Αγορά τρίχορδου απο Θεσσαλονίκη

Καλησπέρα σε όλους! Αφού κατέληξα ότι θα το αγοράσω τελικά το τρίχορδο το μπουζουκάκι, θα ήθελα την καθοδήγηση σας. Υπάρχουν “εξειδικευμένοι” κατασκευαστές τριχόρδων που μπορώ να απευθυνθώ στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης; Έχω πολύ καλή εμπειρία απο τον Σταύρο Παλάβρατζη (ΝΟΤΑ ΟΕ) στον Εύοσμο, απο τον οποίο αγόρασα το τετράχορδο μπουζούκι που έχω (σε εξαιρετική τιμή όπως το ίδιο το όργανο αποδεικνύει κάθε φορά που το πιάνω στα χέρια μου). Ποιά η γνώμη σας; Ακούω επίσης πολύ καλά λόγια για τον Παναγιώτη Στάμκο. Σε ποιούς άλλους θα μπορούσα να απευθυνθώ για αγορά ενός οργάνου που να καλύπτει τις ανάγκες ενός ερασιτέχνη, σε τιμή γύρω στα 500?;

Φυσικά υπάρχουν ανάλογες συζητήσεις στο forum, και ζητώ συγνώμη για αυτό, αλλά όπως καταλάβατε αναζητώ κάποιον κατασκευαστή που μπορεί να φτιάξει ένα όργανο αξιόπιστο σε αυτό το εύρος τιμών (500-600 ?). Σίγουρα υπάρχουν πολλοί που φτιάχνουν τρίχορδα αλλά ίσως κάποιοι από αυτούς να μην ενδείκνυνται για αναζήτηση οργάνου σε τέτοιες τιμές. Και μάλιστα δεν γνωρίζω καν αν υφίσταται θέμα ποιοτικού οργάνου σε μια τέτοια τιμή. Σε εμπορικά καταστήματα έχω βρεί “ανυπόγραφες” κατασκευές απο 250? εώς και 400? που όμως δεν μου γεμίζουν καθόλου ηχητικά το αυτί.

Για τα λεφτα που διαθετεις, Σταμκο δαγκωτο!!!

1 «Μου αρέσει»

Συμφωνώ. Βέβαια και περισσότερα να διέθετες, πάλι Στάμκο θα σου έλεγα.

Παιδιά στην Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο ο Στάμκος!!! Ξεκολλήστε λίγο. Υπάρχουν αξιόλογοι κατασκευαστές που θα μπορούσε να πάει και να διαλέξει ένα μπουζούκι.

Εδώ φίλε είναι το blog του Παναγιώτη, μέλος του Φόρουμ. Μπες και δες. Για μένα πέρασε από όλους τους κατασκευαστές της Θεσσαλονίκης και δες τις δουλειές τους. Όπως θα δεις και συ δόξα το Θεό είναι πάρα πολλοί. Καλή αναζήτηση.

Συμφωνα με τα λεφτα που διαθετει ο φιλος, του προτεινα κι εγω Κωστα!!! Αμα μπορουσε να δωσει κανα 1400ρι θα του λεγα να παει και καμια βολτα απο αλλου. Δεν γνωριζω αλλον στη Θεσσαλονικη αλλα και ουτε πουθενα αλλου να φτιαχνει οργανανα ιδιας κλασης με του Σταμκου με 500 ευρω.

Γιατί βρε Ηλία, έχεις περάσει από όλους αυτούς τους κατασκευαστές που παρέθεσα πιο πάνω και σου έχουν πει ότι εγώ δεν φτιάχνω μπουζούκια με 500 ευρώ? Ή έχεις δει όλων την δουλειά τους? Λίγο καιρό είσαι στην Θεσσαλονίκη. Δεν νομίζω να έχεις προλάβει. Βέβαια λες την άποψή σου γιατί είσαι απόλυτα ευχαριστημένος από τον Στάμκο. Δεν είναι όμως έτσι. Οι άλλοι τι θα κάνουν? Θα τα κλείσουν τα μαγαζιά?

