"Ταξίμι" Μάριος και Μίκης Κοτσές

Θα ήθελα να σας παρουσιάσω δύο αδέρφια που κατά την τελείως υποκειμενική μου άποψη έχουν να δώσουν πάρα πολλά στο χώρο της κατασκευής. Έχοντας πολυετή πείρα σε άλλους κατασκευαστές πλέον κατάφεραν να δημιουργήσουν το δικό τους χώρο. Αν και τους γνωρίζω πολύ λίγο διάστημα θα ήθελα να εκφράσω την τεράστια εκτίμησή μου για το έργο τους, που για εμένα αποτελεί υπόδειγμα στο χώρο της οργανοποιίας. Από την πρώτη στιγμή διέκρινα την κατασκευαστική αρτιότητα των οργάνων τους που σε συνδυασμό με την σχολαστικότητα που τους χαρακτηρίζει οδηγείται το αποτέλεσμα σε μονόδρομο. Αυτό ο μονόδρομος που ελαχιστοποιεί τον παράγοντα τύχη με έκανε να διαπιστώσω εγώ ο ίδιος την ομοιογένεια στον ήχο και την εξαίρετη καλαισθησία που διαφαίνεται σε κάθε τους όργανο που κατά την γνώμη μου δεν άγγιξε ποτέ τα όρια του κιτς. Σεβόμενοι το παρελθόν και πειραματιζόμενοι διαρκώς με νέες ιδέες και προτάσεις εδραιώνουν με έργο τους μια νέα πρόταση στο χώρο που σίγουρα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει απο επωνύμους κατασκευαστές.

Με αγάπη Γιώργος Γεωργόπουλος

Όποιος θελήσει να έρθει σε επαφή μαζί τους τα στοιχεία τους είναι τα εξής:
ΜΑΡΙΟΣ & ΜΙΚΗΣ ΚΟΤΣΕΣ
τηλ.6946499228-6942901373
Διεύθυνση: Π. Σέκερη 19 Ξηροκρηνη (Θεσσαλονίκη)
Ιστότοπος: http://www.taximi.gr
Email: taximi@rocketmail.com
Facebook: www.facebook.com/kataskeves.mpouzoukikithara

//youtu.be/yq4GRComWfA

//youtu.be/-K0ILytDU-w

Φίλτατε Γιώργο,

Η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας, φαντάζομαι ότι όλοι μας συμφωνούμε ότι ένα καλό site είναι μια καλή εικόνα και ένα καλός τρόπος για να γνωρίσουν τα “παιδιά” κι άλλοι άνθρωποι, που δεν μένουν κοντά. Μιας και έχεις και προσωπική επαφή μαζί τους, καλό είναι να τους πεις να επιμεληθούν τον προσωπικό τους χώρο, καθώς τα “ελληνικά” του δεν διαβάζονται και δεν υπάρχει η επιλογή αγγλικών (και φυσικά ούτε δυνατότητα να αλλαχθεί το character encoding, καθώς είναι φτιαγμένο σε flash εξ’ ολοκλήρου). Πρακτικά το μόνο που μπορεί να δει κάποιος είναι εικόνες και βίντεο (που παίζοντας το λίγο “Πυθία” για να τα ανακαλύψει και το τι κρύβεται πού). Ούτε καν οι πληροφορίες για το που βρίσκεται το μαγαζί τους δεν μπορούν να διαβαστούν.

Από εκεί και πέρα όσον αφορά την δουλειά τους από τα λίγα βιντεάκια (3 τον αριθμό εάν θυμάμαι καλά) που είδα, μου φάνηκε πολύ καλή. Θα ήταν ωραίο εάν υπάρχουν και κάποιοι άλλοι από εδώ μέσα που έχουν κάποια εμπειρία από την συνεργασία μαζί τους ή από κάποιο από τα όργανά τους, να παραθέσουν την άποψή τους.

