Καλώς σας βρήκα και... στο ψητό (Αγορά τρίχορδου)

Καλησπερίζω την παρέα και ευχαριστώ για την αποδοχή. Ελπίζω να πούμε πολλά στο μέλλον.
Η αλήθεια είναι ότι διαβάζω καιρό το φόρουμ οπότε ζητώ προκαταβολικά συγνώμη στην παρέα που ξαναανοίγω ένα χιλιοσυζητημένο θέμα αλλά έχω μπερδευτεί πολύ και δεν έχω καταφέρει να καταλήξω κάπου.
Πλησιάζει η ώρα για την αγορά ενός τρίχορδου και θα ήθελα προτάσεις οργανοποιών-βιομηχανιών με το μπάτζετ να ταβανιάζει αυστηρά! στα 750 ευρώ γιατί τα μαζεύω με το σταγονόμετρο. Παίζω αμιγώς ρεμπέτικο, είχα ένα οργανάκι των 300 ευρώ αγορασμένο προ δεκαετίας και πλέον δε μου αρκεί. Η αγορά θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα από Αθήνα αλλά μένω Κρήτη και έχω περιορισμένο χρόνο μετακίνησης γι αυτό ζητάω μία κατατόπιση. Δυστυχώς, υπάρχει και η πιθανότητα να γίνει η αγορά και διαδικτυακά λόγω της δυσκολίας μου να μεταβώ στην Αθήνα γι αυτό και δεν σκέφτομαι να κοιτάξω μεταχειρισμένο όργανο.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και σόρρυ αν κούρασα.

1 «Μου αρέσει»

Καλως ήλθες Άγγελε και καλές συζητήσεις να έχουμε. Στην θέση σου πιθανόν να κοίταζα μεταχειρισμένο. Νομίζω η κατηγορία των 750 ευρω είναι πιο δύσκολη επιλογή από τα μαθητικά των 300 - 400 ευρω και τα επόμενα των 1000 ευρω. Καλή επιλογή σου εύχομα σε ότι και αν καταλήξεις.

3 «Μου αρέσει»

Χωρίς να θέλω να σε επηρεάσω στα λεφτά αυτά θα βρεις καλό μεταχειρισμένο, ακόμα και μέσα στη Κρήτη (πχ. κατασκευής Ραπτάκη). Παρόλα αυτά η επιθυμία σου σεβαστή.

Για καινούριο όργανο σε αυτά τα λεφτά στην Αθήνα θα κοιτούσα (χωρίς σειρά προτίμησης) Μάτσικα, Στάμκο, Ζαράνη, Μουστάκα. Έτσι για αρχή. Σίγουρα θα σου προταθούν κι άλλοι κατασκευαστές :wink:

Επίσης στη Θεσσαλονίκη είναι ο Παπαδάμου, η Αγγελική Λύσσα, ο Δεκαβάλας (και Στάμκος προφανώς).

5 «Μου αρέσει»

Υπάρχει ένας οργανοποιος εν ονόματι λατζανακης ο οποίος φτιάχνει ρεμπετοοργανα στην Κρήτη. Μάλιστα είχα δει ένα μπουζούκι που είχε φτιάξει και έχω να πω ότι ήταν πολύ αξιόλογο. Νομίζω αν επικοινωνήσεις μαζί του όλο και κάτι θα έχει :slightly_smiling_face:

2 «Μου αρέσει»

Ευχαριστώ πολύ, ο μοναδικός λόγος που δεν σκέφτομαι το μεταχειρισμένο είναι επειδή δε θα μου είναι εύκολο να έρθω σε επαφή με όργανο και να το δοκιμάσω ή να ανεβοκατεβαίνω Αθήνα. Που και για καινούριο όργανο πάλι ρίσκο είναι αυτό αλλά αφενός έχω περισσότερη εμπιστοσύνη σε κάποιους οργανοποιους και αφετέρου μπορώ να έχω και καλύτερη επικοινωνία.
Ευχαριστώ για τις προτάσεις.

1 «Μου αρέσει»

Ευχαριστώ για την πρόταση. Από οργανοποιους στην Κρήτη δεν έχω ιδέα.

1 «Μου αρέσει»

Άγγελε καλώς ήρθες!
Σε αυτή την κατηγορία τιμής είναι δύσκολα τα πράγματα, όπως είπαν και οι φίλοι από πάνω. Αφού θες αμιγώς ρεμπέτικο ήχο να αποφύγεις τα μαζικής παραγωγής (Μάτσικας-Στάμκος-Πολυδώρου κλπ). Με 600-700 θα έβρισκες μια χαρά μεταχειρισμένο, αλλά λόγω λοκντάουν όντως δεν είναι εφικτό αυτήν την περίοδο. Σε αυτά τα χρήματα μπορεί να βρεις καλό ήχο από ερασιτέχνη οργανοποιό, αλλά και πάλι δεν μπορείς να ψάξεις.
Εκτός από τους μάστορες που ανέφερε ο alko και εκτιμώ, προτείνω και τον Μάνο Λαντζανάκη στην Σητεία.

4 «Μου αρέσει»

Καλώς σας βρήκα!
Ξέρω ότι η ανυπομονησία δεν είναι καλός σύμβουλος στην αγορά ενός οργάνου, αλλά έχω μείνει χωρίς όργανο και εν μέσω λοκνταουν με τρώει που δε μπορώ να παίξω μια πενιά.
Ειδικά από τη στιγμή που δεν ξέρουμε πότε θα εξομαλυνθεί η κατάσταση.
Θα το σκεφτώ και θα δω τι θα κάνω, ελπίζω να μπορέσω τηλεφωνικά να συνεννοηθώ με κάποιον μάστορα στην Αθήνα να δούμε τι επιλογές υπάρχουν.

3 «Μου αρέσει»

Σε νιώθω και η ανυπομονησία έχει κάπου να πιαστεί αφου και εγω αν ήμουν με lockdown χωρις όργανο μάλλον θα ελιωνα με καμια σειρά, αλλα στην θέση σου θα εξαντλουσα ολες τις επιλογές που ανέφεραν πιο πανω οι υπόλοιποι στην Κρήτη αφου και χρόνο θα κερδίσεις και στην αγορά αλλά και στην μελλοντική συντήρηση.

1 «Μου αρέσει»

Πάνο, δεν είναι μόνο το γεγονός ότι εν μέσω καραντίνας υπάρχει περισσότερος χρόνος αλλά και το γεγονός ότι με πονάει που δεν έχω ούτως η άλλως ένα μπουζουκακι.
Πιστεύω όλοι ξέρετε τι βάσανο είναι αυτό.
Τα όργανα του κυρίου Ζαράνη τα είχα δει και παλαιότερα και με είχαν γοητεύσει σε εμφάνιση και ήχο και λέω να επικοινωνήσω με τον άνθρωπο και βλέπουμε.

1 «Μου αρέσει»

Καλός κατασκευαστής και τίμιος! Απλά να ξέρεις ότι συνήθως η κατασκευή νέου οργάνου χρειάζεται (πάνω-κάτω) από 2 βδομάδες μέχρι 2 μήνες (δεν υπολογίζω περιπτώσεις που μπορεί να χρειαστεί 6 μήνες ή 2 χρόνια - ονόματα οργανοποιών δε λέμε - για να μη σε απογοητεύσω).

Επίσης το θέμα συντήρησης είναι κάτι που πρέπει να σκεφτείς. Εάν μένεις μόνιμα Κρήτη πρέπει να σκεφτείς το ενδεχόμενο να βρεις κάποιον Κρητικό κατασκευαστή για ευκολία, για να μη χρειάζεται να ταξιδεύει συχνά το όργανο (με ή χωρίς εσένα) στην Αθήνα (ή όπου αλλού) εάν χρήζει επισκευής / ρύθμισης / συντήρησης κλπ.

3 «Μου αρέσει»

Σωστά. Μένω μόνιμα Κρήτη αλλά ανά διαστήματα θα ανεβαίνω Αθήνα μιας και έχω οικογένεια και σπίτι εκεί οπότε θεωρώ ότι δεν είναι πρόβλημα αυτό. Όσον αφορά το διάστημα κατασκευής του οργάνου, τουλάχιστον αν ξέρω ότι έχω να περιμένω κάτι αξιόλογο θα μου απαλύνει τον πόνο :slight_smile:

5 «Μου αρέσει»

Καλησπέρα Άγγελε εγώ θα σου πρότεινα Παπαδάμου σε αυτά τα χρήματα (ίσως είναι 50-100 ευρώ πιο πάνω από αυτά που διαθέτεις) αλλά νομίζω είναι ακριβώς αυτό που θες για ρεμπέτικο τρίχορδο …μπορείς να δεις και εδώ αν θες

