Αγορά Μπουζουκιού 3000 ευρώ

Καλησπερα σε ολη την παρεα.Ειμαι νεο μελος στο ρεμπετικο φορουμ.Θελω να αγορασω ενα επαγγελματικο μπουζουκι στις 3000 ευρω.Δεν το βιαζομαι γιατι ξερω οτι ενα καλο οργανο σε αυτα τα χρηματα χρειαζεται χρονο για να γινει διοτι ειναι κατοπιν παραγγελειας.(Επισης να πω οτι μενω Αθηνα αλλα δεν εχω προβλημα να ειναι και απο καποιο οργανοποιειο που ειναι πχ στην Θεσσαλονικη,Δραμα η Λαρισα η και απο το εξωτερικο ακομα αρκει να ειναι καλος ο οργανοποιος. Σε μια προηγουμενη αναρτηση που ειχα κανει ειχα ρωτησει γνωμες για τον οργανοποιο Σταυρο Τουταλα οπου εχω δει οργανα δικα του και μου αρεσαν.Θα ηθελα την βοηθεια σας να μου προτεινεται καποιους καλους οργανοποιους. :slightly_smiling_face:

Σε όποιον και να αποφασίσεις να πας μην του πεις εξαρχής ότι θες να δώσεις 3000 ευρώ…
Το καλό είναι σχετικό.Μετά από κάποιο σημείο τα παραπάνω λεφτά είναι στολίδια.Εσένα σε ενδιαφέρει τρίχορδο ή τετράχορδο?
Από οργανοποιούς αν ψάξεις στο forum έχει πολλούς.Καφετζόπουλος,Καρβούνης,Κατσίφης,Σπουρδαλάκης,Μουντάκης,Φρονιμόπουλος,Μουστάκας,Ζαράνης,Ραπακούσιος,Βάρλας και άλλοι για Αθήνα.
Τώρα το που θα δώσεις τα λεφτά σου είναι δικό σου θέμα δεν μπορεί να σου πει κανείς όπως το ρίσκο που έχει ένα καινούργιο όργανο.Δεν ξέρεις από πριν τί ήχο θα έχει και αν σου κάνει.Θέλει καλό ψάξιμο.
Πάντως γνώμη μου και με 1300-1800 βρίσκεις πολύ καλό όργανο.Καλή τύχη και μην ξεχάσεις να μας ενημερώσεις για την επιλογή σου.

9 «Μου αρέσει»

Συμφωνώ με τον φίλο Λάμπρο εδώ. Το να δώσεις τόσα λεφτά δεν σημαίνει ότι το όργανο θα έχει μεγαλη διαφορά στον ήχο (ανάλογα τον κατασκευαστή). Εγώ προτείνω απλα να συνεννοηθείς με έναν οργανοποιο για το πως θέλεις το μπουζουκι(ξύλα διακοσμήσεις κλπ) και τον ήχο και μετά να δεις για το πόσο. Πάντως οτ, τι και αν αποφασίσεις καλορίζικο το όργανο!

4 «Μου αρέσει»

Καλα τα ειπαν οι προηγουμενοι οσον αφορα τα κοστη. Απο εκει και περα, η επιλογη του οργανοποιου ειναι προσωπικη υποθεση. Αυτο που εμενα με ξετρελαινει σε εσενα μπορει να φαινεται εντελως αδιαφορο.
Η γνωμη μου ειναι αφου δεν βιαζεσαι, να παρεις σβαρνα ολους τους οργανοποιους και να δεις, να ακουσεις και να παιξεις πολλα οργανα. Ολοι οι παραπανω οργανοποιοι και οχι μονο ειναι αξιολογοι.
Δες τι ηχοχρωμα βγαζει ο καθενας, δες αν εμφανισιακα σου ταιριαζει, δες αν ο μαστορας σε προκαταβαλει θετικα σαν επαγγελματιας. Δωσε του να καταλαβει τι θελεις και να σου πει κοστος και χρονο. Οταν σου κατσουν ολα αυτα δωσε την παραγγελια και εχε υπομονη.
Οπως ειπαν και οι παραπανω, το να δωσεις παραγγελια παντα εχει ενα ρισκο σε σχεση με ενα ετοιμο οργανο καθως αυτο που θα παρεις μπορει να μην ειναι σαν αυτο που ειχες στο μυαλο σου. Για αυτο κατ’εμε ειναι απολυτως απαραιτητο να δεις οσο πιο πολλα οργανα του μαστορα μπορεις. Αν μπορεις να δεις και πιο παλια του οργανα, στρωμενα, ειναι πολυ χρησιμο γιατι το οργανο με το χρονο ωριμαζει. Δεν το παιρνεις για τωρα, αλλα για πολλα χρονια.
Τελος, ξεκαθαρισε πρωτα απο ολα μεσα σου τι ζητας απο ενα οργανο. Π.χ. λες επαγγελματικο. Αλλο οργανο μπορει καποιος να παιζει στο μαγαζι (με μαγνητη), αλλο οργανο στο στουντιο (με μικροφωνο) και αλλο οργανο στο σπιτι με την παρεα του για να γουσταρει. Τι σημαινει επομενως για εσενα επαγγελματικο;
Στο δισκο του Τσιτσανη στο Χαραμα, ο Τσιτσανης οταν τελειωσε το προγραμμα, αφησε το οργανο με τον μαγνητη που επαιζε στο μαγαζι, επιασε το καλο του και εγραψε εναν ανεπαναληπτο κατ’εμε δισκο στη κουζινα του μαγαζιου. Λοιπον τι ψαχνεις εσυ;

7 «Μου αρέσει»

Να πώ κι εγώ μια γνώμη ως χρήστης, ερασιτέχνης μουσικός αλλά για πολλά χρόνια. Με τη στόχευση «όργανο των 3.000 επαγγελματικό» και μόνο, δεν θα συμφωνήσω. Όπως και οι προλαλήσαντες τόνισαν, η καταλληλότητα ενός οργάνου αξιώσεων με τίποτα δεν περιορίζεται απλά και μόνο στην τιμή του. Θα επισκεφτείς οπωσδήποτε όλους όσοι αναφέρθηκαν, είναι απαραίτητο για να ενημερωθείς για το πώς έχουν αυτή τη στιγμή τα πράγματα στο πάνω άκρο της αγοράς. Αφού μένεις Αθήνα, δεν χρειάζεται να ταξιδέψεις αλλού, υπάρχει ήδη μεγάλη υπερκάλυψη εδώ. Με έναν δεύτερο γύρο θα δημιουργήσεις τη short list σου (όλο και κάποιοι θα σου κάνουν σαφέστερο κλικ από άλλους) και ητελική απόφαση θα έρθει παίρνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους, προκρίνοντας το ένα από 3 ως 4 επιλεγμένα όργανα. Όπως σωστότατα επισήμαναν και οι φίλοι, εύρος τιμής δεν θα προτείνεις, όταν πηγαίνεις σε αυτούς τους οργανοποιούς ξέρουν καλά όλοι τους ότι θέλεις κορυφαίο όργανο.

7 «Μου αρέσει»

Λαμπρο καλησπερα ενδιαφερομαι για τετραχορδο μπουζουκι.Εχεις δικιο σε αυτο που λες στο να μηνν πω εξαρχης οτι θα δωσω 3000 ευρω.Και ειδη θα αρχισω να κοιταω τους οργανοποιους που μου εγραψες οπως Καρβουνη,Βαρλα,Κατσιφη,Σπουρδαλακη εχω ακουσει καλα λογια και για Καρανδρεα.Εννοειται με του που θα επιλεξω σε ποιον θα κανω την παραγγελια θα ενημερωσω.Και παλι χιλια ευχαριστω Λαμπρο

3 «Μου αρέσει»

Πολυ σωστο αυτο που λες και αυτο ειπα και γω στον Λαμπρο θα αρχισω να κοιταω οργανοποιους και οπως επισης αυτο που λες το τι ξυλα να βαλει και την διακοσμηση(στολιδια,οστρακα κλπ)Και φυσικα τον ηχο.

1 «Μου αρέσει»

Ακριβως αυτο που λες θα παρω σβαρνα τους οργανοποιους ωστε να δοκιμασω και απο κοντα δικα τους οργανα να δω τι μου καθεται πιο καλυτερα στο αυτι οπως και στο χερι.Ωντος ολοι οι παραπανω οι οργανοποιοι ειναι αξιολογοι και εχουν μεγαλη πειρα.Επισης συμφωνω και σε αυτο που λες το ποσο ο μαστορας σε προκαταβαλει θετικα σαν επαγγελματιας παιζει και αυτο σιγουρα ρολο.Τωρα σε αυτο που εγραψα επαγγελματικο εννοω οτι δουλευω επαγγελματικα σε μαγαζι αλλα η αληθεια ειναι τωρα που το βλεπω το εγραψα λαθος.Εννοω ενα καλο οργανο που θα ευχαριστει εμενα ειτε παιζω στο στουντιο ειτε μελεταω σπιτι ειτε επανω στην δουλεια.

Καλησπερα Νικο ναι εχεις δικιο το εγραψα λαθος και εβαλα την λεξη (επαγγελματικο) Ωντος εδω στην Αθηνα εχει παρα πολυ καλους και αξιολογους οργανοποιους οπως ειπαν και ποιο πανω.Ακριβως αυτο θα κανω ειδη με την βοηθεια ολων εδω εχω φτιαξει μια λιστα και θα παω απο κοντα να δοκιμασω οργανα και θα καταληξω να κανω την παραγγελια εκει που θα μου κανει το κλικ οπως σωστα ειπες περνωντας υποψη μου ολες τις παραμετρους.