Φίλε alko101 χαίρομαι που παρέθεσες την άποψή σου πάνω στο θέμα. Ειλικρινά λυπάμαι αν δεν μπόρεσες να δεις το site όπως του αρμόζει. Για να είμαι ειλικρινής εγώ όποια φορά κι αν άνοιξα το site τους δεν αντιμετώπισα καμία τέτοια δυσλειτουργία. Πάντως ευχαριστώ που το ανέφερες (ίσως να μην το καταλαβαίναμε αλλιώς) γιατί θα τους το μεταδώσω και έτσι μάλλον μπορεί να λυθεί το θέμα. Άλλωστε δεν βρίσκεται εκεί η ουσία. Για όποιον άλλο αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα και θέλει να έρθει σε επικοινωνία με τα παιδιά παραθέτω τα στοιχεία τους παραπάνω. Όσο για την πρότασή σου για να γράψουν και άλλοι παραθέτοντας την άποψή τους με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Εγώ πάντως από το όργανο που πήρα είμαι 1000% ευχαριστημένος. Χαρακτηριστικό των οργάνων τους είναι η ομοιογένεια στον ήχο σε όλη την έκταση της ταστιέρας, και ένα άλλο είναι ότι δουλεύουν πολύ καλά τον κέδρο στα καπάκια (για όσους ξέρουν τις ιδιότητες του κέδρου στο καπάκι). Όχι πως τα ελάτινα πάνε πίσω. Ειλικρινά δεν έχω κανένα οικονομική ή άλλη ιδιοτέλεια. Απλά με εντυπωσίασε ο συνδυασμός του επαγγελματικού ήθους, της άριστης ποιότητας κατασκευής και του υψηλού αισθήματος ανθρωπιάς.

μαλλον εννοείς όταν πας στη διαδρομή όργανα και μετά λεπτομερειες… Εκει πραγματι εχουν γραψει “κατι” για να γεμισει το πλαισιο … κατα τα αλλα δεν υπαρχει (τουλαχιστον σε μενα) καποιο πρόβλημα

Εχω την εντυπωση ότι είναι “υπο κατασκευή” ακομα η σελίδα. Το λεει σε καποιο αλλο σημειο νομιζω… Δεν νομίζω να είναι θεμα enconding

καλη επιτυχία ευχομαι και καλες δουλειες…

ΥΓ Συγχαρητηρια για το ταξιμι… !!!

Εαν δεν κανω λαθος, ο Μαριος ητανε βοηθος στο εργαστηριο του Σταμκου. Προφανως απο κει κολλησε τον “ιο” του κεδρου!!!

Φίλε Καλαματιανέ πατριώτη σε ευχαριστώ που και εσύ παρέθεσες την άποψή σου. Όντως σε κάποια πράγματα η σελίδα είναι ακόμη υπό κατασκευή. Αν κάποιος θελήσει περισσότερα στοιχεία μπορεί να βρει στο facebook των παιδιών που έχουν πληθώρα φωτογραφιών αρκετά βίντεο (μέχρι να ολοκληρωθεί η σελίδα) . Να είσαι πάντα καλά και να χαμογελάς.
ΥΓ. Σε ευχαριστώ για το σχόλιο στο ταξίμι

Σαφώς για να διαμορφώσεις μια ολοκληρωμένη άποψη για ένα όργανο πρέπει να το πιάσεις στα χέρια σου. Προσωπικά δεν έχω πιάσει όργανο των υπόψη οργανοποιών. Αυτό όμως που έχω να πω είναι ότι έχοντας δει πολλά site πολλών οργανοποιών και έχοντας το ψώνιο του ερασιτέχνη, αυτό που είδα στο site των παιδιών με εντυπωσίασε σε πολύ υψηλό βαθμό. Η αρτιότητα της κατασκευής, του φινιρίσματος αλλά και οι απόψεις τους στο “στόλισμα” των οργάνων, χωρίς αυτές με τίποτα να αγγίζουν ούτε καν τα όρια του κιτς όπως είπε και ο Γιώργος, για εμένα προσωπικά αποτελούν πηγή έμπνευσης. Επίσης ο ήχος τους τον οποίο έχω την άποψη ότι ο Γιώργος με την “παικτική” του δεινότητα αναδεικνύει στο έπακρο, είναι άψογος.
Εύχομαι κι εγώ καλή επιτυχία, καλές δουλειές και χαιρετίσματα από το Ηράκλειο.

Πραγματι πολυ καθαρο φινιρισμα και δουλεια! Γιωργο μιας και κατοχος μπουζουκου τςν αδελφων Κοτσες, θα μπορουσες να μας δωσεις τιμη που σου στοιχισε το ομορφο μπουζουκι σου?

ευχαριστω

Ο Μάριος το 2006 ήταν σίγουρα βοηθός στο εργαστήριο του Δεκαβάλα στη Θεσσαλονίκη.

Φίλε vagges2010 σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την παράθεση της άποψής σου που κατά την ταπεινή μου άποψη έχει την απαραίτητη αποστασιοποίηση, έχοντας ως σκοπό της την αντικειμενικότητα στην έκφραση.

Να είσαι καλά φίλε Γιώργο. Είναι γεγονός δεν γνωρίζω προσωπικά ούτε εσένα, ούτε τους αδελφους Κοτσέ. Αλλά δεν μπορώ να μην πω ότι στον τομέα του ο καθένας σας μεγαλουργεί.

Το συγκεκριμένο όργανο το πήρα από τα παιδιά πολύ φτηνά λόγω της φιλίας που αναπτύξαμε το προσεχές διάστημα. Αυτό όμως που θα ήθελα να τονίσω ιδιαίτερα είναι ότι τα παιδιά έχουν πάρα πολύ καλές τιμές σε σχέση με το “προϊόν” που προσφέρουν. Έχω ακούσει όργανο των 500 ευρώ το οποίο αν το κοστολογούσαν με τον ήχο θα ήταν άνω των 1000. Επίσης επειδή έτυχε να είμαι μπροστά σε στιγμές που τα παιδιά ήταν εν ώρα εργασίας. Η προσοχή που δίνουν σε ένα φτηνό όργανο είναι η ίδια που δίνουν και σε ένα ακριβό. Δεν έχω δει πουθενά τσαπατσουλιά. Υπάρχουν αποδείξεις που όποιος επιθυμεί μπορεί να τις διαπιστώσει. Προσωπικά όπως έχω αναφέρει σε προηγούμενο post δεν έχω κανένα οικονομικό ή άλλου είδους συμφέρον από την παρουσίαση της δουλειάς των συγκεκριμένων κατασκευαστών. Οι άνθρωποι με κέρδισαν με την δουλειά τους και με την ανθρωπιά τους.

— Νέο μήνυμα προστέθηκε στις 23:57 ::: Το προηγούμενο μήνυμα δημοσιεύθηκε στις 23:56 —

Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Ελπίζω να είσαι πάντα υγιής και τόσο καλόψυχος.

— Νέο μήνυμα προστέθηκε στις 23:58 ::: Το προηγούμενο μήνυμα δημοσιεύθηκε στις 23:57 —

Αυτό είναι αλήθεια.

— Νέο μήνυμα προστέθηκε 23.05.2011 στις 00:11 ::: Το προηγούμενο μήνυμα δημοσιεύθηκε 22.05.2011 στις 23:58 —

Φίλε zabe σε ευχαριστώ και εσένα πολύ για την παράθεση της άποψής σου. Απλά θα ήθελα να πω την γνώμη μου πάνω στο θέμα η οποία διαμορφώθηκε μετά από συζητήσεις με τα παιδιά. Από όσο γνωρίζω ο Μάριος εργάστηκε για πολύ λίγο διάστημα στο εργαστήρι του Στάμκου και η παρουσία του εκεί δεν ήταν ποτέ ως βοηθός αλλά ως συνεργάτης - υπάλληλος πράγμα που υποδηλώνει ότι ο Μάριος μετά από πολυετή πείρα, και όντας ολοκληρωμένος οργανοποιός παρείχε επ’ αμοιβή τις γνώσεις και την εργασία του στον κύριο Στάμκο (τον οποίο δεν γνωρίζω και κατά συνέπεια δεν μπορώ να εκφέρω άποψη ούτε για τη δουλειά του ούτε για το πρόσωπό του). Επίσης τον κέδρο (από αυτά που μου είπε ο ίδιος ο Μάριος) τον δουλεύανε από πολύ πιο παλιά στο εργαστήρι του Δεκαβάλα και άρα δεν τον “κόλλησε” από τον Στάμκο. Σε ευχαριστώ και πάλι ελπίζω να είσαι πάντα γερός και δυνατός και να χαμογελάς, και φυσικά κάθε συζήτηση που κάνουμε είναι καλοπροαίρετη και γίνεται προς όφελος της αλήθειας και της διάθεσης για εξέλιξη.

Αυτό δεν το μάθαμε τελικά. Μήπως έχεις την καλοσύνη;

Δεν έχει καθοριστεί ακόμα η τιμή του γιατί έδωσα στα παιδιά ένα προηγούμενο όργανο που είχα από αυτούς και θα τους δώσω και κάποια χρήματα ακόμη για να καλυφθεί η διαφορά. Το ποσό όμως δεν έχει καθοριστεί ακόμα οπότε δεν ξέρω ούτε εγώ ο ίδιος. Επίσης η σχέση μου με τα παιδιά δεν είναι πελατειακή και γι’ αυτό είναι ένα πολύ λεπτό θέμα το οικονομικό. Μακάρι να είχα εκατομμύρια και να τους τα δώριζα γιατί η δουλειά τους για εμένα είναι ανεκτίμητη. Πάντως εγώ το υπολογίζω γύρω στο χιλιάρικο. Και οι ίδιοι δεν αισθάνονται και πολύ άνετα με το να συζητάμε για λεφτά.

Επίσης η σχέση μου με τα παιδιά δεν είναι πελατειακή και γι’ αυτό είναι ένα πολύ λεπτό θέμα το οικονομικό

Εμεις θα εχουμε πελατειακη σχεση με τους κατασκευαστες, και για αυτο ρωταμε για την τιμη.Ειναι βασικο συστατικο μιας οικονομικης συναλλαγης

Πάντως εγώ το υπολογίζω γύρω στο χιλιάρικο.

Χιλιαρικο συν το παλαιοτερο μπουζουκι σου? Η’ χιλιαρικο η ολικη τιμη εαν παω π.χ εγω να αγορασω?

ευχαριστω

Επίσης, ή μήπως χιλιάρικο μείον το παλιό το μπουζούκι; Ευχαριστώ κι εγώ :102:

Καλημέρα σε όλους. Χαίρομαι που υπάρχει ενδιαφέρον. Η κανονική τιμή του οργάνου είναι 1400 ευρώ. Για όποιον ενδιαφέρεται παραπάνω μπορεί να επικοινωνήσει με τα παιδιά. Πάντως όπως ξαναείπα τα όργανα των παιδιών έχουν κατά τη γνώμη μου πολύ χαμηλές τιμές σε σχέση με το αποτέλεσμα. Υπάρχουν όργανα με 500 ευρώ που είναι πολύ καλά. Ευχαριστώ πολύ. Χαρά μου να απαντήσω σε οποιαδήποτε άλλη απορία

Παλύ καλή δουλεια πραγματικά , καλύτερη από “γνωστούς” και φθηνούς οργανοποιούς στην Θεσσαλονική, δοκίμασα ένα όργανο των παιδιών και εντυπωσιάστηκα.

Mπραβο στα παιδια, Μαριο και Μικη.
Ολα ακουγονται πολυ ενθαρυντικα. Οσο για τον ηχο, απο τα κλιπ που ανεβασε ο Γιωργος, φαινεται πολυ καλος και πολυ καθαρος.
Δεν ξερω εαν ειναι η ηχογραφηση( διαφωτησε μας Γιωργο εαν μπορεις), στο δευτερο κλιπ, η ΛΑ μου φαινεται λιγο θαμπη( χωρις μεγαλη εκταση) ?Μπορει να ειναι και της φαντασια μου.

και παλι ενα μπραβο. Οι δημιουργιες τους εχουν θαυμασια αισθητικη και το φινιρισμα φαινεται τελοιο.
και το φιλμακι με τις ασπρομαυρες φωτογραφιες, απλη απολαυση

Αlchimisti σε ευχαριστώ πολύ για την παράθεση της άποψής σου.

— Νέο μήνυμα προστέθηκε στις 01:36 ::: Το προηγούμενο μήνυμα δημοσιεύθηκε στις 01:24 —

Φίλε SDimi σε ευχαριστώ πολύ για το μήνυμά σου και σε καλωσορίζω. Η ηχογράφηση μπορεί να το αδικεί το όργανο. Προσπάθησα να κάνω μια εγγραφή του οργάνου με ένα διαφορετικό τρόπο από την εξωτερική καταγραφή με κάμερα ή κινητό. Το όργανο αν το ακούσεις live διακρίνεται από τρία πολύ σημαντικά πράγματα κατά την δική που προσωπική άποψη. Το πρώτο είναι η ένταση. Είναι πολύ δυνατό και δεν κρατάει τον ήχο καθόλου μέσα του. Το δεύτερο είναι οι φοβερές μπάσες του και το τρίτο είναι η ομοιογένεια όλων των χορδών. Σε όλη δηλαδή τη διάσταση της ταστιέρας αποδίδει το ίδιο ποσοτικά και ποιοτικά. Όποτε θέλεις να έρθεις στα παιδιά να το φέρω να το διαπιστώσεις και από μόνος σου.

Υ.Γ.Σε ευχαριστώ πολύ και για το σχόλιό σου επάνω στο βίντεο