4 «Μου αρέσει»

Ευχαριστώ για την απάντηση καταρχάς.
Τα έχω δει τα όργανα του, τα οποία είναι στα γούστα μου, αλλά είναι πολύ περιορισμένο το μπάτζετ μου, σκέψου ότι ξεκίνησα στο μυαλο μου με λιγότερα χρήματα αλλά προσπάθησα να αποφύγω τα βιομηχανοποιημένα και αύξησα τις απαιτήσεις μου.
Και πάλι ευχαριστώ.

1 «Μου αρέσει»

Στην Κρήτη ο Κωνσταντάκης αν δεν κάνω λάθος πέρα από τα υλικά οργανοποιίας φτιάχνει και όργανα.


Δεν χάνεις τίποτα να πάρεις ένα τηλέφωνο να ρωτήσεις για το κόστος ή ότι άλλο θες.

Ευχαριστω, ακόμη κι αν καταλήξω σε άλλο οργανοποιο είναι χρήσιμη πληροφορία.

1 «Μου αρέσει»

@liga_rosa Καλησπερα σας, μόλις λήξει η καραντίνα θα κάνω και εγώ μια βόλτα σε οργανοποιους της Βόρειας Ελλάδας (Δελλιος,Δεκαβαλας και Πολυδωρου). Κατανοώ ότι όταν μιλάμε για όργανα η τέχνη του χεριου δίνει μια άλλη αξία στο οργανο και στον ήχο και επομενως η τιμή δεν μπορει να είναι χαμηλή…μιλαμε για εργατοώρες.Στην κατηγορία 700-800 βλέπουμε κάποια όργανα χωρίς πολλα στολιδια, με καλής ποιοτητας ξυλα και με μια τιμή όπου λογικά μιλάμε για χρήση cnc, κάποια δοκιμασμένα καλουπια και ξυλα τα οποία αγοράστηκαν σε μεγάλη ποσότητα, άρα χαμηλότερη τιμή.Το ποσο των 1000 και πανω για έναν επαγγελματία είναι εφικτό… Για έναν ερασιτέχνη που δεν βγάζει λεφτά από την μουσική είναι πολλα λεφτά. Είμαι και εγώ στην κατηγορία ερασιτέχνης, με ταβανι τα 800… Μακάρι να είχα την δυνατότητα για παραπανω αλλά είναι δυσκολοι καιροί. Επομένως γιατί λυσεις τυπου Παπαδαμου ή Ματσικα σε αυτά τα λεφτά δεν είναι καλές επιλογές για Τριχορδο με ρεμπέτικο ήχο ;
Φιλικά, Φίλιππος

3 «Μου αρέσει»

Δεν είναι κακές λύσεις. Απλά (λογικά) συμβαίνει το εξής, το όργανο που θα πάρεις από αυτούς στα 800 ευρώ, δεν διαφέρει πολύ από το αξιοπρεπέστατο οργάνο που θα πάρεις από αυτούς στα 500 ευρώ. Οπότε, αν ήδη έχεις μπουζούκι αυτής της τάξης χρημάτων (γύρω στα 500 ευρώ), αξίζει να περιμένεις λίγο περισσότερο να μαζέψεις χρήματα ώστε να πάρεις μπουζούκι πάνω από 1000 ευρώ, που είναι τελείως διαφορετικής τάξης και θα δεις εκεί πραγματική διαφορά ποιότητας.

2 «Μου αρέσει»

Σε ευχαριστώ φίλε μου για την απάντηση. Καταλαβαίνω τι εννοείς.

2 «Μου αρέσει»

Κάτ’αρχήν, δεν χρειάζεται να μιλάμε στον πληθυντικό!
Λοιπόν, όταν μίλησα για μαζική παραγωγή με αδιάφορο ήχο (προς το τετράχορδο) αναφερόμουν σε Μάτσικα-Στάμκο-Πολυδώρου, όχι σε Παπαδάμου και Δεκαβάλα. Οι δύο τελευταίοι έχουν πολύ ενδιαφέροντα όργανα νομίζω στο βαλάντιό σου. Δυστυχώς για Δέλλιο δεν έχω άποψη.

3 «Μου αρέσει»