Αρχάριος στο μπουζούκι, ψάχνει

Γεια χαρα σε όλους!
Καταρχας συγνώμη αν δεν ποστάρω στη σωστή κατηγορία, αλλά μόλις γράφτηκα στο φόρουμ και δεν το έχω συνηθήσει ακόμα. Οι mods μπορού να βάλουν το θέμα σε άλλη κατηγορία αν χρειάζεται…

Και τώρα στο ψητό…

Παίζω κιθάρα εδώ και 4-5 χρόνια και είμαι σε αρκετά καλό επίπεδο πιστεύω. Πάντα όμως είχα μια ιδιαίτερη αγάπη για τον ήχο του μπουζουκιού, το ρεμπέτικο τραγούδι αλλά και το λαικό. Θα ήθελα λοιπόν φέτος το καλοκαίρι να πάρω ένα μπουζουκάκι για να γρατζουνάω βασικά, αλλά που ξέρετε, μπορεί και να κολλήσω… Το θέμα είναι οτι δέν ξέρω σχεδόν τίποτα από κατασκευαστές, καταστήματα, τιμές κλπ…

Είδα τον κατάλογο που έχετε πολύ ωραία φτιάξει με όλους τους κατασκευαστές αλλά νιώθω χαμένος και δεν ξέρω από που να αρχίσω…

Για πρώτο όργανο κάποιου που μπορεί τελικά να μην ασχοληθεί πολύ με το μπουζούκι (μόνο σε επίπεδο να παίζω 2 τραγουδάκια με την παρέα) τι προτείνετε? Να πάρω κάτι έτοιμο κινέζικο? Νακας κλπ? Ή υπάρχει κάποιος κατασκευαστής που μπορεί να έχει αυτό που θέλω? Μιλάω πάντα για τετράχορδο.

Συγνώμη αν σας κούρασα με τις απορίες μου, αλλά είμαι πρωτάρης και ψάχνομαι ακόμα:)

Ευχαριστω!

Εγω θα σου πρότεινα να πάρεις το μπουζούκι του Μάτσικα που είναι περίπου στα 250 ευρώ (αν δεν έχει ανέβει η τιμή του). Εγω , αλλα και ο fotis απο ότι ξέρω, ξεκίνησα απο αυτό και τα πήγε ιδιαίτερα καλά.Φυσικά η επιλογή είναι δική σου, αν και θα σου δωθούν πολλές ακόμα γνώμες πριν αποφασίσεις, δες τες όλες ρώτα και έναν που εμπιστεύεσαι και θα κάνεις τη σωστη επιλογή.

Υ.Γ.1 Θεωρώ πως δεν πρέπει να ξεκινήσεις με κινέζικο γιατι , απο οτι γνωρίζω, δεν αποδίδει σωστά τον ήχο.

Υ.Γ2 Αφου υπάρχει περίπτωση να σου αρέσει πάρε κάτι φθηνό μεν αλλά πρακτικό δε.

Ευχαριστώ.

Ριξε και μια ματια στα μπουζουκακια του Σταμκου…εμενα με εντυπωσιασαν κατι οργανακια που ειδα σε χαμηλες τιμες.Και μπορεις να συννενοηθεις με τον ανθρωπο πολυ ευκολα.Κι εγω με την σειρα μου θα σε αποτρεψω να παρεις κατι κινεζικο,στο κατω κατω της γραφης,ας στηριξουμε και αυτους τους ανθρωπους στην χωρα μας που το μελετανε το πραμμα της οργανοποιειας,αλλιως θα γινουμε κινεζικο προαστιο.Ημαρτοοοον …
Για 50 και 100 ευρω παραπανω ειναι αμαρτια να μην παρεις ενα οργανακι αξιοπρεπες.

Καλώς ήρθες και καλημέρα. Μπορείς και να κυτάξεις και τις μικρές αγγελίες του forum, όπου πωλούνται όργανα. Μεταξύ αυτών έχω ένα κι εγώ ( χα! ).

Πρώτον σας ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις.
Θα κοιτάξω τους κατασκευαστές που μου λέτε και γενικά θα το ψάξω το θέμα ώστε να κάνω την καλύτερη αγορά. Όταν έχω κάποιο άλλο νέο ή απορία θα postαρω.

Δεν έχει και άδικο ο μπ/καμένος, αλλά εγώ το μετάνιωσα.

Τότε δεν ήξερα την τύφλα μου (όπως και τώρα δηλαδή!) και πήγα και πήρα ένα του εμπορίου με 250. Δεν λέω, ακόμα κρατάει, αλλά με άλλα 150 θα μπορούσα να είχα πάρει ένα μαθητικό από κάποιον μάστορα, το οποίο είναι ενδιαμέσο Μάτσικα ΑΕ/χειροποίητο με “λεπτομέρειες” και άμα λάχει και μετά από κανένα χρόνο σου κάτσει και κανένα live θα μπορείς να σταθείς (δεν σου μιλάω να κάνεις καριέρα με αυτό το όργανο, αλλά να έχει ήχο που μπορεί να ακουστεί εκτός του δωματίου σου).

Billis, καλωσόρισες.

Παίζεις κιθάρα 4-5 χρόνια. Πόσες κιθάρες έχεις; Ξεκίνησες με κάποια φθηνή, και μετά την άλλαξες ή την ανανέωσες; Η ποικιλία κιθαρών με αποδεκτό ήχο σε οικονομικές τιμές είναι σίγουρα μεγαλύτερη από αυτή των μπουζουκιών η πάγια θέση μου στην αγορά οργάνων είναι να πηγαίνεις για κάτι σχετικά καλό, και ίσως (ΙΣΩΣ) λίγο πάνω από τον προυπολογισμό σου, με τη λογική ότι θα το απολαύσεις καλύτερα και για περισσότερα χρόνια.

Ξεκίνα απ’ τον κατάλογο του Παναγιώτη, άκου όσα περισσότερα μπουζούκια μπορείς, κοίτα και τις αγγελίες στο φόρουμ που σκάνε διάφορα καλά όργανα σε οικονομικές τιμές, κάνε τις βόλτες σου, και περιμένουμε τα νέα σου.

Για να σε μπερδέψω λίγο ακόμη…
Ισως να πήγαινες σε κάποιον μάστορα, να έκανες μια παραγγελία;
Με περίπου 1000e, μπορείς να πάρεις όργανο που θα… φυσάει!:089:
Και το ότι είσαι αρχάριος, μη σε τρομάζει. Κάποια στιγμή θα είσαι και προχωρημένος…
Και ένα όργανο ευηχο, θα σε προχωρήσει γρηγορότερα, μιας και ο καλός ήχος θα σε κάνει να ασχοληθείς περισσότερο με το όργανο.
Και αν το πρόβλημα είναι το οικονομικό, σε 6-8 μήνες που θα κάνει η παραγγελία, τι διάολο… θα τα εχεις μαζέψει!!!
Καλά ξεμπερδέματα…

και εγώ μάτσικα θα σου προτείνω.
360 ευρώ και θα βγάλεις πολύ καιρό

Πριν δυο μηνες ημουν ακριβως στην ιδια κατασταση (μετα απο χρονια κιθαρας αποφασισα να ασχοληθω με το μπουζουκι) και εκανα ακριβως αυτη τη ερευνα αγορας για φτηνο οργανο και υπαρχουν πολλοι οργανοποιοι που μπορεις να βρεις φτηνο και αξιοπρεπες μπουζουκι.Ειναι σαφως ανωτερα απο τα φτηνα οργανα των καταστηματων λιανικης πωλησης και συν αυτο θα ξερεις και το κατασκευαστη που σιγουρα θα τον χρειαστεις για καμια στραβη στο μελλον.Ασφαλη γνωμη μπορω να εκφερω μονο για το Σταμκο που τελικα κατελιξα και για το δικο μου μπουζουκακι που πραγματικα εχω ερωτευτει τον ηχο του.

Εγώ με τη σειρά μου θα σου πω το εξής: άρχισε να παίρνεις σβάρνα τα μαγαζιά να ψάχνεις όργανα να κοιτάς τιμές,να τα πιάνεις στα χέρια σου, να παίζεις και να ακούς τον ήχο τους (να τσεκάρεις έστω την ακούστικη συμμετρία,αν χάνουν δηλαδή).Δες τι σε βολέυει στα χέρια και στα αυτιά και μετά την εμφάνηση! Εφόσον παίζεις κάποια χρόνια κιθάρα καταλαβαίνεις πάνω κάτω τι πρέπει να κοιτάξεις…Υποθέτω δάσκαλο έχεις,οπότε μπορείς να ζητήσεις κι από κει μια βοήθεια.
Την περίπτωση να πας σε μάστορα στην αποκλείω για 2 λόγους! 1ο εσύ θες κάτι απλό "για την παρέα"και όπως είπες με λίγα λεφτά άρα δεν έχει νόημα. 2ο να πας να ζητήσεις να σου φτιάξουν τι?εφόσον δεν ξέρεις τι ακριβώς ζητάς. πάλι δεν έχει νοήμα.
Περισσότερα δε μπορώ να πω,εμένα μου το έφεραν δώρο το μπουζούκι (από νάκα αγορασμένο).Μ’εχει βολέψει αρκετά…“κρατιέται” ακόμα…έχει υποστεί και την επεξεργασία του όμως…
καλή τύχη!:slight_smile:

Παιδια και εγω θα ηθελα να κανω μια ερωτηση!γνωριζεται μηπως κανενα μαγαζι πειραια-αθηνα που να κατασκευαζει καλα μπουζουκια;πριν μια εβδομαδα πηγα στο ζοζεφ στο πειραια και μου ειπαν οτι πλεον δε κατασκευαζουν μπουζουκια για ελλαδα αλλα κανουν μονο εξαγωγη στο εξωτερικο!:frowning: Ειμαι 17 χρονων και δε μπορω να διαθεσω πανω απο 1100-1300 ευρω(που και αυτα με κοπο,μαζευοντας χαρτζιλικι,τα συγκεντρωσα!)!θελω με αυτα τα λεφτα να κανω τη καλυτερη αγορα!μιλαω παντα για 8χορδο μπουζουκι!αν μπορουσατε να μου πειτε καποια site για να δω και καποια μπουζουκια και απο φωτογραφιες!ευχαριστω πολυ εκ των προτερων!

Καλημέρα κι από μένα. Άν θέλεις πήγαινε στον Μουντάκη στην οδό Κολωνού στην Αθήνα. Έχει 2 μπουζούκια πάρα πολύ καλά σε τιμή γύρω απ αυτήν που ζητάς.Άντε καλή αγορά και καλές πενιές. Κι όταν θα πάρεις, βάλε καμιά φωτογραφία να…ζηλέψουμε κι εμείς!

Αμα γουσταρεις ελα να παιξεις ενα καινουριο πουυ πηρα απο τον Σταμκο.ειναι πολυ καλο Οργανακι και με φτιαχνει παρα πολυ.Η Τιμη ηταν στα 1100,αλλα εχει Οργανακια απο τα 400 μεχρι οσο θες,και απο ηχο τζαμι…και ο αντιπροσωπος του και συνεργατης του ειναι πολυ ενταξει ατομο,και εχει και 2-3 και πολυ ωραια στολισμενα αλλα και σε ηχο.
Ριξε μια ματια,ή αμα θες να δεις το δικο μου οποτε γουσταρεις.στειλε Π.Μ.να τα πουμε.
Εχτες επαιξα ενα οργανο των 3000 και φιλαρακι χανοταν μπροστα στην μποεμισσα μου…μην πας σαν κριτηριο με τα λεφτα…επαιξα ενα των 400 που μου εφυγε η μαγκια…αστολιστο μεν,αλλα φιλαρακι μας τρελανε ολους…και εκει η τιμη ειναι πριν δοκιμασεις το οργανο…οχι με βασει αν το καψουρευτεις ή οχι να αλλαζει προς τα πανω…γιατι ετυχε και τετοιο καπου αλλου.
Ως προς τα Ζοζεφ,αφου δεν θελουν οι ανθρωποι να δινουν σε Ελληνες ας δινουν σε Σουηδους…δικαιωμα τους φιλε μου,εμεις ομως εχουμε το δικαιωμα επιλογης και της τσεπης.
Καθε λουλουδι εχει το αρωμα του,ετσι λοιπον και με τα οργανα…μην κοιτας τιμη,αλλα ηχο…ομορφα ειναι και τα ντουλαπια,αλλα δεν ‘‘μιλανε’’.
Προσωπικη μου αποψη

Το μαγαζακι ειναι στην Νικαια,διπλα σου φιλε,στα ποδια σου

Μιλάς για Στάμκο; έχει όργανα στα 400-500 ευρώ;

Από συντονιστή: Παιδιά, έχουν παρουσιαστεί και σχολιαστεί μέχρι παρεξηγήσεως τα όργανα του Παναγιώτη, κάντε και καμμιάν αναζήτηση! Μην ξαναρχίσουμε τα ίδια…

Ναι φιλε μου,και καθε τοσο στελνει κι αλλα,αλλα για τα λεφτα που μιλαγες πριν εχει πολυ μουρατα οργανακια αλλα και σε ηχο τουμπανο…εγω πηρα ενα,αλλα ηθελα να παρω πολλλαααααααααααααααααα χαχαχαχαχα.κακουργα φτωχεια…
ενιωσα σαν μπεμπης σε παγωτατζιδικο…οποιο και να επαιζα μου ετρεχαν τα σαλια…ειδικα τα κεδρινα…σοκολατογκομεναρες μουυυυυυυυυυυυυυυυ…
Ριξε μια ματια σου λεω…εγω δεν ειχα σκοπο να παρω μπουζουκι και οχι μονο πηρα,τωρα συζηταω και για αλλα…τα τριχορδα ειδικα…ειχε και νομιζω ειναι ακομα διαθεσιμο,εμενα μου αρεσαν.
Αυτο με τα 400 το πηρε ενας πιτσιρικας που ειναι 11 χρονων,παιδια εχουμε να το λεμε…
Γι’αυτο σου λεω πηγαινε…βασικα καθε τοσο σκανε και καινουρια,και με το που σκανε πεφτουν σαν τις μελισσες ο κοσμος για να τα δουμε,να τα παιξουμε…το μανικι δε φιλαρακι μελι,βαρος πουπουλακια και πολυ γλυκα οργανακια…αλλος θελει μπασσο,αλλος μεσαιο,αλλος πριμο…γουστα ειναι αυτα,αλλα ολοι ρε φιλε ενα το ζαχαρωνουμε…αυτο σιγουρο…εμενα τωρα δεν στο κρυβω οτι μου εχει μπει στο ματι ενα τριχορδο…ελπιζω να το προλαβω,αλλα και να το παρει αλλος να ειναι καλα ο ανθρωπος και να κανει κι αλλα,γιατι αξιζει,και οι τιμες για ολες τις τσεπες.
Αυτο που σου λεω ηταν αν θυμαμαι καλα απο καρυδια σκαφακι,με οχι πολλα χαραγματα,και ελληνικο ελατο καπακι,μπρατσακι μελι[οπως το θες στο παχος στις παραγγελιες],και το σιγουρο ειναι πως θα δεις και πολυ ομορφα και μερακληδικα οργανα…εχει ενα με κατι Παγωνια που θα χαζευε το ματι σου…
Γενικοτερα και να μην παρεις,πηγαινε να δεις και να παιξεις…και αν δεν σου αρεσουν ψαχνεις εννοειται και αλλου,υπαρχουν παρα πολλοι κατασκευαστες καλοι και σε προσιτες τιμες,αλλα φιλε…ΚΟΙΤΑ,μην λες τοσα δινω φερε οτι να ειναι.
Καλη σου μερα και οποτε θες να δεις το μπουζουκακι μου στην διαθεση σου.:127:

