Αγορά οικονομικού τρίχορδου μπουζουκιού

Χαιρετώ! Θέλω να αρχίσω να μαθαίνω μπουζούκι, επομένως ψάχνω κάτι σχετικά οικονομικό, αλλά θέλω ένα από οργανοποιείο και όχι κάτι ταυτόχρονα φθηνό σε κατασκευή. Μήπως μπορεί κάποιος να με βοηθήσει που μπορώ να βρω μία καλή σχέση ποιότητας-τιμής? (Λέγοντας οικονομικό εννοώ γύρω στα 300€) Ιδανικό θα ήταν ένα εργαστήριο στην Αθήνα έτσι ώστε να μπορώ να το επισκεφτώ

1 «Μου αρέσει»

φίλε μου καλώς ήρθες! σε αυτην την τιμή μόνο μεταχειρισμένο με πολύ τύχη, ή από κάποιον ερασιτέχνη οργανοποιό που θέλει απλά να καλύψει τα έξοδα των υλικών (με το σχετικό ρίσκο βέβαια).

4 «Μου αρέσει»

Καλωσόρισες στο Φόρουμ.

Η τιμή που λες είναι σχεδόν απαγορευτική για επαγγελματία οργανοποιό. Οριακά βρίσκεις βιομηχανοποιημένο σε αυτή τη τιμή. Για χειροποίητο όργανο πρέπει να ανέβεις κοντά σε μια τιμή στα €500, που και πάλι μιλάμε για όργανο σε κατηγορία του ό,τι πιο βασικού. Στα €300 μόνο μεταχειρισμένο της προηγούμενης κατηγορίας μπορείς να βρεις και αυτό με μπόλικη τύχη, γιατί στην τιμή των €500 συνήθως τα όργανα είναι βιοτεχνικού ύφους και κατασκευής!

4 «Μου αρέσει»

Καλώς όρισες.Δες αυτό το θέμα που είχα ανοίξει πέρυσι εγώ στην αναζήτηση οργάνου.

4 «Μου αρέσει»

Περί βιομηχανοποιημένων υπάρχει ο ματσικας
Προσφέρει κάποια αξιοπρεπεστατα σε κατασκευή . Βέβαια υπάρχουν και κάποια εργαστήρια τα οποία δίνουν σε τέτοιες τιμές αλλά είναι και αυτά μαζικής παραγωγής . Εγώ θα σου πρότεινα να μαζέψεις αλλά 100€-200€ και να πάρεις ένα μπουζούκι του Στάμκου . Έχω ακούσει τα καλύτερα και έχει κατάστημα στην Αθήνα . Η με 500€ πας και αλλού γούστα είναι αυτά :wink:

3 «Μου αρέσει»

Στάμκος, Artport κ.α. υπό την προϋπόθεση όμως ότι πρέπει να γίνει η υπέρβαση των €200 για να φτάσει το badget κοντά στα €500. Χωρίς αυτή την υπέρβαση δε μπορούμε να μιλήσουμε για χειροποίητα όργανα. Ακόμα και ένας ερασιτέχνης οργανοποιός θα χρειαστεί κοντά €300 για τα υλικά του, χωρίς να υπολογίσουμε τον κόπο του.

4 «Μου αρέσει»

μάτσικας-στάμκος είναι το ίδιο αδιάφορη μαζική παραγωγή. το αρτπορτ και τα άλλα καταστήματα παίρνουν από μικρούς κατασκευαστές και βάζουν και ένα (λογικό) κέρδος στην τιμή οπότε δεν αξίζει. σε αυτήν την τιμή μόνο αγγελίες-ευκαιρίες, ή έναν αξιοπρεπέστατο τζουρά.

3 «Μου αρέσει»

Ο Σταμκος δηλαδη τι τιμες εχει?

Διαφωνώ (μερικώς).
Η μαζική παραγωγή έχει το πλεονέκτημα της ελάχιστης εγγυημένης ποιότητας.

Π.χ., το industrial “μηχάνημα” του Μάτσικα που βγάζει τα καπάκια σαν φωτοτυπίες, πετυχαίνει μια πανομοιότυπη, προκαθορισμένη και μεγάλου βαθμού ακρίβεια σε όλα. Η αντίστοιχη δουλειά για να γίνει από ανθρώπινο χέρι προϋποθέτει χρόνια εμπειρίας και πάλι με μεγαλύτερο περιθώριο σφάλματος.

Γι’αυτό και στην μεσαία κατηγορία τιμής ας πούμε (1000-1500), θα βρούμε μεν καλύτερα όργανα από του Μάτσικα, αλλά κατά κανόνα μόνο σε καλούς/έμπειρους οργανοποιούς.

