Νεος ψάχνει...

Γεια χαρα και καλως σας βρήκα

Είμαι νέος στον ομορφο χώρο του μπουζουκιού και ψάχνω ενα καλό μπουζουκι για να ξεκινήσω παρόλα αυτά με οργανοποιούς και μαγαζιά δεν γνωρίζω πολλα πράγματα. Μένω Αθήνα αν αυτό βοηθάει να με κατευθύνεται κάπως.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Καλώς ήρθες Rosin.

Πρώτα απ’ όλα πρέπει να καθορίσεις στο μυαλό σου το ποσό των χρημάτων που θα ήθελες να διαθέσεις. Και εδώ, όπως βέβαια και σε τόσα άλλα πράγματα που αγοράζεις ισχύει ότι δίνεις παίρνεις. Τους κατασκευαστές και τις διευθύνσεις τους μπορείς να τις βρεις εδώ.

Το ποσό που διαθέτω είναι γύρω στα 1200 ευρω περίπου…απλά δεν έχω ιδέα που να κοιτάξω

Για Αθήνα μια πρώτη γυρα μπορείς να κάνεις στους: Καφετζόπουλο, Βάρλα, Μπρά , Κλεφτογιάννη, Καρελλάς, Καρανδρέας
Πειραιά: Σπουρδαλάκης , Καρβουνής

όπως είπε και ο Αντμιν διάβασε τον κατάλογο, διάβασε και τις συζητήσεις στο forum και θα βγάλεις άκρη.

Καλό ψάξιμο :slight_smile:

τα 1200 που δίνεις πλέον είναι αρκετά για να πάρεις αξιοπρεπές προς καλό όργανο στην αθήνα. μόνο βεβαιώσου πως είναι όντως του μάστορα που το έχει στο κατάστημά του, και όχι άλλου που απλά το μεταπωλεί. οπωσδήποτε πήγαινε με κάποιον που ξέρει, και που ξέρει και τα γούστα σου σε μουσική (λαϊκό/ρεμπέτικο κλπ).
το βασικό είναι να καταλάβεις για ποιό λόγο είναι σε χαμηλότερη τιμή το όργανο (μαζική παραγωγή, ανταπόκριση στις ανάγκες του κόσμου, εκμετάλλευση φτηνής/τζάμπα εργασίας, μέτρια ποιότητα, κλπκλπ). γενικά να αξίζει τα λεφτά του, είτε δώσεις και τα 1200 είτε λιγότερα. αν έχεις χρονικό περιθώριο ψάχνε τα μεταχειρισμένα, δυστυχώς λόγω ανάγκης υπάρχουν πολλές ευκαιρίες.
καλή τύχη!

Για αρχή θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για τις τόσο χρήσιμες συμβουλές και απαντήσεις τόσο δημόσια όσο και με προσωπικά μηνύματα.

Μετά απο αρκετό ποδαρόδρομο και κουβέντα τόσο στα μαγαζία της Αθήνας όσο και του Πειραιά (ας είναι καλά ο τόσο χρήσιμος κατάλογος των οργανοποιών) βρέθηκα και στο οργανοποιίο του Χρήστου Σπουρδαλάκη…

Τόσο η αντιμετώπιση του απο την αρχή ( χωρίς να ξέρει ότι ενδιαφέρομαι να αγοράσω) αλλά όσο και η υπομονή του στις ερωτήσεις και στις τόσες δοκιμές που έκανα σε τουλάχιστον 10 μπουζούκια που είχε εκεί με κέρδισαν προσωπικά.

Για την ποιοτητα τον οργάνων του δεν έχω τόση εμπειρία αλλα με το λίγο που ξέρω καταλαβαίνω ότι προκειτε για αξιόπιστα και ποιοτικά όργανα. Αυτό που με χαροποίησε ιδιαίτερα και σκέφτομαι να παραγγείλω τελικά απο εκεί είναι η δυνατότητα της ανταλλαγής χωρίς χρονικό όριο δηλαδή μετά απο 4-5 χρόνια θα μπορώ να αλλάξω τον μπουζούκι μου πέρνοντας κάποιο άλλο δίνοντας μόνο την διαφορά.Και απο ότι είδα το γράφει και στο site του, αρα πρέπει να ισχύει αυτό για να εχει και εγγράφως

Δεν ξέρω αν κάποιος έχει παρόμοια εμπειρία απο τον συγκεκριμένο οργανοποιό

ο Σπουρδαλακης ειναι πολυ καλος οργανοποιος και σου δινει πολυετη εγγυηση για το οργανο…
ομως την εποχη αυτη-εποχη κρισης- βρισκεις πολυ καλα μεταχειρισμενα και στρωμενα μπουζουκια σε πολυ καλες τιμες πολυ φθηνοτερα απο τα καινουργια ενω επρεπε να ισχυει το αντιστροφο…υπαρχει μεγαλη προσφορα…
στη θεση σου αυτο θα εκανα

Καλά έκανες Ρόζιν και πήγες στο μάστορα, και μάλιστα σ’ έναν μάστορα που είναι πρόθυμος για συζήτηση και φιλόξενος. Μπορεί τελικά να πάρεις από οπουδήποτε αλλού, αλλά διευρύνεις και εδραιώνεις τα κριτήριά σου. Όσο έχεις χρόνο πήγαινε και σ’ άλλους. Εγώ προσωπικά θα σου συστήσω και τον Ραπακούσιο. Δεν συγκαταλέγεται στους κατεξοχήν μπουζουκομάστορες (αν και φτιάχνει και μπουζούκια και είναι καλά), ωστόσο πέρα από τα καλά όργανα θα ευχαριστηθείς επίσκεψη και πληροφορίες.

(Προσπαθώ να είμαι όσο γίνεται αντικειμενικός και νομίζω ότι είμαι αρκετά, αλλά έχε υπόψη σου ότι είναι προσωπικός μου φίλος…)

Λοιπόν μετά απο αρκετό ψάξιμο στους περισσότερους οργανοποιούς

Κατέληξα στην αγορά μιας όμορφης άβαφης καρυδιά με διακόσμιση στο μανίκι και στο καπάκι ίδιο με αυτο εδώ το μπουζουκάκι344_0.gif

Έχει carbon fiber στο μάνικο , και απο ότι μου είπε πλέον όλα του τα όργανα πλεον έχουν αναβαθμιστεί έχοντας όλα το ίδιο carbon fiber στο μανικι, απο τα πιο φθηνά μέχρι τα πιο ακριβά του.
Επίσης κάτι άλλο που μου άρεσε είναι ότι μου έδωσε γραπτώς την εφόρου ζωής εγγύηση και την δυνατότητα αλλάγης ή αναβάθμισης του οργάνου όσος καιρός κι αν περάσει. Προσωπικά τέτοια πρώτη φορά έτυχα τέτοιας εξυπηρέτησης γενικά απο κατάστημα , σας ευχαριστώ πολύ όλους για την ανταπόκριση σας , και τις συμβουλές σας θα προσπαθήσω να ανεβάσω σύντομα και κάποιο ηχητικό δείγμα

Να είστε καλά

δε λες απο που τ’ αγορασες!!!

ε μπαμ κανει… Σπουρδαλακης σιγουρα

Σπουρδαλακης.

Όντως η διαφορά στην τιμή είναι μεγάλη, και μάλιστα εντός λίγων μηνών, όπως για παράδειγμα βλέπουμε εδώ κι εδώ.

Εφ’ όρου της δικής σου ζωής, του μάστορα, ή του οργάνου;

Συνήθως αυτές οι εγγυήσεις πιάνουν τον κατασκευαστή και τον πελάτη και ισχύουν μέχρι να πεθάνει ο πρώτος από τους δύο. Με τον Καφετζόπουλο και εμένα, τουλάχιστον, αυτό έχει δηλωθεί. Προφορικά. Δεν έχει διευκρινιστεί τι γίνεται όταν ο πελάτης το πουλήσει σε τρίτον ή ο κατασκευαστής αποσυρθεί οριστικά από το επάγγελμα λόγω γήρατος.

Χιλία συγγνώμη απο τον ενθουσιασμό μου ξέχασα να αναφέρω κατασκευαστή, ναι όντως ο Σπουρδαλάκης είναι. Ο μόνος λόγος που δεν κατέφυγα στην λύση του μεταχειρισμένου είναι καθαρά προσωπικής αισθητικής , ήθελα δικές μου φιγούρες και με ήχο όπως τον είχα φαντααστεί.

Όσον αφορά τις εγγυήσεις αν και ακούγεται κάπως μακάβρια η ερώτηση του φίλου , το οργανοποιίο περνάει στα χέρια του συνεργάτη του Γιάννη Κάτου , που ήδη κατασκευάζει ο ίδιος εδώ και χρόνια τα περισσότερα όργανα στο μαγαζί, τώρα απο την άλλη αν πεθάνω εγώ το μόνο που δε θα με απασχολεί είναι η εγγύηση του μπουζουκιού.

Φτου μακρυά και καλά τα λες. Καλόπαιχτο, καλορίζικο, με γειά!
Άυτό της φωτογραφίας το είχα γρατζουνίσει στο οργανοποιείο πριν λίγο καιρό, είναι ένα μοντέλο που μου αρέσει με λίγο περίεργο μικρό σκάφος… και ωραίο ήχο, ο οποίος μαλλον θα βελτιωθεί με τα χρόνια.