Μια ερωτηση για το μπουζουκι..

Σας χαιρετω ολους,

Πρωτο μου post στο forum, χαιρομαι πραγματικα που εγινα μελος της παρεας σας.

Κατ’αρχην συγνωμη αν η δημοσιευση μου ειναι ασχετη με την ενοτητα,γιατι θα μιλησω λιγο γενικα …αν κανω κατι λαθος θα ηθελα να μου το αναφερετε.

Να σας πω λοιπον την ιστορια μου,
Ασχολουμαι με το μπουζουκι σχεδον 6 χρονια. Τα δυο πρωτα χρονια ειχα ενα μπουζουκι το οποιο ειχα αγορασει 250 ευρω ωραιο μπουζουκακι δεν το αποχωριζομαι με τιποτα…μετα τα δυο αυτα χρονια ειπα να παρω ενα καλυτερο οπως και εκανα. Θα αναφερθω σε αυτο λιγο παρακατω.

Απο θεμα μαθηματων τον πρωτο χρονο το παλευα μονος μου, ομως μετα απο εκει εκανα 3,5 χρονια μαθηματα με εναν δασκαλο,και τον τελευταιο 1,5 χρονο σταματησα τα μαθηματα λογω τενοντιτιδας στο δεξι χερι…τωρα συνεχιζουμε κανονικα (πιστευω…).

Λοιπον μετα απο δυο χρονια αλλαξα μπουζουκι, ηθελα ενα καλο, δεν γνωριζα και πολλα περι οργανοποιων, και ετσι απλα επελεξα τον ματσικα. Εκανα μια παραγγελια για ενα μπουζουκι με το σκεπτικο οτι αγοραζω το οργανο που θα με συνοδευει σε ολη μου την ζωη (δεν ξερω αν αυτο ειναι σωστο…).Κατεληξα σε ενα (εχω και μερικες φωτογραφιες παρακατω), το οποιο και εχω απο τοτε, του εβαλα και ενα καλο μαγνητη με το σκεπτικο να βγαζει οσο το δυνατον καθαροτερο ηχο και να καλυπτει το δυνατον λιγοτερο το ηχειο.

Εχω λοιπον αυτο το μπουζουκι εδω και 4 χρονια μου στοιχησε 2000 ευρω με τον μαγνητη και δεν κρυβω οτι στην πορεια μου εχουν δημιουργηθει καποιαερωτηματικα.
Πριν τα αναφερω, θα πω οτι το μπουζουκι αυτο τωρα πια το εχω αγαπησει και οτι και να ειναι δεν το αλλαζω με τιποτα, ουτε καν στο σκεπτικο αυτο δεν μπαινω γιατι αισθανομαι οτι το προδιδω…

Τα ερωτηματικα αυτα ομως ειναι δυο,κατ’αρχην μηπως με αυτα τα λεφτα θα μπορουσα να ειχα παρει καποιο οργανο αλλου κατασκευαστη χωρις πολλα στολισματα αλλα με εναν ηχο που να σε καθηλωνει? Οχι οτι δεν ειμαι ευχαριστιμενος με αυτο, αλλα δεν εχω ακουσει για να πω και την αληθεια καποιο μπουζουκι που το εχει δημιουργησει ενας τεχνιτης με μερακι, για να συγκρινω.

Και δευτερον, δεν ξερω αν στα μπουζουκια υπαρχει καποιο ειδος service σαν τις κιθαρες. Μηπως μετα απο 4 χρονια θα επρεπε να παω για καποια ρυθμηση??

Σας ευχαριστω πολυ που με ακουσατε, συγνωμη για τα πολλα που ειπα και αν κουρασα.

Σταματης

Υ.Γ. Οι φωτογραφιες του μπουζουκιου μου ακολουθουν

Μια χαρα μπουζουκακι μου φαινετε εμενα , κοιτα το οτι θα μπορουσες να βρεις καλυτερο οργανο ειναι λογικό οπως και χειροτερο… παντως με οργανα του ματσικα εχω δοκιμασει αρκετα και αρκετα ποιο φθηνα απο το δικο σου εχω να πω οτι ειναι τιμιος μαστορας ,οσο αφορα το service αν το οργανο δε τασταρει - φαλτσαρει δε χρειαζεται τιποτα

υ.π το μαγνητακι tap ειναι ? τον εχεις δοκιμασει σε καποιο σοβαρο ενυσχιτη?

Ευχαριστω για την απαντηση, ναι tap ειναι, εχω παιξει σε μια εκδηλωση με μεγαλο ενυσχιτη και κονσολα (αλλα δεν νομιζω να ηταν και σπουδαια αγκατασταση), κυριως τον χρησιμοποιω σε εναν 15αρι fender… μου αρεσει παρα πολυ αν και κοστισε λιγο, αξιζει πσιτευω, βγαζει ωραιο ηχο, πεντακαθαρο. Καλος δεν ειναι?
Το ειχα ψαξει το θεμα απ’οτι θυμαμαι με του μαγνητες.

  1. Ναι, με δύο χιλιάρικα πριν τέσσερα χρόνια μπορούσες να πάρεις πολύ καλό μπουζούκι. Αλλά όπως σου είπε κι ο Οχτάχορδος, ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται.
  2. Εάν δεν το έχεις πάει ποτέ για σέρβις, καλό θα ήταν να του ρίξει μια ματιά ο μάστορας (ο κατασκευαστής του). Μην μπλέξεις όμως με έξοδα χωρίς λόγο. Ζήτα του μόνο να σου πει αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Αν εσύ πάντως βλέπεις ότι το όργανο είναι άψογο (δεν τρίζει κανένα τάστο κλπ.), άστο στην ησυχία του.

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις,
Το μπουζουκι παραμενει αψογο και ειναι αληθεια οτι στο περασμα του χρονου απο τοτε που το αγορασα μου φαινεται καλυτερο στον ηχο (απο τα λιγα που ξερω βεβαια, γιατι οπως ειπα δεν εχουν πεσει και πολλα μπουζουκια στα χερια μου), δεν εχει κανενα προβλημα, ισως να εχουν σηκωθει λιγο οι χορδες, αλλα αυτο δεν με πειραζει και πολυ. Αυτο που δεν ηξερα, ειναι αν χρειαζεται καποιο λαδι στην ταστιερα η κατι αναλογο, οπως κανουν στα service στην κιθαρα.
Αρα καλυτερα να το αφησω στην ησυχια του.