Σε μικρότερες κατηγορίες τιμής δε, πιστεύω ότι ο Μάτσικας (και ο κάθε Μάτσικας, δε διαφημίζω) είναι πιο safe ας πούμε επιλογή, ίδίως για τον άπειρο αγοραστή.

Στις μεγάλες κατηγορίες το χειροποίητο υπερτερεί, για διάφορους λόγους (customization κτλ).
(Και σε αυτές τις τιμές παρεπιπτόντως, φτιάχνει/εφτιαχνε και ο Μάτσικας χειροποίητα κατά παραγγελία και μάλιστα πολύ υψηλής ποιότητας από ότι μου έχουν πει 1-2 πρωτοκλασάτοι μάστορες -χωρίς να έχω εξ ιδίων εμπειρία όμως).

1 «Μου αρέσει»

@johnchrisiko, καλωσόρισες και από εμένα, ελπίζω να μην σε “απογοητεύσαμε” στο ξεκίνημά σου…

450-500 ευρώ

1 «Μου αρέσει»

δεν διαφωνούμε, άμα δεις σε αντίστοιχα θέματα προτείνω μάτσικα ως ένα πολύ φτηνό μπουζούκι που θα παίξει σωστά και ίσως αντέξει και κάποιες πιο δύσκολες συνθήκες. όμως ήχο δεν θα βγάλει, εκεί είναι η ένστασή μου.
https://www.matsikas.gr/el/Product-Μπουζούκι-6χορδο-BZ6-101_644
αυτό ας πούμε είναι μια βασική επιλογή όπου κάποιος μπορεί να μάθει να παίζει, και μετά άμα θέλει περνάει σε κάποιο άλλο όργανο για να γουστάρει και να στρώσει πενιά.

3 «Μου αρέσει»

Χαχαχ οχι πιο πολυ με αφυπνισατε θα ελεγα

1 «Μου αρέσει»

Επίσης έχω βρει στον Πολυδώρου οικονομικά μπουζούκια… Αυτός φτιάχνει αποκλειστικά σε μηχάνημα? https://www.thebouzoukishop.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=3241&category_id=40&option=com_virtuemart&Itemid=189&lang=el
Κάτι τέτοιο ας πούμε

Αυτό που σου έδειξε ο Νίκος με τα 360 πιστεύω είναι καλή λύση αφού θες να δώσεις λίγα.Τον πολυδώρου δεν τον ξέρω αλλά πιστεύω Μάτσικας είναι η πιο καλή λύση για την περίπτωσή σου και για αυτά τα λεφτά.
Μαθήματα θα κάνεις με δάσκαλο ή μόνος σου?

Με δασκαλο το πιο πιθανο

2 «Μου αρέσει»

Ο Πολυδώρου είναι ένα κατάστημα πώλησης μουσικών οργάνων με έδρα το Αιγάλεω και υποκατάστημα στο Μοναστηράκι. Ο ίδιος λέει ότι φτιάχνει όργανα αλλά έχω κάποιες αμφιβολίες γενικά. “Εγώ θα σε συμβούλευα κάτι άλλο ν’ αγοράσεις …” που λέει και το ποίημα. Κάνε και ένα ψάξιμο στο Φόρουμ, θα βρεις κι άλλους που έχουν εμπειρίες από το κατάστημα :wink:

Σαν συμβουλή επειδή είναι το πρώτο σου όργανο, μη κοιτάς μόνο τις τιμές κοίτα και τί αγοράζεις με τα βαλάντια που είσαι διατεθειμένος να δώσεις για να μη βρεθείς να νιώθεις ότι τα πέταξες μάταια.

3 «Μου αρέσει»

Να προσθέσω και το artport στον Πειραιά με διάφορες προσφορές ανάλογα την περίοδο

Για το artport έχουμε μιλήσει και στα παρακάτω θέματα:

https://artport.gr/shop/category_9/maoni-trichordo/
Παρολο που ψαχνω τοσους μηνες το συγκεκριμενο μαγαζι δεν ειχε πεσει στην αντιληψη μου… Και μολις ειδα την προσφορα αυτη… Να το χτυπησω και αργοτερα παμε σε κατι καλυτερο?

1 «Μου αρέσει»

Φίλε Γιάννη κι εγώ είμαι σε παρόμοια φάση, όχι στο στάδιο της αγοράς αλλά του ψαξιματος (εδώ και 2 χρόνια περίπου). Προσωπικά προτιμώ και επιλέγω να κάνω υπομονή και όταν έχω τη δυνατότητα να πάρω ένα δυνατό κομμάτι κι όχι να δώσω το 1/3 της τιμής αυτού κ μετά από 3 χρόνια να ξαναψαχνομαι. Γνώμη μου όπως είπα αλλά ρίξε κ μια σκέψη σε ένα τέτοιο σενάριο εάν θέλεις…