Aγορά 8χορδου μπουζουκιού

Καλησπέρα παιδιά,
Παίζω κιθάρα και θέλω πολύ να αγοράσω και ένα 8χορδο μπουζούκι. Δεν έχω το budget για ένα πραγματικά καλό οργάνο (τουλάχιστον του χιλίαρικου δηλαδή) όμως δεν θέλω να αγόρασω κάτι με 300€ και να μην ακούγεται όμορφα και να σκεβρώνει καθε λίγους μήνες. Απο οτι κατάλαβα, απο την έρευνα μου στο νετ και σε μερικά μαγαζιά που πήγα, αξιζει καλύτερα να πάρω ενα χειροποιήτο μεταχειρισμένο γύρω στα 500€ παρά ένα καινούργιο στα ίδια λεφτά (πάντα σκέφτομαι πως ένα όργανο που δεν είναι κακό μπορείς αργότερα να το πουλήσεις και έτσι αξίζει περισσότερο η επένδυση). Δυστηχώς εδω και καιρό δεν βρήσκω εύκολα κάτι τέτοιο. Βρήσκω στα εργαστήρια που επισκεύτομαι μόνο μπουζούκια των 1000€ τουλάχιστον και γενικά δύσκολα μεταχειρισμένα.

Βλέπω στο φορουμ πως αναφέρεται συχνά ο Μάτσικας που ακόμα δεν έχω επισκευθεί, πιστεύετε πως είναι εντάξει τα μπουζούκια του για αυτες τις τημές (γύρω στα 500€); έχουν μεταπωλητική αξία;. Επίσης ποια είναι η απόψη σας για Τσακιριάν (Πειραιάς) που είδα πως έχει μπουζούκια σε μεγάλο εύρως τημών. Γενικά έχω βρει μόνο ένα (αγνώστου κατασκευαστή) μεταχειρισμένο στο κατάστημα του Σκεντερίδη στον Πειραιά στα 400 απο 600 που είχε καινούριο αλλά δεν θέλω να πάρω το πρώτο που βρήκα και το γεγονός οτί δεν έχω εμπειρία απο μπουζούκια κάνει την αγορά δύσκολη (προφανώς δεν έχω καποιον έμπειρο γνωστό για να τον πάρω μάζι στην έρευνα αγοράς).

Καλώς ήλθες Θανάση και καλές συζητήσεις να εχουμε, σχετικά με την μεταπώληση μπουζουκιού του Ματσικα ειναι οπως σε ολα λιγο πολυ, ολα χάνουν αξία οταν ειναι πρώτο χέρι.
Επισης αν ειναι να πας Αλιπεδου στον Πειραιά θα σου πρότεινα να πας στον Μιχάλη τον Σκεντεριδη που εχει απο μαθητικά των 300 ευρω μεχρι και μεταχειρισμένα για ολες τις τσεπες.

1 «Μου αρέσει»

Γειά σου Πάνο και σε ευχαριστώ για την πληροφόρηση. Εκτός από Σκεντερίδη υπάρχουν άλλοι στην Αθήνα γενικότερα με μπουζούκια για όλες τις τσέπες όπως ωραία είπες;;. Γιατί μέχρι στιγμής σχεδόν όσοι επισκέπτομαι έχουν μόνο ακριβά όργανα και κατόπιν παραγγελίας.

Αν το ταβάνι σου είναι 500 ευρώ για 8χορδο καινούργιο η μεταχειρισμένο δεν ξερω κάποιον αλλον.
Για καινουργιο ισως βγάλεις ακρη και στον Στάμκο στην Νικαια, ενα τσιγάρο δρομος απο τον πειραια, αν ειναι μεσημέρι καντα 2 τα τσιγάρα λόγω κίνησης.

2 «Μου αρέσει»

Τέλεια, θα ρίξω μια ματιά και εκεί. Σε ευχαριστω για την βοήθεια.

1 «Μου αρέσει»

Φίλε μου ευτιχώς που μου είπες για τον Στάμκο στην Νίκαια γιατι στο ίντερνετ δεν το βγάζει εύκολα και στους χάρτες δεν υπάρχει και δεν θα το έβρησκα ποτέ ενώ είναι δίπλα μου.

1 «Μου αρέσει»

Γεια σου Πάνο. Αξίζει να κάνεις υπομονή και να βάζεις σιγά-σιγά λεφτά στην άκρη, μέχρι να βρεθεί ένα μεταχειρισμένο μπουζούκι από μάστορα που σου αρέσει και δεν θα το μετανιώσεις. Τώρα αν νιώθεις πειρασμό να πάρεις καινούριο από γραμμή παραγωγής με τα ίδια λεφτά, άλλο καπέλο. Στο λέω απλά γιατί μίλησες για επένδυση.

1 «Μου αρέσει»

Καλημέρα Κώστα, η αλήθεια είναι πως ιδανικά ψάχνω για μεταχειρισμένο από μάστορα, όμως επειδή τώρα προσπαθώ να μπω στον κόσμο του μπουζουκιού δεν έχω άποψη για μάστορες. Επίσης για να καταλάβω, όταν λες γραμμής παραγωγής εννοείς π.χ. τα καταστήματα Ματσικα ή Στάμκο (Νιαβεντ);;

Καλημέρα φίλε. Μπορεί να μην έχεις άποψη για μάστορες, αλλά νομίζω ότι αν ασχοληθείς λίγο στο φόρουμ, ρωτήσεις δεις μερικά βιντεάκια για το πως κατασκευάζονται τα μπουζούκια, αυτομάτως θα εκτιμήσεις ένα όργανο κάπως αλλιώς όταν πας και το δεις από κοντά να διαλέξεις. Όλα τα καινούρια μπουζούκια θα παίξουν, αλλά μόνο σε βάθος χρόνου μπορεί να δείξει αν βγήκε καλό η όχι. Υποτίθεται ότι το μεταχειρισμένο έχει πάρει ήδη τον χαρακτήρα του. Εγώ την πάτησα από μαζική παραγωγή, όχι απ αυτούς που ανέφερες, άλλο μαγαζί. Γιατί απλά δεν ήξερα. Στο τέλος πέταξα τα λεφτά μου για ντεκόρ. Αν κατάλαβα καλά, ζεις στην Αθήνα οπότε έχεις πολλές επιλογές. Σίγουρα θα υπάρχει κάποιο εργαστήρι που πουλάει μεταχειρισμένα / επισκευασμένα όργανα. Επιλογή σου πάντα, καλά είναι όποιος μπορεί να στηρίζει την παραδοσιακή μας τέχνη και να παίρνει όργανο από μάστορα. Πάντως αξίζει τον κόπο να ασχοληθείς.

1 «Μου αρέσει»

Βγάζει νόημα έτσι όπως το θέτεις. Θα εστιάσω σε χειροποίητα. Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Φτηνά χειροποίητα μπουζούκια έχουν ο Πέτρος Ζαρανης και ο Δέκαβαλλας , και ακούγονται αρκετά καλοί , αν θες να σου δώσω και τα στοιχεία επικοινωνίας τους σε πμ ,αν και έχουν και ιστότοπο όποτε μπορεις να ρίξεις μια ματιά εκεί .

2 «Μου αρέσει»

http://www.p-zaranis.gr/enchorda.htm
http://www.p-zaranis.gr/buzuki.htm

https://dekavalas.gr/index.php?lang=el

1 «Μου αρέσει»

Ευχαριστώ Χάρη, θα τσεκαρω τις ιστοσελίδες.

1 «Μου αρέσει»

η αθηνα εχει τα παντα. για μενα, παρε μεταχειρισμενο. ετοιμο, στρωμενο, και κατω τις κανονικηςτιμης. δλδ με 500 μπορει να βρεις οργανο των 800-900. αρκει να γνωριζεις απο μπουζουκια. αν δεν γνωριζεις, παρε μαζι καποιον που να ξερει. χαμος γινεται απο αγγελιες…

Καλησπέρα φίλε μου, εχεις δίκαιο σχετικά με τα μεταχειρισμένα πως έχουν στρωθεί και έχει φανεί αν το όργανο αν είναι ελαττωματικό ή εντάξει (για αυτό ιδανικά ψάχνω μεταχειρισμένο), το πρόβλημα μου είναι πως δεν έχω δικό μου άνθρωπο να ξέρει για να με βοηθήσει και για αυτό δεν θέλω πολύ να μπλέξω με αγγελίες. Προτιμώ να βρω μεταχειρισμένο απευθείας απο τα εργαστήρια ή από μαγαζιά που πουλάν χειροποίητα και επισκευάσουν. Τουλάχιστον εκεί μέχρι στιγμής έχω βρει κάτι κοντά σε αυτό που ψάχνω και λένε για εγγύηση ή τουλάχιστον φτηνό σέρβις. Επίσης ο σταμκος στη Νίκαια είχε πολύ τίμια καινούρια μπουζούκια από άποψη ήχου σε σχέση με άλλα καινούρια των 500€.

2 «Μου αρέσει»

Αν θες βοήθεια στην αγορά σίγουρα κάποιος από το forum θα προσφερθεί να έρθει μαζί σου πάντως

2 «Μου αρέσει»

αυτο ειναι μια πολυ καλη λυση. πολυ ωραια ιδεα. μπραβο! καιρος να βοηθιομαστε και εμπρακτα…

2 «Μου αρέσει»