit : Την απάντηση του Μπάμπη την είδα αφού αναρτήθηκε η δικιά μου.

1 «Μου αρέσει»

Ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη, διότι ίσως να κούρασα τους αναγνώστες, αλλά εδώ επιδιώκεται μία διαστρέβλωση, τουλάχιστον σε αυτό που βλέπω εγώ.

Για να πλαισιώσω την δική μου άποψη που διατυπώνω από την αρχή:

  1. Ειπώθηκε απο μέλος ότι ο κύριος Σπουρδαλάκης πήρε πίσω το 2 ετών μεταχειρισμένο του όργανο και το πούλησε ως καινούργιο. ΔΕΝ το είπα εγώ. Άλλος το είπε. Αυτό (ΑΝ είναι αλήθεια) είναι αθέμιτο, ανήθικο και καταδικαστέο. Είτε το έκανε ο κύριος Σπουρδαλάκης, είτε εγώ, είτε η μάνα μου, είτε ο πατέρας μου, είτε ο Άγιος Ραφαήλ είναι ΑΝΉΘΙΚΟ. Τι να κάνουμε τώρα.

  2. Ειπώθηκε απο άλλο μέλος ότι “Πάντως κ στο παρελθόν έχει παρατηρηθεί πως όταν κάποιος πουλάει όργανο του Σπουρδαλάκη, ο ίδιος ο οργανοποιός επιδιώκει να αγοράσει εκείνος το όργανο.”
    Προφανώς και δεν εννοεί την ανταλλαγή. εννοεί ότι αγοράζει οτιδήποτε δικό του πουλάει κάποιος με αγγελία. ΟΧΙ ανταλλαγή. Αυτό φυσικά και δεν είναι κακό, αλλά ΑΝ συνδυάζεται με το πρώτο (εφόσον ισχύει), τότε είναι.

Αναφερόμουν σε αυτά ΚΑΙ μόνο σε αυτά. Το πρώτο είναι μαρτυρία, το δεύτερο είναι εικασία (κάνω κατάχρηση).

Την πράξη κατακρίνουμε (βάσει μαρτυρίας) η οποία μοιραία συνδέει αυτόν που την έκανε.

Αν κάποιος έχει την άποψη ότι μία κίνηση σαν και αυτήν που ανέφερε ένα μέλος παραπάνω (ΑΝ ισχύει η αναφορά αυτή), ότι δηλαδή κάποιος (πολλώ δε μάλλον ο ίδιος ο κατασκευαστής) μπορεί να πουλήσει ένα μεταχειρισμένο όργανο για καινούργιο είναι θεμιτό και ηθικό, ας το πει ευθαρσώς.

Αν πάλι κάποιος πιστεύει ότι υπάρχουν ιερά ονόματα τα οποία ΔΕΝ κρίνονται ΟΤΙ και αν κάνουν, ας παραθέσει τα ονόματά τους, να τα γνωρίζουμε.

1 «Μου αρέσει»

Βλέπω πάλι λάσπες και οσμές (οι οποίες μένουν κι αιωρούνται στο διηνεκές), και εδώ θα συμφωνήσω με τον Μπάμπη στο τι μπορεί να κάνει το φόρουμ γι αυτό.(μακριά από μένα κάθε είδους λογοκρισία), Βλέπουμε εικασίες για έναν επαγγελματία ,χωρίς ντοκουμέντα με πιθανολογήσεις, και άλλα τέτοια θαυμάσια. Και από την άλλη “ας απαντήσει ο ίδιος επαγγελματίας μέσω του φόρουμ”.Αλήθεια ε; Ο συγκεκριμένος επαγγελματίας έχει τιμήσει πολλές φορές το φόρουμ,με δημοσιεύσεις του,και μεγάλη παροχή γνώσεων.Μέσω του φόρουμ όμως έχει φάει και πολύ λάσπη.Η όποια κριτική (αρνητική ή θετική) πρέπει να βασίζεται σε ντοκουμέντα,και όχι απόψεις.Γιατί το φόρουμ από χώρος σχολιασμού επιπέδου, γίνεται χώρος συζήτησης καφενείου ,με όλα τα αποτελέσματα. Αυτή η σύσταση Χρήστο μου (Παναγιωτακόπουλος) "Γι’ αυτό εφιστούμε την προσοχή στα μέλη να προσπαθούν να αναφέρουν γεγονότα και όχι υποθέσεις και πάντα με τον απαραίτητο σεβασμό προς τους συνομιλητές τους και το πρόσωπο του οργανοποιού (όσο είναι δυνατό κρίνουμε την δουλειά, όχι το πρόσωπο) " .πολύ σωστή,θα μπορούσε να γίνεται όχι μόνο έτσι γενικά,αλλά και πιο προσωπικά σε μέλη που η “υποκειμενικότητά” τους, ξεπερνά την “αντικειμενικότητά” τους. Χωρίς βεβαίως λογοκρισία. Και φυσικά είναι ύποπτο πολύ, το να σβήνονται μυνήματα. Κάτι μας δείχνει. Ο Χρήστος με τιμάει με την βαθιά φιλία του κοντά 45 χρόνια.Αν μου λέγανε να βάλω το χέρι μου στην φωτιά για κάτι για τον Χρήστο το πρώτο πράγμα που θα έλεγα ,είναι για το ήθος και την ηθική του.

