Ξαναδιαβάζω το νήμα και μου φαίνεται ότι έχει δίκιο ο Πελοποννήσιος:
Πράγματι, έχει περάσει στα ψιλά. Πρόκειται για πολύ σημαντική έκδοση που της αξίζουν περισσότερα φώτα, εκτός βέβαια αν υπάρχει άλλη αναλυτικότερη αναφορά στο φόρουμ.
Περιλαμβάνεται ένα βιογραφικό του Κατσαρού, βασισμένο -κατά τους συγγραφείς- σε στοιχεία και έρευνες που δεν τα είχαν στη διάθεσή τους όσοι παλιότερα είχαν ξανασυντάξει βιογραφικά του Κατσαρού, με πιο ενδιαφέρον στοιχείο το ότι αμφισβητείται ο μύθος του κορακοζώητου: σύμφωνα με πηγές που παραπέμπονται με συνέπεια και ακρίβεια, δεν έζησε 108 χρόνια, ούτε βέβαια 120, όπως κυκλοφορεί από δω κι από κει αλλά μόλις (!) 96.
Αυτό, και όλα τα υπόλοιπα στοιχεία, στηρίζονται σε ό,τι έχει ήδη γραφτεί για τον Κατσαρό, και επιπλέον σε δημοσιευμένες έρευνες του Κουνάδη και του Φράγκου (Steve Frangos) και σε προσωπική έρευνα του @stavros_k (Σταύρου Κουρούση). Παρατίθενται και οι αντίθετες απόψεις, μαζί με τη δικιά τους τεκμηρίωση, κι ο αναγνώστης κρίνει μόνος του.
Δεν το έχω πλέον μπροστά μου: πήρα τον δίσκο στην Αθήνα, αλλά τώρα έχω επιστρέψει στο Ηράκλειο και δεν μπόρεσα να τον βάλω στις αποσκευές, οπότε γράφω από μνήμης. Δεν ξέρω αν το ένθετο υπάρχει ονλάιν, πάντως στο αρχικό λινκ του #1 (αυτό) δεν το εντοπίζω. Έτσι, θέλω να ρωτήσω κάτι αλλά αναγκαστικά θα το πω στο περίπου:
Διαβάζουμε κάπου ότι όταν ο Κουνάδης εντόπισε τον Κατσαρό στο Τάρπον και τον έφερε στην Ελλάδα, έπαιξε σε δύο συναυλίες, στον Πειραιά (ή στην Αθήνα;) και στη Θεσσαλονίκη, μαζί με τους Χειμερινούς Κολυμβητές και την Μπάντα της Φλώρινας respectively (=αντίστοιχα). Είναι βέβαιο; Μήπως στη μία έπαιξε μόνος του και στην άλλη μαζί με Χειμερινούς και Μπάντα της Φλώρινας μαζί; Γιατί αφενός οι Χειμερινοί συνεργάζονταν με την Μπάντα εκείνα περίπου τα χρόνια, …
…αφετέρου κυκλοφορούν βιντεάκια όπου ο Κατσαρός, νομίζω στον Πειραιά, παίζει ολομόναχος.