Τμήμα Λαϊκής & Παραδοσιακής Μουσικής [Άρτα]

Ας μου πει κανενας αν γνωριζει για το Τμήμα Λαϊκής & Παραδοσιακής Μουσικής [Άρτα] ειναι καλο? Τι προωπτικες εχει? Αξηζει τον κοπο?

1 «Μου αρέσει»

και μονο που εχεις Μυστακιδη Παπαδοπουλο Βουλγαρη για δασκαλους αξιζει και παρααξιζει!!!:110:

Ο χρήστης ‘‘κανονας’’ ειναι πολυ κατατοπισμένος:246::246::246::246::246:

Νομίζω και ο Μάνος Κουτσαγγελίδης.Αν κάνω λάθος διορθώστε με.Από ότι έχω ακούσει από τον ίδιο τον Μάνο και κάποια άλλα παιδιά που σπούδασαν σε αυτή την σχολή,κάνουν και πολλούς χορούς(να γράφεις στο χαρτί πως χορεύεται ο χορός).Δεν είμαι σίγουρος γιατί.

Δε σου λεω, γιατι εισαι βαζελοs. Γεια σου ρε φιλαρακι,καλεs πενιεs.:258::):mad::088::112::245::246::258::247:

Ρωτα με οποιαδηποτε λεπτομερεια.

Θα ηθελα να μαθω ποιοι μουσικοι διδασκουν εκει και τι προωπτικες εχει το τει αυτο?

ριξε κι εδω μια ματια

σιγουρα αυτο που θα θες να ακουσεις ειναι οτι οι τελειοφοιτοι του τμηματος διοριζονται κατευθειαν χωρις ασεπ σε μουσικα λυκεια. ειναι πολυ δυσκολη σχολη αν δεν ξερεις μουσικη δεν την τελειωνεις η την τελειωνεις σε 10 χρονια. η καλυτερη σχολη μουσικης στην ελλαδα θα ελεγα και μια απο τις καλυτερες στα βαλκανια. τι οργανο θελεις να επιλεξεις? για να σου πω

ποιο πολυ καιρο παιζω μπουζουκι και λιγο καιρο σαζι. θα ηθελα σαζι αν και ειναι ποιο δυσκολο απο το μπουζουκι

Λοιπον σαζι στο ΤΕΙ διδασκει ενας που λεγεται ή Μπαλ ή Μπαρις δεν θυμαμαι καλα αλλα δεν εχει σημασια πως τον λενε σημασια εχει οτι ειναι γαματος πρωτα απ ολα μουσικος και μετα απ οτι μου εχουν πει σαν ανθρωπος… Παντως εχει πολυ αξιολογους καθηγητες και για αλλα οργανα. Πχ στο ουτι διδασκει ο υπερτατος Βουλγαρης, αν και εσυ αν πας στο ΤΕΙ τωρα δεν θα κανεις με αυτον αλλα με τον ουτιστα των Karsi εξισου εκπληκτικος και μουσικαρα… Κανονακι Τσαρδακας, κιθαρα Μυστακιδης, βιολι ειναι ενας ηπειρωτης που διδασκει στον αδερφο μου, δεν θυμαμαι ονομα θα τον ρωτησω κ θα σου πω. Ολοι αυτοι ειναι το λιγοτερο παρα πολυ καλοι μουσικοι κ εχουν να σου δωσουν υπερβολικα πολλες γνωσεις.

Δηλαδη θες να μου πεις οτι ειναι πολυ καλο το τει αλλα και πολυ δυσκολο ταυτοχρονος? Δηλαδη δεν το τελειωνεις σε 4 χρονια?

