Λίγη βοήθεια, παρακαλώ

Γεια σας θα ηθελα να ροτισω κατι εχω εναν δασκαλο ο οποιος ξεκινισαμε μαζι και ηταν μαθητης του παλαιολογου , του ειπα οτι εχω καποια χρηματα και οτι θελω να παρω ενα επαγγελματικο μπουζουκι μετα απο καποιο κερο δηλαδη 2 , 3 χρονια (κανω μπουζουκι 4 μηνες) και μου λεει αφου διαθετης τα χρηματα γιατι να μην παρεις απο τωρα (απο τον καβουρα ο οποιος ειναι και φιλος του) μπορειτε να μου προτινετε κατι οι εμπιροι?

Από συντονιστή: Αναστάση, καλώς ήρθες στο φόρουμ. Εδώ, γράφουμε Ελληνικά. Σε παρακαλώ να γράψεις ένα καινούργιο μήνυμα κάτω από το δικό μου, όπου αυτά που γράφεις στο #1 θα είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα.

Αναστάση καλώς ήρθες στην παρέα. Καλό θα ήταν να μην βιαστείς να αγοράσεις ένα καλό όργανο. Ψάξε πρώτα τους οργανοποιούς, κοίταξε διάφορες συζητήσεις στο φόρουμ, παίξε με διάφορα όργανα για να δεις τι ζητάς από ένα καλό όργανο και ύστερα αγοράζεις.
Αυτός ο Κάβουρας που αναφέρεις είναι οργανοποιός?

Στη Θεσσαλονίκη είναι ο Κάβουρας (οργανοποιός,ναι) αν δεν κάνω λάθος.

Φίλε Αναστάση, όπως και ο φίλος Μπότης λέει, δεν είναι το καλύτερο, με ελάχιστη ακόμα παικτική πείρα, να αγοράσεις ένα όργανο που θα σου χρεαστεί για επαγγελματική χρήση κάποτε. Αν δεν έχεις συγκεκριμένο και σοβαρό πρόβλημα με το μπουζούκι με το οποίο τώρα μαθαίνεις, εγώ θα έλεγα άσε να έρθει μόνη της η ώρα που θα αισθανθείς ώριμος για επαγγελματική ενασχόληση. Τότε θα ψάξεις ολόκληρη την αγορά και όχι μόνο τον κύριο Κάβουρα, που συμβαίνει να είναι φίλος του δασκάλου σου, αλλά μάλλον είναι μακρυά σου.

ευχαριστω παιδια για την βοηθεια σας να πω οτι μηπος υπαρχει περιπτωση να παρει ποσοστο, για αυτο μου το λεει?
να σημειωσο οτι εχω εναν φιλο μπουζουξη ο οποιος εχει δουλεψει με αρκετα ονοματα εκτος απο αυτο ειναι και πολυ καλος ανθρωπος και μου προτεινε να περασει προτα τουλαχιστον ενας χρονος και να παω να φτιαξω ενα μπουζουκι στον καραντρεα και να μην με δεσμευση κανεις το που θα φτιαξω το μπουζουκι μου. Ευχαριστω

Αυτό ακριβώς θα κάνεις, όταν βέβαια θεωρήσεις ότι έχει έρθει η ώρα.

Ανασταση επιτελους βρηκα καποιον που ειναι το ιδιο σκραπας στην ορθογραφια με μενα:088:, εγω θα σου πω κατι ψιλοασκετο,αφου ο αγαπημενος σου σηνθετης και φανταζομαι και παικτης ειναι ο ζαμπετας καλο θα ηταν νομιζω να βρεις ενα δασκαλο που εχει καλα το υφος του ζαμπετα και οχι του παλαιολογου,οχι οτι δεν θα μαθεις και με αυτον αλλα οταν θα φτασεις παιχτικα σε ενα καλο σημειο και θα μπορεις να μαθαινεις τις ιδιετεροτητες καθε μπουζουξη φανταζομαι οτι θα δωσει βαση στο υφος του παλαιολογου και οχι του ζαμπετα που ειναι και ο αγαπημενος σου.Βεβαια δεν τον ξερω τον ανθρωπο μπορει να εχει καλα και το στυλ του ζαμπετα η να σαρεσει και σενα ο παλαιολογου παρα πολυ.τελος παντων για τον πρωτο καιρο που συνηθως το μαθημα δεν εχει να κανει με το στυλ του καθε μπουζουξη μια χαρα θα ειναι οποιοσδηποτε καλος δασκαλος ανεξαρτητα απτο πια σχολη ακολουθει.αα και ξεχασα πολοι δασκαλοι εχουν γνωστο οργανοποιο και περνουν μιζα απτους μαθητες που στελνουν συνηθησμενο ειναι αλλα αυτο δεν συμαινει πως ειναι κακοι δασκαλοι.

Αναστάση, αν δεν είχες καθόλου όργανο και ψαχνόσουν για το πρώτο σου, αν θα είναι “καλό” ή “μαθητικό”, η γνώμη μου (πιθανώς αντίθετη από αρκετών) θα ήταν να πας κατευθείαν για το καλό κι όχι για ένα που αργότερα θα θες να το αλλάξεις.

Έτσι όμως όπως είναι τα δεδομένα σου, συμφωνώ με τους παραπάνω: αφού το παρόν μπουζούκι σου δεν είναι προβληματικό, μείνε σ’ αυτό. Όταν κάποια στιγμή, με την πρόοδο που θα 'χεις κάνει, νιώσεις ότι δε σε «χωράει» πια αυτό το μπουζούκι, τότε ξεκίνα ψάξιμο. Θα είσαι και πολύ πιο έμπειρος στο να διαλέξεις.

ευχαριστω παιδια για ολα να σημειωσο κατι για τον ευριπιδη ο δασκαλος μου εχει το ιδιο παιξημο με του παλαιολογου και ο αγαπημενος μου μπουζουξης ειναι ο παλεολογου παρολα αυτα μια ερωτιση σε σχεση με την μιζα που περνουν οι δασκαλοι απο τους μαθητες στο μελλον οταν χρειαστω καινουριο μπουζουκι επαγγελματικο μου προτινετε να παω με τον δασκαλο μου ? που θα παρει και μιζα μαλλον ?

Εάν, μετά από ψάξιμο χωρίς το δάσκαλο και με απόφαση εντελώς δική σου, αγοράσεις τελικά (λέμε τώρα…) από τον κύριο Κάβουρα (δεν τον γνωρίζω τον άνθρωπο, γιαυτό κύριο τον ανεβάζω και τον κατεβάζω), την προμήθεια δεν θα την γλυτώσεις, ακόμα και αν δεν πήγατε μαζί με το δάσκαλο να τον δήτε. Υπάρχουν και τηλέφωνα. Αν ο δάσκαλός σου δεν γνωρίζεται με τον οργανοποιό που θα προτιμήσεις, και δεν του πεις “σκοπεύω να προτιμήσω του τάδε το όργανο” μάλλον θα γλυτώσεις την προμήθεια, που όμως πρέπει να την “κερδίσεις”, παζαρεύοντας τη στιγμή της τελικής ανακοίνωσης: “τι τιμή θα μου κάνεις, τώρα, για να το πάρω”. Ο κάθε επαγγελματίας πάντοτε συνυπολογίζει στην αρχική του τιμή είτε προμήθεια είτε πιό ενδιαφέρον ποσοστό κέρδους. δέχεται να χάσει μέχρι και σχεδόν ολόκληρο το έξτρα αυτό ποσοστό, μόνο αν βλέπει ότι στ’ αλήθεια κινδυνεύει να χάσει αυτόν τον πελάτη.

Προϋπόθεση βέβαια είναι, όπως λέει και ο Πέπε, να αισθάνεσαι ότι μπορείς να δράσεις μόνος σου.

Μην βιαστεις φιλε μου,οπως αναφερουν ολοι οι απο πανω μου.να φανταστεις οτι εγω εψαξα για καλο μπουζουκι μετα απο καποια χρονια…τοσο καιρο χρησιμοποιουσα ενα κατωτερης ποιοτητας.οταν θα ερθει η ωρα να αγορασεις καλυτερα να ακουσεις ενα φιλαρακι σου παρα το δασκαλο σου για τους λογους που προαναφερθηκαν.

ευχαριστω παιδια για ολα εχω μια τελευταια ερωτιση η μιζα που θα παρει ο δασκαλος απο το μπουζουκι θα ειναι δηλαδη σαν να δινω παραπανω λεφτα η τα λεφτα που θα δοσω που κανει το μπουζουκι δεν θα τα παρει ολα ο μαστορας αλα και ενα ποσοστο ο δασκαλος? (οπου ο μαστορας γνωριζετε με τον δασκαλο και εχει φτιαξει εκει το μπουζουκι του)

Φίλε, εγώ δεν την έχω ακούσει αυτή την ιστορία. Δεν αμφιβάλλω ότι θα συμβαίνει (δεν είναι και τίποτε περίεργο), αλλά μπορώ να βεβαιώσω ότι σε κάποιες έστω περιπτώσεις δε συμβαίνει. Ένας δημοφιλής μάστορας τυγχάνει φίλος μου και δεν το κάνει ποτέ αυτό. Όταν ο ίδιος δίνει τα όργανά του σε μαγαζιά αντί σε πελάτες κατευθείαν, το κέρδος του μαγαζιού πιάνει λίγο κι απ’ τις δύο μπάντες (δηλ. και εκείνος το δίνει στο μαγαζί λίγο φτηνότερα και ο μαγαζάτορας σ’ εσένα λίγο παραπάνω).

Πάντως λογικά υποθέτω ότι στην ερώτησή σου η απάντηση θα είναι το δεύτερο, γιατί δεν μπορεί ο μάστορας να το δώσει σ’ εσένα 10, που πας μόνος σου, και στον άλλον 12 που πάει μέσω δασκάλου: κι αν γνωρίζεστε και το συζητήσετε; Θα ρισκάρουν την αξιοπιστία τους δυο επαγγελματίες για ένα χαρτζηλίκι;

Ευχαριστω φιλε για τις απαντησεις σου .Τι ενοεις να το συζητησουμε ? και με ποιον

(Είχα γράψει “να το συζητήσουμε”, κατά λάθος, και μετά το διόρθωσα “να το συζητήσετε”. Μάλλον πρόλαβες την αρχική γραφή.)

Εννοώ δύο πελάτες να μιλήσουν μεταξύ τους και να διαπιστώσουν ότι το ίδιο πράμα το πήρε σε άλλη τιμή ο καθένας.

συμφωνω με το φιλο pepe αλλοτε συμβαινει κ αλλοτε οχι.κ για το δικο μου δασκαλο ειμαι σιγουρος οτι δεν εχει κερδος απο τον οργανοποιο που ειναι φιλοι κ συστηνει ,αλλα εγω τον γνωριζω χρονια.ενω ο φιλος Αναστασης απο οτι καταλαβα τον ξερει λιγους μηνες τον δασκαλο του κ δεν τον γνωριζει ως ανθρωπο πολυ καλα μαλλον.

Εγώ ρε παιδιά να δείτε τι πρόβλημα έχω!!!
Έχω τρέλα με την λαϊκ΄η μουσική και όλα αυτά έχω πάρει και εξαιρετικό όργανο !!!
το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν έχω δάσκαλο γιατι μένω στην έδεσσα και εδώ πάνω δεν υπάρχει τίποτα!!!
ούτε ένας ! πήγα για ένα χρόνο σε μια ιδιοτική σχολή που είχε έναν ο οποίος ήξερε πράγματα αλλά βαριόταν επειδή ήταν πάνω απο πενήντα και δεν μάθαινα τίποτα! έτσι τώρα παλεύω μονος 2 χρονια

ο δικος μου δασκαλος κανει κ μεσω internet.αν σε ενδιαφερει φιλε μου στειλε μου π.μ να σε ενημερωσω.