3 «Μου αρέσει»

Αγαπητέ Άνθιμε, θα σε προέτρεπα να μπεις λιγάκι στη σελίδα του Χρήστου Σπουρδαλάκη και να δεις τί γράφει για τα όργανα που πουλάει στην τιμή των Ε 4.300,00 (περιλαμβανομένου ΦΠΑ 24%).

Θα δεις ότι εκτός από πράγματα που από μόνα τους ανεβάζουν κατά πολύ το κόστος ενός οργάνου όπως σκαφτές δούγες, «ολοκέντητη» διακόσμηση, ανθρακονήματα στο μάνικο, εσωτερική επένδυση με φύλλα χρυσού 12 καρατίων κλπ. κλπ. το σκάφος είναι από βραζιλιάνικο παλίσανδρο (σήμερα προστατευόμενο είδος αλλά κοπής 1947). Όλα αυτά επεξηγούνται λεπτομερώς και το όργανο βεβαίως συνοδεύεται από γνήσιο πιστοποιητικό γνησιότητας ξύλου και νομιμότητας εμπορίας του. Ε, κάτι παραπάνω δεν θα πρέπει να ζητήσει ο κατασκευαστής;

6 «Μου αρέσει»

Με κάθε σεβασμό και σε αυτούς που πουλάνε και σε αυτούς που αγοράζουν, ποτέ δεν κατάλαβα αυτές τις μεγάλες τιμές και αυτά που αντιπροσωπεύουν. Ειδικά αυτές τις τιμές των μερικών χιλιάδων ευρώ στα όργανα του Σπουρδαλάκη ποτέ δεν κατάλαβα τι τις δικαιολογεί. Ακόμα και στις περιπτώσεις που τα όργανα είναι φορτωμένα με κιλά από όστρακο δεν καταλαβαίνω σε τι εξυπηρετεί το παίξιμο και τον ήχο αυτό. Μου κάθεται και κάπως περίεργα να παίζουμε “φτώχεια καταραμένη” και “εκατό δραχμές την μέρα παίρνω τζιβαέρι μου” με κάτι όργανα που κοστίζουν κοντά δέκα βασικούς μισθούς.

8 «Μου αρέσει»

Καλησπέρα σε όλους, για όποιον δεν το γνωρίζει, το φόρουμ δίνει τη δυνατότητα στα μέλη να “ανακαλέσουν” το μήνυμά τους για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα μετά την δημοσίευσή του. Αυτό σημαίνει, ότι αφού πατήσουν την “ανάκληση”, στη θέση του μηνύματος εμφανίζεται το κείμενο “(post deleted by author)”, αλλά ο οποιοσδήποτε μπορεί να διαβάσει το αρχικό μήνυμα πηγαίνοντας στο ιστορικό των αναθεωρήσεων (πατώντας το μολυβάκι στο πάνω δεξί μέρος του μηνύματος). Μετά από 24 ώρες από την ανάκληση, το μήνυμα εξαφανίζεται τελείως. Το χρονικό περιθώριο αυτό δίνεται ώστε εμείς οι διαχειριστές να μπορέσουμε να επέμβουμε αν κάποιος ανακάλεσε ένα μήνυμα σημαντικό προς τη συζήτηση.

Στο συγκεκριμένο θέμα ο φίλος @Σώζων, ανακάλεσε το μήνυμά του (#13). Παρ’ όλο που στο μήνυμα αυτό υπήρξαν κάποιες απαντήσεις (#14 και μετά), καθώς θεωρήσαμε ότι η ανάκληση του μηνύματος δεν έγινε ελαφράν τη καρδία, το αφήσαμε να ανακληθεί χωρίς να το επαναφέρουμε. Η απόφαση αυτή ήταν λάθος, καθώς πολλά άλλα μέλη άρχισαν να συμμετέχουν στην κουβέντα χωρίς να έχουν διαβάσει αυτό το μήνυμα το οποίο στην πραγματικότητα πυροδότησε μεγάλο μέρος της συζήτησης.

Γι’ αυτό, το επαναφέρουμε ώστε να μπορούν όλοι οι συνομιλητές να συμμετάσχουν έχοντας πρόσβαση στην πλήρη εξέλιξη της συζήτησης.


Πέραν αυτού λοιπόν, θα ήθελα να θίξω τα σχόλια του @nikosn. Νίκο ειλικρινά το μήνυμά σου, σε συνδυασμό με το μήνυμα του Μπάμπη, μου προκάλεσε προβληματισμό. Και οι δύο γνωρίζετε καλά την εκτίμηση που σας έχω. Η θέση μου γενικότερα σε όλα αυτά τα ζητήματα είναι το φόρουμ να κρατάει μια ουδέτερη στάση. Αυτό έγραψα και στο προηγούμενο μήνυμά μου. Γιατί αυτό; γιατί για να μπορείς να μην κρατάς ουδέτερη στάση πρέπει να γνωρίζεις την αλήθεια, και επειδή αυτό δεν είναι δυνατό τις περισσότερες φορές, το να πάρεις θέση ως φόρουμ μπορεί να εκληφθεί ως φίμωση ή πριμοδότηση μιας συγκεκριμένης άποψης.

Παρ’ όλα αυτά, το θέμα αυτό δεν σταματάει να με προβληματίζει. Είναι προέκταση του γενικότερου προβλήματος του διαδικτύου, όπου ο καθένας μπορεί να γράψει ό,τι θέλει πίσω από ένα ψευδώνυμο, να διαδώσει ψευδείς ειδήσεις, να συκοφαντήσει ή το οτιδήποτε. Το βλέπουμε κάθε μέρα. Το πρόβλημα σε αυτό είναι το ποιος είναι ικανός να κρίνει τι είναι ψευδές και τι αληθές; Έχουμε ακούσει πολλές φορές ένα θέμα να κρίνεται ψευδές και αργότερα αυτό να διαψεύδεται ή το αντίθετο. Και αν “πέσεις στην παγίδα” να κρίνεις ένα θέμα από θέση εξουσίας - είτε σαν κυβέρνηση , είτε σαν πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, είτε σαν συντονιστική ομάδα του φόρουμ - μπορεί εύκολα να κατηγορηθείς για λογοκρισία.

Μια λύση είναι να αφήσεις τον κόσμο να κρίνει από μόνος του. Το φόρουμ, σε αντίθεση με άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσφέρεται γι’ αυτό καθώς μέσα από τον διάλογο μπορούν να ακουστούν διαφορετικές απόψεις και οι αναγνώστες να κρίνουν από μόνοι τους ποια είναι αυτή που τους ταιριάζει ή καλύτερα ποια είναι η αλήθεια που κρύβεται πίσω από την κριτική.

Αλλά κατανοώ ότι ούτε αυτό είναι τέλειο. Υπάρχει πολύ περιθώριο να νιώσει μια πλευρά ότι αδικείται. Ειλικρινά, είμαι (και είμαστε σαν συντονιστική ομάδα) ανοιχτοί στο να ακουστούν προτάσεις πάνω στο πώς θα μπορούσε αυτό το θέμα να επιλυθεί δεδομένου των παραπάνω, και δεδομένου ότι η συντονιστική ομάδα δεν είναι δικαστήριο για να μπορεί να επιλύει τα θέματα πάντα αντικειμενικά και αναζητώντας την “απόλυτη” αλήθεια.

3 «Μου αρέσει»



Επειδή αμφισβητήθηκαν τα λεγόμενά μου, ανεβάζω αυτές τις φωτογραφίες. Το πρώτο όργανο είναι το παλιό που δόθηκε ανταλλαγή για να κατασκευαστεί το δεύτερο.
Όσον αφορά τώρα το ήθος και τον επαγγελματισμό του Σπουρδαλάκη, σε μένα συμπεριφέρθηκε πολύ σωστά και όμορφα. Και στα δύο μπουζούκια που το ένα είναι καλύτερο απ’ το άλλο.
Ειδικά το δεύτερο μπουζούκι για να το φτιάξει, τον ταλαιπώρησε πάρα πολύ. Και μιλάμε για όργανο από εκείνα που φτιάχνει μόνο κατά παραγγελία.
Τώρα όσον αφορά το παλιό μου όργανο, δεν καταλαβαίνω την αντίδραση κάποιων. Ήταν σε άριστη κατάσταση και ο καινούργιος αγοραστής έχει μάτια και αυτιά να κρίνει αν πρέπει να δώσει τόσα λεφτά για αυτό (να σημειωθεί πως το όργανο σκότωνε).
Υ.Γ.: Το φλέγον μήνυμα το διέγραψα γιατι βαριέμαι να αποδεικνύω στον κάθε δύσπιστο πως δεν είμαι ελέφαντας αλλά αναγκάστηκα να το κάνω νομίζω.
Καλημέρα σε όλους!

3 «Μου αρέσει»

Λυπάμαι (και ιδίως χαίρομαι) που δεν έχω την παραμικρή περιέργεια να μπω σε οιουδήποτε οργανοποιού το σάιτ που πουλάει μπουζούκια σε αυτές τις τιμές, όπως δεν μπαίνω στον κόπο να επισκεφθώ οιαδήποτε εμπορική ιστοσελίδα για πλείστα όσα είδη πολυτελείας.

Προσυπογράφω βέβαια το σχόλιο του Sotiri Georgiou

1 «Μου αρέσει»