ΤΕΙ Λαϊκής και Παραδοσιακής μουσική Άρτας

γεια χαρα σε ολους εδω μεσα
θα ηθελα να βρω καποιον που εχει συμμετεχει στις κατακτηριες του
τει λαικης και παραδοσιακης της Αρτας για πληροφοριες

Πράξη με το όργανο σου δυο τρία τραγούδια, αρμονικό και ρυθμικό ντικτέ. Ακούς δηλαδή ενα τραγούδι, και το καταγράφεις σε πεντάγραμμο.Στο ρυθμικό ακούς ενα τουμπελέκι και πάλι το καταγράφεις.
Κάπου στο Δεκέμβρη γίνεται. Πριν χρόνια γινόταν μόνο με το όργανο.Με πράξη δηλαδή.
Δύσκολα πράγματα.

για εισαγωγη απο πανελληνιες δινεις ειδικο μαθημα???

Όχι. Βέβαια στο μηχανογραφικό γράφει πως θα πρέπει να γνωρίζεις ήδή παραδοσιακή μουσική (και ορθώς, γιατί όταν μπει κανείς, οι απαιτήσεις θα είναι πολύ μεγάλες) για να εισαχθείς, αλλά δε δίνεις ειδικό μάθημα.
Αυτά, απ’ όσο ξέρω, εκτός αν έχει αλλάξει κάτι τώρα τελευταία…
Το άλλο ευχάριστο προς τους υποψήφιους είναι ότι από 50 άτομα το χρόνο που έμπαιναν τόσα χρόνια, τώρα πλέον το τμημα δέχεται 200.

Αυτό από μόνο του σα νέο δε το βρίσκω ευχάριστο. Εδώ τα τμήματα των ΤΕΙ με τους μέχρι τώρα εισαχθέντες βρίσκονται υποστελεχωμένα, λειψά σε τεχνικές και κτηριακές υποδομές κ.ά., με ένα ποσοστό που αγγίζει τα 80% εργαζόμενων με εργασιακές σχέσεις γαλέρας, συμβασιούχοι και ωρομίσθιοι που δεν πληρώνονται και κάθε μήνα (και οι μισθοί που πληρώνονται είναι χαστούκι στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια), ενώ οι ανάγκες για διδακτικό, εργαστηριακό, τεχνικό, διοικητικό κλπ προσωπικό είναι τεράστιες.
Τα προβλήματα λειτουργίας των τμημάτων είναι ήδη οξυμένα ως έχει, και για τους φοιτητές, και για τους εργαζόμενους. Πόσο μάλλον αν ξαφνικά τετραπλασιαστούν οι εισαχθέντες σε ένα τμήμα.

Είναι μια πραγματικότητα αυτή που περιγράφεις. Οστώσο, κάποιες συγκυρίες λειτούργησαν προς ώφελος του τμήματος.
Η μία είναι το γεγονός πως όταν μπήκε η βάση του 10, ένα άλλο τμήμα, που στεγάζεται στην ίδια πόλη με το παραδοσιακής σχεδόν έκλεισε, με αποτέλεσμα το τελευταίο να βρει επιτέλους δική του στέγη, η οποία παρέμεινε στο τμήμα και μετά την κατάργηση της βάσης του 10.
Η δεύτερη θετική συγκυρία είναι το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, χάρις στο οποίο μοιράζονται επιτέλους στους φοιτητές των ΤΕΙ βιβλία και όχι τρισάθλιες φωτοτυπίες.
Για τους καθηγητές τριτοβάθμιας, ναι δυστυχώς ετσι είναι. Στην ακαδημαική κοινότητα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα από πλευράς κορεσμού, μισθών και ευκαιριών.
Οπότε οι περισσότεροι, αφού απελπιστούν, θα ψαχτούν για εξωτερικό. Ειδικά εάν ένα τμήμα βρίσκεται και εκτός της βάσης τους, είναι ακόμη πιο δύσκολο να καλυφθούν τα κενά.
Όσον αφορά τις ελείψεις, δεν είναι περισσότερες ή λιγότερες από οποίοδήποτε άλλον τομέα δημοσίου. Η αλήθεια είναι πως στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του είχε αρκετά προβληματάκια και κενά, αλλά τώρα έχει ομαλοποιηθεί κάπως η κατάσταση.
Το “ευχαριστο” όπως το χαρακτήρισα, αφορά τις πιθανότητες εισαγωγής. Όμως ο μεγαλύτερος αριθμός εισακτέων συνεπάγεται και μεγαλύτερο ανταγωνισμό αργότερα, στην αγορά εργασίας, αλλά και οι οποιες εσωτερικές ελείψεις φυσικά θα γίνουν μεγαλύτερες…

αξίζει τον κόπο η σχόλη για έναν οργανοποιό ή προτιμοτερο να ψαχτεί καπου αλλού…σαμπαχ?

