Το τριημερο που μας περασε(χριστουγεννα) παιξαμε με ενα φιλαρακι κανα 2-3 φορες ρεμπετικα (κιθαρα-μπαγλαμας) σε ενα παλιο ελαιοτριβειο που με πρωτοβουλια μιας ομαδας νεων ανθρωπων εχει πλεον μεταμορφωθει σε χωρο ελευθερης εφρασης και δημιουργιας .Αυτος ο χωρος λοιπον σκοπευει να φιλοξενησει διαφορα καλλιτεχνικα (και οχι μονο) δρωμενα,θεατρικες ομαδες,μαθηματα ξενων γλωσσων,εκδηλωσεις,προβολες,συζητησεις κλπ.
Μετα τα ρεμπετικα παιξιματα,καποια ατομα εκδηλωσαν ενδιαφερον να πλησιασουν αυτη τη μουσικη και πιο συγκεκριμενα να κανουν τα πρωτα βηματα σε μπαγλαμα/μπουζουκι/τζουρα.Ατυπα απο τη συνελευση που διαχειριζεται το χωρο μου εγινε η προταση να ξεκινησω να οργανωνω ενα τετοιο τμημα για οσουν ενδιαφερονται.Η αληθεια ειναι οτι χαρηκα απιστευτα για το ενδιαφερον των ατομων και για την προταση αυτη.Μα απ’την αλλη εγω δυστυχως δεν εχω ασχοληθει με τα θεωρητικα θεματα ουτε ειμαι τοσο δυνατος παικτης.
Ναι μεν ξερω οτι υπαρχουν δρομοι μα δεν τους ξερω απ’εξω.
Ναι μεν παιζω τραγουδια μα δεν ειμαι αριστος παικτης.
Δεν ξερω μουσικη σημειολογια κλπ.
Δεν ξερω απ’εξω(οπως στην κιθαρα) τις συγχορδιες του μπαγλαμα,παιζω κυριως μελωδικα.
Παιζω με το αυτι.
Καποια απο τα ατομα που ενδιαφερονται παιζουν απλα κιθαρα,καποια εχουν οργανο μα δε μπορουν να παιξουν…οποτε ας μιλησουμε για αρχαριο επιπεδο.
Οι εχοντες γνωσεις και προθεση να με βοηθησουν εδω μεσα ας μου πουν τη γνωμη τους για ολο το παραπανω εγχειρημα,ας πουν μια γνωμη για το μοντελο των μαθηματων που θα μπορουσαν να γινουν(βηματα),ας δωσουν λινκ που μπορουν να μου παρεχουν πολυτιμες (κι απλες) πληροφοριες (σαφως και ξερω οτι υπαρχουν πολλα αρθρα εδω,στο sealabs και στο κιθαρα μα υπαρχουν κι αλλου…ποτε δεν ξερεις).Μεσα σ’ολα σκεφτηκα οτι μαζι με τα παιδια αυτα θα μαθω κι εγω πολλα ιδιως οσον αφορα τους δρομους αφου θα τα διαβασω και θα τα εξασκησω μαζι τους.
Λοιπον;