Τρίχορδο μπουζούκι Neorion (Χρήστου Σπουρδαλάκη) 19.04.2023

Να ένα νήμα που δεν περίμενα να το ανοίξω τόσο σύντομα αλλά κάποιες συγκυρίες πρόσφατα μου δώσανε την ευκαιρία να κάνω τώρα πράξη μια αναβάθμιση που ήθελα.
Εδώ και πολύ καιρό, ήθελα ένα όργανο να αντικαταστήσει το κύριο όργανο μου για μελέτη, βόλτες, μαζώξεις κ.τ.λ.
Ήθελα να κάνω μια αναβάθμιση οργάνου αρκετά αισθητή με όλες τις προϋποθέσεις που αναφέρω και στο νήμα που έχω εδώ , να μου κάνει σαν άνθρωπος ο μάστορας, να είναι κοντά, να μου αρέσει η αισθητική των οργάνων του κ.α.
Για όσους αναρωτηθούν γιατί δεν με καλύπτει ο Καφετζόπουλος να τους προλάβω και να αναφέρω τους 2 λόγους που ο Καφετζόπουλος δεν μπορεί να γίνει κύριο όργανο:

  1. Γενικά τα όργανα του μάστορα και ειδικά το συγκεκριμένο που έχω έχει πολύ ιδιαίτερο ήχο, υπέροχος μεν αλλά όχι all around δε. Φυσικά και το γνώριζα πριν το αγοράσω αλλά είναι ένα όργανο που το ήθελα πάρα πολύ και δεν το αλλάζω με τίποτα. Φυσικά όμως είναι περιοριστικό.
  2. Έχω τους ψυχαναγκασμούς μου / ανησυχίες μου κ.τ.λ. και δεν θέλω σε καμία περίπτωση να του συμβεί το οτιδήποτε οπότε βγαίνει σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις από το σπίτι.

Στα του νήματος λοιπόν, για τον Χρήστο έχω ξαναγράψει στο φόρουμ για την πρώτη επαφή μας το καλοκαίρι που πήγα για χορδές και αν είχα χρόνο εκείνη την ημέρα πιθανόν να κολλούσα ένσημο εκεί.
Οι εντυπώσεις μου είναι άψογες, συνεργάσιμος, ξέρει να ακουει, εξυπηρετικός και αρκετά δοτικός αφού μοιράζεται ότι γνωρίζει και απαντάει σε όλα.
Οπότε τα πρώτα τσεκ στις προϋποθέσεις ήδη προϋπήρχαν από τότε.

Τώρα την μεγάλη Τρίτη τον κάλεσα να τον ρωτήσω για τα διαθέσιμα όργανα της ιστοσελίδας και του καταστήματος και μου ανέφερε ότι από Τρίτη του Πάσχα θα υπάρχουν και κάποια καινούργια όργανα.
Ο μάστορας μου ανέφερε ότι θα είναι από Τετάρτη πίσω στην Αθήνα αλλά η προσμονή μου με έβγαλε στο οργανοποιειο από την τρίτη.

Εκείνη την ημέρα μπήκα στο κατάστημα και ζήτησα από τον Στάθη που με εξυπηρέτησε (η ευγένεια του και η εξυπηρέτηση του με έκανε να τον περάσω για συγγενή του Χρήστου) να παίξω με όλα τα όργανα (σχεδόν) αλλά να μην μου αναφέρει τιμές και ξύλα για να μην επηρεαστω στο ελάχιστο. Έτσι και έγινε…

Έπιασα το πρώτο μπουζούκι που με τράβηξε εμφανισιακά το οποίο όταν το γρατζουνησα ενθουσιάστηκα.
Συνέχισα να δοκιμάζω όργανα τα οποία ήταν εξίσου όμορφα και με πολύ ωραίο ήχο.
Ήμουν αποφασισμένος ότι θα αγόραζα μόνο το όργανο που θα μου έκανε την καλύτερη εντύπωση ηχητικά, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι το budget μου ήταν περιοριστικό για τα περισσότερα όργανα του Χρήστου.
Στο τέλος αφού έπαιξα σχεδόν με όλα κατέληξα στο πρώτο το οποίο και είχα πιάσει, η καλή μου τύχη με έφερε με μια αβαφη καρυδιά κάτι το οποίο με έκανε να πιστεύω ότι ίσως και να είναι στο budget μου και να μπορώ να την πάρω.

Η επικοινωνία έγινε άμεσα και τηλεφωνικά με τον Χρήστο ώστε το όργανο να κλειστεί την Τρίτη και να το παραλάβω Τετάρτη αφού ακόμα δεν ήταν έτοιμος ο χορδοστατης του (το κάλυμμα συγκεκριμένα).

Εδώ να αναφέρω ότι επίσης εντυπωσιακά είναι κάποια καινούργια όργανα του από Σουκουπιρα (δεν είχα ιδέα για την ύπαρξη του ξύλου) με πολύ ένταση και ωραίο ήχο.
Για Βραζιλιάνους και Ινδούς δεν έχω να πω κάτι, είναι οι top σειρές του, να πω μόνο ότι εμένα μου άρεσε πιο πολύ ο Ινδός.

Φυσικά και δεν μπορώ να γράψω συμπεράσματα για το νέο μου όργανο παρά μόνο πρώτες εντυπώσεις οι οποίες είναι οι καλύτερες !

Στα του οργάνου… Μαλακό αρκετά όσο όσο, άνετη ξεκούραστη ταστιέρα, με πολύ ένταση ο ήχος του.
Ο ήχος του δεν είναι θα έλεγα τόσο στρογγυλός και γεμάτος όπως είναι σε Παλιισανδρους αλλά είναι παράλληλα και ο λόγος που με κέρδισε η καρυδιά.

Τώρα στα τεχνικά χαρακτηριστικά:

Κλίμακα 68
Καπάκι έλατο
Σκάφος άβαφη καρυδιά (φρεζάτη)
Μανίκι μαόνι
Φιγούρες κελεμπεκι, περναμπουκο, παλίσανδρος
Κλειδιά Grover

Για το τέλος να αναφέρω μια λεπτομέρεια που προσωπικά δεν γνώριζα και καλό είναι να ειπωθεί.
Πέρα από την γνωστή εγγύηση εφόρου ζωής που δίνει ο Χρήστος και την δυνατότητα αλλαγής του οργάνου, προσφέρει και την συντήρηση του οργάνου δωρεάν όσον αφορά σεταρισματα και τριψιματα / κουρέματα ταστων.

Για το τέλος κλασικά έχω φυλάξει τις ευχαριστίες με τυχαία σειρά, αφού δεν θα αγόραζα όργανο χωρίς έρευνα αγοράς πρώτα.

Ευχαριστώ για της πληροφορίες και για τις απαντήσεις σε όλες μου τις ερωτήσεις, τους @icetelli , @pantelinoux , @Vangelis91 , @Olgapapd , @SOL , @Chanters, τον κουμπάρο μου @blackchicken που με συνόδευε στις δοκιμές οργανων με τις κιθάρες του οργανοποιειου και φυσικά τον μάστορα @X_Spourdalakis που είχε όλη την καλή διαθέση και να με εξυπηρετήσει αλλά και να καταλήξει αυτό το όργανο σε εμένα.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό, ηχητικά κλασικά στο insta & FB μου.






13 «Μου αρέσει»

Πολύ όμορφο!!

Να είσαι καλά Πάνο και να το χαρείς!!

Ο Χρήστος @X_Spourdalakis είναι επαγγελματίας κ καλός άνθρωπος, θα σε εξυπηρετήσει σε ότι χρειαστεί να είσαι σίγουρος.

Οι κανόνες περί εγγύησης κ service είναι αποτέλεσμα της πεποίθησης κ του χαρακτήρα του Χρήστου, όποιος τον γνωρίζει καταλαβαίνει τι εννοώ!!

Καλορίζικο κ καλόπαιχτο κ από εδώ!!

3 «Μου αρέσει»

Καλορίζικο και καλά παιξίματα.

2 «Μου αρέσει»

Ευχαριστώ πολύ Παντελή & Λουκά.

Πάνο μου, εγώ σε ευχαριστώ για την επικοινωνία και θα χαρώ να μοιραστείς την εμπειρία σου στην πορεία. Όπως σου είπα ξανά, είμαι σίγουρη ότι αυτό το όργανο δεν θα σε απογοητεύσει ποτέ. Να το χαρείς με την καρδιά σου, να είναι καλοπαιχτο και καλοτάξιμο. Όσο για τον μάστορα και άνθρωπο Χρήστο Σπουρδαλακη, τα λόγια πάντα περιττεύουν. Προσωπικά είμαι ευγνώμων που τον γνωρίζω και απολαμβάνω όργανα από τα χέρια του. Να είμαστε όλοι καλά να ανταμωνουμε και να ρίχνουμε όμορφες πενιές!

