Αρχάριος για μπουζούκι

Καλησπερα σε ολους…
Σκέφτομαι να ξεκινήσω να μαθαίνω μπουζούκι μιας και μου αρεσει πολύ και το θέλω χρόνια αυτο…
Απο μουσική γνωρίζω καθότι επαίζα πιανο καποτε…εκανα ένα χρόνο μαθήματα και γενικά μπορούμε να πούμε οτι έχω αυτί :slight_smile:
Θα ήθελα να μάθω τι μπουζούκι θα ήταν κατάλληλο για να αρχίσω :slight_smile:

Βασικά παίζει ρόλο πόσο σηκώνει η τσέπη σου… με 600€ παίρνεις πιστεύω ένα αξιοπρεπές όργανο! Τώρα όσο παρπάνω δώσεις φυσικό είναι να είναι και καλύτερης ποιότητας… Μπορείς να ψάξεις και για μεταχειρησμένο για οικονομικότερα και ποιοτικότερα για αύξηση του ‘‘value for money’’:089:…
Εγώ πάντως σου προτείνω να πάρεις ένα χειροποίητο!!

Γκόγκος Δημήτρης

Καλά ρε, τί πάθατε όλοι και μου βάλατε ψητά στα άβαταρ;

Κατ’ αρχήν, BladeGT καλώς μας ήρθες στο φόρουμ. Η συμβουλή η δικιά μου είναι να αφήσεις τα κορδελάκια και τα μπιχλιμπίδια, και να πάρεις μπουζούκι, δηλαδή με άλλα λόγια τρίχορδο. Αφού μπήκες σε ρεμπέτικο φόρουμ, φαντάζομαι πως σε αυτό το ρεπερτόριο θα θες να “μπεις”. Πάει αυτό.
Όσο αφορά το από που θα ψωνίσεις… είναι μεγάλη συζήτηση. Πριν σκεφτείς οτιδήποτε άλλο, πρέπει να καταλήξεις στο πόσα είσαι διατεθημένος να ακουμπήσεις, όπως λέει και ο Μπαγιαντέρας πιο πάνω. Δεδομένου αυτού, βρες κάποιον που ξέρει και που εμπιστεύεσαι, να πάτε μια βόλτα σε 3-4 μαστόρους, να δείτε καμπόσα όργανα. Ρίξε και μια ματιά στα σχετικά threads του φόρουμ περί επαγγελματιών οργανοποιών.

Αν το κριτήριό σου είναι αυστηρά και μόνο “value for money”, σίγουρα δεν θα πρέπει να πάρεις “χειροποίητο”. Θα πάρεις βιοτεχνίας. Και βιοτεχνία υπάρχει μονάχα μία.

το θέμα μου δεν είναι τα λεφτά…την μουσική την αγαπάω και ειδικά το ρεμπέτικο…
Και απτο να πετάω λεφτά σε ανούσια πράγματα προτιμώ να κάνω οικονομίες και να πάρω ενα μπουζούκι αφού με την μουσική τα πάω καλά ;)… (άλλωστε έχω και κάτι πράγματα στην άκρη για σκότωμα ενα αρμόνιο,ένα διάδρομο γυμναστικής καινούριο κλπ… ;PPP)
Το θέμα μου λοιπόν είναι τι είδος μπουζούκι…Απο ότι είδα υπάρχουν διάφορα είδη…με διαφορετικούς ήχους κλπ … και τριχορδο,τετράχορδο,εξαχορδο… και παει λέγοντας…Με τί είναι καλό να αρχίσω…γιατί απο όσο νομίζω το να παίξεις με περισσότερες χορδές είναι δυσκολότερο…
Πάντψς οι τιμές που μου είπατε για αρχή καλές μου ακούγονται

Κατα τη γνωμη μου,εφοσον σου αρέσει το ρεμπέτικο τραγούδι θα σου πρότεινα να μάθεις τρίχορδο μπουζούκι…Το άλλο είναι το τετράχορδο…Το τρίχορδο ονομάζεται και εξάχορδο και το τετράχορδο οχτάχορδο αντιστοιχα.Αυτές ειναι οι δυο βασικές μορφές το μπουζουκιού…Κατα καιρούς έχουν γινει και αλλες πατέντες με περισσότερες ακόμα χορδές…Το τετράχορδο μπουζούκι είναι ποιο ευκολόπαιχτο…Δε σημαίνει κατί το γεγονός οτι επειδή το τρίχορδο έχει μια λιγότερη χορδή ειναι ποιο εύκολο…είναι δυο διαφορετικά όργανα…Όμως όπως αναφέρει και ο μεγάλος σολίστας του τρίχορδου μπουζουκιού ο Κώστας Παπαδοπουλος,το τετράχορδο μπουζούκι σε αναγκάζει να παίξεις ποιο συντηριτικα…με το τρίχορδο μπουζούκι φένεται η δεξιοτεχνία του παίχτη…οπότε θα σου πρότεινα να πάρεις τρίχορδο…Επίσης ο ήχος του είναι μακράν καλύτερος,ομορφότερος και ποιο αυθεντικός από το τετράχορδο…Εγω παίζω και τα δύο αλλα προτιμω το τριχορδο…

Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας …Χαίρομαι ιδιαιτέρως διότι βλέπω χρήστες νέους και μικρότερους κι όλας απο μένα γνώστες του είδους και με καλή άποψη στη μουσική :slight_smile:
Σκέφτομαι αφού αγοράσω το μπουζούκι να γραφτώ και σε ένα δημόσιο ωδείο να μήν ξεκινήσω τελείως μόνος μου…να χω έτσι μια μικρή βοήθεια… :slight_smile:

Να σαι καλά φίλε…Σου εύχομαι καλή επιτυχία…Το μπουζούκι έχει ψυχή…Προσπάθησε να δεθείς οσο περισσότερο μπορείς με αυτό το μαγικό όργανο…Καλή επιτυχία και πάλι…

Απλά το χειροποίητο το χαίρεσαι και το γουστάρεις περισσότερο (Τουλάχιστον εγώ)…Άρα παίζει και η συναισθηματική ‘‘value’’!

φιλε μου κι η δικη μου γνωμη ειναι 3χορδο,ειναι πιο μπουζουκι.!
τωρα οτι και να παρεις,καλυτερα να βρεθεις με καποιον απ την παρεα να σε βοηθισει,
σαν πιο εμπειρος,και πανω απ ολα μην κανεις παραγγελια!!!εννοω να μην παρεις οργανο που δεν θα εχεις ακουσει,και σαν καινουριο θα σε δυσκολεψει μεχρι να στρωσει.
πρωτημισε οργανο χειροποιητο οχι απαραιτητα πανω απο 800ευρω και ηδη ετοιμο.
Να το ακουσεις και να το συγκρινεις με το διπλανο του.(!)Κι επειδη οσο πιο παλιο τοσο πιο καλο ριξε και μια ματια οπως λεει και ο φιλος παραπανω σε μεταχειρισμενο.Παντα με καποιον που ξερει να αποφυγεις την μπακατελα!
καλη αρχη
:088:

οκ…οχι και 800 παραανεβαινουμε…
Μεχρι και 600 ειναι καλα…ας μαθω να παιζω για αρχη και αν δω οτι τα καταφερνω και συνεχισω τοτε αγοραζω κατι νεο και καλυτερο…
Για να μην το κανω οπως με το πιανο… επαιξα ενα χρονο μετα βαρεθηκα και επειδη μου ειπανε να παιξω και σε συναυλια (της δασκαλας μου) και ντρεπομουνα το παρατησα τελειως :stuck_out_tongue: