Αγορά τρίχορδου - Θεσσαλονίκη

Καλησπέρα σε ολους. Ειμαι ερασιτέχνης, εχω ενα μπαγλαμα απο τον δεκαβαλα. Αποφάσισα πως ηρθε η ώρα να παρω μπουζουκι (παλιοτερα επαιζα ενα τετραχορδο που μ ειχε κανει δωρο ο παππους μου). Το ρεπερτόριο μου ειναι προπολεμικα ρεμπετικα (κατα 99%), αυτα μ’αρεσουν, και για αυτο το λόγο αποφάσισα πως χρειαζομαι προπολεμικο μπουζουκι (“μισομπουζουκο” Οπως λένε) για να βγαζει τον ηχο που θελω. Μπορω να διαθεσω μεχρι 1000€. Βρισκομαι Θεσσαλονίκη. Ειδα καποια του δελλιου απο βίντεο και μ αρεσαν. Εχετε να μ προτεινετε καποιον οργανοποιο;

2 «Μου αρέσει»

Καλώς ήλθες @Arbigo και καλες συζητήσεις να έχουμε.

Εδώ να ξεκαθαρίσουμε πως άλλο το προπολεμικο μπουζούκι άλλο το μισομπουζουκο, γενικά με τα μεγέθη των οργάνων της οικογένειας του μπουζουκιού δεν υπάρχουν αυστηροί κανόνες.
Αυτος είναι ο λόγος που απο οργανοποιειο σε οργανοποιειο μπορούμε να δούμε μεγάλες αποκλίσεις στα μεγέθη των οργάνων βάση της ονομασίας του.

Στα γράφω αυτά (και αν κάνω κάποιο σοβαρό λάθος, ας με διορθώσει κάποιος) για να μην χάσεις την μπάλα με αυτά που θα ακούσεις/διαβάσεις & δεις.

Ο ήχος που ψάχνεις μπορεί να ερθει απο όργανο που δεν σου γεμίζει το μάτι, αλλα αν θέλεις να κοιτάξεις για σημερινά όργανα που να πλησιάζουν εκείνη την εποχή μπορείς να ψάξεις για όργανα με τσάκιση στο καπάκι και μικρό (όσο γίνεται) σκάφος μπουζουκιού.
Ενδεικτικά δες στο FB όργανα του Σπουρδαλακη, Καδογλου, Βασιλείου Δημήτρη, Ζαρανη Πετρου, Παπαδαμου ανδρεα κ.τ.λ. σε μερικούς θα δεις και όργανα με τσάκιση.

Τωρα στην θέση σου αν ήμουν Σαλονικα η πρώτη μου επισκεψη θα ηταν στον Γιάννη Αλεξανδρή και μετα θα πήγαινα στον Τάσο Θεοδωράκη, να τους πω τι ακριβώς θέλω και να με κατευθύνουν και φυσικά να τους γνωρίσω απο κοντα.

7 «Μου αρέσει»

Καλώς ήρθες στο φόρουμ . Ριξε μια μάτια και στον τσιλιμιγκα αφήνω ένα βίντεο για να βρεις το κανάλι του και να δεις τα μπουζουκια του

Πάντως για μένα αυτός που έχει τα καλύτερα προπολεμικά είναι ο Βασιλιου που είπε και ο φίλος Πάνος πάνω . Έχουν δυνατό ήχο και φαίνονται πολύ καλά
Αφήνω και το δικό του κανάλι για να τον βρεις εύκολα

2 «Μου αρέσει»

Τσέκαρε τα όργανα του @tasos_theodwrakis μια και είσαι Θεσσαλονίκη, έxω τζουρά του και είναι πολύ καλός

2 «Μου αρέσει»

@Arbigo Καλωσόρισες στο Φόρουμ!

Οι φίλοι παραπάνω έδωσαν μια αρκετά εκτενή λίστα από οργανοποιούς στη Θεσσαλονίκη (και όχι μόνο) που αξίζει να δεις όργανά τους. Παρόλα αυτά εγώ θα σταθώ κάπου αλλού.

Οι περισσότεροι από τους οργανοποιούς που αναφέρθηκαν κοστολογούν και πουλάνε τα όργανα τους τουλάχιστον €200 - €300 πάνω από το ταβάνι σου. Εάν όντως είναι αυτό το μέγιστο που μπορείς να δώσεις τότε θα σου πρότεινα να πας σε κάποιο μεταχειρισμένων των εν λόγω κατασκευαστών για να πετυχείς τη τιμή μου θες (ίσως και λίγο χαμηλότερη). Γενικά μην υποτιμάς την αγορά των μεταχειρισμένων.

Για όποια βοήθεια ή απορία εννοείται πως μπορείς να ρωτήσεις και όσο μπορούμε να σε βοηθήσουμε.

7 «Μου αρέσει»

Σας ευχαριστω πολυ ολους για την βοήθεια. Δεν ήξερα για τριπλή μουργκανα. Τι φαση? Να την προτιμησω? Θα με δυσκολεψει στο παιξιμο?

Η τριπλή μουργκάνα δημιουργεί ασυμμετρία μεταξύ των 3 χορδών, δλδ καντινι και μεσαία ειναι πιο κοντά και η μουργκανα λίγο πιο μακρυά μονή της.
Αυτό δημιουργία άλλη ισορροπία κ δεν είναι ο,τι καλύτερο για δεξιοτεχνικα παιξίματα.
Αν δώσεις παραγγελία όργανο, μπορείς να μιλήσεις με τον οργανοποιο και να το συζητήσεις.

Δες και τον οργανοποιο Μακρή στη Θεσσαλονίκη καθώς και την κ.Αγγελικη Λύσσα. Δεν ξερω όμως τις τιμές τους…

2 «Μου αρέσει»

Και μια ερώτηση ακομα. Εχω σκληρή θηκη για μπουζουκι, θα ταιριάζει για μισομπουζουκο;;

Θα υπάρχουν κάποια κενά που μπορείς να γεμίζεις με κάποιο ρούχο, αφού το μισομπούζουκο είναι λίγο μικρότερο από το μπουζούκι. Αν δεν είναι φτιαγμένη ακριβώς για το καλούπι συγκεκριμένου οργάνου, λογικά ούτε στο καράολο θα έχεις θέμα (αν έχει διαφορετικό σχήμα κτλ)

2 «Μου αρέσει»

Μιας και εισαι Θεσσαλονικη δοκιμασε και Παπαδαμου. Εχει οργανα καλα σε ηχο και στο οικονομικό εύρος που θέλεις. Και τρίχορδα και μισομπούζουκα.

1 «Μου αρέσει»

Τι άποψη έχετε για τα μεσαίας κατηγορίας μπουζούκια του Στάμκου

Το 2009 πηρα ενα τριχορδο απο Σταμκο. Σκαφος απο παλισανδρο, οχι απο τα ακριβα αλλα ουτε κι απο τα φθηνα. Πολυ καλο οργανο. Ωραιο σκασιμο, δυνατος ηχος, ευκολοπαιχτο. Ομως ο ηχος του και το σχεδιο του πιο συχρονος και λιγοτερο προπολεμικος απο αυτο που θα ηθελα εγω. Παρολα αυτα πολυ καλο οργανο. Το οργανο ειναι με βεργα την οποια απο το 2009 μεχρι σημερα δεν χρειαστηκε να την ρυθμισω ποτε. Ο ιδιος ο Σταμκος ηταν πολύ εξυπηρετικος. Δεν εχω παραπονο.
Παντως, οτι και να σου λεμε εμεις, αν δε τα δεις μονος σου, αν δεν τα πιασεις τα μπουζουκια στα χερια σου, αν δεν τα παιξεις να τα ακουσεις δεν εχει αξια. Πηγαινε μια βολτα στους κατασκευαστες και δες τι ταιριαζει καλυτερα στο γουστο σου και στο πορτοφολι σου.

1 «Μου αρέσει»

πολυ αργοπορημενη η απαντηση μου . αλλα πορσωπικα δεν βλεπω ηχητικη διαφορα στα μεσαιας κατηγοριας με τα φθηνα , μονο εξωτερικες διαφορες.

Αφού το έχει πει και ο ίδιος ο Στάμκος, μόνο τα στολίδια ανεβάζουν την τιμή μέχρι το ενάμισι χιλιάρικο (αν θυμάμαι καλά την δήλωση του). Συμπέρασμα, ο ήχος παραμένει του πεντακοσαρικου (και νομίζω έτσι συμβαίνει).
Τουλάχιστον ο Ματσικας δηλώνει βιοτεχνία, και ο ήχος αλλάζει σε πιο ακριβά μοντέλα. Φυσικά, εκεί αξίζει να πας σε χειροποίητο πια.

ε ναι δεν αξιζει για παραπανω απο 500 ευρω ο σταμκος . εγω τα οργανα του τα βλεπω ως ενα δευτερο μπουζουκι που μπορεις να παρεις για να το κουβαλας μαζι σου οπου θες χωρις να σε νοιαζει . Το μεχρι 1.5 χιλιαρικο δεν ισχυει πια , πανε μεχρι και 3.5 τα οργανα του χαχαχχαχαχαχα τωρα ποιος δινει αυτα τα λεφτα για εμπορικο οργανο δεν ξερω

1 «Μου αρέσει»

Ειδα σε σελιδα στο φεις ενα με ροζετα, προπολεμικου τυπου ελεγε, κανα 350αρι το ειχε. Αμα σε ενδιαφερει…