Καινούργιο τρίχορδο Σπουρδαλάκη 2020

Τριχορδο μπουζουκι που ολοκληρωθηκε το καλοκαιρι του 2020, κατασκευασμενο απο τον Χρηστο Σπουρδαλακη. Ενα οργανο με προσωπικοτητα, ηχηρο, με λαμπερα πριμα χωρις να υπολειπεται στα μπασα και πολυ γλυκια χροια. Λιγα κατασκευαστικα στοιχεια :σκαφος απο βραζιλιανικο παλισανδρο κοπης 1947 με 25 σκαφτες δουγιες και εσωτερικα ντυμενο με φυλλα χρυσου 12k. Καπακι απο παλιο ελβετικο ελατο κοπης 1982 με περιμετρικο διακοσμο απο παραλληλεπιπεδα επαλλληλα κομματακια απο οστρακο και pernambuco. Carbon στο μανικι ξυλινο armrest απο snakewood ασημενια χορδιερα στην κωλαντζα. Κλιμακα 69 ενω εχουν χρησιμοποιηθει βερνικια λαδιου σε σκαφος και καπακι, προσωπικης συνταγης του Χρηστου. Ενα ιδιαιτερα ποιοτικο οργανο απο εναν εξαιρετικο οργανοποιο αλλα κυριως εξαιρετικο ανθρωπο.

12 «Μου αρέσει»

Πανέμορφο οργανο…!! Ειμαι σίγουρος οτι και το ηχητικό αποτέλεσμα θα ειναι αναλογο της ομορφιάς του!! :muscle::point_left:

3 «Μου αρέσει»

Μπράβο @SOL ! Καλόπαιχτο!
Βλέπω η συλλογή σου μεγαλώνει! Ωραία όργανα! Καλά γλέντια να έχεις!
Αλήθεια πότε προλαβαίνεις και τα παίζεις όλα; :sweat_smile: :sweat_smile: :sweat_smile:

3 «Μου αρέσει»

Δεν προλαβαινω δυστυχως να παιζω με ολα καθε μερα :sob:

1 «Μου αρέσει»

Καλοριζικο και καλές πενιες και με αυτό.
2 καλορίζικα μέσα σε 2 εβδομάδες με πας πίσω στα Χριστούγεννα του δημοτικού που περίμενα δώρο και από γονείς και από παππούδες. :smile: :sweat_smile: :laughing:
Οποτε μπορέσεις βαλε ηχητικο και από τα 2 καμάρια σου εκτός αν περιμένεις τπτ από Καφετζοπουλο η Κατσιφη και μας το κρύβεις :wink:

Υ.Γ. Πολύ μου αρέσουν τα νήματα με παρουσιάσεις οργάνων.

3 «Μου αρέσει»

Σ ευχαριστω πολυ Πανο… Αν βρω καποιο καλο παικτη να τα παιξει θα βγαλω ενα βιντεακι, γιατι εγω θα τ αδικησω σιγουρα. Αν και πιστευω οτι αν δεν το παιξεις απο κοντα το μπουζουκι δε μπορεις να βγαλεις ασφαλη συμπερασματα για τον ηχο του… :+1:

2 «Μου αρέσει»

Υπέροχο, καλοπαιχτο!!

1 «Μου αρέσει»

Ευχαριστω πολυ Μπαμπη!

Καλόπαιχτο και καλορίζικο

1 «Μου αρέσει»

Ευχαριστω πολυ Νικο! :+1:

1 «Μου αρέσει»

Καλησπερα,πριν απο κανα μηνα ο Κ. Σπουρδαλακης μου εφτιαξε ενα παρομοιο οργανο με το δικο σου,οργανο που δεν ακους καθε μερα τετοιο ηχο.
Θα μοιραστω μερικες φωτογραφιες.
Υγεια και καλες πενιες.

Θα ηθελα να σε ρωτησω αν παιζεις με καποια προστατευτικη μεμβρανη στο καπακι,κυριως στο σημειο που φευγει η πενα και το χτυπαει. Αυτα τα βερνικια νομιζω χρειαζονται ενα topguard.

3 «Μου αρέσει»

Καλοπαιχτο …Το ειχα δει το δικο σου χωρις τα βερνικια οταν παρελαβα το δικο μου οντως ειναι διδυμακια αισθητικα δυστυχως δεν ακουσα τον ηχο απο το δικο σου το μπουζουκακι …Ειναι γεγονος οτι ειναι ευαισθητα αυτα τα βερνικια και εμφανιζουν σχετικα ευκολα εξωτερικη φθορα αλλα δεν παιζω με προστατευτικο καθως δε μ αρεσει καθολου αισθητικα …Καλες πενιες να το χαιρεσαι το οργανο.Ανεβασε καμια φωτογραφια οταν εχεις χρονο .

Καλησπερα,
προσπαθησα να σου στειλω αλλα λογω που ειμαι νεος χρηστης δεν το επιτρεπει.
Εγω το εχω ηδη γρατζουνισει κ γι αυτο πρεπει να μπει η μεμβρανη ωστε να μη γινει η ζημια στο μελλον.
Μπορεις να βρεις στο fb με το ιδιο ονομα ωστε να σου στειλω καποιες εικονες.
Τα συγκεκριμενα οργανα του Χρηστου ειναι αλλο πραγμα.

2 «Μου αρέσει»

ψάξτε για ένα προιόν που λέγεται kling-on.
είναι χωρίς κόλλα και υποτίθεται ασφαλές για μικρά χρονικά διαστήματα πάνω σε βερνίκι
Καλό θα ήταν να μην μπει σε φρέσκο βερνίκι

2 «Μου αρέσει»

IMG_0744 IMG_0745 IMG_0746

6 «Μου αρέσει»

Παιδια τα μπουζούκια σας είναι στολίδια και ισως για αυτο ζητάμε όλοι βίντεο.
Αν ειχα πάντως γυμνο μπουζουκι δεν θα ρισκαρα με τις γρατζουνιές δοκιμάζοντας αυτο
https://www.amazon.com/Pickguard-Adhesive-Acoustic-Self-Adhesive-Transparent/dp/B07S9PYBYT

Βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο θα επηρέαζε το ηχο.

3 «Μου αρέσει»

Τρελαίνομαι! Τέτοια ποιοτική συγκέντρωση οργάνων του Σπουρδαλάκη είναι πολύ σπάνια!
Εξαιρετικά λεπτομερής δουλειά και συμφωνώ και επαυξάνω πως αυτά τα όργανα πρέπει να τα ακούσεις από κοντά για να εκτιμήσεις τις ηχητικές τους επιδόσεις. Για να μην αναφέρω και το παίξιμο τους αναφορικά με άλλα εφάμιλλα του είδους. Και για να προσθέσω στο club, θα βγάλω μερικές φωτογραφίες και απο το δικό μου οργανάκι προς τέρψιν των θαυμαστών του είδους.
Εις νέον!

7 «Μου αρέσει»

Αυτό είναι το δικό μου όργανο.
Η ιστορία έχει ως εξής…
Αγόρασα νέο όργανο από Σπουρδαλακη το 2018 αλλά δυστυχώς η Κέρκυρα δεν το πήγε πολύ, έβγαζε όλο τριξιματα παρ’οτι το έστειλα 2-3 φορές για ρυθμίσεις μπας και σεταριστει, με τον καιρό με ενοχλούσε που ήταν πολύ πριμο.Γενικα δεν ταιριάξαμε :frowning:
Πέρσι τον Οκτώβριο αποφάσισα να το αλλάξω με άλλο όργανο…ο κος Σπουρδαλακης μου πρότεινε και πήρα αυτό που έχω μέχρι σήμερα, παρ’οτι μεγαλύτερης αξίας από εκείνο που είχα αγοράσει αρχικά, δε μου ζήτησε να πληρώσω κάτι παραπανω.
Με αυτό ταιριάζουμε καλύτερα, δεν τριζει…έχει πολύ δυνατό καθαρό Πρίμο ήχο. Και προς αυτό το ηχοχρωμα εξελισσεται.
Σκάφος καρύδια, καπάκι έλατο, ταστιέρα έβενος.
[








Υγ- @SOL Μπορεί δεξιοτεχνης να μην είμαι, αλλά αν θες έρχομαι να βγάλουμε βιντεο του οργάνου σου, ευκαιρία να δω κι ένα ακόμα όργανο Νeorion :wink:

9 «Μου αρέσει»

Πολυ ωραιο το οργανακι :+1:Και ο ηχος ειμαι σιγουρος θα ειναι αναλογα ωραιος. Ευχαριστως να ερθεις οποτε θες με το μπουζουκακι σου να δεις και το δικο μου εισαι καλοδεχουμενος. Απλως δε ξερω κατα ποσο ειναι εφικτο αυτο το διαστημα λογω του οτι μενω βορεια (σινιες πριν κασσιωπη) και εχουμε lockdown… Στειλε personal οποτε θες… Καλα παιξιματα ως τοτε.

1 «Μου αρέσει»

Θα έλεγα ότι αυτά τα σκηνικα περι αντικατάστασης και εξυπηρέτησης καλο είναι να αναφέρονται και στο νημα που αφορα τον οργανοποιο για τους μελλοντικους υποψηφιους αγοραστές.

1 «Μου αρέσει»