— Νέο μήνυμα προστέθηκε στις 19:02 ::: Το προηγούμενο μήνυμα δημοσιεύθηκε στις 18:35 —

το τει ειναι καθαρά για μουσικούς(σπουδαγμένους εννοώ)… ευχαριστω φιλε νικο

Φίλε μου καλησπέρα.
Καλά είναι απ’ όσο ξέρω, δηλαδή όσοι έχουν πάρει την κατέυθυνση έχουν φτιάξει αρκετά οργανάκια. Αλλά αυτοί που προχώρησαν είναι αυτοί που ασχολήθηκαν και μόνοι τους μετα.
Παρ’ όλα αυτά, καλό είναι να ληφθεί υπ’ όψιν το ότι έχει και πολλή θεωρία το ΤΕΙ… Όποτε, αν θέλει κανείς αποκλειστικά αυτό ίσως και να τον κουράσει η σχολή…
Το σίγουρο είναι πως μια σχολή, ειδικά μέσα σε 4 χρονιά, θα σου δώσει κάποιες κατευθύνσεις από τους κατάλληλους ανθρώπους. Από κει και πέρα εξαρτάται από το μεράκι του καθενός το αν θα γίνει πραγματικά καλός σ’ αυτό που διάλεξε να κάνει.

σίγουρα αυτο που σε κάνει να προχωράς ειναι το μεράκι που έχεις και ο “νταλγκας που βαράς” για το συγκεκριμένο θέμα…αν και δεν ειναί νόμος…
Τι νομίζεις ειναί δυνατόν για κάποιον που δεν εχεί διαβάσει μουσική.ενα παράδειγμα για καταλάβεις τι εννοώ.ακούγοντας ενα τραγούδι δεν μπορεί να σου πει ποιός δρόμος ειναι ή τί νότες ακουει εκτός και αν έχει το μπουζούκι πχ στα χέρια…και να τελειώσω είναι δυνατον να περάσει τις κατακτήριες εξετάσεις της σχολής…
το επίπεδο είναι ανεβασμένο?σε ρωτάω γιατί νομίζω οτι ξερεις για τη σχολή…!!!

Δυστυχώς δε γνωρίζω τίποτα περισσότερο από τα προαναφερόμενα για τις κατατακτήριες…:084:

Κοίτα να δείς,έκανα την κίνηση πρίν 4 χρόνια. Έπαιζα μπουζούκι μόλις κάτι μήνες. Απο θεωρία δε ήξερα πολλά, παρά μόνο την πρώτη τάξη που διδάσκουν στα ωδεία. Δεν πέρασα, δεν πήγα ποτέ ξανά στην Άρτα. Δεν θέλω να σε αποτρέψω. Κι εγω εξ’ άλλου για την εμπειρία πήγα, αλλά ήταν κάτι παιδιά που είχαν έρθει, που εκτός απο την δυτική σημειολογία, ήξεραν και βυζαντινή. Απο θεωρητικό επίπεδο δηλαδή αρκετά μπροστά απο μένα. Τώρα για την πράξη…γενικά εύκολα είναι την είχα περάσει. Αν ήταν αστέρια οι υπόλοιποι δεν το ξέρω. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει και κάτι απο αυτά που σου λέω. Μπορεί το αυτί σου να είναι καλύτερο απο το δικό μου και να μπορέσεις.
Ελπίζω να μην σε προσγειώνω απότομα. Αν το κάνεις πάντως, καλή επιτυχία απο τώρα. Όμορφη πόλη η Άρτα.

καταλαβα φιλε νικο…δε με προσγειώνεις αποτομα φαντάζομαι τι θα γίνεται εκει περα…εννοώ οτι με κατατόπισες>χρειαζομαι εντατικα μαθήματα,ιδιαιτερα για παναλλήνιες (ενα πράμα)…:-):112: