Αναζήτηση Τρίχορδου

Καλησπέρα σας φίλοι μου!
Θα ήθελα όποιος μπορεί να μου προτείνει κάποιον οικονομικό οργανοποιό στην Αθήνα (αν είναι καλός δεν έχω πρόβλημα και για άλλο μέρος)!
Ψάχνω τρίχορδα, είτε τζουράδες, είτε μισομπούζουκα, είτε μπουζούκια!
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!!

1 Like

Καλησπέρα φίλε @Ρωμανός!

Τον τελευταίο καιρό έχουμε συζητήσει πάρα πολύ το θέμα του οικονομικού τρίχορδου, οπότε μπορείς να διαβάσεις μερικά από τα παλιά θέματα και να κάνεις πιο συγκεκριμένες ερωτήσεις πάνω σε αυτά:

Εδώ, ο φίλος @Aggelos_Flv ψάχνει τρίχορδο γύρω στα 750 ευρώ:

Εδώ ο φίλος @ΜαρκοςΔ, ψάχνει οικονομικό τρίχορδο για αρχάριους:

Εδώ, ο φίλος @Πάνος, ψάχνει τρίχορδο γύρω στα 400-450 ευρώ:

Τελευταία, σου βάζω ένα εξαιρετικό θέμα όπου ο φίλος @Lambros.L, ψάχνει να αγοράσει το πρώτο του μπουζούκι:

Αν διαβάσεις τα θέματα αυτά είμαι σίγουρος ότι θα λυθούν πολλές απορίες σου και θα έχεις μια εικόνα γύρω από τους οργανοποιούς που “παίζουν” σε αυτές τις τιμές.

Για ό,τι παραπάνω χρειάζεσαι, μπορείς να ρωτήσεις εδώ ή σε οποιοδήποτε άλλο θέμα. :smiley:

Καλή αρχή στην όμορφη αυτή αναζήτηση!

6 Likes

Αν επιτρέπεται μια παρέμβαση, επειδή έγραψες γενικά για τρίχορδα. Μήπως πρώτα να δεις τι όργανο ακριβώς είναι αυτό που ταιριάζει με τα θέλω σου; άλλο όργανο ο τζουράς, άλλο το μπουζούκι.

2 Likes

Ναι έχεις δίκιο! Η αλήθεια είναι δεν ξέρω τι θέλω χαχαχα! Παίζω και έχω μπουζούκι και μπαγλαμά. Οπότε σκεφτόμουν να πάρω έναν τζουρά! Αλλά βλέπω να κινούνται σε ίδια επίπεδα οι τιμές τζουρά και μπουζουκιού οπότε δεν είμαι σίγουρος. Και θα ήθελα ένα καλό σχετικά μπουζούκι!

Κοίτα οι ίδιες τιμές δεν αφορούν όμως το ίδιο ποιοτικά όργανα. Εγώ πχ πήρα έναν τζουρά όπως γνωρίζεις που μου κόστισε 400 ευρώ, αλλά υποθέτω πως ένα μπουζούκι με ίδια υλικά και από τον ίδιο κατασκευαστή πάλι θα κόστιζε σίγουρα 600-700 ευρώ. Δεν ξέρω, μπορεί και παραπάνω, αλλά υποθέτω. Δηλαδή αν δεις έναν τζουρά με 800 ευρώ και ένα μπουζούκι με 800 ευρώ, πιαθνά στα υλικά και σε κάποιες άλλες λεπτομέρειες να έχουν διαφορά. Το θέμα είναι μουσικά τι θέλεις. Από τη στιγμή που έχεις και μπαγλαμά γνωρίζεις ότι άλλο όργανο ο μπαγλαμάς, άλλο ρεπερτόριο, άλλο ρόλο έχει στο τραγούδι και άλλες τεχνικές παιξίματος από το μπουζούκι. Το ίδιο ισχύει και με τον τζουρά.
Γράφω πολλά, αλλά καταλήγω. Σκέψου τι τραγούδια θέλεις να παίζεις, τι ήχο θέλεις να βγάζεις, για ποιο σκοπό το θέλεις το όργανο και θα βρεις τι είναι αυτό που θέλεις. Αν είσαι πχ ικανοποιημένος από το μπουζούκι σου, αλλά θέλεις τον τζουρά για κάποια συγκεκριμένα τραγούδια που πιστεύεις ότι είναι καταλληλότερος οκ. Αν δεν σε ικανοποιεί το μπουζούκι σου και νομίζεις ότι ο τζουράς είναι ένας οικονομικότερος τρόπος να αντικαταστήσεις το μπουζούκι σου, τότε κατά την ταπεινή μου γνώμη να μην πάρεις τζουρά.

Μετά για τον όποιο οργανοποιό διαλέξεις να σκεφτείς και την εγγύτητα. Που μπορείς να πηγαίνεις ευκολότερα αν χρειαστεί. Ο,τι όργανο και να πάρεις πέρα από το σετάρισμα αν το παίζεις καθημερινά όπως εγώ 1 φορά τον χρόνο ή και λίγο πιο αραιά μπορεί να χρειαστεί να επισκεφτείς τον κατασκευαστή. Όσο παίζεις τα τάστα θα κάνουν αυλακιές εκεί που ακουμπάει η χορδή, τασταρίσματα θα εμφανιστούν κλπ. Όλα αυτά είναι φυσιολογικά. Είναι σημαντικό για μένα να μπορώ να επισκέπτομαι τον κατασκευαστή όταν χρειαστεί.

4 Likes

Με βοήθησες αρκετά φίλε!!! Ευχαριστώ πάρα πολύ!!

1 Like