Αγορά δεύτερου μπουζουκιού ναι η όχι;

Καλημέρα σας παίζω 1 χρόνο περίπου μπουζούκι τριχορδο με καθηγητή και πρόσφατα ήρθε στα χέρια μου ένα μπουζούκι δεν γνωρίζω αν πρέπει να πω κατασκευαστή από κέδρο το οποίο το ερωτεύτηκα από τον ήχο του το ποσό μαλακό ήταν και σκέφτομαι να κάνω οικονομίες και μαζέψω να φτιάξω ένα. Τώρα το πρόβλημα μου είναι αξίζει η μήπως είναι νωρίς ; Το μπουζούκι που έχω είναι μαζικής παραγωγής γύρος στα 500 ευρώ για τα λεφτά του θεωρώ ότι είναι αξιόλογο και δεν με περιορίζει στις δυνατότητες μου βέβαια με το άλλο νιώθω τ χέρια μου να γλιστράνε ποιο εύκολα αλλά μπορεί να είναι και στο μυαλό μου ως ένα σημείο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

1 «Μου αρέσει»

Μπορείς αν θες να πεις, δεν υπάρχει πρόβλημα :slight_smile:

Εξαρτάται σε τι σημείο είσαι παιχτικά, άλλοι στον ένα χρόνο φυσάνε και άλλοι ακόμη παλεύουν να μάθουν τα πρώτα τους κομμάτια (προφανώς οι πρώτοι σε αυτό τον ένα χρόνο κάνανε περισσότερη εξάσκηση). Επίσης τι τάξης χρημάτων είναι το μπουζούκι που μας περιγράφεις; :slight_smile:

1 «Μου αρέσει»

Έχω μάθει γύρο στα 20 κομμάτια και το ένα με το αυτί και και σε θέμα πένας έχω φτάσει σ σημείο να βγάζω τρέμουλο σε καλούτσικο επίπεδο και το βάζω σε τραγούδια, και γενικά το μπουζούκι πλέον βγάζω και τραγούδια που μου αρέσουν άσχετος ρεπερτορίου. Το μπουζούκι κάνει 1000-1300 ευρώ δεν θεωρώ ότι το όργανο μου με τραβάει πίσω μαθησιακα πάντως απλά μου άρεσε πολύ το άλλο και βέβαια πας σε άλλο όργανο επίσης δεν μιλάω η αγορά να γίνει αύριο ούτε σε 10 μέρες γιατί δεν είναι λίγα τα χρήματα και είμαι φοιτητής.

Το όργανο είναι του κατασκευαστή ταξιμι

2 «Μου αρέσει»

Κι εγώ φοιτητής είμαι :slight_smile:

Για μένα έχει να κάνει από το αν όντως είναι αξιόλογο το όργανο (δηλαδή αν αξίζει τα 1000-1300 ευρώ που κοστίζει) και αν είσαι διατεθειμένος να δώσεις αυτά τα χρήματα. Πάντα μια αναβάθμιση είναι καλή.

Συνήθως βέβαια από τους μουσικούς που ξέρω, τα πρώτα 3 χρόνια τα βγάζουν με το πρώτο τους όργανο και μετά που έχουν ωριμάσει αρκετά παιχτικά, αλλάζουν.

Πάντως, θα σου πρότεινα να μην μείνεις σε αυτό το όργανο, αλλά αν επιλέξεις να κάνεις μια επένδυση τόσων χρημάτων, να ψαχτείς. Να πας και σε άλλους οργανοποιούς, να παίξεις και με άλλα όργανα ώστε να δεις ακριβώς τι θέλεις και τι καλύτερο μπορείς να βρεις σε αυτά τα χρήματα. Και ας καταλήξεις τελικά στον ίδιο κατασκευαστή :slight_smile:

5 «Μου αρέσει»

σιγουρα θα το ψαξω αλλα δεν ξερω αν αξιζει να κανω αυτη την επενδυση απο τωρα ειναι το προβλημα μου νομίζω πως αυτό το τρίχορδο το έχω ερωτευτεί όμως :grin:
Σε ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου :grin: :grin:

