Τιμή σε όργανο του Σπουρδαλάκη

Καλησπέρα σε όλους. Εδώ κ καιρό ψάχνω να αγοράσω ένα τετράχορδο του Σπουρδαλάκη συγκεκριμένα ένα από αυτά από βραζιλιάνικο παλίσανδρο. Η τιμή εδώ κ καιρό στην ηλεκτρονική σελίδα του Σπουρδαλάκη του συγκεκριμένου οργάνου είναι 4300€. Αναζητώντας κ σε μεταχειρισμένα το βλέπω προ ολίγων ημερών σε γνωστή σελίδα στο facebook για μεταχειρισμένα μπουζούκια να το πουλάει κάποιος στην τιμή των 2000€. Ενώ παράλληλα δεν υπήρχε στην σελίδα του Σπουρδαλάκη. Το συγκεκριμένο όργανο μετά από λίγες ημέρες προφανώς πουλήθηκε κ επανήλθε στην σελίδα του Σπουρδαλάκη στην τιμή των 4300€. Αν γνωρίζει κάποιος θα εκτιμούσα πολύ να μας διευκρινίσει τι ακριβώς έγινε στην συγκεκριμένη περίπτωση.

3 «Μου αρέσει»

Το πιο πιθανό είναι να το έκανε ανταλλαγή με ένα άλλο. Είναι στην πολιτική του Σπουρδαλάκη.

Fiorentino, νομίζω είδα και εγώ την αγγελία που αναφέρεις.
Πριν σου απαντήσω να αναφέρω οτι για τον Σπουρδαλακη ακούγονται συνήθως τα καλύτερα και όταν ακούγονται άσχημα συνήθως έχουν να κανουν με κάποιο όργανο που δεν τους ικανοποίησε η κάποια λάθος ερμηνεία της εγγύησης που δίνει.
Κάτι το οποίο τον κάνει κατα γενική ομολογία φερεγγυο.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του έχει τα όργανα που ειναι στο κατάστημα του αυτή την περίοδο προς πώληση, οταν κάποιο απο αυτά ειναι απο επιστροφή εγγύησης η αναβάθμισης οργανου (δηλαδή το επέστρεψε πελάτης για να αγοράσει ενα πιο ακριβό) τότε αναγράφει οτι ειναι δεύτερο χέρι στον τιτλο του οργάνου.
Οσες φορές έχω δει στην ιστοσελιδα δευτερο χερι παντα ειναι χαμηλότερης τιμής απο ενα αντάξιο καινούργιο.

Οπότε θεωρώ πως απλά θα το μπέρδεψες με κάποιο “αδερφάκι” του με την ίδια φιγούρα αλλά καινούργιο.

Καλό είναι οταν παρατηρούμε τέτοια πράγματα να κρατάμε printscreens στο κινητό, το θεωρώ τουλάχιστον απαραίτητο για όσους ψάχνουν για αγορά οργάνου, ετσι μπορείς να ανακαλύψεις και να παρατηρήσεις πολλά.
Αν εχεις κρατησει printscreen απο αγγελία αλλα και απο την σελίδα του τότε θα ειχαμε πιθανότατα την απάντηση που ζητάς.

Τέλος σχεδόν το αποκλείω ενα μεταχειρισμένο όργανο που πουλιέται στο FB 2k να το δεχθεί πίσω ο Σπουρδαλακης και να το πουλαει σαν καινουργιο στα 4k.

4 «Μου αρέσει»

Φίλε μου επειδή το φωτογράφισα κατά 99% ήταν το ίδιο όργανο. Επίσης δεν νομίζω πως ήταν σύμπτωση το γεγονός πως όταν υπήρχε η αγγελία στο Facebook απουσίαζε το όργανο από την σελίδα του Σπουρδαλακη κ μόλις έληξε η αγγελία εμφανίστηκε αμέσως μετά στην σελίδα του Σπουρδαλακη προς πώληση. Επίσης φαντάζομαι πως ο άνθρωπος που έβαλε την αγγελία γνώριζε πως του παρέχεται η δυνατότητα ανταλλαγής από τον Σπουρδαλακη απλά επέλεξε να το πουλήσει. Όλο αυτό το έγραψα γιατί έκανε εντύπωση η διαφορά της τιμής για το ίδιο όργανο.

1 «Μου αρέσει»

Συμφωνώ μαζί σου, δεν έχω λόγο να σε αμφισβητήσω αλλά αυτό το οποίο αναφέρεις με σιγουριά 99% δεν κολακεύει καθόλου τον οργανοποιό και ο λόγος σου ειναι δημόσιος.
Αν εγώ δεν γνώριζα κάποια πράγματα για τον συγκεκριμένο οργανοποιό, δεν τον ειχα γνωρίσει, δεν ειχα μιλήσει με ανθρωπους που εχουν όργανα του και απλά διάβαζα το μήνυμα σου, δεν θα περνούσα ούτε εξω απο το μαγαζί του.
Στο φόρουμ γράφουμε ελεύθερα τις εμπειρίες μας, τις απόψεις μας και τα πιστεύω μας (πάντα με σεβασμό και σε λογικά πλαίσια) αλλά οταν αναφερόμαστε σε άλλους αν δεν είμαστε 100% σίγουροι ας ειμαστε τουλάχιστον λιγο δεκτικοί σε άλλα σενάρια απο αυτά που φανταζόμαστε η πιστεύουμε.

4 «Μου αρέσει»

Συμφωνώ 100% μαζί σου δεν μπορώ να κατηγωρησω τον κ.Σπουρδαλακη διότι δεν γνωρίζω το παρασκήνιο του τι ακριβώς έχει συμβεί. Απλά επειδή έτυχε να παρακολουθώ το συγκεκριμένο όργανο από πριν μου φάνηκε κάπως παράξενο το όλο σκηνικό.Τίποτα περισσότερο.

Και σε μένα μου φαίνεται πολύ περίεργο, και για να στο πω πιο απλά, πούλησα πριν 2 χρόνια ενα μπουζούκι δικο μου 4χορδο (ακριβό όργανο). Πριν 6 μήνες το βρήκα στο market place με ετικέτα "2 μηνών όργανο "…
Έκανα print screen και πηγα στο οργανοποιό απο περιέργεια και μου επιβεβαίωσε πως ηταν πράγματι καινούργιο διδυμακι του δικού μου που ειχε μεινει απούλητο πολυ καιρό.

Πολύ πιθανών να έχει συμβεί κάτι ανάλογο κ σε αυτή την περίπτωση. Απλά επειδή έχω καταλήξει εδώ κ 1χρονο περίπου στο να αγοράσω από τον Σπουρδαλακη τετράχορδο από βραζιλιάνικο παλίσανδρο (τα οποία είναι η πιο ακριβή κατηγορία του) ίσως γνωρίζεις πως όλα τα τετράχορδα από βραζιλιάνικο παλίσανδρο που πουλάει ο Σπουρδαλακης ανεξαρτήτως σχεδίου - φιγούρας έχουν την ίδια τιμή η οποία εδώ κ καιρό είναι στα 4300. Οπότε μου έκανε αρχικά μεγάλη εντύπωση πως ο άλλος το πούλαγε 2000 κ βέβαια η μετέπειτα εξέλιξη.

Φαντάζομαι οτι αρκετός κόσμος ειναι στην δική σου φάση που μαζεύουν χρήματα και φλερτάρουν με την αγορά ενος πολυ ακριβού οργάνου, οπότε λογικά παρακολουθουνε τα δρώμενα όπως εσυ.
Πιστεύεις οτι ενα όργανο του Σπουρδαλακη/Βαρλα/Κατσιφη/Παΐσιου (δεν νομίζω να φτάνουν το 4χιλιαρο πολλοί ακόμα) θα το αγοράσει κάποιος εύκολα μεταχειρισμένο στα 3k ?
Συνήθως αυτός που δινει 3k για όργανο θα φλερτάρει με τα 4k πιο εύκολα απο αυτον που αγοραζει 500 ευρω μπουζούκι και κοιτάζει ενα των 1000.
Στην θέση σου θα τον είχα πάρει την ίδια στιγμή τηλέφωνο τον μάστορα να τον ρωτήσω.
Δεν ξέρω αν τον έχεις επισκεφθεί απο κοντά, αλλα ειναι πολυ φιλικός στο να συζητήσει ακόμα και ενα τέτοιο θέμα. :wink:

1 «Μου αρέσει»

Εγώ θα σε συμβούλευα να πας από το μάστορα να ρωτήσεις και να δεις τα όργανα από κοντά.Σίγουρα θα σου λύσει τις απορίες και για το συγκεκριμένο.Πολλά μπορεί να έχουνε γίνει και μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε.

5 «Μου αρέσει»

Ακριβώς αυτό έγινε, έτυχε να μιλήσω με τον Χρήστο εκείνη την μέρα και του ανέφερα μιας κι σπάνια βλέπω στο Facebook ακριβά όργανα του Χρήστου προς πώληση.
Τελικά ο ιδιοκτήτης του οργάνου το αντάλλαξε στο Χρήστο με κάποιο άλλο που τον βόλεψε καλύτερα

Μανώλη, δηλαδή το όργανο που δεν μπορεσε να πουλησει ο ιδιώτης στα 2 χιλιάρικα το έδωσε στον Χρήστο ο οποίος το πούλησε στα 4.300 χωρίς να αναφέρει οτι είναι 2ο χέρι ?

Δεν το είπα τυχαία. Πριν από 4-5 μήνες αντάλλαξα ένα δικό μου τρίχορδο 2 ετών, το οποίο ο Χρήστος μου το πήρε πίσω στην τιμή που το αγόρασα και μου έφταιξε ένα καλύτερο, ένα φανταστικό οργανο. Το όργανο το πούλησε σαν καινούργιο γιατί προφανώς καινούργιο ήταν ακόμα. Τα όργανα του μέσα στο σκάφος στο αυτοκόλλητο της επωνυμίας του, φέρουν και την ακριβή ημερομηνία κατασκευής. Επίσης στην σελίδα του, σε κάθε όργανο γράφει αυτήν την ημερομηνία. “Δεύτερο χέρι” πιστεύω ότι γράφει στην σελίδα του στα πιο παλιά του όργανα που έχουν σημάδια φθοράς. Αυτά κατ’ εμέ. Απ’ την εμπειρία μου από δύο όργανά του θα σου πω ότι είμαι υπερευχαριστημένος και πως ο ήχος του σε ενθουσιάζει!

1 «Μου αρέσει»

Βέβαια το ότι σου έκανε ένα φανταστικό όργανο (ή όργανα) δεν επισκιάζει την ανήθικη πλευρά του να πουλάει έστω και αψεγάδιαστα μεταχειρισμένα όργανα για καινούργια. Αν φυσικά έγιναν τα πράγματα όπως τα λέτε. Άλλο το ένα άλλο το άλλο. Δηλαδή το αναφέρει ως “δεύτερο χέρι” μόνο στα όργανα που έχουν εμφανή σημάδια φθοράς και δεν μπορεί να το κρύψει? Θα μπορούσε τίμια και ηθικά να το αναφέρει στον πελάτη ότι είναι “αψεγάδιαστο” μεταχειρισμένο. Δεν γίνεται να φεύγει ένας αγοραστής χαρούμενος και ανυποψίαστος από έναν κατασκευαστή με την εντύπωση ότι αγόρασε ένα καινούργιο όργανο από αυτόν, ενώ ο άλλος να τον έχει “εξαπατήσει”. Το ξαναλέω. ΑΝ τα γεγονότα που αναφέρετε είναι αληθή.

2 «Μου αρέσει»

Δεν πιστεύω πως βλέποντας την ημερομηνία κατασκευής του οργάνου Χ καιρό πριν, να ρωτήσεις το Χρήστο τι παίζει με αυτό και να σου πει πως είναι καινούργιο πρώτο χέρι, αν δεν είναι! Αυτό είναι προσωπική εκτίμηση.

Δηλαδή λες ότι "γράφει στην σελίδα του στα πιο παλιά του όργανα που έχουν σημάδια φθοράς " τα αναφέρει ως “δεύτερο χέρι” επειδή ΔΕΝ θα καταλάβαινε κανείς ότι είναι μεταχειρισμένα,
ενώ σε αυτά που είναι “σαν καινούργια” δεν το αναφέρει ως “δεύτερο χέρι”, επειδή αυτό εννοείται από την ημερομηνία κατασκευής?

2 «Μου αρέσει»

Γιατί δεν τον παίρνεις ένα τηλέφωνο να στα πει ο ίδιος και να αποσαφηνιστεί το πράγμα;

Παιδιά ας μην ψάχνουμε να βρούμε δράκους εκεί που δεν υπάρχουν.Θα ζητήσω από τον Χρήστο εάν έχει χρόνο να μπει και να απαντήσει ο ίδιος.
Δεν θα μπω στην διαδικασία να συζητήσω για το ήθος του Χρήστου γιατί για μένα είναι αυτονόητο.

3 «Μου αρέσει»

Για κάποιον (όπως και ο γραφών) δεν γνωρίζει προσωπικά τον κύριο Σπουρδαλάκη, τα παρακάτω κείμενα δεν τον κολακεύουν. Και θα το γράψω για τρίτη φορά: “AN τα γεγονότα που αναφέρετε είναι αληθή”.

Κατά τα άλλα κανένας δεν νομίζω να έχει τη διάθεση για αρνητική κριτική.

Εγώ προσωπικά σχολίασα βάσει των παρακάτω. Τίποτα περισσότερο.

Δεν νομίζω ότι μία άποψη επί συγκεκριμένων γεγονότων είναι αναζήτηση δράκων.

Καλό είναι πάντως να αποσαφηνιστεί το όλο ζήτημα ώστε το παρόν νήμα να μην κηλιδώνει το όνομα του οργανοποιού.

1 «Μου αρέσει»

Ρε παιδιά, με συγχωρείτε αλλά δε νομίζω ότι κηλιδώνεται κανένα όνομα όταν ένας πελάτης, που δε γνωρίζει έναν μάστορα, αναρωτιέται «βρε μπας και μου τη φέρουν;»

Είναι μια αυτονόητη προφύλαξη. Δεν είπε «ΘΑ μου τη φέρουν», ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία βεβαιότητα, και άλλωστε δε θα ξεκίναγε καν το νήμα αν ο σκοπός του δεν ήταν να ρωτήσει για όσα δεν ξέρει.

3 «Μου αρέσει»