Καλησπέρα στην παρέα!! Παιδεία για κατασκευή νέου τριχορδου μπουζουκιου ποιοιν κατασκευαστή προτείνετε ως πιο αξιόπιστο και οικονομικό? Ευχαριστώ εκ των προτέρων .
Αρχικά σε ποια περιοχή βρίσκεσαι? Επίσης όταν λες οικονομικό τι περίπου πόσο εννοείς?
Πατρα βρισκομαι αλλα Αθηνα μπορω να ανεβω αν χρειαστει. Οικονομικο ελεγα μεχρι 1200
Για να γινω πιο συγκεκριμενος εχω ενα χρονο που ασχολουμε με το τριχορδο μπουζουκι με μαθηματα και προσωπικη μελετη .Αυτο το διαστημα της ενασχολησης μου ειμαι με δανεικο μπουζουκι και απο την στιγμη που βλεπω οτι την φαση με το μπουζουκι την γουσταρω παρα πολυ και θελω να συνεχισω μεχρι οσο μπορω σκεφτομαι οτι ειναι η στιγμη να παρω κατι δικο μου.Στην αρχη σκεφτομουνα να παρω κατι “"μαζικης παραγωγης “ τυπου ματσικα που κατα την γνωμη μου ειναι πολυ αξιολογα οργανα της ταξης 700-900 ευρο .Επειτα απο αρκετη σκεψη σκεφτηκα να ανεβασω λιγο το μπατζετ μου εως 1200 ευρω πανω κατω να παω σε καποιον οργανοποιο.Εγω βρισκομαι Πατρα και απο οτι ειδα εδω στην περιοχη μου δεν εχω πολλες επιλογες για οργανοποιο .Εχει καποιος υποωιν καποιον οργανοποιο μεχρι την Αθηνα που να μπορω να φτιαξω κατι καλο σε αυτα τα χρηματα (λεω ως Αθηνα για να μου ειναι και πιο ευκολη η προσβαση μελλοντικα για σερβις τυχων επισκευες κλπ )?
Το ξεκίνημα με δανεικό μπουζούκι είναι ιδανική περίπτωση, μπράβο! Μετά από ένα χρόνο που μαθαίνεις, μπορείς πλέον να δοκιμάσεις όργανα και να έχεις άποψη, κάτι που δε θα μπορούσες αν δεν ήξερες να παίζεις.
[quote=“Dimitris23, post:4, topic:49543”]
Εχει καποιος υποωιν καποιον οργανοποιο μεχρι την Αθηνα που να μπορω να φτιαξω κατι καλο σε αυτα τα χρηματα (λεω ως Αθηνα για να μου ειναι και πιο ευκολη η προσβαση μελλοντικα για σερβις τυχων επισκευες κλπ )?
[/quote
Εγώ προτείνω Καφετζόπουλο, φυσικά, αλλά υπάρχουν πολλοί πολύ καλοί μάστορες.
edit, 2 ώρες αργότερα: Λάθος! Οι πολύ καλοί μάστορες δεν είναι των 700 Ε, πολύ παραπάνω είναι.
Κάνε μια βόλτα από το Δρακόπουλο στην Πάτρα.Να πιάσεις κάποιο όργανο να έχεις μία ιδέα.Από όσο θυμάμαι ξεκινάει από τα 1500 αν δεν κάνω λάθος.
καλημέρα 1200 ευρώ δεν είναι καθόλου λίγα λεφτά για μπουζούκι και μπορείς νομίζω να βρεις σε αυτά τα λεφτά πάμπολλες επιλογές Αθήνα αλλά και από όλη την Ελλάδα.
Πρέπει να κάνεις τεράστια βόλτα… Επίσης στα 1200 μπορείς να βρεις “πολύ καλά“ όργανα μεταχειρισμένα…
π.χ.
απλά αυτά θέλουν ένα τυπικό τσεκ από τον κατασκευαστή τους (γνώμη μου)
Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω με 1200 ευρώ μπορείς να φτιάξεις ένα πολυ αξιόλογο όργανο και να το έχεις εφ όρου ζωής, όσο για οργανοποιούς υπάρχουν πολλές επιλογές, το θέμα είναι ότι ανάλογα το ύφος και τον ήχο του μπουζουκιού που θες πρέπει να απευθυνθείς στον ανάλογο Μάστορα…τι ήχο θέλεις να έχει το μπουζούκι και τι τραγούδια να παίζεις με το τρίχορδο ? Προπολεμικά? Μεταπολεμικά? Λαϊκά? Κλπ κλπ
Κυριως προπολεμικα παιζω .Λαϊκά ελαχιστα
Σε αυτά τα χρήματα και σε αυτόν τον ήχο γνωρίζω σίγουρα τον Πέτρο ζαράνη και τον Πέτρο μουστάκα αλλά σίγουρα υπάρχουν και πολλοί ακόμα οποίος γνωρίζει ας ενημερώσει επίσης πόλους δεν τους ανέφερα διότι οι τιμές ξεκινάνε από 1500 και πάνω, ελπίζω να βρεις αυτό που θες και αυτό που θα σου πω σίγουρα μην βιαστείς να αγοράσεις και πάνε μια βόλτα από όλους να παίξεις με έτοιμα όργανα ώστε να δεις τι σου ταιριάζει περισσότερο.
Παιδιά χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα!!!Για να μην ανοίγω νέο θέμα έναν οργσνοποιο Γιάννη Γκουλιαρα από την Λάρισα τον γνωρίζεται?