Νέο τρίχορδο! (400-450 ευρώ)

Καλησπέρα σε όλη την παρέα, είμαι σε αναζήτηση για αγορά μπουζουκιού τρίχορδου
Και ψάχνω ρε παιδιά ιδέες,κάθε βοήθεια πραγματικά ευπρόσδεκτη!!!
Το budget είναι 400 με 450 ευρώ. μέχρι στιγμής στα χρήματα αυτά έχω δει από το κατάστημα του Πρόκου του Μάτσικα και ίσως του κυρίου Στάμκου!
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

3 «Μου αρέσει»

Εγώ πέρυσι πήρα ένα με 405 ευρώ από Μάτσικα και δεν μου έχει βγάλει κάποιο πρόβλημα μέχρι στιγμής.Σε γενικές γραμμές ευχαριστημένος είμαι από το όργανο.

2 «Μου αρέσει»

Έλα ρε Λαμπρο,μία χαρά ρε φίλε μπράβο!
Μπορείς να μου στείλεις τίποτα φωτογραφίες να το δω?
Από ήχο πως το ακούς?

Στον Προκο είδα αυτό:
Τα ξύλα είναι Σκάφος (ηχείο) : Μαύρη Καρυδιά, 19 ντούγιες (φέτες), καπάκι : Ελατο, Ταστιέρα :Παλλίσανδρος

1 «Μου αρέσει»

Δες αυτό το post που είχα ανοίξει και κάπου έχω φωτογραφίες και ένα βιντεάκι που παίζω λίγο για να ακουστεί.Βέβαια το βίντεο το έκανα 3 μήνες περίπου αφού ξεκίνησα μαθήματα άρα δεν μπορούσα να παίξω και πολύ καλά σαν αρχάριος και μετά από έναν χρόνο και κάτι έχει αλλάξει ο ήχος του.
Το σημαντικό είναι ότι ο δάσκαλος πάντα όταν το δοκιμάζει και το κουρδίζει πριν το μάθημα λέει ότι είναι μια χαρά και τίμιο όργανο.
Φαντάζομαι και των άλλων τα καταστήματα Πρόκου ή Στάμκου πάνω κάτω τίμια μπουζούκια θα έχουν.Απλά αν δεν κάνω λάθος του Στάμκου ίσως φτάνει στα 500.Δεν τα έχω δει καθόλου από κοντά.
Λυπήθηκα που αυτό που πήρες δεν βγήκε όπως το περιμένατε.Το διάβασα πιο μετά.
Σκέψου επίσης ότι θα χρειαστείς και μια θήκη οπότε βάλτα κάτω κάνε τους υπολογισμούς και κάνε κίνηση.Υπάρχουν διάφορα θέματα στο forum και για τον Μάτσικα και για τον Στάμκο και για τον Πρόκο.

3 «Μου αρέσει»

Ξέχασα να σου βάλω το θέμα να δεις και να το ακούσεις

2 «Μου αρέσει»

Καλησπερα στην παρεα . Σκέφτομαι και εγώ για αγορά τριχορδου μπουζουκιού. Οι οικονομικές σειρές δεν ξέρω ποσο πραγματικά αξίζουν. Αυτά που είδα με προβληματισαν παρα πολυ (για Θεσσαλονίκη…η Αθήνα σίγουρα έχει καλυτερη αγορά )Είχα πάρει πριν 16 χρόνια δώρο ενα τετραχορδο κοντά στα 400 αλλά αντί να με βοηθήσει με δυσκόλεψε πολυ . Σκληρό παιξιμο με αποτέλεσμα να με αποθαρρύνει και να τα βρω σκουρα. Παρε ενα όργανο που να σου αρέσει στον ήχο και να είναι ευκολο στο παιξιμο. Σημαντικό στην αρχή να βλέπεις αποτέλεσματα, διαφορετικά μπορεί να απογοητευτείς. Εχω καταλήξει ότι το πιο φθηνό που μπορώ να βρω είναι τα 700€ … Υπομονή να τα μαζέψω… Προς το παρων με το μπαγλαμαδακι την παλευω :unamused:

4 «Μου αρέσει»

Εκτός από αυτά που έχεις ήδη δει @Πάνος υπάρχουν και αξιόλογες προτάσεις (κάποιες φορές και μοναδικές ευκαιρίες) σε μεταχειρισμένα σε αυτά τα χρήματα. Δες το σαν μια προοπτική. Αναλογίσου ότι θα είναι ένα όργανο στρωμένο, που θα έχει περάσει όλες του τις “παιδικές ασθένειες” και έτσι γνωρίζεις από πριν τί είναι αυτό που παίρνεις και τι αξία έχει όσον αφορά εμφάνιση και ήχο. Απλά στο προτείνω σαν εναλλακτική. :wink:

3 «Μου αρέσει»

Καλημέρα φίλε και σε ευχαριστώ!
Θα έχω το νου μου και για μεταχειρισμένο,να σου πω την αλήθεια όμως το φοβάμαι και λιγάκι!

Τα μεταχειρισμένα όργανα μην τα φοβάσαι, δεν είναι αμάξια ή μηχανάκια να χαλάνε. Το μόνο πρόβλημα (και ο λόγος που δεν το πρότεινα όπως συνήθως) είναι το λοκντάουν.

2 «Μου αρέσει»

Καλημέρα Νικόλα, σίγουρα έχεις πολύ μεγαλύτερη εμπειρία από μένα επομένως κάτι θα ξέρεις για να το λες!

Από μηχανές ξέρω, και την έχω πατήσει! Στα όργανα αρκεί να το τσεκάρεις με κάποιον που ξέρει ή να το πας σε οργανοποιό.

2 «Μου αρέσει»

Γειά σε όλους , καλησπέρα. Φίλε Πάνο Δημήτρης. Θα πω τη δική μου εμπειρία επί του θέματος. Επείδη έχω αλλάξει πάρα πολλά όργανα όπως οι περισσότεροι μπουζουξήδες, πιστεύω ότι καλό είναι να ξεκινάς με ένα σωστό όργανο 1) για να σου δώσει ώθηση να προχωρήσεις (σωστός ήχος,μαλακό παίξιμο) , 2) να μην υπάρχουν συνέχεια φθορές τύπου σκευρώματα, βουλιαγμα καπακιού κτλ τα οποία δεν διορθώνονται ουσιαστικά… και 3) για να έχει αξία μεταπώλησης. Θα σου πρότεινα Στάμκο και Δεκαβάλα στα 500 οι οποίοι κάνουν παρα πολυ καλα όργανα…Πρωφανώς υπάρχουν κ άλλοι που λησμωνώ κ πρέπει να ψαχτείς κ να βρεις ένα όργανο στις δικές σου ανάγκες και προδιαγραφές. Συμφωνώ απόλυτα με τους προλαλήσαντες για τη λύση του μεταχειρισμένου. Εγώ προτιμ’ω ένα μεταχειρισμένο καλό παρα ένα πιο εμπορικο καινουριο. Επίσης βλέπεις το όργανο πως είναι, πως παίζει και είναι πολύ πιο safe απο το να παραγγείλεις η να παρεις ένα καινουριο που δεν ξέρεις πως θα σου βγεί. Συμπτωματικά είδα σε ένα site ;ena trixordo toy M.Ραπτάκη που πουλιέται στα 500 στη Σητεία και θεωρω ευκαιρία . (Μ. Ραπτάκης Γέργερη Ηράκλειο Κρήτης) Εξαιρετικός οργανοποιός με πολύ σωστά όργανα. Εχω όργανο του εξαιρετικό.( εάν δεν είχα 2 θα το χτυπούσα με κλειστα μάτια)

4 «Μου αρέσει»

Αυτά τα ολίγα ελπίζω να βοήθησα.

1 «Μου αρέσει»

Φυσικά Δημήτρη όπως είπα και στην αρχή κάθε γνώμη και βοήθεια είναι πραγματικά ευπρόσδεκτη!!!
Σε ευχαριστώ πολύ

Καλημέρα παιδιά έχω βρει μερικά μπουζούκια ακόμη,θα βάλω τους συνδέσμους μήπως ξέρει κανείς κάτι, η έχει κάποια εμπειρία από τα μαγαζιά αυτά.
Τα μπουζούκια της art port έχουν και ηχητικό δείγμα μέσα στα link.

https://artport.gr/shop/category_9/aythentiko/

https://artport.gr/shop/category_9/ydrochoos/

https://artport.gr/shop/category_9/maoni-trichordo/

ένας νέος υποψήφιος αγοραστής θα πρέπει να δίνει μεγάλη προσοχή στο σετάρισμα του οργάνου: η απόσταση χορδών-ταστιέρας παίζει καθοριστικό ρόλο. Αν δεν ελέγξεις αυτό -από κοντά- με κάποιον δικό σου άνθρωπο που να σκαμπάζει, ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΟΡΓΑΝΟ μαθητικού επιπέδου. Κοινώς, θα πρότεινα να ΜΗΝ πάρεις όργανο μέσω ίντερνετ.
Περίμενε κανά μήνα μπας και χαλαρώσουν τα μέτρα και μπορείς να πας να πάρεις από κοντά.
Γνώμη μου.

2 «Μου αρέσει»

ναι κύριε Μπάμπη σαφώς δεν θα πάρω όργανο μέσω ίντερνετ απλά τώρα με την καραντίνα είναι ευκαιρία μπαίνω και χαζεύω τα καταστήματα μπας και βρω κάτι που να αξίζει και να έχω μία εικόνα.

Το “οφθαλμόλουτρο” είναι καλό! Σου κρατάει το ενδιαφέρον. Παρόλα αυτά επειδή μιλάμε για μαθητικά όργανα παίζει σπουδαίο ρόλο ο παράγοντας τύχη. Μπορεί δηλαδή να πας στο μαγαζί για να δεις τρία συγκεκριμένα όργανα που έχεις μπανίσει, αλλά το αυτί σου και το χέρι σου να καταλήξουν στο πιο ταπεινό του μαγαζιού, το οποίο όμως έχει προθυμία και είναι πολλά υποσχόμενο παρόλο που δεν είναι τόσο “μπάνικο” :wink:

3 «Μου αρέσει»

Γιατί δεν περιμένεις ώστε να περάσει αφενός το λοκνταουν, αφετέρου με τον καιρό να έχεις στην άκρη περισσότερα χρήματα ώστε να έχεις και περισσότερες/ποιοτικότερες επιλογές;

1 «Μου αρέσει»