1 «Μου αρέσει»

Μην ξεχάσεις να δεις Κατσιφη και να μιλήσεις και με Παϊσιο.

2 «Μου αρέσει»

Καλημερα Πανο ναι εχω ακουσει πολυ καλα λογια και για τον Κατσιφη αλλα και για τον Παισιο. Εννοειται θα μιλησω μαζι τους.Σε ευχαριστω πολυ Πανο.

2 «Μου αρέσει»

Φιλε Γιωργο με ολο το σεβασμο αυτος για μενα δεν ειναι ο καλυτερος τροπος σκεψης. Δηλαδη γιατι 3000ευρω?? Αυτο θα κανει το οργανο ‘‘επαγγελματικο’’?? Εχουν πεσει στα χερια μου αρκετα ‘‘επαγγελματικα’’ τετοια μπουζουκια που εχουν πολλη μοστρα επανω στο καπακι κλπ, αλλα δε μιλανε. Επειδη και απο το φορουμ εχω πολλους φιλους κατοχους καλων οργανων, παλιων και καινουργιων και επειδη εχω τετοιους φιλους και στην καθημερινοτητα, θα σου πω οτι η αποψη των πιο πολλων ειναι οτι το μπουζουκι το καλο παει μεχρι 1500. Δεν αξιζει κανενα μπουζουκι απο αποψη χρηματικη κατι παραπανω. Αν θες τωρα σκαλιστες ντουγιες και οστρακο πολυ, υπαρχει και με 8000 μπουζουκι!! Σιγουρα θα εχει πανω και αλλες μαγγανειες οπως ‘‘παλια καλα ξυλα’’ κλπ. Τα λεω ολα αυτα λιγο ειρωνικα, οχι προς εσενα φυσικα, αλλα προς την κατασταση. Υπαρχει μια γκαμα οργανοποιων γνωστων που κανουν πολυ ακριβα οργανα (και καλα φυσικα) και υπαρχει και μια γκαμα ακομα πιο μικροι που δεν ειναι τοσο εμποροι. Το ρεμπετικο φορουμ εχει κατηγορια ολοκληρη, ακρως διαφωτιστικη για πολλους μαστορες. Με τη σειρα μου θα προτεινω αν θες ενα οργανο πρωτης γραμμης και με πολλη φινετσα και με πολυ πολυ καλυτερη τιμη απο τα αντιστοιχα αθηναϊκα μπουζουκια, τον Καδογλου στην ΑΛεξανδρουπολη. Μαστορας που τα κανει ολα στο χερι. Στη θεσ/νικη για μενα ο Αλεξανδρης που εχω οργανα του. Στην Αθηνα εχεις πιο πολλες επιλογες αλλα με λογικα ποσα, Καρβουνης και αν θες μια πιο εναλλακτικη αισθητικη, αλλα καλη κατασκευη, ο Καφετζοπουλος.
Εν ολιγοις μη σκεφτεσαι με λεφτα. Σκεψου με τι σ’αρεσει και τι σου καθεται καλα. Αυτο μπορει να κανει και 800-900 ή και 2000.
Πολλοι πεφτουμε στη λουπα. Κλαρακια, Ζοζεφ στυλακι κλπ κλπ και τελικα παιρνεις μια αντιγραφη του παρελθοντος με ηχο του σημερα. Καθε μαστορας που σεβεται τον εαυτο του εχει χαρακτηριστικο στιλ.
Σου ευχομαι τα καλυτερα και το καλυτερο μπουζουκι.

6 «Μου αρέσει»

Προτρεχω πολυ, με συγχωρεις, εδω τα ειπες ολα!! Ετσι ακριβως!

2 «Μου αρέσει»

Δεν είμαι οργανοποιος ούτε εχω γνώση χονδρικής των υλικών, αλλα θα συμφωνήσω μαζι σου πως μια Καλή εργασια με καλα υλικά (ξύλα, κόκαλα, κλειδιά) δυσκολα να ξεπερνάει τα 1500.
Απο εκεί και περα πληρώνουμε τα γουστα μας.
Και φυσικά τιποτα δεν είναι κατακριτέο, ειτε πάρει κάποιος γυμνο όργανο ειτε μπουζουκι Πατουλη που μέχρι και οι χορδες είναι απο χρυσό.
Περι ορέξεως…

4 «Μου αρέσει»

Έλεγα να μην γράψω μια που το θέμα είναι για τετράχορδο (που ο ήχος του δεν με συγκινεί έτσι κι αλλιώς). Συμφωνώ ότι πάνω από 1500 θα πληρώσεις μόνο φιγούρα, 3000 θα έδινα μόνο για ιστορικό όργανο προπολεμικό ή/και γνωστού παίχτη. Πχ τετράχορδο Κοπελιάδη, έτσι για να ονειρευτούμε λιγάκι.
Δώσε βάση σε ξύλα και στατικότητα. Αφού είσαι επαγγελματίας πιστεύω ότι μπορείς να κρίνεις και ξέρεις τί θες. Δεν προτείνω μαστόρους για τετράχορδο, αλλά επειδή αναφέρεις τον Τουτάλα θυμάμαι ότι στο φόρουμ οι συζητήσεις που έχουν γίνει δεν είναι και τόσο κολακευτικές.

6 «Μου αρέσει»

Η αλήθεια είναι ότι μπορείς να πάρεις πολύ καλό μπουζούκι με 1300 ευρώ ή με 1500 ή με 2000. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάποια όργανα που έχουν 3000 δεν το αξίζουν:
δεν είναι όλα τα μπράτσα το ίδιο βολικά, δεν είναι όλα τα ηχεία το ίδιο ποιοτικά, δεν είναι όλα τα καπάκια το ίδιο καλά… δεν είναι όλα τα λούστρα το ίδιο… τόσοι παράγοντες, που από μόνοι τους δεν μπορούν να ορίζουν την αξία του οργάνου, αλλά αν είναι όλα εν αρμονία φτιαγμένα και λειτουργούν, βλέπεις καμιά φορά ένα μικρό θαυματάκι που δεν κοστολογείται…
Η γνώμη μου είναι αν δεν έχεις εμπειρία, παίζει να σε εντυπωσιάσουν οι διακοσμήσεις και όχι η ουσία.
Μην δώσεις σώνει και καλά παραγγελία, πάγενε παίξε με έτοιμα όργανα, έχουν πολλοί μαστόροι

4 «Μου αρέσει»

Πολύ σωστά, αλλά αυτό δεν μπορείς να το ξέρεις πριν υπάρξει και είναι διαθέσιμο προς πώλησιν το συγκεκριμένο θαυματάκι και το παίξεις αρκετά, εσύ ή / και άλλοι, ώστε να το ανακαλύψεις. Η (σκληρή….) πραγματικότητα όμως είναι ότι αφού την ύπαρξη θαυματακιού την εντοπίσει, πρώτος απ’ όλους, ο καλός και έμπειρος κατασκευαστής του, το οργανάκι μπορεί και να ακολουθήσει το δρόμο που έχουν ακολουθήσει και άλλα, προϋπάρξαντα αδελφάκια του: θα καταλήξει στα χέρια κάποιου επώνυμου οργανοπαίκτη, μετά από συγκεκριμένες προσυνεννοήσεις.

Έχω ήδη αναφέρει σ’ αυτό το φόρουμ ότι έχοντας, πριν 25 χρόνια, κάνει τις γύρες μου κι εγώ στους καλούς κατασκευαστές, είχα καταλήξει σε short list με δύο περιπτώσεις. Ίδια τάξη μεγέθους τιμών, ίδια (πολύ καλή) αποτίμηση προσωπικότητας ανθρώπων και ποιότητας δουλειάς, όλα συγκρίσιμα. Στην ερώτηση «Πότε θα το έχω;» ο ένας είπε «Σε τρεις μήνες», ο άλλος «Χμμμ, μπορεί και σε 3 – 4 μήνες, μπορεί και σε ένα χρόνο. Δεν ξέρω». Αφού πρώτα εξετίμησα την ειλικρίνεια και τιμιότητα του δεύτερου, την παραγγελία την πήρε ο πρώτος.

3 «Μου αρέσει»

Σ’αυτο το σημειο να πω οτι για μενα δεν ειναι καθολου σωστο να πας σε παραγγελια! Ειδικα κοστολογημενη στα 3000. Ετοιμο οργανο και μονο. Προσωπικη συμβουλη, οχι αντικειμενικη αληθεια. Και πολλες φορες προτεινω το καλης καταστασης μεταχειρισμενο οργανο, γνωστων μαστορων. Αλλα νταξει, αλλη ομορφια το καινουργιο.

2 «Μου αρέσει»

https://www.youtube.com/watch?v=H9DRcHBSQls οριστε το μπουζουκακι μου φιλε και αφιερωμενο το ζεμπεκακι σε σενα. Ειναι απο καμερα βεβαια ο ηχος και το τραγουδι δεν το πολυξερω. 1200 εκανε

6 «Μου αρέσει»

Ανεστάκο αφού έκανες το καλό με το βιντεάκι, πες μας και 2 πράγματα για το μπουζούκι σου, υλικά, χαρακτηριστικά, παραγγελία ή έτοιμο κ.α.

1 «Μου αρέσει»