3 «Μου αρέσει»

Να σαι καλα Όλγα μου ευχαριστώ πολύ.

Καλορίζικο και καλόπαιχτο φίλε.Το πες και το κάνες μπράβο σου.

1 «Μου αρέσει»

Να σαι καλα Λάμπρο σε ευχαριστώ.

Kαλόπαιχτο και καλοτάξιμο! Εύχομαι να βρεις σε αυτό το οργανάκι αυτό που μέχρι τώρα σου έλειπε!

2 «Μου αρέσει»

τι θα γίνει τώρα έχουμε το αντίθετο σετ up ? μου αρέσει που διατηρείς ιδιες γραμμές στην πεναρια καλοπαιχτο καλοταξιδο και κανουμε και ανταλαγες αν θες για καμια βδομαδα χαχαχαχα

1 «Μου αρέσει»

Καλορίζικο και πάντα καλοτάξιμο!!!
Να το ευχαριστηθείς.

1 «Μου αρέσει»

Καλορίζικο, καλόπαιχτο., κι όπως έλεγε και μακαρίτης οργανοποιός, “άντε και καλά σου γλέντια”.:smiling_face::smiling_face::smiling_face:

2 «Μου αρέσει»

Καλορίζικο, καλοπαιχτο.
Υπέροχο σε ομορφιά και σε ήχο, απ’ ότι άκουσα στο βίντεο.
Είμαι σίγουρος ότι το ταξίδι θα ειναι συναρπαστικό.
Βουρ για πενιες

3 «Μου αρέσει»

Καλορίζικο Πάνο, να το χαρείς

1 «Μου αρέσει»

Ευχαριστώ πολύ όλους σας.

Χαχαχαχα σαν να τον ακούω…

1 «Μου αρέσει»

Καλές πενιές Πάνο!!!

2 «Μου αρέσει»

Να το χαρεις φιλε μου.Εγω πηρα ενα Τζουρα και μαθαινω.Οταν ειμαι ετοιμος θελω να παρω ενα χειροποιητο σαντο δικο σου.Να ρωτησω ποσο εχει?Ειδα ενα προπολεμικο με πιο κοντο μανικι εμφανισιακα τρελαθηκα αλλα θελω να παρω οταν θα ξερω να παιζω καλα.

1 «Μου αρέσει»

Ευχαριστώ Billy & Νίκο.
Νίκο ο συγκεκριμένος μάστορας είναι από τους ελάχιστους που σε όλα του τα όργανα έχει αναρτημένες τις τιμές.
Οπότε όταν το αποφασίσεις δεν θα έχεις θέμα, επίσης πάντα μια επίσκεψη βοηθάει στην τελική λήψη αποφάσεων.

4 «Μου αρέσει»

Καλοπαιχτο και καλοτάξιμο @Panos ! Τρίτη φορά που άλλαξα οργανο στον @X_Spourdalakis. Είχα -πανω κατω- την ίδια πορεία με σένα. Αφου (ως αρχάριος, νομιζα ότι) ήξερα τι ήθελα και αγορασα ένα ιδιαίτερο μισομπούζουκο, μετά το άλλαξα με Μουρτζινάκι και πλέον κατέληξα σε εναν εκπληκτικό all-arounder, παλιας κοπής Ινδό. Νομίζω οτι εκεί θα μείνω κιόλας, μιας και το όργανο είναι το πρώτο που πραγματικά “μου μίλησε”.

Ναι, το κόστος είναι ένα θέμα. Άλλο όμως να αγοράζεις απλά όργανο, κι άλλο να έχεις έναν κορυφαίο επαγγελματία οργανοποιό να σε συνοδεύει στη μουσική σου πορεία. Ελπίζω να σε ακούσουμε με το
καινούργιο μπουζούκι ζωντανά στην επόμενη μάζωξη :slightly_smiling_face:

7 «Μου αρέσει»

Μπράβο παρα πολύ άμορφο το οργανο του Χρηστου. Εχω κι εγώ ένα δυο χρονια τωρα,
είμαι πολύ ευχαριστημένος!

1 «Μου αρέσει»