Εντυπωσιακά κακοφτιαγμένο όργανο

Ετσι … για να γελάσουμε λίγο (και ας με συγχωρεί ο πωλητής, αλλά… υπάρχουν και όρια :slight_smile: ) )

“Μπουζουκι ερασιτρχνικο 30 €”

2 «Μου αρέσει»

από τέτοια, άλλο τίποτα… και με 300 βρίσκεις τέτοια διαμάντια.

2 «Μου αρέσει»

Πρόσφατα είδα στο φβ όργανο βαμμένο και γενικά μια προσπάθεια (μάλλον απόπειρα καλύτερα) να θυμίσει προπολεμικό Σταθόπουλου. Από ήχο ήταν μεταξύ κουβά που βάζουν τη φέτα και ρεζερβουάρ βενζίνης αλλά άλλο αυτό. :rofl:
Προσοχή πάντως ειδικά σε αυτά στο φβ…

Αν είχα φτιάξει τέτοιο πράγμα, θα προτιμούσα να το κρατήσω σαν ενθύμιο/τεκμήριο της πρώτης μου κατασκευαστικής προσπάθειας, παρά να το δώσω για μιας εβδομάδας τσιγάρα.

3 «Μου αρέσει»

Για να μην χαθούν οι φωτογραφίες, τις περνάω και εδώ… Πραγματικά, δεν έχω ξαναδεί χειρότερο…

3 «Μου αρέσει»

Είναι ένας γείτονας μου εδώ που κάπως τυχαία,πριν 2 μήνες, βρήκε ένα τζουραδάκι, της σειράς.Δεν είναι όπως αυτό το όργανο αλλά είναι εντελώς απλό:πλαστικούρα παντού χοντρά βερνίκια κλπ κλπ
Ο τύπος αποφάσισε οτι το όργανο είναι ανεκτίμητο και ανέβασε να το πουλήσει για πάνω απο 4 χιλιάρικα!!!.
Δεν είναι Έλληνας ο άνθρωπος οπότε προσπάθησα να του εξηγήσω οτι δεν έχει τέτοια αξία το όργανο και οτι δεν του το λέω για να του κάνω παζάρια,ούτε θέλω να το αγοράσω.
Αφού έλαβα μια πολύ παθιασμένη απάντηση για την μοναδική ποιότητα και ομορφιά του οργάνου η οποία δικαιολογεί την τιμή, τον βλέπω τους τελευταίους μήνες σταδιακά να χαμηλώνει κάθε βδομάδα την τιμή, πλησιάζοντας την εκτίμηση μου :joy:

4 «Μου αρέσει»

Παιδιά μη ξεχνάτε ότι σε τέτοια όργανα μπαίνει και το θέμα συλλεκτικότητας. Εάν είναι κατασκευής Pablo Ruiz y Picasso, όλοι εμείς είμαστε άσχετοι όσον αφορά τη τέχνη και κάποιοι θα το βλέπουν ως κομψοτέχνημα με αποτέλεσμα να έχεις αξία χιλιάδων ευρώ.

Με αυτή τη βάση ο κατασκευαστής του ξέροντας ότι δεν είναι κάποιος Πικάσο, το κοστολογεί στην (τίμια) τιμή των €30. Και όλα είναι στη θέση τους! :wink:

2 «Μου αρέσει»

Εγώ πάλι δεν μπορώ να γελάσω. Να σας θυμίσω ότι όργανα αγοράζουν άνθρωποι άσχετοι με τη μουσική, που ίσως να νομίζουν ότι αυτό είναι ένα φθηνό αλλά βασικό όργανο…
Τέτοιοι τύποι μοιάζουν τσαρλατάνοι κι αν υπήρχε κάποια ένωση οργανοποιων και εμπόρων μουσικών οργάνων θα έπρεπε κάτι να κάνει.

3 «Μου αρέσει»

Ε όχι, βρε Αλέξανδρε! Με 30 ευρώ αγοράζεις σχεδόν μισό κυβικό καυσόξυλα*! Και γλυτώνεις και τη ρύπανση περιβάλλοντος απ’ τα βερνίκια, πλαστικά κλπ.

( * ) αποχυμωμένα και αποξηραμένα!

Ας πούμε ότι το αγοράζει κάποιος και μετά από λίγο καιρό έχει παράπονα, ότι αυτό δεν είναι όργανο. Δεν μπορεί να πάει να πει του μάστορα «μάστορα, πρωτομάστορα, με εξαπάτησες», γιατί το ποσό είναι αμελητέο. Τίποτε (σχεδόν) δεν έδωσε, τίποτε δεν πήρε, άρα δεν υπάρχει εξαπάτηση.

Μόνο που αυτό είναι σοφιστεία. Τίμιο είναι να μην το πουλήσεις.

5 «Μου αρέσει»

δίκιο έχεις ρε μπάμπη, αλλά που να το βρεις… εδώ σε μαγαζιά παίζουν καλαμπόρτζηδες παιχτικά χειρότεροι από αυτό το μπουζούκι, και ζητάνε τα ίδια λεφτά κιόλας.

2 «Μου αρέσει»

Φταίει αυτός που πουλάει το παραπάνω “όργανο” σιγουρα αλλα λαμβανοντας υπόψιν την τιμή -αν και ακόμα και έτσι…- πιο πολύ είναι πρόβλημα για κάποιον που θα το αγοράσει χωρις να ξέρει τι πάει να πάρει. Τα 30 χάνονται και βρίσκονται αλλά η όρεξη αν χαθεί λόγω αυτού, ίσως μην επιστρέψει αργότερα…

2 «Μου αρέσει»

Χάνουμε το νόημα πιστεύω.
Ο πωλητής το λέει καθαρά. Ερασιτεχνικό! €30! Άρα όποιος παίρνει όργανο από ερασιτέχνη με €30 ξέρει τι αγοράζει και γιατί. Μην το υπεραναλύουμε. Κανείς δεν πρόκειται να χάσει τη δίψα για μάθηση, το μεράκι κλπ.
Επίσης είναι ο νόμος της αγοράς “Εγώ πουλάω αυτό (να και οι φωτογραφίες) για €30. Όποιος θέλει να το αγοράσει ας μου στείλει μήνυμα”. Σοφιστεία ή όχι κάποιος πουλάει κάτι και εάν κάποιος το αγοράσει ξέρει τι παίρνει. Δεν λέει κανένα ψέμα ο άνθρωπος. Ούτε καν αναφέρει εάν παίζει.
Ας μην διυλίζουμε τον κώνωπα.

2 «Μου αρέσει»

δεν υπάρχει δηλαδή κανένα πρόβλημα αν το οποιοδήποτε προϊόν δεν πληρεί στο ελάχιστο την βασική του λειτουργία;
συμφωνώ πάντως ότι αυτό είναι μάλλον προφανές άρα ακίνδυνο, σε αντίθεση με άλλα όργανα που πουλιούνται και σε πολύ μεγαλύτερες τιμές μάλιστα.

2 «Μου αρέσει»

Αν παίζει το όργανο εννοείς Αλέξανδρε;

Ε, δεν μπορώ να πω ότι συνηθίζεται να αναφέρουν στις αγγελείες ότι ένα όργανο παίζει, ή ότι ένα αυτοκίνητο περπατάει, ώστε αν τελικά δεν παίζει ή δεν περπατάει να μπορεί ο πωλητής να σου πει «μα εγώ δεν ισχυρίστηκα τίποτα, δες την αγγελία»!

Ή ότι ένας σκύλος ξερωγώ είναι ζωντανός…

4 «Μου αρέσει»

Εντάξει ναι βλέπεις πριν πάρεις αλλά από το να δεις ώσπου να κρίνεις αν είναι καλό (μιλάμε για κάποιον που δεν γνωρίζει και δεν έχει κάποιον να συμβουλευτεί) και χωρίς να παρασυρθείς από τυχόν ενθουσιασμούς είναι ένα θεματάκι. Επίσης ο ίδιος από ότι είδα πουλάει παρόμοιο μπουζούκι στα 50 με την περιγραφή, την παραθέτω αυτούσια: “Μπουζουκι χειροποιητο ολα καινουργια.”.
Ε ας μη ρίξουμε όλο το φταίξιμο στην άγνοια αυτού που θέλει να ξεκινήσει κάτι νέο. Ίσα ίσα το μόνο εύκολο να την πατήσει, μπροστά στα κόλπα που γίνονται. Άλλο βόδι άλλο ρόδι…

1 «Μου αρέσει»

Εντάξει πέθανα στα γέλια με το βιντεάκι με τον παπαγάλο. Αλλά δεν απέχει και πολύ από την αγγελία με το μπουζούκι έτσι;

Όσο για το εάν παίζει όλοι έχουμε δει φαντάζομαι εικόνες που λένε γιατί να μην αγοράζουμε κάτι από το διαδίκτυο. Όσοι πάλι όχι, απλά ψάξτε για “expectation vs reality buy online” σε κάποια ερευνητική μηχανή.

Αν δε σας αρέσει το όργανο αυτό…πουλάει κι αυτό με 50 ευρώ…κι απ’οτι βλέπουμε στη φώτο πρόκειται για τεχνοτροπία…έχει φτιάξει κι άλλα.
Μήπως να τον προσεγγίσουμε να φτιάξει για το φόρουμ κάνα επετειακό;

3 «Μου αρέσει»

Προτείνω να γίνει και μαζική παραγγελία ώστε να πέσει λίγο η τιμή !

Πάντως με τη διαφήμιση που του κάναμε, το κελεπούρι των 30€ θα έχει ήδη πουληθεί… ποιός σοβαρός συλλέκτης θα αντιστεκόταν σε ένα τόσο ιδιαίτερο δείγμα χειροποίητου λαικού οργάνου ;

3 «Μου αρέσει»

Οι σοβαροί συλλέκτες δεν τσίμπησαν. Το «κελεπούρι» φιγουράρει ακόμα, κρεμασμένο λίγο πιο πίσω απ’ το αδερφάκι του. Και όλα τα λεφτά: η «φιγούρα»! (του ακριβού)

1 «Μου αρέσει»