2 «Μου αρέσει»

Όσο πιάνεις και άλλα μπουζούκια πιστεύω τόσο θα σου αρέσουν και περισσότερα με αποτέλεσμα να μην ξέρεις τί να πρωτοδιαλέξεις.Ξεκίνα να μαζεύεις λεφτά και κάνε βόλτες σε οργανοποιούς να δεις και άλλα όργανα.Σίγουρα μετά από άλλον ένα χρόνο ή δυο θα τα έχεις μαζέψει και θα είσαι και πιο προχωρημένος σαν παίχτης.
Όταν έχεις τα λεφτά εσύ κάνεις παιχνίδι :wink:
Η υπομονή είναι καλό να υπάρχει.

3 «Μου αρέσει»

εχεις δικιο σε ευχαριστω πολυ :grin:

1 «Μου αρέσει»

Καλά δίκιο μπορεί και να μην έχω(χαχα)απλά την άποψή μου σου είπα φίλος σαν αρχάριος.Τώρα αν έχεις λεφτά και θες μπορείς να παίρνεις και ένα μπουζούκι όποτε σου κάνει κέφι.Επειδή όμως είπες ότι δεν τα έχεις ακόμα τα λεφτά μπορεί να περιμένει πιστεύω.
Θεσσαλονίκη είσαι?Έχετε και εκεί αρκετούς οργανοποιούς που μπορείς να τσεκάρεις :slight_smile:

1 «Μου αρέσει»

Καλησπέρα φίλε και από εμενα! Γνώμη μου είναι αν σου αρέσει τόσο πολύ το όργανο πηγαινε και παρτο. Να ξέρεις όμως ότι όσο εξελίσσεσαι θα εκπαιδεύεται περισσότερο το αυτί σου και τα χέρια σου πάνω στο όργανο και θα έχεις άλλες απαιτήσεις. Δηλαδή κάτι που τώρα σου φαίνεται τρομερό μετά να δεις ότι δεν ήταν κάτι. Φυσικά μπορεί και να το θεωρείς και μετά από χρόνια οργαναρα. Καλό είναι να το δει και κάποιος που εμπιστεύεσαι και έχει μια μεγαλητερη εμπειρία ν σου πει την γνώμη του και εννοείτε πριν πάρεις το όργανο δοκίμασε και άλλα. Καλά παιξίματα!

1 «Μου αρέσει»

όχι από Αθηνα είμαι απλα πιστευω οτι δεν εχεις αδικο γιατι ο ανθρωπος παντα κατι θελει :rofl:

1 «Μου αρέσει»

Καλησπέρα το όργανο είναι φίλου μου άπλα σκέφτηκα να πάω να φτιάξω ένα ίδιο όταν με το κάλο μαζευτούν τα χρήματα

1000-1300 ευρώ δεν είναι λίγα λεφτά. Από κάποια τάξη τιμής και πάνω, ένας επαγγελματίας περιμένει από το όργανο να του φέρει πίσω τα λεφτά του (όπως και τα λεφτά που έχει δώσει σε δασκάλους κλπ.). Ένας ερασιτέχνης δε θα τα πάρει ποτέ πίσω.

Άρα, μία παράμετρος είναι: σκοπεύεις να την ψάξεις επαγγελματικά (έστω ημιεπαγγελματικά - τέλος πάντων να παίζεις σε μαγαζιά με αμοιβή), ή πας καθαρά και μόνο για το μεράκι σου;

Προφανώς και στις δύο περιπτώσεις θα συνυπολογίσεις και τα προφανή: τη σχέση ποιότητας-τιμής και τη δική σου οικον. δυνατότητα, μαζί με ό,τι άλλες παραμέτρους σκεφτείς ή προκύψουν στη συζήτηση. Και με όλα αυτά θα καταλήξεις στην απόφασή σου.

5 «Μου αρέσει»

Καλημέρα σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου και την απάντηση σου. Παίζω 1 χρόνο μόνο δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει ποτέ, τώρα αν σε 10 χρόνια είμαι καλός και μπορώ να σταθώ ημιεπαγγελματικα να βγάλω ένα χαρτζιλίκι δεν νομίζω να πει κανείς όχι,αυτή την στιγμή όπως και όταν ξεκίνησα το είχα μεράκι χρόνια θα έλεγα και μαθαίνω και παιζω για να περνάω εγώ καλά, τώρα εκτός το ότι με τρέλανε σίγουρα θα με βοηθήσει στην εξέλιξη μου απλά για την ώρα και το μπουζούκι που έχω με βοηθάει αυτη είναι η απορία μου να μαζέψω να φτιάξω πχ ένα μπουζούκι η να το καθηστερισω και να φτιάξω αργότερα:blush::grin:

Καλημέρα φίλε, λες “το έχω ερωτευτεί αυτό το μπουζούκι” που σημαίνει πως το πήρες το μικρόβιο… Θα πάρεις σίγουρα κ άλλο όργανο κάποια στιγμή κ αν αρχίσεις να βγάζεις κ κανένα μεροκαματάκι θα πάρεις κ τρίτο. Πάντως ένα όργανο των 500Ε είναι μια χαρά για το επίπεδό σου αυτή τη στιγμή.

1 «Μου αρέσει»

Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου😊

Παιδιά καλησπέρα σας συνεχίζω στο ίδιο νήμα για να μην ανοίξω άλλο σκέφτομαι να πάω να δοκιμάσω μπουζούκια οργανοποιων στην Αθήνα να έχω μια εικόνα ποια είναι η γνώμη σας για τον καφετζοπουλο και τον καρβουνη?

Και οι δύο είναι καθιερωμένοι οργανοποιοί.
Ο Καφετζόπουλος ξεφεύγει από τις παραδοσιακές συνταγές και φτιάχνει όργανα που το πιθανότερο είναι να γίνουν συλλεκτικά σε βάθος χρόνου.
Ο Καρβούνης είναι πιο παραδοσιακός.
Η ποιότητα και στους δύο είναι υψηλή.
Εκτός από αυτούς υπάρχουν και πολλοί άλλοι. Όρεξη να έχεις να δοκιμάζεις.

2 «Μου αρέσει»

δύο από τους κορυφαίους μάστορες στην αθήνα, αλλά με πολύ διαφορετικό προσανατολισμό.
ο καρβούνης κάνει λαϊκά μπουζούκια, μπάσα (και πλαδαρά κατά την γνώμη μου) ενώ ο καφετζόπουλος έχει πιο πρίμο ήχο για προπολεμικά παιξίματα αλλά όχι μόνο. έχει μεγάλη παλέττα ήχων, από βραχνό με γρέζι μέχρι πεντακάθαρο -χώρια τα ιδιαίτερα όργανα που κάνει.
είμαι καφετζοπουλικός, αλλά δεν έχω λόγο να σε επηρρεάσω. ο καθένας σύμφωνα με το παίξιμό του και το γούστο του. δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα ποιότητας.

2 «Μου αρέσει»

ευχαριστω πολυ θα ξεκινησω σιγα σιγα και θα περασω και απο τον Κ απο τον Σπουρδαλακη ποιο πολυ για να μαζευω εμπειριες εστω και να καθυστερήσει η αγορά (π.χ) σε 1-2 χρονια να ξερω τι θελω αν και το μονο σιγουρο ειναι οτι θελω μαλακο παίξιμο αντοχη σιγουρα στον χρονο

σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου απο τις λιγες εμπειριες που εχω ο ηχος που θα ηθελα να ειναι κατι αναμεσα σε σύγχρονο και παλιό να ειναι μαλακο στο παιξιμο και να εχει αντοχη στο χρονο βεβαια το θεμα ηχου μπορει να αλλαξει με τον καιρο ποιος ξερει :laughing: