Η Οδυσεια του Μπουζουκιου ! !!

Η Οδύσσεια του Μπουζουκιού !!!

Καλησπέρα σας φίλοι μου !
Η περιπέτεια μου άρχισε τον Οκτωβριο.
Αρχισα να ρωταω εδω στο φορουμ ,που με τη δικη σας βοηθεια και σας ευχαριστω πολυ γι αυτο, να παρω καποιες ιδεες και μια γραμμη για μια αφετηρια.
Ηρθα στη συναντηση που κανατε , μιλησαμε απο κοντα , και αρχισα να πιανω το νοημα πως να ψαξω και με ποιον τροποω για οργανο και δασκαλο!
Ο Loukasfilm ,o liga rosa και ποσοι αλλοι μου δωσατε κινητρο και μεγαλη βοηθεια . Και σας ευχαριστω απο καρδιας. Ολοι εχουμε την αποψη μας την οποια εκφραζουμε και ταυτοχρονα σεβομαστε την αντιθετη απο εμας.

Αρχικα αρχισα να συζητω με δασκαλο , τον κυριο Σπυρο Γκουμα. Πολυ ευγενικος και επεξηγηματικος, αλλα πεφτει αρκετα μακρια συν οτι δεν ηθελε, προς τιμην του , να διαφημισει καποιον οργανοποιο…

Καπου εδω αρχισαν τα προβληματα…
Προβλημα με το οχημα της δουλειας,1 μηνας απραξιας…
Δεν το εβαλα κατω…
Επισκεφτηκα καποιους οργανοποιους οπως ο κυριος Καφετζοπουλος…τι να πεις για τον κυριο Παναγιωτη…δυστυχως δε φτιαχνει πια…λογω συνταξης, ο κυριος Αγγελης πολυ ευχαριστος και επεξηγηματικος, ο κυριος Κατσιφης ,πολυ ευχαριστος και ευγενικος…
συζητησα στο τηλεφωνο με αρκετους αλλους ή με μηνυματα οπως ο κυριος Μουστακας, Παναγιωτης Τουλικας,ο Τσιλιμιγκας, Καρανδρεας,Γαλανος…ολοι τους ευγενικοι και συζητησιμοι… Μιλησα με πολλους παιχτες σε γραπτες συνομιλιες ή τηλεφωνικες κλησεις και αρχισα να ξετυλιγω το δικο μου κουβαρι…ο Αργυρης Ντινας, ο Κωστας Νικολακης ηταν πολυ επεξηγηματικοι για να με βοηθησουν…
Ολα αυτα βεβαια για να αρχισω να καταλαβαινω τι παιζει…

Εγινε ομως κατι αναπαντεχο που ουτε το πιστευα οτι θα συμβει…
Καθως δεν δουλευα, απο το αγχος και την απραξια απο τη δουλεια, αρχισε να φευγει η διαθεση και το ενδιαφερον για πολλα πραγματα…ειχα μαζεψει καποια πληροφορια , η οποια ηταν χρησιμη.
Μετα απο την αποκατασταση των προβληματων, ξαναξεκινησα να διαβαζω εδω στο φορουμ, να κοιταζω τις σημειωσεις μου και αρχισα να το παιρνω πιο ζεστα…
Επεσε το ματι μου στο προφιλ στο facebook του Γρηγορη του Βασιλα…συνομιλησαμε με μηνυματα, πραγμα που δεν πιστευα οτι θα γινει και σε λιγα λεπτα μου εδωσε το τηλεφωνο του…
Ενα θα σας πω…ο Γρηγορης ,και προς τιμην του ειναι πολυ χαμηλων τονων και πολυ μετριοφρων ανθρωπος…μιλησαμε αρκετες φορες με καθοδηγησε και μου μιλησε για πολλα θεματα.
Τον ευχαριστησα και του ειπα οτι δεν περιμενα ποτε να μιλησει μαζι μου ,λογω φορτου εργασιας και οικογενειακων υποχρεωσεων, συν οτι ειναι πολυ αναγνωρισημος καλλιτεχνης. Κραταω τη φραση του…: “Επαρση εχει μονο η σημαια…”

Στην περιοχη μου , Χαϊδαρι ,διδασκει στην Στεγη Πολιτισμου ο γνωριμος δασκαλος Νωε Ζαφειριδης, τον οποιο ειχα συναντησει στο διαστημα απραξιας μιας που ειναι κοντα μου, και με ειχε κατευθυνει που να κινηθω για οργανο και για το αν θα ξεκινησουμε μαθηματα…!

Επισκεφθηκα ,υστερα απο τηλεφωνικη επικοινωνια , το εργαστηριο του κυριου Χρηστου Σπουρδαλακη.
Πραγματικα πολυ πραος και ευγενικος ανθρωπος , θελω να τονισω τη λεξη ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
επισκευθηκα το οργανοποιοιο του 3 φορες.
Την πρωτη για να δω τι οργανα εχει , την δευτερη κανονισαμε να ελθει και ο Ευγενιος Χαλιλ που τον βοηθα στα βιντεο του εργαστηριου για να παιξει τα οργανα και την τριτη για την αγορα…
Η αγορα εγινε την Δευτερα που μας περασε.
Αφου περασε και ο Νωε ο δασκαλος,απο το εργαστηριο και με δικη του προτροπη προεβησα στην αγορα οποια με εντυπωσιασε…ο κυριος Χρηστος εκανε οτι περναει απο το χερι του για να με βοηθησει και να αισθανθω ανετα.
Το τριχορδο ειναι απο καρυδια και καπακι ελατο
Σας παραθετω υλικο
Το τριχορδο απο καρυδια βιντεο , παιζει ο Ευγενιος

Δεν ξερω αν θα μαθω ή αν θα βγαλει καπου αυτο το ταξιδι, ομως το ψαξιμο , οι ερωτησεις ,οι αποριες ,το τρεξιμο μου αφηνουν μια γευση γλυκια…! Ελπιζω να μαθω να παιζω και σας συντροφευω στις μαζωξεις…!
Σας ευχαριστω πολυ…

9 «Μου αρέσει»

Ωραία ιστορία, ωραίοι μάστορες, ωραίοι δάσκαλοι.

Καλορίζικο το όργανο και καλοταξιμο.

Θεωρώ έκανες φοβερές επιλογές, καλή αρχή !

1 «Μου αρέσει»

Σε ευχαριστω πολυ ! Μακαρι " να τα παιρνω τα γραμματα που λενε" και να αξιζει ο κοπος! ! !

Καλορίζικο το όργανο και καλόπαιχτο.

1 «Μου αρέσει»

Καλορίζικο και καλή αρχή με τα μαθήματα.

1 «Μου αρέσει»

Καλορίζικο ,καλόπαιχτο και να το ευχαριστηθείς!!!

1 «Μου αρέσει»

Επιτέλους! Χάρηκα με την αίσια κατάληξη αυτού του ταξιδιού! Εύχομαι καλή αρχή και να χαρείς το όργανο και την εκμάθηση!

1 «Μου αρέσει»

Οδύσσεια, πράγματι.

Από μια άποψη τουλάχιστον: ανθρώπων γνώρισες πολλών τη γνώμη. Τι πολλών δηλαδή, σχεδόν όλων που λέει ο λόγος!

Από μια άλλη άποψη, η Οδύσσεια ξεκινάει τώρα.

Καλό ταξίδι!

1 «Μου αρέσει»

Σε ευχαριστω πολυ Νικολα ! Σε ευχαριστω για τις συμβουλες και για τη βοηθεια οταν σου τη ζητησα ! Να εισαι καλα !

1 «Μου αρέσει»

Σε ευχαριστω πολυ pepe ! Οντως τωρα ξεκινσνε τα δυσκολα και μακαρι να μαθω και να νιωσω τη μουσικη σε βαθος

Καλορίζικο και καλόπαιχτο. Προσωπικά δεν “ανησυχώ” ότι “δεν θα τα παίρνεις τα γράμματα”. Η επιμονή που έδειξες και η μεθοδικότητα για την αγορά, παρά τα προβλήματα της καθημερινότητας, δείχνουν ότι το ίδιο θα κάνεις και με την εκμάθηση.
Η επιλογή δασκάλου εξαιρετική.
Μην αγχώνεσαι και όλα θα πάρουν τον δρόμο τους.
Καλή συνέχεια.

1 «Μου αρέσει»

Σε ευχαριστω πολυ Λουκα ! Σε ευχαριστω για τις συμβουλες ,τη βοηθεια και οτι αλλο με εχεις βοηθησει ! Να εισαι καλα !

Σε ευχαριστω πολυ Λουκα ! Σε ευχαριστω για τις συμβουλες ,τη βοηθεια και οτι αλλο με εχεις βοηθησει ! Να εισαι καλα !

Αρχικά να πούμε καλόπαιχτο και καλοτάξιμο το οργανάκι.
Χαίρομαι και εκπλήσσομαι που κατέληξες σε τρίχορδο μιας και είχες ένα “κόλλημα” με το τετράχορδο, νιώθοντας (για κάποιο δικό σου λόγο) ότι το τρίχορδο θα σε περιόριζε.
Όσο για το δάσκαλο ό,τι και να πούμε είναι λίγο. Ο Νώε είναι εξαιρετικός με εμπειρία και έχει βγάλει και καλούς μαθητές. Όσο για τον ίδιο σαν παίχτη, το ταλέντο ξεχειλίζει.
Είναι πολύ όμορφο επίσης στην όλη διαδρομή ως τώρα, κλείνοντας ένα πρώτο κύκλο, ότι μίλησες και συναναστράφηκες με ένα σωρό διαφορετικούς ανθρώπους, παίχτες, μάστορες, δασκάλους, που υπηρετούν διαφορετικές σχολές και ύφος και πήρες από τον καθένα κάτι που σε έκανε να έχεις μια πιο σφαιρική και παράλληλα προσωπική άποψη. Κάτι που πάντα προτείνουμε σε καθένα που ξεκινάει να μπαίνει στο κόσμο της μουσικής να κάνει.
Καλή δύναμη λοιπόν και τα ωραία (κατά την άποψή μου) τώρα ξεκινούν … θα χαρώ σίγουρα να τα λέμε από κοντά και παίζοντας πια.

2 «Μου αρέσει»

Καλημερα ! Σε ευχαριστω παρα πολυ ! Ναι εχεις δικιο , ξεπεραστηκαν αυτα τα κολληματα…και ειχατε δικιο ολοι…!
Πολυ ομορφο ταξιδι με οσους μιλησα και συναντησα…οι εμπειριες και οι σχεσεις με το καθε τι, χτιζονται απο το ψαξιμο και τα προσωπικα συμπερασματα…που και σε αυτο ειχατε δικιο ολοι σας! Οι ανθρωποι με τους οποιους μιλησα και μιλαω πραγματικα , μονο θετικα μου δινουν.
Πολυ ομορφο το ταξιδι και ανυπομωνω να μπω στον πραγματικο κοσμο της μουσικης που μας εκφραζει!

Μπράβο, το μπουζούκι είναι η καλύτερη συντροφιά (μη ανθρώπινη) στη ζωή.

Σπουρδαλάκης Εγγύηση (έχω ένα σχεδόν ίδιο με το δικό σου 4 χρόνια τώρα !! )
Νώε ΘΡΗΣΚΕΙΑ.

Να το χαίρεσαι και καλή σταδιοδρομία !

2 «Μου αρέσει»

Σε ευχαριστω πολυ! Να εισαι καλα ! Αυτο ειναι σιγουρο…η ομορφοτερη συντροφια ειναι το μπουζουκι!

Με το συγκεκριμένο, ή κάποιο ίδιας σειράς με αυτό, έχω παίξει και προσωπικά ο ήχος του μου άρεσε καλύτερα από πιο ακριβής κατηγορίας γιατί μου άρεσαν οι μεσαίες συχνότητες που βγάζει

Για τον κύριο Χρήστο τώρα τι να πούμε, χαίρεσαι να τον επισκεφτεσαι στο οργανοποιειο

1 «Μου αρέσει»

Καλησπερα ! Ναι εχεις δικιο, σαν αρχαριος με εκανε να νιωσω πολυ καλα και μου εξηγησε πολλα.

Φίλε καλορίζικο το όργανο και σου εύχομαι τα καλύτερα. Χαρά στο κουράγιο σου στο ψάξιμο. Εσύ έκανες την " Αθήνα άνω κάτω" ! Με τέτοια διάθεση που έχεις μη φοβάσαι τίποτα όλα καλά θα πάνε.

1 «Μου αρέσει»