Αγορά Μπουζουκιού έως 1000€ Θεσσαλονικη

Καλοπαιχτο και να το χαρείς.

Πολύ χαρακτηριστικά τα σχέδια του παλάβρατζη, είχα και εγώ ένα τρίχορδο ήταν το πρώτο μου μπουζούκι…καλές πενιε φίλε!

1 «Μου αρέσει»

Εμένα το τετράχορδο μου είναι από τον Παλβρατζή, μάλιστα έχει ετικέτα του πατέρα του, Ηλίας Παλαβρατζής. Βέβαια όταν αγοράστηκε ο πατέρας του είχε πολλά χρόνια που δεν ζούσε, οπότε δεν ξέρω πως γίνεται να έχει δική του ετικέτα. Μου το πήραν οι γονείς μου ως δώρο όταν τελείωσα το πανεπιστήμιο. Εγώ δεν είχα πάει στο οργανοποιείο, αλλά οι δικοί μου. Το όργανο αγοράστηκε το 2000 με 2001 125.000 δραχμές. Το ότι ακόμα παίζει και είναι σε καλή κατάσταση είναι από μόνο του θετικό γεογονός, με δεδομένο ότι για περίπου 20 χρόνια έμεινε κλεισμένο στη θήκη του και παίχτηκε ελάχιστα μετά τους πρώτους 3-4 μήνες. Αυτό που χρειάστηκε είναι φέτος να το παώ σε έναν οργανοποιό, γιατί είχε σκληρύνει, καθώς σκεύρωσε. Το πήγα στον Φωτόπουλο, γιατί τον γνωρίζω και για μένα σε θέματα που αφορούν τεχνίτες η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο παίζει μεγάλη σημασία και είναι ο μόνος που γνωρίζω και εμπιστεύομαι. Δεν ξέρω αν ήταν φτηνό ή ακριβό όργανο για την τότε εποχή, αλλά θεωρώ στα συν ότι ακόμα είναι όργανο που παίζει αν και ούτε όταν αγοράστηκε, ούτε τώρα ο ήχος του με ενθουσιάζει. Βέβαια ένα όργανο που έμεινε μια εικοσαετία ανενεργό είναι λογικό να έχει χάσει και στον ήχο. Με λίγα λόγια δεδομένων των συνθηκών, της κακής χρήσης και ταλαιπωρίας που υπέστη από μένα θα ήμουν αχάριστος αν έλεγα ότι δεν είμαι ευχαριστημένος παρόλο που αναζητούσα διαφορετικό ήχο. Και όλα αυτά ζώντας αυτή την εικοσαετία στη Θεσσαλονίκη και την Καβάλα που φημίζονται για την υγρασία τους.

1 «Μου αρέσει»

Για καποιο λογο δεν μπορω να στειλω κάποιο βίντεο ή ηχητικο, πατάω το κουμπί κατω δεξια στην οθονη του κινητού αλλα δεν με αφήνει να ανεβάσω κάποιο αρχείο.

Λογικά δεν θα μπορείς να ανεβάσεις το αρχείο του βίντεο εδώ, αλλά μάλλον πχ να το ανεβάσεις στο youtube και να βάλεις εδώ το λινκ ώστε να ενσωματωθεί στη ροή. Μάλιστα αν δεν θέλεις να το βλέπουν άλλοι, το ανεβάζεις και το έχεις σε κατάσταση κρυφού, ώστε να μην το βλέπει κανείς άλλος παρά μόνο όσοι θα έχουν τον σύδεσμο από σένα, εδώ ή όπου αλλού το δημοσιεύσεις

Ορίστε το βιντεο, το εκανα να μπορεί να εμφανίζεται μονο με το λινκ

2 «Μου αρέσει»

Καλόπαιχτο να είναι. Καλή μελέτη. Προσωπικά μου άρεσε ο ήχος και το όργανο είναι και όμορφο. Αν είναι και μαλακό τότε έκανες πολυ΄καλή επιλογή στο μπάτζετ που είχες.

Ευχαριστώ πολυ, αλλά οταν λες μαλακο τι εννοεις;

μαλακό σημαίνει να μην χρειάζεται να βάζεις δύναμη όταν πατάς τα δάχτυλα στην ταστιέρα. Μαλακό είναι όταν είναι χαμηλό. Στο 12ο τάστο πχ η απόσταση των χορδών από το τάστο να είνα κάπου στο 1,5 χιλιοστό ± λίγο. Αν είναι πχ 3 χιλιοστά το όργανο θα είναι σκληρό και θα σε δυσκολεύει στο παίξιμο. Θα το καταλαβαίνεις, γιατί θα χρειάζεται και μεγαλύτερη προσπάθεια. Λογικά αφού είναι καινούριο το είχε σεταρισμένο ο μάστορας εκεί που πρέπει. Συνήθως στα καινούρια όργανα σου λέει ο κατασκευαστής έλα μετά απο΄1-2 μήνες να το δω για να ελέγξει ανάμεσα στα άλλο και αυτό, δηλαδή αν με το παίξιμο, υπήρξε κάποια μεταβολή που πρέπει να ρυθμίσει ή όχι. Εμένα το μπουζούκι μου ήταν πολύ σκληρό, μετά από τόσα χρόνια που έμενε στη θήκη του και δεν είχεσυντηρηθεί και έλεγα δεν μπορώ να μάθω με τίποτα, γιατί με δυσκόλευε. Κάποια στιγμή που συνειδητοποίησα ότι είχε φτάσει στα 4 χιλιοστά η απόσταση χορδής από το 12ο τάστο, το πήγα σε οργανοποιό φέτος τα Χριστούγεννα, μου το χαμήλωσε και είδα μεγάλη διαφορά.

Αααα, η απόσταση ταστοτ με χορδη ειναι πολυ μικρή οπότε δεν υπάρχει δυσκολία στο παίξιμο, όπως είπες μόλις το αγόρασα άρα λογικά ο μαστορας το ειχε ρυθμισει. Ειχα δοκιμάσει μπουζουκια σε γενικα καταστήματα οργάνων και δεν χάρηκα καθόλου ειχαν πολυ μεγάλη απόσταση απο τα ταστα οι χορδες

1 «Μου αρέσει»