Αγορά Μπουζουκιού έως 1000€ Θεσσαλονικη

Καλησπέρα στην παρέα, θέλω να αγοράσω ένα μπουζούκι 8χορδο. Είμαι δυτική Θεσσαλονίκη και παίζω χρόνια κιθάρα (από κατάστημα όχι οργανοποιό) οπότε νομίζω πως έχω έστω μια μικρή ιδέα. Ιδανικά θέλω να αποφύγω τα μεταχειρισμένα και να αγοράσω κάτι καινούργιο. Να μην είναι εντελώς για αρχάριους, αλλά να μην είναι και καμία υπερβολική κατασκευή, άλλωστε δεν θέλω να ξεπεράσω τα 1000. Έχετε να προτείνεται κατασκευαστές στα δυτικά που να μου δίνουν ένα καλό όργανο μέχρι την τιμή αυτή; Ευχαριστώ πολύ.

Καλησπέρα φίλε μου αρχικά 1000 ευρώ δεν είναι λίγα και θα σου πρότεινα μιας και είσαι στην Θεσσαλονίκη μην περιοριστείς μόνο σε μάστορες στην δυτική Θεσσαλονίκη αλλά πήγαινε και μια βόλτα απτό κέντρο όταν έχεις χρόνο…παρόλα αυτά στην Δυτική Θεσσαλονίκη γνωρίζω τον Αντρέα παπαδάμου που βρίσκεται στο Φίλυρο που κάνει κυρίως τρίχορδα μπουζούκια αλλά αποτι είδα στο σάιτ του κάνει και τετράχορδα, επίσης στον Εύοσμο βρίσκεται το εργαστήριο “Νότα” του παλάβρατζη που κάνει κυρίως τετράχορδα και στον Εύοσμο πάλι είναι και ο Σταμκος που κάνει συνήθως πιο οικονομικα όργανα και θα τον πρότεινα σε κάποιον που θέλει να πάρει ένα όργανο με 500-600 ευρώ για να μάθει και να μην είναι κούτσουρο τέλος όπως σου είπα και παραπάνω σου προτείνω μην περιοριστείς μόνο δυτικά και να δεις και μάστορες στο κέντρο όπως πχ ο Δεκαβάλας στην ροτόντα που προσωπικά για τετράχορδο πιστεύω είναι η καλύτερη επιλογή..το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να πας σε όλα να ρίξεις μια ματιά και να δεις τι σου ταιριάζει εσένα περισσότερο αλλά και να συγκρίνεις το καθένα.

Με χιλιάρικο μπορείς να πάρεις μια χαρά οργανακι από πολλούς οργανοποιους. Επειδή θέλεις τετράχορδο θα έλεγα να πας από τον Σταμκο που με 7-8 κατοσταρικα θα πάρεις τετράχορδο all around όπως τα λέω εγώ και τουλάχιστον όσους έχω τύχει να έχουν αγοράσει είναι ευχαριστημένοι. Ο Παπαδαμου είναι πολύ καλός αλλά προσωπικά δεν θα τον προτιμούσα στο τετράχορδο. Φαίνεται ότι το γούστο του είναι τα τρίχορδα και οι τζουραδες και ακόμα και τετράχορδο του που άκουσα ηχητικά μου θύμιζαν τρίχορδα. Ο Δεκαβαλας είναι εξαιρετική επιλογή στο κέντρο. Τα αδέλφια Κοτσε στην Ξηροκρήνη (Ταξίμι λέγεται το κατάστημα τους) είναι καλοί δεν ξέρω εύρος τιμής βέβαια.

1 «Μου αρέσει»

Σήμερα πηγα στο μαγαζί του κ παλαβρατζη αλλά δεν ηταν εκει, ισως ξαναπεράσω άλλη στιγμή. Η ροτοντα μου πέφτει λιγο μακριά οπότε θα μείνω στους υπόλοιπους που προτείνατε, σας ευχαριστώ πολύ.

1 «Μου αρέσει»

Αν είσαι στον Εύοσμο, γιατί εκεί είναι και οι δύο οι Παλαβρατζήδες (Νότα και Καμπάνα) κοντά σου είναι και ο Στάμκος (Κορδελιό), στην Ξηροκρήνη το Ταξίμι (αδελφοί Κοτσέ), στα σύνορα Αμπελοκήπων και Σταυρούπολης το Μινόρε και κάπου στη Μενεμένη έχει έναν ακόμα, αλλά μου διαφεύγει το όνομα. Καλή επιτυχία στην επιλογή και απόλαυσε το.

Στη μενεμενη ειμαι, αυτο που λες ειναι η μελωδία του κ. Πραβητα, του ειχα παει τη κιθαρα μου πριν χρονια αλλα τωρα πια εχω να το δω πολυ καιρο ανοιχτο. Ισως βέβαια δεν περνάω τις κατάλληλες ωρες αλλα νομίζω πως πρέπει να εχει βγει στη σύνταξη.

1 «Μου αρέσει»

Ευχαριστώ για όλες τις επιλογές

Μπράβο Πραβήτας, εκεί πήγαινε ο πεθερός μου τα μπουζούκια του για επισκευή. Η αλήθεια είναι ότι η δυτική Θεσσαλονίκη είχε περισσότερους πιο παλιά, αλλά ή έκλεισαν ή μετακόμισαν, πχ ο Ξυλόηχος ήταν στην Πολίχνη και πήγε ανατολικά τώρα, ο Παπαδάμου από τον δρόμο του Ωραιοκάστρου (λίγο κάτω από το Νουβέλ) πήγε στα Πεύκα. Επίσης στη Γιαννιτσών άρα κοντά στη Μενεμένη ήταν και ένας Μπαμπατζάνης; κάπως έτσι, Βασίλης. Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια, αλλά όργανο του δεν έχω πετύχει ποτέ.

Τον εψαξα, υπαρχει σχετική συζητηση για αυτόν στο φόρουμ και τα παιδιά λένε πως μεταφέρθηκε απο μενεμενη στο ωραιοκαστρο και δε νομίζω να ανέβω μέχρι επάνω.

Πέρασα απο το Ταξίμι στην ξηροκρινη. Είχαν μονο 2 μοντέλα έτοιμα εκείνη την ωρα τα οποία ηταν πανέμορφα αλλα δυστυχως ηταν πολυ πανω απο υη τιμη που ήθελα. Γενικα οι άνθρωποι μου είπαν πως τα μπουζούκια τους ξεκινανε γύρω απο τα 1800. Δεν δοκίμασα κάποιο αλλα εμφανισιακά μου άρεσαν πάρα πολυ. Αν κάποιος εχει αγορασει ας μας πει την άποψη του.

1 «Μου αρέσει»

Μπορώ να πω ότι οι τιμές πλέων έχουν ξεφύγει αρκετά. Για ένα μέτριο όργανο θα πρέπει να διαθέσεις 1200 με 1500. Δύο μισθούς δηλαδή.!!!

Ισχυει, οι τιμες έχουν ανέβει πολυ. Ωστόσο πληρώνεις οτι παιρνεις. Φαντάζομαι πως για τη τιμή τους θα ηταν πολυ καλής ποιότητας.

Η αλήθεια είναι πως στα μουσικά όργανα και ιδιαίτερα σε όργανα όπως το μπουζούκι μερικές φορές η τιμή δεν πάει πακέτο με την ποιότητα. Επίσης ο ίδιος οργανοποιός μπορεί να φτιάξει ένα όργανο αριστούργημα που για πολλές δεκαετίες θα παίζει άψογα με τη βασική συντήρηση, αλλά και όργανο που μπορεί να παρουσιάσει προβλήματα και αυτό, γιατί βασίζεται σε ένα φυσικό υλικό, το ξύλο που όσο και να το προσέξει, δυο διαφορετικά κομμάτια ξύλο μπορεί να παρουσιάσουν τελείως διαφορετική συμπεριφορά στις ίδιες συνθήκες. Για αυτό και η βόλτα από τα οργανοποιεία και η δοκιμή των οργάνων είναι αναγκαία. Το χιλιάρικο δεν είναι μικρό ποσό, απλά είναι ένα ποσό που θα χρειαστεί να κάνεις λίγο κόπο παραπάνω για να βρεις ένα καλό όργανο που θα ικανοποιεί και τα ηχητικά γούστα σου. Επειδή και εγώ μένω στη δυτική Θεσσαλονίκη και θα ήθελα αν ποτέ αγοράσω μουσικό όργανο να είναι το οργανοποιείο κοντά για να μπορώ να απευθύνομαι εύκολα σε ώρα ανάγκης, αφού δεν έχω την πολυτέλεια να έχω πολλά όργανα, προσωπικά έχω ήδη κατασταλλάξει και μόνο αν αλλάξει κάτι δραματικά μέχρι να αγοράσω όργανο θα αλλάξω την απόφαση μου. Αν αγοράσω τρίχορδο και έχω άνεση στο μπα΄τζετ θα πάω στον Φωτόπουλο, αν πάρω τετράχορδο και είμαι πιο σφιγμένος οικονομικά θα πάω στον Στάμκο. Από τους Παλαβρατζήδες θα προτιμούσα τον Σταύρο, που είναι στη Νότα.

Επισκέφτηκα τη καμπανα του κ. Παλαβρατζη και βρήκα ενα ωραίο όργανο στο ευρος μου. Θα επισκεφτώ και τον σταμκο απο εβδομαδα γιατί σήμερα που πηγα ηταν κλειστός. Οταν αποφασίσω ισως στειλω και καμια φωτογραφια.

1 «Μου αρέσει»

Εγώ έχω τρίχορδο από τον Παλαυρατζης το Θανάση. Καμπάνα.

1 «Μου αρέσει»

Είσαι Ευχαριστημένος;

Αυτο ειναι το οργανο που πηρα τελικα απο τη καμπανα, πηγα και στο μαγαζι του κ. Σταμκου αλλα η αλήθεια ειναι πως αυτο το σχέδιο μου άρεσε περισσότερο.

4 «Μου αρέσει»

Καλόπαιχτο να είναι φίλε, σημασία έχει τι αρέσει σε σένα. Αν επιτρέπεται ποια είναι η τιμή; και αν μπορείς βάλε έναηχητικό να γουστάρουμε.

Έδωσα 950 συνολικά με την εγκατάσταση του μαγνήτη. Ηχητικό θα στειλω απο τεταρτη γιατί δυστυχώς δε μπορω να παιξω για μερικες ημέρες για προσωπικούς λόγους.

2 «Μου αρέσει»

Σαν όργανο για οικονομικό είναι πολύ καλό. Κάποια θεματακια αισθητικά υπάρχουν σίγουρα. Όποτε το πήγα στον Θανάση για έλεγχο δεν μου ζήτησε ποτέ χρήματα.

Το προηγούμενο που είχα το κράτησα περίπου 20 χρόνια, το οποίο το περνά και πολλές φορές μαζί μου σε νησιά στις διακοπές. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Μόνο χορδές άλλαζα δύο φορές το χρόνο. Μέχρι και την στιγμή που το έδωσα το ξύλο μύριζε ξυλουργείο.

Σαν άνθρωπος είναι πολύ εξυπηρετικός, γνώστης αφού είναι Τρίτη γενιά, και θα σου λύσει κάθε απορία.

Επαγγελματίας δεν είμαι

1 «Μου αρέσει»