Αγορά καινούριου, επαγγελματικού πια, μπουζουκιού

Καλησπέρα παιδιά, έχω ήδη ένα μπουζούκι του μάτσικα (http://www.matsikas.gr/el/Product-Μπουζούκι-8χορδο-BZ8-302N_760).Έχω λοιπόν αυτό το όργανο απλώς δέν έχει βέργα εγκατεστημένη στο μπράτσο…τώρα τελευταία μου κάνει κόνξες του στύλ σκευρώνει υπερβολικά εύκολα και γίνεται πολύ σκλήρο στη δεύτερη οκτάβα…όταν το πήγα στον Μάτσικα προχθές μου λέει ‘‘Δεν τρίζει το μπουζούκι,εσύ το τρίζεις υπάρχει μία ειδική τεχνική της πένας που θα σου έρθει με τον καιρό’’…τελοσπάντων ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα μπουζούκι επαγγελματικό 60άρι μέχρι 2000 ευρώ…σκέφτομαι να πάρω απο τον Μάτσικα με βέργα έτσιώστε σε περίπτωση που λόγω καιρού σκευρώσει να μπορώ να το φτιάξω χωρίς του κόσμου τα έξοδα…τώρα πάλι έχω ακούσει ότι και ο Βάρλας και ο Καρανδρέας φτιάχνουν πολύ ποιοτικά όργανα αλλά δέν ξέρω αν θα πρέπει να χρυσοπληρώνω κάθε φορά που το μπουζούκι θα σκευρώνει…τί γνώμη έχετε περί αυτού;

Καλησπέρα, σου γράφω εντελώς φιλικά,

Αρχικά το link δε δουλέυει, τετράχορδο ή τρίχορδο;

Για πιο λόγο θέλεις 60άρι; Γνωρίζεις ότι ένα όργανο με τις λιγότερες δούγες (15 η 17) είναι πιο ανθεκτικό από ένα 60άρι;
Γνωρίζεις ότι κατά 99 τοις εκατό θα είναι 20 περίπου δούγες χαραγμένες εξωτερικά;

Οι καιροί είναι δύσκολοι, για πιο λόγο βάζεις ‘τιμή’ 2000ε;
Υπάρχουν αξιόλογα όργανα με πολύ λιγότερα.
Ο κάθε μάστορας που σέβεται τον εαυτό του έχει μία τιμή για τον ήχο του πολύ λιγότερα από όσα αναφέρεις και έπειτα μετράνε μόνο τα στολίδια.

Ο Βάρλας δε βάζει βέργα απ’ ότι ξέρω.

Οσον αφορά το όργανο που έχεις τώρα ίσως με διαφορετικού ύψους καβαλάρη να στρώσει.

— Νέο μήνυμα προστέθηκε στις 16:50 ::: Το προηγούμενο μήνυμα δημοσιεύθηκε στις 16:36 —

Ένα άρθρο για τις δούγες… http://www.klika.gr/cms/index.php/peri-mousikis/organopoiia/182-simasia-arithmou-dougon.html

Φίλε μου καταρχάς ευχαριστώ για το χρόνο που διέθεσες για να απαντήσεις…το μπουζούκι είναι τετράχορδο 40άρι καφετί χωρίς πολλά διακοσμητικά φιλέτα και τέτοια…τα 2000 ευρω μπορώ να τα διαθέσω και προκειμένου να πάρω ένα όμορφο,μαλακό όργανο θα τα δώσω…ωστόσο είμαι μεταξύ τριών όπως θα διάβασες Καρανδρέα-Βάρλα και Μάτσικα αλλά ο Μάτσικας έχει αυτή τη στιγμή προβάδισμα λόγω του μηδενικού κόστους ξεσκευρώματος με τη βέργα…βέβαια όταν βλέπεις Καραντίνη με Καρανδρέα,Στεργίου με Βάρλα και Σπόρο με Μάτσικα,άντε να αποφασίσεις…:stuck_out_tongue:

Πολύ καλά τετραχορδα φτιάχνει και το εργαστήριο του Χρήστου Σπουρδαλάκη. Έχουν και βέργα ανθρακονημάτων. Επίσης ο Καραντίνης παίζει και με Στάμκου, ο Στεργίου και με Κατσιφή και με Παΐσιου και ο Σπόρος έπαιζε και με Τσακιριάν. Πολύς ντόρος στους τετραχορδους γίνεται με τον οργανοποιό Κάβουρα. ΚΙ ο Κάρβουνης φτιάχνει σε πολλούς επώνυμους.
Θελω να πω ότι σημασία έχει να βρεις ΕΣΎ τι χρειάζεσαι και όχι τις χρειάζονται οι άλλοι.
Ψάξε καλά

Το ποσό που διαθέτεις αγαπητέ φίλε για την αγορά οργάνου είναι τέτοιο που σου επιτρέπει να διαθέτεις πλήθος επιλογών απο κάθε άποψη… Μήν μπερδεύεσαι απο το τί όργανο και ποιου κατασκευαστή παίζουν (ή εμφανίζονται με αυτό) οι διάφοροι επαγγελματίες. Διαμόρφωσε τα δικά σου κριτήρια και προχώρα με αυτά. Η ταπεινή μου πάγια άποψη είναι πως όλοι οι επαγγελματίες οργανοποιοί κατασκευάζουν καλά όργανα. Απο εκεί και πέρα είναι προσωπική υπόθεση του καθενός με ποια κριτήρια θα βαθμολογήσει και θα προχωρήσει στην επιλογή…Καλές αγορές!!!

ΥΓ. Μην εντυπωσιάζεσαι απο στολίδια, δούγιες, φρου φρού και αρώματα…Όπως και στους ανθρώπους, ψάξε για όργανο με “προσωπικότητα:088:”…

Καλημέρα
Κατά την γνώμη μου, μη δώσεις καμία (μα καμία) σημασία ούτε στον αριθμό των ντουγών, ούτε με τι μπουζούκια παιζουν κάποιοι επώνυμοι.
Θα συμφωνήσω με τον babi, αν είναι να διαθεσεις τόσα χρήματα να κανείς μια βόλτα απο το εργαστήρι του Σπουρδαλάκη, τα τριχορδα του που ξέρω (έχω κι εγώ ένα) είναι άψογα απ’όλες τις απόψεις (προσωπική άποψη).
Νομίζω ότι και από τον Καρβούνη επιβάλλεται να κάνεις μια βόλτα, αν και έχω ελάχιστη προσωπική εμπειρία. Αυτά για την Αθήνα…
Στη Θεσ/νικη έχω ακούσει πολυ καλά λόγια για τον Στάμκο (έχει παρουσια και στο forum), χωρίς όμως να έχω την παραμικρή προσωπική εμπειρια.
Καλό θα είναι επειδή τα χρήματα δεν είναι λίγα, να πας σε όσους περισσότερους μπορείς, άσχετα με το αν νομίζεις ότι βρήκες το μπουζουκι σου σε κάποιο εργαστήρι.
Καλό ψάξιμο (όμορφη διαδικασία)!