Αγορά τετράχορδου μπουζουκιού (~2000€)

Ποτε επιτελους θα λήξει η καραντίνα να ξεκινησω το ψαξιμο για καινούριο όργανο?

1 «Μου αρέσει»

Μπορείς να ξεκινήσεις από τώρα. :wink: Γιατί να περιμένεις το τέλος της καραντίνας; Κάνε από τώρα τον προγραμματισμό σου.
Πες μας τι ψάχνεις μήπως μπορούμε να βοηθήσουμε.

Κάνε ταμα στον τσιοδρα τον κορωνοκτονο και μπορεί να ανοίξουμε νωρίτερα :laughing::laughing::laughing:

1 «Μου αρέσει»

Βρισκομαι επαρχία και δεν το ρισκάρω να κατέβω Αθήνα… Θελω να ψαξω για ενα καλό τετράχορδο να το ευχαριστηθω για τα επόμενα χρόνια!! Αν και εχω ψιλοκαταληξει σε ποιον μάστορα θα ακουμπησω το κασέρι ( περίπου 2χιλιαρικα σκέφτομαι να επενδυσω) θελω να περασω απο 2-3 ακόμα που εχω στο μυαλό μου… Το πρώτο οργανο που εχω ειναι του Μουρατιδη πριν 15 χρόνια.

1 «Μου αρέσει»

Για δες εδώ τον κατάλογο οργανοποιων ίσως σε βοηθήσει να βρεις κάποιον στην περιοχή σου

2 «Μου αρέσει»

Ευχαριστώ πολύ αλλά εχω ηδη προγραμματισει στο μυαλό μου απο που θα ξεκινησω και σε ποιον θα καταλήξω αν δεν αλλάξω γνωμη εν τέλει…

  1. Π.Βαρλας
  2. Γ. Καρβούνης
  3. Γ. Καρανδρεας
  4. Χ. Σπουρδαλακης
  5. Σ. Αναστασάκης
    Και 6) στο τέλος θα παω στον Τ. Κατσιφη
1 «Μου αρέσει»

Νομίζω ότι όλοι είναι εξαίρετες επιλογές! Τώρα ποιον θα επιλέξεις είναι προσωπική επιλογή, ανάλογα τα γούστα. Νομίζω ότι αν θες μπορείς να παραγγείλεις το όργανο και να στο αποστείλουν ταχυδρομικά(ο καρβούνησ ξέρω ότι τα στέλνει δεν γνωρίζω για τους άλλους). Από την άλλη απ’οσο καταλαβαίνω θες να βρεις ένα ετοιμοπαραδοτο όργανο. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να περιμένεις να ανοίξουμε (και όπως είπαμε ταμα στον κορωνοκτονο :laughing:)

1 «Μου αρέσει»

Χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω (αν και φαντάζομαι ότι ήδη το ξέρεις) οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν ετοιμοπαράδωτα όργανα. Επομένως μια επίσκεψη στο οργανοποιείο τους θα σε βοηθήσει απλά να τους γνωρίσεις ως ανθρώπους. Για την κατασκευή ενός οργάνου ( όπως φαντάζομαι ότι ήδη ξέρεις … ναι έχω μεγάλη φαντασία :stuck_out_tongue_winking_eye:) χρειάζεται το ελάχιστο 2-3 βδομάδες έως αρκετούς μήνες (γκούχου γκούχου … μη λέμε ονόματα). Επομένως ίσως μπορείς απλά να γλυτώσεις χρόνο επικοινωνώντας μαζί τους τηλεφωνικώς. Απλά έτσι σαν εναλλακτική πρόταση, για να νιώθεις ότι κινείς το θέμα και να μη μένεις με την αγωνία :wink:

2 «Μου αρέσει»

Η αλήθεια ειναι οτι θα προτιμούσα ενα έτοιμο αλλά δεν με καίει κι ολας να παραγγείλω μιας που εχω ηδη ενα αρκετά τιμιο όργανο για να κανω τα “μαθήματα” μου σε καθημερινή βάση… Η καψα μου ειναι να μπορεσω να μετακινηθω αφοβα στην Αθήνα με δυο φιλους μου και να περασω απ αυτούς τους μαστόρους για να ζήσω την εμπειρία του ψαξιματος! Εχω καμποσο καιρό βλέπω εκπομπες που εχουν γινει σε εργαστήρια οργανοποιων εχω μιλησει και με μερικους απ το τηλέφωνο και εχω πορωθει😂

2 «Μου αρέσει»

Έτσι για την ιστορία,

  • Βάρλας / Καρβούνης δε βρίσκεις έτοιμο. Γεγονός!
  • Καρανδρέας / Κατσίφης είναι θέμα τύχης να βρεις αυτό που ψάχνεις (κάνε προσευχή πριν πας να πετύχεις κάτι που σου αρέσει, αλλιώς στην αναμονή)
  • Αναστασάκης / Σπουρδαλάκης έχουν συνήθως ένα στο κάθε είδος που φτιάχνουν. Εάν σου κάνει το τσακώνεις.

Εάν έχεις ιδιαιτερότητες σε θέμα εμφάνισης και ήχου, γενικά … στην αναμονή.

Αυτό μου αρέσει κι εμένα, άσχετα εάν δεν αγοράσω στο τέλος. Είναι η όλη διαδικασία ωραία!

4 «Μου αρέσει»

Κανονικά δεν θα έπρεπε να γράφω σε θέμα για τετράχορδα, νοιώθω σαν μαϊντανός… Απλά κάτι γενικά για μαστόρους, μήπως έχει κάποιον αξιόλογο κοντά σου και δεν χρειάζεται να κατέβεις Αθήνα για το παραμικρό σέρβις; Αν θες μας λες περιοχή.

Μιλώντας για ποιότητα κατασκευής, βάλε τον Κατσίφη στην πρώτη τριάδα σίγουρα. Βγάλε Καρανδρέα και Σπουρδαλάκη, τον Αναστασάκη δεν τον ξέρω. Επίσης για ποιότητα συνεννόησης βγάλε τον Βάρλα και βάλε τον άξιο μαθητή του Π.Τουλίκα.

4 «Μου αρέσει»

Η αλήθεια είναι ότι στο επίπεδο των 2.000, ουσιαστικά κανείς δεν θα έχει έτοιμο όργανο κρεμασμένο, εκτός ειδικών περιπτώσεων που όμως σπάνια τις πετυχαίνεις.

2 «Μου αρέσει»

Τελευταιο εχω βαλει τον Τασο γιατί ειμαι σχεδον σίγουρος οτι θα παρω απο εκεινον οργανο και αν παω πρωτα εκεί δεν θα επισκεφθω τους υπόλοιπους… Για τα προηγούμενα που ανεφερες εχω παρει μια ιδέα απο συνεντεύξεις τους… Απο Λιβαδειά ειμαι, μιαμιση ωρα περίπου απο Αθήνα!

1 «Μου αρέσει»

Και ο Τάσος Κατσιφής και ο Σπουρδαλάκης έχουν παραπάνω από ένα όργανο να δοκιμάσεις. Πολύ όμορφα τετράχορδα φτιάχνει και ο Παΐσιος και μάλιστα αυτόν τον καιρό ένα δικό του μεταχειρισμένο είναι σε αγγελία σε καλή τιμή (για την ποιότητά του δεν ξέρω).

3 «Μου αρέσει»

Αφού είσαι Λειβαδιά κάνε μια βόλτα από τον Παΐσιο -Μπάμπη με πρόλαβες! Είναι ο μοναδικός που δεν έχω δει από κοντά όργανά του, αλλά έχω ακούσει τε καλύτερα από ανθρώπους που μετράει για μένα η γνώμη τους.

1 «Μου αρέσει»

Εχω ακούσει καλά λόγια για τον Παισιο αλλά δεν ξέρω που βρίσκεται!

Απ’ ό,τι βλέπω εδώ, είναι πολύ κοντά στην Λειβαδιά!

2 «Μου αρέσει»

Ναι οντως είναι κοντά. Περιπου μια ωρα ειναι… και απ οτι ειδα στο facebook απο φωτογραφίες τα οργανα του ειναι κατι περισσότερο απο ενδιαφέρον…!! Και τα σχόλια των περισσότερων οργανοποιων πολύ κολακευτικά… Ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία Νικο!! Θα τον επισκεφθώ σύντομα

2 «Μου αρέσει»

και για του λόγου το αληθές

4 «Μου αρέσει»

Ισχύει ότι φτιάχνει πολυ ομορφα οργανα και σχεδόν για ολα έχει και βίντεο στο YouTube.
Ριξε μια ματια να τα ακούσεις.
Εμενα το αγαπημένο μου ηταν ενα που αν θυμάμαι καλά ηταν για τον Τατασοπουλο.

2 «Μου αρέσει»