σ αυτη την ερωτηση μην τον πιστεψεις!! θα σου πει οτι πρεπει να κανεις τουλαχιστον 10 χρονια

αλλα ο τυπος ειναι ρεμαλι τον ξερω καλα!!!:019::019::019::019::019:

Αν εχεις σκοπο να πας εκει για να κανεις παρτυ οχι δεν το τελειωνεις σε 4 χρονια. εκει γινεται κατι που το εκτιμω, δεν ειναι τιποτα αλλο απο σοβαρη δουλεια, οχι βεβαια οτι οι αρχονταδες ενδιαφερθηκαν για την παραδοση μας και για να μας καλλιεργησουν ως ανθρωπους, κ να μας διδαξουν την ιστορια μας, αλλα γιατι ευτυχως υπαρχουν και καποιοι που ενδιαφερονται για αυτα, οπως ειναι καποιοι καθηγητες του ΤΕΙ, οι φοιτητες κλπ. Πρεπει να μελετας συνεχεια, πραγμα που ομως δεν ειναι δυσκολο επειδη αν πραγματικα σου αρεσει η μουσικη θα γουσταρεις πολυ να διαβαζεις για το ΤΕΙ. Το καλυτερο ειναι να μελετας γλεντωντας ομως!!!:):088::127::246::246::246::246::246:

— Νέο μήνυμα προστέθηκε στις 16:54 ::: Το προηγούμενο μήνυμα δημοσιεύθηκε στις 16:53 —

χαχαχα μ αρεσει να γλενταω τι να κανω!!! Αντε ελα απο δω να παμε για κρασια στου Πλακα

Καλα οκ ευχαριστω για τις πληροφοριες θα τα ξαναπουμε αν χρειαστω κατι αλλο θα σε ρωτησω

Ρωτα με οποιαδηποτε στιγμη οτι θες. Ωρα καλη

Στο σαζι ειναι ο Γιουρτζεβερ Μπαρις Μπαλ ο οποιος παιζει κ καταπληκτικο τουρκικο ταμπουρα… Τον ειχα δει σε συναυλια στη Σαλονικη με τον Μπαρμπα στο νευ κ τον Erhan Bayram στη λυρα κ ηταν καταπληκτικος…! Επισης εχω ακουσει οτι ειναι κ ο Κωστας ο Κυριτσακης στην κρητικη λυρα, πολυ παικταρας!!!

Χρησιμοποιείται το σύστημα καταγραφής Laban. Είναι το διεθνές σύστημα, όπου οι κινήσεις είναι κωδικοποιημένες σε νούμερα, αριθμούς, κ.α.
Η καταγραφή είναι πολύ λεπτομερής, εφ’ όσων υπάρχουν σύμβολα ακόμη και για την παραμικρή κίνηση όποιουδηποτε μέρους του σώματος.
:088:

Καλημέρα νεαρέ .

Καλό θα ήταν να έριχνες μια ματιά αρχικά στον οδηγό σπουδών του τμήματος
http://tlpm.teiep.gr/tlpm/04-05/index.htm

Καλό είναι να γνωρίζεις ότι σε αυτή τη σχολή τον παν δεν είναι να βγεις σολίστας
στο οποιοδήποτε όργανο. Μέλημα τους είναι να εμπλουτίσουν τις μουσικές γνώσεις σου
διαθεματικά, δηλαδή σφαιρικά. Τελειώνοντας από εκεί κάποιος “φέρει τον τίτλο” του μουσικολόγου ερευνητή σε πολύ γενικές γραμμές. Μπορείς όμως να ασχοληθείς με χίλια δυο πράγματα! Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο θα παρακολουθήσεις διάφορα μαθήματα που σχετίζονται με την μουσική πράξη.
Θα παρακολουθήσεις υποχρεωτικά ρυθμολογία (στην συνέχεια σου δίνεται η δυνατότητα να πάρεις και εξειδίκευση στα κρουστά αν το επιθυμείς), κατασκευή οργάνων (στην συνέχεια σου δίνεται η δυνατότητα να πάρεις και εξειδίκευση στην κατασκευή αν το επιθυμείς), εργαστήρια οργάνων (το όργανο που θα επιλέξεις ως εξιδίκευση και άλλα που θα τα παρακολουθείς στα πλαίσια της οργανογνωσίας-μιας ιδέας του πως παίζονται άλλα όργανα-), θεωρητικά μαθήματα πάνω στο ανατολικό τροπικό σύστημα (δάσκαλος σου θα είναι ο Μάρκος Σκούλιος, ο οποίος είναι ο πρώτος στις χώρες της Μεσογείου γνώστης τέτοιων ζητημάτων, ο καλύτερος αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα τόσο στα θεωρητικά όσο και το στο νέι και το ούτι!)…Πολιτισμική και Μουσική Ανθρωπολογία, μάθημα το οποίο θα σε βοηθήσει να αντιληφθείς τον τρόπο που κάθε μουσική παράδοση κατά βάση είναι μια πολιτισμική πρακτική, με κοινωνικές και πολιτικές προεκτάσεις…
Εθνομουσικολογία , Κοινωνιολογία, μουσική πληροφορική, μαθήματα σχετικά με τον πολιτισμό, την δισκογραφία, . . . . . Ιστορία της Τέχνης!..

