Ωραίο εύρημα, ευχαριστούμε που το μοιράστηκες! Έχει πλάκα, γιατί στα παλιότερα νήματα για τον Κάβουρα οι περισσότεροι ψάχνανε απλώς πώς να τον βρουν, και κάποιος έγραφε ότι τέτοιους μάστορες «ούτε με τάμα δεν τους βρίσκεις». Οπότε μια συνέντευξη του ίδιου για τα μυστικά της κατασκευής είναι σπάνια ευκαιρία να ακούσουμε πώς σκέφτεται.
Αν έχεις όρεξη, γράψε μας δυο λόγια: ποιο από αυτά που λέει σού έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση; Έτσι θα μπει στην κουβέντα κι όποιος δεν προλαβαίνει να δει όλο το βίντεο.
Σχετικά νήματα:
Η παλιά κουβέντα για τον μάστορα, την αναμονή και την κλίση του στα τετράχορδα:
Εδώ ο Κάβουρας μπαίνει στις «λίστες» με τους κορυφαίους και ανάβει ωραίο πηγαινέλα για το τι κάνει έναν μάστορα καλό:
Έχει κανείς σας όργανο από το εργαστήρι του; Πώς σας φάνηκε σε ήχο και παίξιμο, και σας επιβεβαιώνει όσα λέει στη συνέντευξη;
Πιστεύω πως καλό θα ήταν κάποιος να αφιερώσει λίγο χρόνο για να ακούσει όλη τη συνέντευξη και να μην προσπαθήσω να μεταφέρω κάποια κομμάτια της με το δικό μου τρόπο.
Αυτό που θα ήθελα να επισημάνω πάντως είναι η απλότητα που μιλάει , χωρίς φανφάρες και <<μαγκιά>> λες και είναι αυτός και άλλος κανένας όπως τυχαίνει σε πολλούς γνωστούς οργανοποιούς που τους επισκέπτεσαι και μιλάνε λες και εγώ δεν ξέρω ποιοι είναι.
Πας να αγοράσεις όργανα από κάποιους και σε μετράνε από πάνω μέχρι κάτω για να δουν πως θα σε φάνε.
Ειδικά όταν κάποιος πρωτοξεκινάει πρέπει να βρίσκει ανθρώπους φιλικούς και έτοιμους να σου απαντήσουν σε οποιαδήποτε ερώτηση είτε χαζή είτε έξυπνη και όχι να έχεις απέναντι σου ένα Βλάκα που πραγματικά θέλει να αρπάξει το χρήμα.
Η ευγένεια η απλότητα και η μεταδοτικότητα κάνουν το κλάδο γύρω από το όργανο να μπορεί να συνεχίσει σε βάθος χρόνου.
Προσωπικά δεν είδα τη συνέντευξη όλη.Θα προσπαθήσω να τη δω.Όμως προτιμώ κάποιος να έχει ύφος από κάποιον που δεν έχει ένα τηλέφωνο ή μια διεύθυνση αναρτημένη.Με λίγα λόγια πας συστημένος ή ο μάστορας είναι για λίγους και εκλεκτούς?Εγώ έτσι το αντιλαμβάνομαι.
Για το Χρήστο που ρώτησε για όργανά του.Έτυχε να ακούσω ένα από κοντά σε άλλον οργανοποιό που το είχε.Αισθητικά δεν μου άρεσε καθόλου.Ήταν τρίχορδο και είχε αυτά τα σχέδια στην ταστιέρα που έχουν κάποια τετράχορδα.Όχι κλάρες αλλά κάτι παρόμοιο.Δεν το έπιασα στα χέρια μου,το άκουσα λίγο που έπαιξε ο οργανοποιός όμως δεν μπορώ να έχω άποψη γιατί ήταν καινούργιο σχετικά όργανο οπότε και άστρωτο.
Προσωπικά καταλαβαίνω αυτά που έγραψες για τους μάστορες.Όσους έχω επισκεφτεί μέχρι τώρα που δεν είναι και πολλοί μια χαρά μου μίλησαν.Σίγουρα θα υπάρχουν και οι περίεργοι από θέμα συμπεριφοράς πιστεύω.