Χαιρετώ την παρέα που για να είμαι ειλικρινής νιώθω να κοιτάω από το παράθυρο καιρό τώρα μιας και έχω διαβάσει πολλά από τα νήματα που έχουν δημοσιευθεί. Παίζω κιθάρα εδώ και 15 περίπου χρόνια και πρόσφατα δανείστηκα από έναν γνωστό ένα τρίχορδο μπουζούκι( σχεδόν επαγγελματικής κατηγορίας σύμφωνα με τον ίδιο , τιμή περίπου στα 1.500ε χωρίς να γνωρίζω περισσότερες λεπτομέρειες ). Δεν ήμουν ποτέ μεγάλος φαν του ρεμπέτικου ή της συναφούς μουσικής αλλά ομολογώ πως ερωτεύθηκα τον ήχο του μπουζουκιού καθώς και τον ¨τρόπο λειτουργίας¨ αν μου επιτρέπετε του συγκεκριμένου οργάνου. Έτσι , ασχολήθηκα τόσο με την ακρόαση όσο και το παίξιμο ρεμπέτικων τραγουδιών. Κάποια στιγμή έφτασε η στενάχωρη ώρα που έπρεπε να επιστρέψω το όργανο και τώρα μου έχει μείνει ο καημός. Και μετά από αυτή την τεράστια εισαγωγή φτάνουμε στο θέμα μας . Ψάχνω για αγορά τρίχορδου μπουζουκιού και από ότι έχω καταλάβει για κάποιον ο οποίος έχει μεν εμπειρία στη μουσική αλλά όχι στο μπουζούκι μια πολύ καλή ιδέα είναι η αγορά μεταχειρισμένου από γνωστό/ καλό κατασκευαστή. Το κυριότερό μου θέμα είναι πως μένω στην Καλαμάτα και δεν μου είναι τόσο εύκολο να ανέβω 2-3 φορές Αθήνα για να δω μερικά όργανα που πολύ πιθανό να φύγω μόνο με την ιδέα και χωρίς το όργανο. Το μπάτζετ μου δεν είναι συγκεκριμένο , ιδανικά θα ήθελα το καλύτερο δυνατό όργανο για τα λιγότερα χρήματα ( ας πούμε 600-700ε) αλλά αν κάτι αξίζει δίνω και το χιλιάρικο. Τι θα κάνατε στη θέση μου ; ή τι λάθη κάνατε όταν ενδεχομένως ήσασταν στη θέση μου; Με συγχωρείτε για την μεγάλη ανάρτηση . κάθε σχόλιο καλοδεχούμενο. Να είστε καλά και μπράβο για την πολύ όμορφη δουλειά που έχει γίνει στη σελίδα τόσο στους συντονιστές όσο και στους υπόλοιπους που την κρατάτε ζωντανή , εύχομαι να γίνω και εγώ άξιο μέλος της παρέας σας !
Καλωσόρισες στο Φόρουμ. Καλές συζητήσεις να έχουμε!
Θα πήγαινα να συναντήσω αρχικά ανθρώπους που ασχολούνται με το είδος αυτό μουσικής και ξέρουν καλύτερα τη πιάτσα του είδους (πχ. Ρεμπέτικη Κομπανία Καλαμάτας).
Εκεί λοιπόν θα αντάλλασσα απόψεις για όργανα και οργανοποιούς, ψάχνοντας σε επόμενο χρόνο να ακούσω/ δω/ πιάσω όργανα που έχουν κατασκευάσει. Επίσης θα έβλεπα τις αγγελίες με όργανα των εν λόγω κατασκευαστών.
Αφού λοιπόν θα είχα μια εικόνα πιο συγκεκριμένη στο τι ψάχνω (όσον αφορά εμφάνιση, ήχο, κατασκευαστή κλπ) θα οργάνωνα μια εκδρομή ώστε να ακούσω τα όργανα αυτά και να τα πιάσω. Εάν έβρισκα κάτι που μου άρεσε θα το αγόραζα. Εάν όχι, θα συνέχιζα να ψάχνω μέχρι να βρω αυτό που θέλω, στα χρήματα που το θέλω.
Μιλάω πάντα τι θα έκανα εγώ προσωπικά
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, με έχει προβληματίσει αρκετά το θέμα κ ελπίζω να βρω χρόνο λόγω δουλειάς να ανέβω Αθήνα να κάνω μια οργανωμένη βόλτα
Έχει δίκιο ο Αλέξανδρος, είναι πολύ σημαντικό να μαζεύουμε πληροφορίες από τη γνώση των γύρω μας. Ακόμη κι αν δεν είναι γνωστοί μας, για όσους δεν έχουν γνωστούς μουσικούς. Πας ένα βράδυ ν’ ακούσεις μια κομπανία, και ευκαιρίας δοθείσης πιάνεις και την κουβέντα: παιδιά συγχαρητήρια, το ‘να τ’ άλλο, είστε πολύ καλοί, μπορώ να κάνω μια ερώτηση;
Μπορεί κάποιοι να το θεωρήσουν αυτό ως φόρτωμα, αλλά γενικά στους περισσότερους ανθρώπους αρέσει να μιλάνε γι’ αυτά που τους αρέσει και να κάνουν. Για παράδειγμα, οι μουσικοί να μιλάνε για όργανα.
Καλαματιανός και να μην κάνεις μια επαφή με τον Τσουλογιαννη στην Σπάρτη είναι κρίμα .
Για δοκίμασε να μιλήσεις μαζί του στο Facebook.
Δυστυχώς στην Πελοπόννησο δεν έχω βρει κάποιον που να μπορώ να εμπιστευτώ, μακάρι να διαψευστώ. Στην Αθήνα υπάρχουν οργανοποιοί που αξίζουν τα λεφτά τους στα 700-900 ευρώ. Πχ Πέτρος Μουστάκας, Πέτρος Ζαράνης, Δημήτρης Παπαδάκης, Χρήστος Γιαννόπουλος και άλλοι.
Πρόσφατα έμαθα πως έχει ανοίξει ο Καρανδρεας το εργαστήριο του στην Καλαμάτα , θα περάσω μήπως βρω κάποιο έτοιμο ή μεταχειρισμένο γιατί δεν νιώθω πως είμαι για παραγγελία στην παρούσα κατάσταση μου. Ελπίζω για το καλύτερο, θα επικοινωνήσω και με τον κατασκευαστή στην Σπάρτη!! Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις
Έχω δει παρόμοιες ερωτήσεις αλλά θα την κάνω και εγώ , για τα φθηνά του Ματσικα με τα 650-800€ καινούρια τι έχετε να πείτε ; Έχει κάποιος εμπειρία ; Ευχαριστώ
Τίμια όργανα σε αυτά τα χρήματα. Ίσως ό,τι καλύτερο σε εκβιομηχανοποιημένο.
Καλησπέρα.Είχα πάρει από Μάτσικα το 19 ένα με 400 ευρώ.Με αυτό ξεκίνησα και ακόμα αυτό έχω.Τίμιο για τα λεφτά του.Του Στάμκου είναι λίγο πιο εύηχα πιστεύω χωρίς να θέλω να σε επηρεάσω.Του Μάτσικα και του Στάμκου μπορείς να πας να τα δεις και από κοντά.Έχουν όργανα έτοιμα να δεις αν σου κάνουν.Καλή τύχη σου εύχομαι σε ότι αποφασίσεις.
Πράγματι ο Γιώργος Καρανδρέας έχει μετακομίσει στην Καλαμάτα. Στην περιοχή της Τέντας. Αν θυμάμαι καλά είναι στην Μαρινάτου.
Συνήθως έχει 3-4 έτοιμα 3χορδα. Οι τιμές του όμως ήταν το καλοκαίρι του 2023 € 1.000 με € 1.200 για αυτά τα όργανα.