Αναζητηση Τριχορδου Μπουζουκιου

Καλησπερα σε ολους,Ενδιαφερομαι και ψαχνω να βρω ενα οσο γινεται πιο ρεμπετικο τριχορδο.Τι εννοω με αυτο,να εχει τις κλασσικες προδιαγραφες που γνωριζουμε ολοι(Τσακιση στο σκαφος,Λεπτο μανικα,Μικρο Σκαφος,Ηχο που «κλεινει» προς πριμαριστο).Γνωριζω τον Ραπακουσιο στην Αθηνα και το Καδογλου οτι κανουν ωραια ρεμπετικα οργανα,Αλλα για Θεσσαλονικη που βρισκομαι δεν γνωριζω καποιον συγκεκριμενο

Εξαιρετική επιλογή και οι δύο, αλλά αφού είσαι Θεσσαλονίκη πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς τον Τάσο Θεοδωράκη. Επίσης θα πρότεινα να δοκιμάσεις τα όργανα του Νίκου Φρονιμόπουλου, αντίγραφα Γκέλη και Σταθόπουλου.

Θεσσαλονίκη δες Παπαδάμου η τον Δημήτρη Φωτόπουλο

1 «Μου αρέσει»

Εφόσον θέλεις αποκλειστικά ρεμπετομπουζουκο όπως είπες οι δύο καλύτερες επιλογές κατά την γνώμη μου είναι ο Παπαδαμου με τιμές που από ότι θυμάμαι τελευταία φορά που είδα ξεκινούσαν από 1200 ευρώ και ο Φωτόπουλος που νομίζω να υπολογίζεις κάτι λίγο παραπάνω. Ο Παπαδαμου έχει και ιστοσελίδα. trixordo.com και βρίσκεται στο δρόμο προς Ωραιόκαστρο. Ο Φωτόπουλος είναι στον Εύοσμο άνωθεν περιφερειακού. Φυσικά υπάρχουν πάρα πολλά οργανοποιεια και αν έχεις άνεση χρόνου κάνε τον κόπο και πέρνα από αρκετά πριν αποφασίσεις. Ο Θεοδωράκης κάπου στην Ιπποδρομίου αν θυμάμαι καλά, το echowood που είναι και οικονομικό πιο ανατολικά, οι αδελφοί Κοτσέ στην Ξηροκρήνη. Σίγουρα μου διαφεύγουν αρκετά.

Πρόσεξα στην ιστοσελίδα ότι το οργανοποιειο του Παπαδαμου άλλαξε διεύθυνση, οπότε δεν ισχύει αυτό που είπα ότι είναι στο δρόμο προς Ωραιόκαστρο. Βρίσκεται στο Φίλυρο.

Του Φωτοπουλο εχω παιξει με κιθαρα του και ηταν φοβερη οποτε αυτον θα επισκευτω για αρχη…..

3 «Μου αρέσει»

Νομίζω στα βόρεια είναι και η Αγγελική Λύσσα με πολύ παλιακή αισθητική στα μπουζουκάκια της.

Φυσικά, Θεοδωράκης, Καδόγλου, Παπαδάμου, Δέλλιος, Μακρής και τόσοι άλλοι, όρεξη να έχεις να ψάχνεις !

3 «Μου αρέσει»

Αν δεν κάνω λάθος η Αγγελική Λύσσα ήταν κάπου έξω από το Ωραιόκαστρο, αλλά πλέον έχει μεταφέρθεί στον νομό Πιερίας,στο Λιτόχωρο.

1 «Μου αρέσει»

Επειδή έτυχε και τον γνώρισα προσωπικα΄τον τελευταίο χρόνο, μιας και είμαστε κατά κάποιο τρόπο γείτονες, αν σε δυσκολέψει η περιοχή να τον βρεις μην διστάσεις να ζητήσεις οδηγίες, χαχα. Είμαστε λίγο απομονωμένοι, εδώ Άνωθεν Περιφερειακού. Γαλατικό χωριό.

1 «Μου αρέσει»

Μια και μου ήρθε ειδοποίηση πριν λίγο για αυτό το νήμα. Από όπου και αν πάρεις τελικά, ότι και αν διάλεξες, αν θέλεις μοιράσου καμιά φωτογραφία και κανένα ηχητικό με το φόρουμ. Φάτε μάτια ψάρια που λένε, να βλέπουμε να ευχαριστιόμαστε..

Καλησπέρα φίλε και καλησπέρα σε όλους που συμμετέχουν στην συζήτηση.Δεν είχα και πολύ χρόνο λόγο δουλειών αλλά πήγα και δοκίμασα κάποια όργανα από:

1.Κοτσε(ΤΑΞΙΜΙ)

2.Φωτόπουλο

3.Αλεξανδρή

1.Για τα όργανα από το όργανο ποιοι ΤΑΞΙΜΙ δεν έχω να πω και πολλά είναι οργαναρες και απίστευτα εύκολοπαιχτο.Δεν είναι όμως με τίποτα αυτό που ζητάω σίγουρα

2.Για τα όργανα του Φωτόπουλο έχω να πω ότι είναι ίσως και τα πιο ευκολοπαιχτα όργανα που έχω δοκιμάσει με απίστευτο σκάσιμο και πολύ δυνατό ήχο.Και πάλι όμως δεν το ένιωσα να μου ταιριάζει και σίγουρα δεν θα το επέλεγα για τα δικά μου γούστα

3.Για τα όργανα του Αλεξανδρή έχω να πω ότι είναι μακράν το πιο κοντινό σε αυτό που ψάχνω δοκίμασα και αρκετά όργανα και κάποια έτοιμα που είχε στο εργαστήριο αλλά και καμία 4-5 γνωστών μου.Απιστευτα ισοροπημενα όργανα και πλησιάζει πολύ αυτόν τον ρεμπέτικο ήχο που ψάχνουν πολυ.Σιγουρα πιο «δύσκολόπαιχτα» απο τα άλλα όργανα αλλά και παλι οχι καμια τρελή διαφορά

Με το καλό μέσα στην βδομάδα θα πάω στο εργοστάσιο του Τάσου Θεοδωράκη και ίσως και καταφέρω να πάω και στον Καδογλου που θέλω πολύ καιρό(Εργαστήριο στην Αλεξανδρούπολη)

3 «Μου αρέσει»

Ωραία και χρήσιμη εμπειρία αυτή η αναζήτηση. Είναι καλό που ξέρεις τι θες. Κάποια στιγμή θα πιάσεις έν όργανο που θα πεις αυτό είναι το όργανο μου.

1 «Μου αρέσει»

Αλεξανδρής παλιός και εγνωσμένης αξίας, Θεοδωράκης κορυφαίος και στο άνθος της τέχνης του, Καδόγλου με απίστευτη λεπτομέρεια, Λύσσα σχετικά νέο αίμα με ιδιαίτερο χαρακτήρα. Ναι σε όλα, θα κερδίσεις και μόνο από την επαφή μαζί τους.

3 «Μου αρέσει»

Έπεσε στο μάτι μου τις τελευταίες μέρες το παρακάτω οργανοποιοιο:https://xiloihos.com.

Γνωρίζει κανεις κατι;

Ο Ρότσκος δεν είναι αυτός, που είχε αλλοιώσει ανεπανόρθωτα το ιστορικό μπουζούκι του Στέφανου Μιλάνου αλλάζοντας το καπάκι;
Δεν νομίζω ότι βγάζει τον ρεμπέτικο ήχο που ψάχνεις, ούτε τεχνικά συγκρίνεται με αυτούς που αναφέραμε πριν.

1 «Μου αρέσει»

Ο Ρότσκος. Ήταν αν θυμάμαι καλά στην Πολιχνη μέχρι πριν μερικά χρόνια και τώρα πήγε ανατολικά. Εννοείται να πας, αλλά από βίντεο και ηχητικά που έχει τύχει να δω (ναι παρακολουθώ τις δημοσιεύσεις από πάρα πολλούς οργανοποιούς) προσωπική υποκειμενική γνώμη ότι δεν θα βρεις αυτό που θες. Ό,τι έχω δει και έχω ακούσει ήταν πιο πολύ σε μπουζούκια πίστας, ενώ εσύ αν κατάλαβα καλά θέλεις μπουζούκι τεκέ. Αλήθεια, κάνε έναν κόπο και πέρνα μια βόλτα και από τον Δέλλιο (κάπου στο κέντρο βρίσκεται). Εδώ έχει ένα βίντεο με έναν που παριστάνει τον δημοσιογράφο και επισκέφτηκε το οργανοποιείο του: https://www.youtube.com/watch?v=suSTmySRT9U&list=RDsuSTmySRT9U&start_radio=1&pp=ygUlzpTOrc67zrvOuc6_z4Igzr_Pgc6zzrHOvc6_z4DOv865z4zPgqAHAQ%3D%3D
Νομίζω ότι ο Δέλλιος βρίσκεται πιο κοντά σε αυτό που ψάχνεις από τον Ρότσκο (ξυλόηχος). Επίσης και ο Παπαδάμου πιο πιθανό να σε ικανοποιήσει από τον Ξυλόηχο

Συνέχιση της συζήτησης από το Αναζητηση Τριχορδου Μπουζουκιου:

Ενημέρωση:Λόγω φόρτου δουλειάς δεν πρόλαβα να δοκιμάσω και πολλά όργανα αλλά δοκίμασα από:

1.Σταμκο

2.Echowood

3.Καδογλου

Για το εργαστήριο του Στάμκου

Για τα όργανα του Στάμκου έχω να πω ότι εντυπωσιάστηκα για τις τιμές του.Σιγουρα όχι ότι ζητάω αλλά για κάποιον που θέλει ένα οικονομικο όργανο είναι ότι πρέπει.Ισως και το πια «Φωνακλάδικα» Όργανα που έχω δοκιμάσει με πολύ μπάσο ήχο(Δεν το προτιμάω)

Για το εργαστήριο Echowood(Ζησης Γεωργουλας):

Δύο όργανα είχε ετοιμοπαράδοτα,μια λέξη θα σας πω

Απίστευτα

Δεν το περίμενα ποτέ ότι από ένα εργαστήριο που ειδικεύεται πλέον κυρίως σε ηλεκτρικές κιθάρες(Αν δεν κάνω λάθος)
θα έβρισκα δύο τόσα ισορροπημένα και με γνήσιο ρεμπέτικο ήχο όργανα,όχι τόσο ευκολοπαιχτα και με ένα μικρο θέματατακι στην ΛΑ χορδή,αλλά σαν ήχος είναι το κάτι άλλο,Συμβουλεύω όποιον ψάχνετε να πάει να τα δοκιμάσει

Για το εργαστήριο του Καδογλου

Μετά από μια αναμονή ενός χρόνο+ πήρα στα χέρια μου ένα όργανο του,για κακή μου τύχη ήταν αριστερό και δεν μπόρεσα να καταλάβω πολλά,το παιδί που το πουλούσε έπαιξε ένα ταξιμι και ο ήχος ήταν αυτός που ξέρουμε όλοι,εξαιρετικός.Το συγκεκριμένο δεν ήταν τόσο φωνακλάδικο και ήταν αρκετά πρίμο

Όποιος δεν έχει απάντηση και έχει άποψη να προτείνει και άλλους κατασκευαστές πάνω σε αυτό που ζητάει για να μαθαίνει ο κοσμος που παρακολουθεί το νήμα

2 «Μου αρέσει»

Τον Στάμκο τον παρακολουθώ από τη σελίδα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όντως έχει πολύ προσιτές τιμές, λαϊκές τιμές για λαϊκά όργανα . Επειδή βγάζει συχνά και αρκετά όργανα έχω ακούσει πάρα πολλά ηχητικά. Όλα φαίνεται να είναι “δυνατά” και φωνακλάδικα όπως είπες, Βέβαια ο ήχος τους δεν είναι σε αυτό που ψάχνεις και γενικά πρόσεξα ότι τα όργανα του έχουν έναν συγκεκριμένο ήχο με πολύ μικρή διαφοροποίηση από όργανο σε όργανο. Θα έλεγα ότι είναι “all around” όργανα. Δηλαδή για ανθρώπους που θα έχουν ένα μπουζούκι και θέλουν να παίζουν από όλα τα είδη, χωρίς ο ήχος να είναι εξειδικευμένος.

1 «Μου αρέσει»