Καλησπερα σε ολους,Ενδιαφερομαι και ψαχνω να βρω ενα οσο γινεται πιο ρεμπετικο τριχορδο.Τι εννοω με αυτο,να εχει τις κλασσικες προδιαγραφες που γνωριζουμε ολοι(Τσακιση στο σκαφος,Λεπτο μανικα,Μικρο Σκαφος,Ηχο που «κλεινει» προς πριμαριστο).Γνωριζω τον Ραπακουσιο στην Αθηνα και το Καδογλου οτι κανουν ωραια ρεμπετικα οργανα,Αλλα για Θεσσαλονικη που βρισκομαι δεν γνωριζω καποιον συγκεκριμενο
Εξαιρετική επιλογή και οι δύο, αλλά αφού είσαι Θεσσαλονίκη πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς τον Τάσο Θεοδωράκη. Επίσης θα πρότεινα να δοκιμάσεις τα όργανα του Νίκου Φρονιμόπουλου, αντίγραφα Γκέλη και Σταθόπουλου.
Θεσσαλονίκη δες Παπαδάμου η τον Δημήτρη Φωτόπουλο
Εφόσον θέλεις αποκλειστικά ρεμπετομπουζουκο όπως είπες οι δύο καλύτερες επιλογές κατά την γνώμη μου είναι ο Παπαδαμου με τιμές που από ότι θυμάμαι τελευταία φορά που είδα ξεκινούσαν από 1200 ευρώ και ο Φωτόπουλος που νομίζω να υπολογίζεις κάτι λίγο παραπάνω. Ο Παπαδαμου έχει και ιστοσελίδα. trixordo.com και βρίσκεται στο δρόμο προς Ωραιόκαστρο. Ο Φωτόπουλος είναι στον Εύοσμο άνωθεν περιφερειακού. Φυσικά υπάρχουν πάρα πολλά οργανοποιεια και αν έχεις άνεση χρόνου κάνε τον κόπο και πέρνα από αρκετά πριν αποφασίσεις. Ο Θεοδωράκης κάπου στην Ιπποδρομίου αν θυμάμαι καλά, το echowood που είναι και οικονομικό πιο ανατολικά, οι αδελφοί Κοτσέ στην Ξηροκρήνη. Σίγουρα μου διαφεύγουν αρκετά.
Πρόσεξα στην ιστοσελίδα ότι το οργανοποιειο του Παπαδαμου άλλαξε διεύθυνση, οπότε δεν ισχύει αυτό που είπα ότι είναι στο δρόμο προς Ωραιόκαστρο. Βρίσκεται στο Φίλυρο.
Του Φωτοπουλο εχω παιξει με κιθαρα του και ηταν φοβερη οποτε αυτον θα επισκευτω για αρχη…..
Νομίζω στα βόρεια είναι και η Αγγελική Λύσσα με πολύ παλιακή αισθητική στα μπουζουκάκια της.
Φυσικά, Θεοδωράκης, Καδόγλου, Παπαδάμου, Δέλλιος, Μακρής και τόσοι άλλοι, όρεξη να έχεις να ψάχνεις !
Αν δεν κάνω λάθος η Αγγελική Λύσσα ήταν κάπου έξω από το Ωραιόκαστρο, αλλά πλέον έχει μεταφέρθεί στον νομό Πιερίας,στο Λιτόχωρο.
Επειδή έτυχε και τον γνώρισα προσωπικα΄τον τελευταίο χρόνο, μιας και είμαστε κατά κάποιο τρόπο γείτονες, αν σε δυσκολέψει η περιοχή να τον βρεις μην διστάσεις να ζητήσεις οδηγίες, χαχα. Είμαστε λίγο απομονωμένοι, εδώ Άνωθεν Περιφερειακού. Γαλατικό χωριό.