Και στην τελική ζούμε περιόδους κρίσης. Πιστεύω ότι αρκετοί οργανοποιοί, μη σου πω όλοι, έχουν αλλάξει τα τιμολόγιά τους.

Ή πιστεύεις ότι αν πάω εγώ σε έναν κατασκευαστή στην Θεσσαλονίκη και του πω να μου φτιάξει ένα μπουζούκι 500-600 ευρώ θα μου πει εγώ δεν φτιάχνω τόσο φτηνά μπουζούκια, πήγαινε στον Στάμκο. Αλλάξανε οι μέρες Ηλία. Γι΄αυτό του προτείνω να πάει σε όλους τους κατασκευαστές.

Πάντα φιλικά έτσι!!!

Y.Γ. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι τώρα τελευταία έχω πάρει και γω όργανο από τον Στάμκο (έστω για ένα ανηψάκι μου), και δεν έχω κανένα πρόβλημα μαζί του.

Οριστε λοιπον οι γνωσεις μου, ο Αλεξανδρης δεν φτιαχνει τοσο φτηνα μπουζουκια ξεκιναει αν δεν κανω λαθος απο 1200-1300 και πανω. Ο Ροτσκος το φθηνοτερο που θα βρεις δικο του ειναι απο 900-1000 και πανω, ολα τ αλλα που χει εκει μεχρι και με 300ε ειναι κουβαδες του Ματσικα και πολλων αλλων. Ο Θεοδωρακης επισης ξεκιναει απο 800ε. Στον Δεκαβαλα δεν εκανα καν τον κοπο να μπω μεσα μιας και μελος του φορουμ που ξεκιναει τωρα να μαθει μπουζουκι πηγε για μαθητικο μπουζουκι και του βγαλε να του πασαρει οργανα με 1400ε 2000ε και βαλε. Ο Κεφαλας δεν φτιαχνει οργανα πια απ οσο ξερω. Για τον Μητρετζη δεν γνωριζω αν συνεχιζει αλλα και αυτουνου τα οργανα ειχαν τιμη εκινησης αρκετα μεγαλυτερη απο 500ε. Του Παλαβρατζη εχω δει οργανο των 400ε αλλα ειναι η μερα με την νυχτα σε σχεση με αυτα του Παναγιωτη και σε υλικα αλλα και σε ηχο. Ο Σταμκος επισης κανει και καλυτερες τιμες σε μελη του Φορουμ. Αν ξερεις κανεις καποιον λοιπον με τα κριτηρια αυτα που συζηταμε ας μιλησει. Εγω αλλωστε την γνωμη μου ειπα.

εγω εχω τριχορδο απο το δεκαβαλα με 600 ευρω(και μαλακη θηκη στην τιμη) και το οργανακι και κατα δικη μου και κατα γενικη ομολογια κελαηδαει!!επισης ενας φιλος εχει παρει τριχορδο απ το Στριγκο στη γαλατιστα με 500 ευρω το οποιο ειναι μπουζουκαρος και βαζει κατω πολλα αλλα οργανα που εχω δει και παιξει!αλλα επειδη αυτα τα θεματα ειναι και σχετικα ,παρε κανενα εμπειρο φιλο σου και σβαρνα τους κατασκευαστες,μονο ετσι θα βγαλεις ακρη!!

Γι αυτό ακριβώς τον λόγο πρότεινα στο φίλο να πάει σε όλους τους κατασκευαστές της Θεσσαλονίκης και να “πάρει μυρωδιά”. Και όπως λέει και ο ρεμα καλό θα ήταν να πάρεις μαζί σου και έναν άνθρωπο που ξέρει.

Ας πάει παντού να ψάξει φίλε. Καλό θα του κάνει άμα έχει το χρόνο. Εγώ πήγα σε όσους αναφέρει ο Ηλίας. Από αυτόν που έμεινα ευχαριστημένος (στην αρχή δεν ήθελα καν να ακούσω για μπουζούκι με βέργα), αυτόν συστήνω. Απ΄εκεί και πέρα σίγουρα ο καθένας μπορεί να κάνει τις επιλογές του και να εκφράσει ελεύθερα (και καλοπροαίρετα) τη γνώμη του.

Και εγώ όταν έψαχνα είχα πάει στον Δεκαβάλα και μου είχε προτείνει όργανο με 600 ευρώ το οποίο ήταν σωστό κατά τη γνώμη μου.

Ηλία βλέπεις ότι με την καλή σου διάθεση για να βοηθήσεις μπορεί χωρίς να το θέλεις να κάνεις κακό σε επαγγελματία που βγάζει το ψωμί του. Η περίπτωση αυτή που περιγράφεις μπορεί να έγινε, αλλά δεν είναι όπως βλέπεις ο κανόνας

Το θεμα μας ομως δεν ειναι αυτο. Εχουν ξαναγινει ατελειωτες συζητησεις. Ο καθεις προτεινει και αυτο που τον εχει βγαλει ασπροπροσωπο! Και εγω οργανο του Ροτσκου εχω, εχω κανει αρκετες βολτες απο τους περισσοτερους κατασκευαστες της Θεσσαλονικης, εχω παιξει με ακομα περισσοτερα οργανα, και προτεινω αυτο που μου κανει. Απο εκει και περα, αυτος που ρωταει, θελει την εμπειρια του καθενα απο εμας για να βοηθηθει. Και επειδη ο Ηλιας (αυτον ξερω, αυτον λεω) ξερει απο οργανα, και τα ποναει συστηνει στον φιλο κατι οικονομικο και καλο. Δεν παιρνεις απο παντου με 400? οργανο… Αυτα.

Υ.Γ. Παντα καλοπροαιρετα, το θεωρω ανουσιο και βλακωδες να τσακωνομαστε για το ποιος κανει καλυτερα μπουζουκια και καλυτερες τιμες. Δεν εχουμε ολοι τα ιδια χερια, τα ιδια μυαλα, και τις ιδιες τσεπες

μα δε τσακωνομαστε ρε Κωτσο!!!ουτε απαξιωσε κανενας τον κ.Σταμκο και τον zabe!σιγουρα ειναι στις επικρατεστερες επιλογες,ισως και η επικρατεστερη στο λεφτα που μιλαμε(και γενικοτερα)…

απλα,επειδη και στο παρελθον προεκυψαν καποια θεματα μεχρι που αναγκαστηκε ο ιδιος ο κ.Σταμκος να παρακαλεσει καποιους οι οποιοι τον “υπερδιαφημιζαν” να σταματησουν,διοτι ο ενθουσιασμος καμια φορα εχει τα αντιθετα αποτελεσματα!!δια τουτο και μονο γινονται οι οποιες “παρατηρησεις”,και παντα φιλικα!!

(και χρονια πολλα για χτες)

Αυτο λεω! Οτι δεν τιθεται θεμα διαφημισης! Ειναι παρεξηγημενη η συζητηση για τον Σταμκο, οκ. Αλλα δεν γινεται καθε φορα που μιλαει καποιος για αυτον, να “φοβαται” μην του την πεσουνε…
Ευχαριστω αγορι μου, ποτε θα σε δουμε και απο κοντα;;

αδειασε το γραματοκιβωτιο να σνοηθουμε πι εμ–σορρυ για τα οφτοπιξ κυροι συντονιστες και συμφορουμιστες!

Για μια στιγμή ρε παιδιά!!! Το πράγμα έχει αρχίσει και μου την δίνει στα νεύρα…:mad:
Γιατί κάθε φορά που “πέφτει” στο τραπέζι το όνομα “Στάμκος”, έχουμε τα ίδια μπλα-μπλα από τα ίδια πρόσωπα; Έλεος δηλαδή. Ο θαυμασμός έχει και ένα όριο ως προς την έκφρασή του. Τα λέτε, τα ξαναλέτε…νισάφι πια. Και μένα μου άρεσαν πολύ τα όργανά του αλλά ως εκεί. Δεν θα το κάνω και σημαία.

Προς κάθε υποψήφιο αγοραστή μπουζουκιού λοιπόν: Όποιος θέλει μπουζουκάκι φίνο με 400 ευρά πάνω-κάτω να πάει “καρφί” στον Παναγιώτη Στάμκο.

Όποιος έχει όρεξη να ψάξει, ας πάει και σε άλλους οργανοποιούς και να μην ακούει τις μπούρδες που κυκλοφορούν.
Με τα ίδια λίγα χρήματα παίρνεις καλύτερο μπουζούκι από …“δευτεροκλασάτους” κατασκευαστές. Διότι δεν πληρώνεις φίρμα Π.χ. Στέφανος Ράπτης. Με 400 ευρά παίρνεις αξιοπρεπέστατο όργανο του γούστου σου.
Αυτά και συγνώμη εάν στεναχωρώ κάποιους φίλους. Είναι απλά η (δική μου) αλήθεια.

Οκ, να το γραψουμε και σε ανακοινωση και να μην ξαναφησετε απο την συντονιστικη ομαδα οποιον παει να ρωτησει τι οργανο να παρει με αυτα τα λεφτα. Κλειδωστε τα θεματα και δινετε ως απαντηση τη λιστα του Pakag. Σας βολευει αυτη η λυση;
(Μπορειτε να τσεκαρετε και παλιοτερα θεματα, για το αν εγω τουλαχιστον εχω προτεινει η οχι κατασκευαστες που γνωριζω.)
Υ.Γ. Δεν με στεναχωρεις Δημητρη, εγω δεν παιρνω προμηθεια απο κανεναν, προσπαθω να βοηθησω οποιον χρειαζεται βοηθεια με μερακι. Αν αυτο κρυβει δολο…τα συμπερασματα δικα σας.

Ήρεμα Δημήτρη μου. Τα νεύρα δεν βοηθούν. Άμα θέλεις σαν συντονιστής μπορείς να απαγορεύεις και να διαγράφεις όσα μηνύματα δεν σου αρέσουν. Εγώ τη γνώμη μου δεν θα σταματήσω να τη λέω. Άμα σ΄αρέσει. Άμα δεν σ΄αρέσει τί να κάνουμε? Δεν έχουμε δημοκρατία? Κατηγορήσαμε κανένα? Είπαμε μήν πας σ΄αυτόν και μην πας στον άλλο? Ρώτησε το παλληκάρι για γνώμες και του είπαμε τις δικές μας. Συγνώμη αν σ΄ενοχλούμε.

Εγώ θα συμφωνήσω με τον Δημήτρη Guys για έναν και μόνο λόγο:

Ολοι οι οργανοποιοί δικαιούνται ίσης προβολής. Τουλάχιστον έτσι γίνεται εδώ. Οταν το πράγμα ξεφεύγει, σε όλα τα θέματα, τότε κάτι δεν πάει καλά. Χαλάει η ισορροπία του πράγματος, αυτό πρέπει να το αναγνωρίσεις.

Να πω ότι ειμαι κάτοχος μπουζουκιού του Παναγιώτη, είμαι πολύ ευχαριστημένος, είναι για μένα μπουζούκαρος. Το δε Παναγιώτη τον εκτιμώ και σαν κατασκευαστή αλλά και σαν ανθρωπο. Αλλά με τον Παναγιώτη που μίλησα στο μαγαζί του, μου είχε πει ότι η υπερπροβολή στο παρελθόν τον είχε στεναχωρήσει (Τρύπας αν θυμούνται οι παλιοί).

Επομένως αυτό που γίνεται δεν χαλάει μόνο την ισορροπία στην ενημέρωση και προβολή των οργανοποιών αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν το θέλει και ο Παναγιώτης. Δεν υπάρχει θέμα λογοκρισίας είναι απόλυτα λογικό…

Ο τρόπος που το θέτεις Διόνυσε είναι πολύ σωστότερος από του Δημήτρη. Εγά θα έλεγα, άμα θέλει κάποιος να ζητήσει γνώμη ως προς το ποιο οργανοποιό να προτιμήσει, τότε να παραπέμπεται στη λίστα του Παναγιώτη και τέρμα. Και φυσικά δεν υπάρχει λογοκρισία, ειδικά μέσα στο φόρουμ αυτό, που το απέδειξε περίτρανα.
Ειδικά από τους συντονιστές θα έπρεπε να αποφεύγονται οι ακρότητες και οι εκρήξεις.