Αγορά Μπουζουκιού 3χορδου

Γεια χαραντάν και τα κουκιά μπαγλάν:)
Είμαι εξαιρετικά νέος στο χώρου του ρεμπέτικου, ενδιαφέρομαι για την αγορά 3χορδου μπουζουκιού όχι παραγώγης αλλά από κατασκευαστή. Θέλω ένα μπουζούκι που να είναι αξιοπρέπες όχι κάτι το ιδιαίτερο. Δυστηχώς δεν παίζω μπουζούκι αν και έχω ορισμένες γνώσεις πάνω στην μουσική οπότε δεν δύναμαι να αξιολογήσω το όργανο μόνος μου. Τα χρήματα που διαθέτω είναι μέχρι 350-400 ευρώ, αν υπάρξει κάποια μεγάλη ευκαιρία ίσως μπορέσω να διαθέσω 50-100 ευρώ παραπάνω.
Εώς τώρα από το Internet έχω βρει μόνο μπουζούκια του Παναγιώτη Στάμκου σε αυτά τα χρήματα με καλές κριτικές.
Έχετε κάποια άλλη πρόταση;
Ένδιαφέρομαι και για μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Το μπουζούκι θα αγοραστεί μέσα στις επόμενες 10 μέρες. Μου κάνει εντύπωση που παρά τα 200 views δεν υπάρχει καμμία απάντηση. Δεν με πειράζει να ακούσω το οτιδήποτε.

όχι κάτι περισσότερο απ’όσα έχουν ήδη γραφτεί στο φόρουμ. σε αυτά τα χρήματα μόνο μεταχειρισμένο -και έχουν αλλάξει χέρια αξιαγάπητα όργανα με έξι κατοστάρικα. αρκεί να έχεις χρόνο σε κάποια μεγάλη πόλη για ποικιλία επιλογών. καλή τύχη!

Παναγιώτη καλησπέρα. Προφανώς δεν σου απάντησε ο κόσμος διότι το θέμα έχει αρκετά συζητηθεί και προφανώς οι απαντήσεις δεν είναι άπειρες…χειροποίητο μπουζούκι σε αυτά τα λεφτά δεν είναι εύκολο να βρεις!
Θα σου πρότεινα να επικοινωνήσεις με πολλούς οργανοποιούς τηλεφωνικά καθώς η δύσκολη εποχή ίσως να σε οδηγήσει να βρεις κάτι “ανώτερο” από αυτά που διαθέτεις, έστω σε μεταχειρισμένο, σε καλύτερη τιμή. Και να κοιτάξεις για μεταχειρισμένα σε αγγελίες. Τώρα, για άλλους οργανοποιούς σε αυτά τα λεφτά (συμπεριλαμβάνοντας και τα 50-100 ευρώ παραπάνω που λες) έχω ακούσει να πουλάνε ο Στάμκος, ο Μάτσικας, ο Τσόπελας (είχε ένα προσφορά πριν καιρό), ο Παπαδάμου (με 600), ο Μουρατίδης, νομίζω ο Βαγενάς και ίσως να είναι και άλλοι. Βρες τον κατάλογο οργανοποιών, ψάξε ιστοσελίδες και τηλεφώνησε, ρώτησε, δεν είναι κακό, λεφτά θα δώσεις. Και μην βιαστείς, δεν φεύγουν τα μπουζούκια… Καλή επιτυχία

μπράβο ρε μπάμπη, δεν ήξερα ότι μπορείς να βρείς βαγενά και παπαδάμου με 600 ευρώ!
πάντως αν δεν έχεις καθόλου όργανο οι μέρες δεν περνάνε…

Αγαπητέ φίλε μην βιαστείς και προπάντων μην ενθουσιαστείς με το πρώτο όργανο που θα πέσει στα χέρια σου. Ο ενθουσιαμός τις περισσότερες φορές είναι κακός σύμβουλος. Η αγορά του μεταχειρισμένου προσφέρει ευκαιρίες αλλά κρύβει και παγίδες (την έπαθα πρόσφατα). Απο την άλλη ενα καινούργιο μπουζούκι μπορεί να κοστίσει πολύ παραπάνω απλά και μόνο γιατί φέρει το ανάλογο…brand name. Καταθέτωντας την προσωπική μου εμπειρία - πριν ένα χρόνο ήμουν στην ίδια ευχάριστη θέση να ψάχνω όργανο - θα σου πω πως το καλύτερο όργανο είναι αυτό που θα “καθίσει” καλά στο αυτί σου, ανεξάρτητα απο το εάν αυτό είναι των 500 ή των 1500?. Στο λέω αυτό γιατί έχω δύο τρίχορδα. Το “ακριβό” κάθεται στην άκρη…

Να συμπληρώσω και στο μάτι, μιας και μιλάμε για το καλύτερο όργανο. Ευτυχώς που οι Ελληνες οργανοποιοί μας έβαλαν και αυτό το κριτήριο, με τις υπέροχες διακοσμήσεις τους και την υψηλή αισθητική τους (εξαιρώ τις “λατέρνες” φυσικά).

Φίλοι για τον Παπαδάμου έπεσα έξω 50 ευρώ, κοίταξτε εδώ. Σε αυτό το θέμα αναφέρονται και οι Σκεντερίδης και Πολυδώρου.
Καλή επιτυχία στον φίλο μας ό,τι κι αν επιλέξει…

Συμφωνώ απόλυτα. Είναι πολύ σημαντικό που οι περισσότεροι οργανοποιοί πλέον δίνουν ιδιαίτερη σημασία και στην εμφάνιση. Τα μπουζούκια “λατερνα” ήταν πάντοτε αντιαισθητικά έχω την εντύπωση. Ιδιαίτερα στην δεκαετία του 80 το στόλισμα είχε αγγίξει τα όρια της υπερβολής. Ηταν εξάλλου ένας απο τους λόγους που τότε - μικρός μαθητής - στραφηκα προς την κιθάρα. Όσο και αν ακούγεται υπερβολικό η εν γένει αισθητική του οργάνου (και όλα τα υπόλοιπα που το συνόδευαν εκείνη την εποχή…) με είχε απωθήσει. Προσωπικά ένα λιτό σε εμφάνιση όργανο πάντοτε μου ακούγεται και καλύτερο - μάλλον όμως γιατι είμαι προκατελειμμενος με το θέμα αυτό!..

Σωστά λοιπόν πρέπει να δίνεται σημασία και στη οπτική καλαισθησία. Πρέπει το όργανο να σε… προκαλεί να το κρατήσεις στα χέρια σου!

Ετυχε να μιαλω με οργανοποιο, και ενας μπουζουξης και φιλος του, ελεγε πως αν δεν αστραφτει το οργανο οταν πεφτουν τα φωτα πανω, χανει το νοημα του το μπουζουκι. Αυτα, σε συμπληρωση των παραπανω για αισθητικη στη δεκαετια του 80…

γεια σου φιλε…πουλαω το τριχορδο μου απο τον σταμκο…ειναι ενα μιση χρονον το ειχα παρει 900 ευρω και το δινω 600…δεν εχει παιξει σε μαγαζι παρα μονο σε μερικες συναυλιες και στουντιο…ειναι αγρατσουνιστο και ο ηχος του σκοτωνει…το δινω γιατι μελεταω πλεον κιθαρα και τετραχορδο με τα μουτρα…φυλασεται αυστηρα στην θηκη και σε φυσιολικες θερμοκρασιες…δεκτος καθε ελενχος…αν ενδιαφερεσαι το κινητο μου ειναι:088: το 6973082679…ευχαριστω…εχει καπακι ελατο και σκαφος καρυδια…

Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές και προσφορές σας. Τελικά το αγόρα το μπουζουκάκι, η αγορά έγινε από έναν νέο κατασκευαστή ονόματι Μηνάς Κατσακούλας.

Καλορίζικο, με γειές και καλές πενιές!
Ενημέρωσέ μας για τον κατασκευαστή, βάλε φώτο κι βίντεο αν θες και μπορείς!

Καλοπαιχτο φιλε μου σιγουρα θα εισαι χαρουμενος πολυ…Στο λεω γιατι και εγω μολις σημερα αγορασα ενα νεο μπουζουκι κατασκευης ματσικα…:090: