Αναζήτηση Τρίχορδου

Καλησπέρα σας φίλοι μου!
Θα ήθελα όποιος μπορεί να μου προτείνει κάποιον οικονομικό οργανοποιό στην Αθήνα (αν είναι καλός δεν έχω πρόβλημα και για άλλο μέρος)!
Ψάχνω τρίχορδα, είτε τζουράδες, είτε μισομπούζουκα, είτε μπουζούκια!
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!!

1 «Μου αρέσει»

Καλησπέρα φίλε @Ρωμανός!

Τον τελευταίο καιρό έχουμε συζητήσει πάρα πολύ το θέμα του οικονομικού τρίχορδου, οπότε μπορείς να διαβάσεις μερικά από τα παλιά θέματα και να κάνεις πιο συγκεκριμένες ερωτήσεις πάνω σε αυτά:

Εδώ, ο φίλος @Aggelos_Flv ψάχνει τρίχορδο γύρω στα 750 ευρώ:

Εδώ ο φίλος @ΜαρκοςΔ, ψάχνει οικονομικό τρίχορδο για αρχάριους:

Εδώ, ο φίλος @Πάνος, ψάχνει τρίχορδο γύρω στα 400-450 ευρώ:

Τελευταία, σου βάζω ένα εξαιρετικό θέμα όπου ο φίλος @Lambros.L, ψάχνει να αγοράσει το πρώτο του μπουζούκι:

Αν διαβάσεις τα θέματα αυτά είμαι σίγουρος ότι θα λυθούν πολλές απορίες σου και θα έχεις μια εικόνα γύρω από τους οργανοποιούς που “παίζουν” σε αυτές τις τιμές.

Για ό,τι παραπάνω χρειάζεσαι, μπορείς να ρωτήσεις εδώ ή σε οποιοδήποτε άλλο θέμα. :smiley:

Καλή αρχή στην όμορφη αυτή αναζήτηση!

6 «Μου αρέσει»

Αν επιτρέπεται μια παρέμβαση, επειδή έγραψες γενικά για τρίχορδα. Μήπως πρώτα να δεις τι όργανο ακριβώς είναι αυτό που ταιριάζει με τα θέλω σου; άλλο όργανο ο τζουράς, άλλο το μπουζούκι.

2 «Μου αρέσει»

Ναι έχεις δίκιο! Η αλήθεια είναι δεν ξέρω τι θέλω χαχαχα! Παίζω και έχω μπουζούκι και μπαγλαμά. Οπότε σκεφτόμουν να πάρω έναν τζουρά! Αλλά βλέπω να κινούνται σε ίδια επίπεδα οι τιμές τζουρά και μπουζουκιού οπότε δεν είμαι σίγουρος. Και θα ήθελα ένα καλό σχετικά μπουζούκι!

Κοίτα οι ίδιες τιμές δεν αφορούν όμως το ίδιο ποιοτικά όργανα. Εγώ πχ πήρα έναν τζουρά όπως γνωρίζεις που μου κόστισε 400 ευρώ, αλλά υποθέτω πως ένα μπουζούκι με ίδια υλικά και από τον ίδιο κατασκευαστή πάλι θα κόστιζε σίγουρα 600-700 ευρώ. Δεν ξέρω, μπορεί και παραπάνω, αλλά υποθέτω. Δηλαδή αν δεις έναν τζουρά με 800 ευρώ και ένα μπουζούκι με 800 ευρώ, πιαθνά στα υλικά και σε κάποιες άλλες λεπτομέρειες να έχουν διαφορά. Το θέμα είναι μουσικά τι θέλεις. Από τη στιγμή που έχεις και μπαγλαμά γνωρίζεις ότι άλλο όργανο ο μπαγλαμάς, άλλο ρεπερτόριο, άλλο ρόλο έχει στο τραγούδι και άλλες τεχνικές παιξίματος από το μπουζούκι. Το ίδιο ισχύει και με τον τζουρά.
Γράφω πολλά, αλλά καταλήγω. Σκέψου τι τραγούδια θέλεις να παίζεις, τι ήχο θέλεις να βγάζεις, για ποιο σκοπό το θέλεις το όργανο και θα βρεις τι είναι αυτό που θέλεις. Αν είσαι πχ ικανοποιημένος από το μπουζούκι σου, αλλά θέλεις τον τζουρά για κάποια συγκεκριμένα τραγούδια που πιστεύεις ότι είναι καταλληλότερος οκ. Αν δεν σε ικανοποιεί το μπουζούκι σου και νομίζεις ότι ο τζουράς είναι ένας οικονομικότερος τρόπος να αντικαταστήσεις το μπουζούκι σου, τότε κατά την ταπεινή μου γνώμη να μην πάρεις τζουρά.

Μετά για τον όποιο οργανοποιό διαλέξεις να σκεφτείς και την εγγύτητα. Που μπορείς να πηγαίνεις ευκολότερα αν χρειαστεί. Ο,τι όργανο και να πάρεις πέρα από το σετάρισμα αν το παίζεις καθημερινά όπως εγώ 1 φορά τον χρόνο ή και λίγο πιο αραιά μπορεί να χρειαστεί να επισκεφτείς τον κατασκευαστή. Όσο παίζεις τα τάστα θα κάνουν αυλακιές εκεί που ακουμπάει η χορδή, τασταρίσματα θα εμφανιστούν κλπ. Όλα αυτά είναι φυσιολογικά. Είναι σημαντικό για μένα να μπορώ να επισκέπτομαι τον κατασκευαστή όταν χρειαστεί.

4 «Μου αρέσει»

Με βοήθησες αρκετά φίλε!!! Ευχαριστώ πάρα πολύ!!

1 «Μου αρέσει»

Καλησπέρα παιδιά μια ερώτηση, εχω ενα μπουζουκι φθηνής κατηγορίας τριχορδο και θέλω να του αλλάξω ταστιερα ο λόγος βέβαια τις αλλαγής ειναι για να μπει μια μαλακή ταστιερα και να ειναι ποιο ευκολοπαικτο όργανο αξίζει η αλλαγή του και το κόστος μήπως γνωρίζει κάποιος πάνω κάτω ;

1 «Μου αρέσει»

Από τί ξύλο είναι η ταστιέρα?Νομίζω έχει κάποιο κόστος που αν είναι φτηνό το όργανο δεν ξέρω αν αξίζει.Αλλά αυτό ας το πούνε οι πιο ειδικοί.Έχω την εντύπωση όμως το ευκολόπαιχτο που λες δεν εξαρτάτε τόσο από την ταστιέρα.Μήπως αν λίμαρε κάποιος γνώστης τα κόκκαλα να έστρωνε καλύτερα?
Βασικά σε τί σε δυσκολεύει το όργανο?

Το υλικό της ταστιέρας φίλε μου δεν έχει σχέση με το αν ένα όργανο είναι μαλακό ή σκληρό, ή με άλλα λόγια ευκολόπαιχτο ή δυσκολόπαιχτο. Η αλλαγή ταστιέρας είναι δύσκολη δουλειά και δεν είναι φτηνή. Πηγαινε σε ένα οργανοποιό και πες του το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις και άστον να σου προτείνει την λύση. Το πιθανότερο, όπως σου είπε ο Λάμπρος, είναι το πρόβλημα, (αν υπάρχει πρόβλημα), να είναι οι καβαλάρηδες.

1 «Μου αρέσει»

Αλλαγή καβαλάρη πχ; Να χρειάζεται

Τί όργανο έχεις αν επιτρέπεται?

Μπορεί ναι, μπορεί όχι. Ίσως να χρειάζεται μια απλή διαμόρφωση. Αυτό είναι κάτι που θα το κάνει ο οργανοποιός σύμφωνα με τις απαιτήσεις σου. Άλλοι θέλουν τις χορδές πιο ψηλά, άρα και λίγο πιο σκληρό παίξιμο για να βγάζουν εύκολα ένταση. Άλλοι προτιμούν τις χορδές πιο χαμηλά γιατί τους βολεύει στην ταχύτητα. Αυτά τα πράγματα είναι θέμα προσωπικής επιλογής. Ανάλογα τι θες και τι χρειάζεσαι.

1 «Μου αρέσει»

Τριχορδο έχω
Ωραία κατάλαβα υπέροχα μήπως μπορείτε να συστήνεται κάποιον οργανοποειο που ασχολείται ας πούμε με τέτοιες επισκευές ;

Ναι λάθος ερώτηση.Από πού το έχεις πάρει το όργανο?

Του Στάμκου απλώς προσωπικό γούστο για αυτό ρωταω για ταστιερα, καβαλάρη δηλαδή
Δε έχω κάποιο θέμα ειναι μια χαρά το μπουζουκι απλώς θέλω να το φέρω λίγο ας πούμε στα μέτρα μου

2 «Μου αρέσει»

Κάνε μια επίσκεψη στο κατάστημα να ρωτήσεις να δεις τί θα σου πει.Αν θες πας και σε άλλους μάστορες.Αυτός Θεσσαλονίκη δεν είναι?Από εκεί είσαι?

Ο Στάμκος έχει και στην Αθήνα, (αν θυμάμαι καλά στην περιοχή του Πειραιά? Νίκαια?) και στην Θεσσαλονίκη. Μιας και το έχει κατασκευάσει αυτός τότε είναι και ο καταλληλότερος για να το φέρει στα μέτρα σου. Τώρα αν για κάποιο λόγο δεν θέλεις να πας εκεί, αυτού του είδους την δουλειά μπορούν να την κάνουν σχεδόν όλοι οι οργανοποιοί. Οπότε όπου δεις ταμπέλα μπες μέσα και ρώτα.
Πάντως ο Στάμκος δίνει τιμές στο σάιτ του για επισκευές.

Αλλαγή κόκκαλα 15 €
Αλλαγή καβαλάρη 20 €
Σέρβις τάστα 20 €
Αλλαγή τάστα 60 €
Αλλαγή τάστα και ξεσκεύρωμα (ίσιωμα μανικιού) 80 €
Αλλαγή καπάκι απλή φιγούρα και τρύπα 300 €
Αλλαγή μανίκι και βέργα 300 €
Αλλαγή καπάκι με τρύπα από όστρακο 400 €

http://www.stamkos-bouzouki.com/Repairs.aspx

2 «Μου αρέσει»

έγινε θα ρίξω μια μάτια σε όλους μέχρι να αποφασίσω
Σας ευχαριστω

1 «Μου αρέσει»

Το καλύτερο είναι να το δουν πρώτα έμπειροι μουσικοί φίλοι σου, για να ξέρεις περίπου τι φταίει πριν ψάξεις τις γνώμες των οργανοποιών.

1 «Μου αρέσει»

Είναι ένα θέμα που και εγώ είχα μπερδευτεί στην αρχή…
Εδώ θα βρεις και αντίστοιχο θέμα Μαλακό όργανο: Τι εννοούμε;

Μαλακή ταστιέρα με απλά λόγια είναι αυτή στην οποία οι χορδές απέχουν ελάχιστα από αυτήν. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι οι ταστιερες συνήθως είναι φτιαγμένες από τα πιο σκληρά ξύλα.
Προσωπικά υποθέτω πως το όργανο ίσως να έχει “στραβώσει” ελάχιστα και να έχει γίνει δυσκολοπαικτο, στην θέση σου θα το πήγαινα στον Σταμκο που πολύ πιθανόν να σου λύσει το πρόβλημα σε 5 λεπτά.

1 «Μου αρέσει»