Οι καθηγητές των οργάνων είναι η μουσική αφρόκρεμα της Ελλάδας και όχι μόνο αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Επίσης και οι καθηγητές των θεωρητικών μαθημάτων!

Το σύστημα κινησιογραφίας Laban μην σε τρομάζει γιατί μαθαίνεις τα απολύτως βασικά.
Για την ακρίβεια μαθαίναμε οι παλαιότεροι. Τώρα η καθηγήτρια έχει αλλάξει και το αφαίρεσε
από την διδακτέα ύλη γιατί έκρινε πως πρέπει να ρίξει αλλού το βάρος .

Θα πρέπει να σου γράφω 2 ώρες ακόμη για να σου πω τα πάντα.
Οπότε ξεψάχνισε καλά το site του ΤΕΙ γιατί σίγουρα έχω παραλείψει πολλά μαθήματα.
Μην σε πτοήσουν τα πολλά μαθήματα γιατί έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.
Η φοιτητική ζωή στην Άρτα νομίζω καλύπτει τον μέσο όρο των φοιτητών.
Το ΤΕΙ τελειώνει στα 4 χρόνια και αυτό στο εγγυούμαι.
Αρκεί να μην είσαι αδιάφορος και να μην τα περιμένεις όλα εύκολα.
Οι καθηγητές είναι ακριβοδίκαιοι στις βαθμολογίες τους και αυτό καλό
είναι να το εκτιμήσεις εξ αρχής.

Ξέχασα το πιο ωραίο!
Κάθε καλοκαίρι μια βδομάδα να ξεκινήσει η εξεταστική περίοδος του Ιουνίου
γίνονται οι συναυλίες των Ανοιχτών Πυλών!! Στις αρχές κάθε ακαδημαϊκού έτους δημιουργούνται τα μουσικά σύνολα που χωρίζονται σε διάφορες θεματικές, άλλοτε με βάση τον τόπο και άλλοτε με βάση μια χρονική περίοδο ή και με βάση κάποιο άλλο παράγοντα κατηγοριοποίησης…γίνονται πρόβες και στο τέλος που έχει καλοκαιριάσει κι όλας γίνονται οι
συναυλίες! Γλέντια με άφθονη οινοποσία και χορούς! Με τις υγείες μας!

Ψάξε το site και αν έχεις απορίες κάνε πολλές ερωτήσεις!
Στο δίνω και σαν συμβουλή αν διαβείς το κατώφλι της Σχολής…
Να ρωτάς για να μαθαίνεις.

Αν σε ενδιαφέρει αποκλειστικά και μόνο το παίξιμο του μπουζουκιού ή του σαζιού
και τίποτε άλλο…απλά μην πας. Και αν πας μόνο γι’ αυτό…θα φύγεις σύντομα από
μόνος σου.

Να είσαι καλά!
Καλημέρα!

— Νέο μήνυμα προστέθηκε στις 10:31 ::: Το προηγούμενο μήνυμα δημοσιεύθηκε στις 10:24 —

Καλημέρα Pelagie.
Μην τρομοκρατείς τον κόσμο καλή μου…:78:
Δεν θα τα μάθει όλα αυτά ο άνθρωπος αν πάει.
(Να είμαστε ακριβείς. Οι κινήσεις είναι κωδικοποιημένες σε σύμβολα εμπερικλύοντας το μουσικό μέτρο κάθε χορού. Όχι σε αριθμούς.)

Χαιρετώ !

1 «Μου αρέσει»

Θα συμφωνήσω σε όλα μαζί σου αν μου πεις ποιος τελείωσε σε 4 χρόνια???
Αν υπάρχει κάποιος του βγάζω το καπέλο.
έχεις δίκιο συνάδελφε, μπήκα λίγακι απότομα στο θέμα :78: