Αγορά τρίχορδου από Μάτσικα

Καλησπέρα στην παρέα, παιζω 4 χρόνια μπουζούκι και έχοντας ταλαιπωρηθεί αρκετά με κακής ποιότητας όργανα που είχα, μάζεψα κάποια χρήματα και θέλω να αγοράσω επιτέλους ένα καινούργιο τρίχορδο. Κατά 99% από τον Μάτσικα. Όμως το πρόβλημα μου (μάλλον όχι μόνο δικό μου) είναι το σκεπτικό του άμα είναι να δώσεις 400€ δώσε αλλά 200 και πάρε ένα με 600 και μετά αλλά 200 και πάρε ένα με 800 και πάει λέγοντας…και έτσι αποφάσισα να δώσω από 600 έως 800 Μαξ. Το αν είναι καλό να μπει βέργα η όχι δεν το ρωτάω γιατί μάλλον θα χαθεί η μπάλα αλλά παρόλα αυτά αν κάποιος έχει εμπειρία με βέργα σε τρίχορδο (καλή η καλή) καλοδεχούμενη…Το ερώτημα μου λοιπόν είναι ένα όργανο των 600 ευρώ και ένα των 800 από τον συγκεκριμένο οργανοποιο μπορεί να έχει μεγάλες ηχητικές διάφορες η πληρώνω δουγιες,σχέδια,τσαμπουκαδες κλπ. Κάθε απάντηση καλοδεχούμενη!

Μεγάλες διαφορές δεν υπάρχουν σε αυτή τη διαφορά τιμής. Από τη στιγμή που έχεις επιλέξει να τα δώσεις στον Μάτσικα δε θα εμπλέξω άλλους κατασκευαστές (αν και κατά την άποψη μου αξίζει να δεις στα ίδια λεφτά και του Στάμκου).
Αυτό που πρέπει να κάνεις σίγουρα είναι να πας σε ένα μαγαζί και να δοκιμάσεις όλα τα όργανα σε αυτό το διάστημα τιμών. Μάλιστα θα πρότεινα να ακούσεις/δοκιμάσεις/παίξεις και όργανα ακριβότερα ώστε να μπορείς να κρίνεις τις διαφορές ειδικά στο χειρισμό του οργάνου και τον ήχο. Εάν δε βρεις αυτό που ζητάς μη πάρεις κάτι. Πήγαινε μια άλλη μέρα που μπορεί να σταθείς πιο τυχερός.
Κλείνοντας να πω ότι στα ίδια λεφτά μπορείς να βρεις και μεταχειρισμένο. Αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα!

2 «Μου αρέσει»

Με τα μεταχειρισμένα δυστυχώς έχω απογοητευτεί αν και σίγουρα πιστεύω ότι αν είσαι τυχερός σε αυτήν την τιμή μπορείς να βρεις ένα μεταχειρισμένο όργανο καλύτερης κατηγορίας από ένα καινούργιο στην ίδια τιμή αλλά επειδή και τα 2 προηγούμενα μου όργανα μου ήταν μεταχειρισμένα και κάθε τρείς και λίγο εμφανιζόντουσαν προβλήματα αποφάσισα να πάρω ένα καινούργιο και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο… επίσης το κακό με τα μεταχειρισμένα είναι ότι δεν μπορώ να κάνω βόλτες σε όλη την Ελλάδα ώστε να τα δω από κοντά αν αξίζουν η όχι, παρόλα αυτά ευχαριστώ για την απάντηση θα ρίξω μια ματιά και στου Στάμκου.

Επίσης πόσα λεφτά πιστεύετε χρειάζεται να διαθέσει κάποιος ώστε να πάρει ένα όργανο και να το έχει εφόρου ζωής με καλή συντήρηση και service προφανώς?

Με καλή βασική συντήρηση και σέρβις, θα έχεις σε όλη σου τη ζωή και το όργανο των 600 ή 800 ευρώ. Αν μιλάς για όργανο για μια ζωή με την έννοια να μην χρειαστείς σημαντικά καλύτερο ήχο ή playability, μάλλον ξεκινάς με 1000 και άνω… όλα σχετικά όμως

2 «Μου αρέσει»