Προς Συντονιστη:Συγγνωμη για τον παρορμητισμο,απλα καταθετουμε προσωπικη εμπειρια στην ερωτηση του φιλου,η αναζητηση του πιστευω πως θα βασιστει σε προσωπικες εμπειριες του καθε ενος μας…σε καμια περιπτωση δεν εχω σαν προθεση να κουρασω κανεναν,ετσι εδω σιωπω για το θεμα,και θα απαντησω αν μου το ζητησει με Π.Μ.Και παλι συγχαρητηρια για το φορουμ

σχετικα με αυτο που ειπες για το οτι εχω τοσα λεφτα φερε ο,τι να 'ναι!δε ξερω και καλα απο μπουζουκια και δε σου κρυβω οτι τους τελευταιους 2 μηνες αρχισα να ασχολουμαι!επειδη σιγουρα ξερεις πολυ περισσοτερα απο 'μενα μηπως μπορεις να μου καποια κριτηρια για να ξερω και τι θα διαλεξω;δε εχω παιξει και πολλα μπουζουκια οποτε δεν μπορω να διαλεξω με βαση τον ηχο!το μπουζουκι που εχω τωρα ειναι κατασκευης ζοζεφ και το αγορασα 660 ευρω το 2003!ειναι καλο αλλα θελω κατι καλυτερο!

Κατά πάσα πιθανότητα το είχε φτιάξει ο Κατοχιανός, ή κάποιος άλλος μάστορας που συνεργαζόταν τότε με το εργαστήριο, αν και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι μόλις σταμάτησε η συνεργασία με τον Κατοχιανό σταμάτησε και ο Ζοζέφ την εμπορία μπουζουκιών (λογικά θα είναι από τα “μαθητικά” που έφτιαχνε - δηλ. χωρίς τεράστια λεπτομέρεια και ψάξιμο ως προς τα ξύλα, ήχο, φιγούρες).

(σόρυ που θα σε αποθαρύνω αλλά σχεδόν πλήρωσες πιο πολύ το την ετικέτα παρά το όργανο).

  1. Διάβασε ό,τι υπάρχει και δεν υπάρχει στο Section της οργανοποιείας στο φόρουμ (και στους επαγγελματίες κατασκευαστές)
  2. Πάρε τον κατάλογο του Παναγιώτη Καγιάφα, και ξεκίνα τις βόλτες μόνος σου χωρίς να πας για αγορά. Κάνε απλώς μια έρευνα (και ας μην μπορείς να καταλάβεις διαφορές).
  3. Μόλις η δουλειά και η συνολική εικόνα κάποιων οργανοποιών σου αρέσει πάρε κάποιον πιο έμπειρο να πάτε μαζί σε 1-2-3 που θα έχεις καταλήξει.

Και επίσης μέσα στο φόρουμ υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες οργανοποιοί για να δώσεις ραντεβού μαζί τους.

(Υ.Γ.: ΦΥΣΙΚΑ, υπάρχουν και πολλοί ερασιτέχνες οργανοποιοί (ή καλύτερα θα τους ονομάσω ημι-επαγγλεματίες και ας μην το παραδέχονται οι ίδιοι) που φτιαχνούν καλά όργανα.

Να δούμε πότε θα αρχίσουν να τα βγάλουν στο εμπόριο! (κι εγώ αυτούς περιμένω)!!)

ναι ε;ε,τι να πω…τη δουλεια του την κανει!

…έβγαλες τις επιπλέον χορδές?..:019:…αλλιώς τι να δει ο άνθρωπος! :019: