Προβληματικός μπαγλαμάς από Νάκα - Συμβουλές

Καλησπέρα στην ομάδα, θα ήθελα αν είναι εύκολο να είχα την βοήθεια σας,αγόρασα ένα χειροποίητο μπαγλαμαδακι 250 ευρώ από γνωστή αλυσίδα,το θέμα είναι πως είμαι καινούριος στο άθλημα δεν γνωρίζω απόλυτος τίποτα απλά είπα αφού θα δώσω χρήματα να αγοράσω κάτι ας δώσω από την αρχή να πάρω κάτι αξιοπρεπές ώστε να το ευχαριστηθώ,αγοράσω λοιπόν το μπαγλαμαδακι αλλά για κάποιο λόγο όσο συνεχίζω και ψάχνομαι ανησυχώ μήπως κατάλαβε ο πωλητής δεν ότι δεν γνωρίζω και με κορόιδεψε καθώς μου φαίνεται πολύ απλό το μπαγλαμαδακι για τα χρήματα που έδωσα,θα μπορούσε κάποιος να δει φωτογραφίες , που θα στείλω και όσο μπορεί μέσα από αυτές να μου πει την γνώμη του ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων

@Chris_Chatzopoulos καλωσόρισες στο φόρουμ φίλε! Καλές συζητήσεις να έχουμε. Αν θέλεις, μπορείς να ανεβάσεις εδώ σε επόμενο μήνυμα φωτογραφίες του μπαγλαμά ώστε να πάρεις όσο το δυνατόν περισσότερες απόψεις :slight_smile:

Σαν μια πρώτη άποψη, γενικά οι μπουζουκομπαγλαμάδες από “γνωστές αλυσίδες” δεν αξίζουν ιδιαίτερα… Ειδικά στα χρήματα που έδωσες εσύ, καθώς με 300 ευρώ θα μπορούσες να βρεις και χειροποίητο μπαγλαμαδάκι από κάποιον καταξιωμένο - ανεξάρτητο οργανοποιό. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχουν και εξαιρέσεις… Οπότε ανέβασε φώτο να πάρουμε μια ιδέα :wink:

Να σημειώσω ότι ήταν από 320 στα 250 προσφορά

Μακάρι να είχα γίνει μέλος πιο νωρίς και να μου προτείνατε κάτι εσεις

Δυστυχώς φίλε μου δεν θέλω να σου χαλάσω την ψυχολογία, αλλά βλέπω έναν μπαγλαμά με την χορδιερα πολύ στραβά βαλμενη, μια ταστιέρα από ότι πιο φτηνό ξύλο υπάρχει, απουσία κοκαλου ή έστω πλαστικού από τον καβαλάρη, και ίσως είναι και στραβό το μπράτσο, μπορεί να μπερδεύει η φωτογραφία
Δηλαδή μιλάμε για έναν μπαγλαμά που στην καλύτερη περίπτωση η αξία του είναι 80 ευρώ και ίσως είπα και πολλά

Όπως είπα δεν θέλω να σου χαλάσω την ψυχολογία, οι περισσότεροι πήραμε ένα φτηνό όργανο στην αρχή, αλλά τουλάχιστον να τον έχεις πάρει φτηνά, όχι 250
Γνώμη μου να τον γυρίσεις πίσω και να πάρεις κάτι άλλο, γιατί χρήματα μάλλον δύσκολα θα σου δώσουν πίσω, καλού κακού ρωτά την προστασία του καταναλωτή

3 «Μου αρέσει»

Η ταστιέρα είναι σίγουρα στραβή αλλά έλεγα έτσι θα είναι, τον αγόρασα σήμερα,θα δεχτεί αλλαγη! Υπάρχει περίπτωση να μου πει τον έχεις 2 μέρες δεν στον αλλάζω?

Για αυτό έχει μπει στραβά η χορδιερα, για να ευθυγραμμιστεί με την ταστιέρα, μιλάμε δηλαδή για έναν πολύ κακό όργανο
Επιστροφή λόγω ελαττωματικού προϊόντος, δεν ξέρω αν έχεις το δικαίωμα να πάρεις χρήματα πίσω, για αυτό καλύτερα να συμβουλευτείς την προστασία του καταναλωτή

3 «Μου αρέσει»

Από πού το πήρες αν επιτρέπεται?

Απο τον Νάκας το πήρα,δεν με ενοχλεί να μην πάρω τα χρήματα μου πίσω,απλά θέλω να κάνω αλλαγή τουλάχιστον,να ισχυριστώ ότι είναι προβληματικό ή ότι απλά το μετάνιωσα και θέλω να πάρω κάποιον άλλο?

Τώρα πήγαινε την Τρίτη που θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά και πες του είναι προβληματικό.Εξήγησέ του ότι το πήρες αυτές τις μέρες και δες τί θα σου πει.

1 «Μου αρέσει»

Δε θα «ισχυριστείς», αφού όντως είναι. Εκμεταλλεύσου τις μέρες της αργίας για να κατανοήσεις τα προβλήματα. Μην πας και πεις ένα ποίημα που σου είπε κάποιος που καταλάβαινε χωρίς να καταλαβαίνεις εσύ, γιατί θα ξεκινήσεις διαπραγματεύσεις από μειονεκτική θέση.

2 «Μου αρέσει»

Απλά δεν είμαι γνώστης,φοβάμαι πως αν με πιέσει η μου πει δύο τρία πράγματα δεν θα ξέρω τι αν απαντήσω, θα μου τα φέρει με τον τρόπο του ,για αυτό έλεγα μήπως έλεγα απλά θέλω αλλαγή να πάρω κάποιον άλλον. Το ιδανικό θα ήταν να πάρω τα χρήματα μου και να αγοράσω όπως είπατε από κάποιον ιδιώτη Επίσης σκέφτομαι αυτόν εσείς τι λέτε?

https://www.nakas.gr/man/Elite

Επίσης μπορεί να ισχυριστεί ότι περάσανε οι μέρες και δεν μπορεί να γίνει αλλαγή?

Πώς περάσανε οι μέρες αφού μεσολαβεί σαββατοκύριακο και αργία τη Δευτέρα?Πήγαινε την Τρίτη όμως φίλε μου.Ελπίζω να στο αλλάξει.
Στη σελίδα που δείχνεις γράφουνε τα όργανα 2 χρόνια εγγύηση.Εσένα σου είπε κάτι περί εγγύησης?Την απόδειξη την έχεις?

3 «Μου αρέσει»

Ναι έχω κανονικά εγγύηση και απόδειξη,αυτό το μπουζούκι που σας έδειξα είναι καλό τι λέτε? Τουλάχιστον να μην χάσω τα χρήματα μ δεν βρίσκω άλλο σε αυτά τα χρήματα μιλάω για αυτό που είναι στα 268 ευρώ

Τί να σου πει κανείς από τις φωτογραφίες ενός site?Αν δεν το δει κάποιος και από κοντά ότι και να λέμε δεν θα είναι ακριβές.Κατά τη γνώμη μου ναι οκ από το δικό σου συγκριτικά φαίνεται καλύτερος.
Από κοντά όταν το είδες το δικό σου δεν σου έκανε κάτι κλικ ότι κάτι δεν πάει καλά?

2 «Μου αρέσει»

Φίλε μου, εγώ θα σου πρότεινα να ζητήσεις τα λεφτά σου πίσω.
Αυτό που μας έδειξες στα 268 ευρώ δεν είναι μπουζούκι αλλά μπαγλαμάς.
Πολύ απλά πες του ότι δεν σου κάνει και θες να το επιστρέψεις.
Δεν είναι θέμα να είσαι γνώστης. Όπως σου είπε και ο pepe πιο πάνω δες τι προβλήματα έχει και μίλησε με σιγουριά. Δεν ξέρω την πολιτική του Νάκα σε επιστροφές χρημάτων.
Πάντως εδώ έχει τους όρους για ιντερνετικές παραγγελίες.
Ξεκίνα την διαδικασία και βλέπεις.

4 «Μου αρέσει»

Βρήκα και αυτό:
“ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΕΣΩ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ
Εάν ο πελάτης επισκεφθεί ένα από τα κατάστηματά μας, του επιδειχθεί προϊόν που υπάρχει σε stok, το εξετάσει προσωπικά και το παραγγέλλει, δεν έχει δικαίωμα επιστροφής του.
Στην παραπάνω περίπτωση και κατόπιν συνεννοήσεως με την εταιρεία, υπάρχει δυνατότητα αλλαγής, με άλλο προϊόν που είναι διαθέσιμο, χωρίς επιστροφή χρημάτων.
Η αλλαγή μπορεί να γίνει σε έως και 14 ημερολογιακές ημέρες.
Το επιστρεφόμενο προϊόν θα ελεγχθεί από υπεύθυνο της εταιρείας, για να διαπιστωθεί ότι βρίσκεται στην κατάσταση στην οποία επωλήθη. Άλλως γίνεται αξιολόγηση, εκτίμηση και νέα προσφορά ανταλλαγής του επιστρεφομένου προϊόντος.
Εάν προκύψει οικονομική διαφορά προς τον πελάτη, το ποσό πιστώνεται για μελλοντική χρήση.
Τα έξοδα μεταφοράς για την επιστροφή και αποστολή των εμπορευμάτων, βαρύνουν τον πελάτη.”
Πηγή: https://www.nakas.com.gr/πολιτικη-e-shop

Οπότε θα σου πρότεινα να πας με κάποιον πιο έμπειρο έτσι ώστε να δει και τα άλλα όργανα που θα σου δείξουν και να διαλέξεις κάτι καλύτερο.

5 «Μου αρέσει»

Και την τρύπα βλέπω στραβά διαμορφωμένη…

Χωρίς την παραμικρή προσπάθεια (ή χασούρα), ο έμπορος που αγόρασε αυτό το όργανο για να το πουλήσει στη λιανική βγάζοντας φυσικά και ένα κέρδος, θα μπορούσε να κανονίσει ώστε η τιμή των 250 Ε να προκύπτει από μιαν αρχική τιμή των (λέμε τώρα….) π.χ. 500 Ε, οπότε θα είχαμε προσφορά έκπτωσης 50%, ακόμη σοβαρότερο δηλαδή κίνητρο…

2 «Μου αρέσει»

Και μόνο η στραβή τοποθέτηση της τρύπας (δύο λάθη: και λοξά σχετικά με τον κάθετο άξονα, αλλά και ασύμμετρη προς τον ίδιο άξονα μετατόπισή της προς τα αριστερά, που παρέσυρε φυσικά και το μισραπλίκι!) νομίζω ότι είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη για επιστροφή χρημάτων.

1 «Μου αρέσει»

στην αρχή έλεγα μήπως με ξεγελάει ο καβαλάρης που έχει φύγει από την θέση του. αλλά όντως η χορδιέρα έχει ξεφύγει προς τα πάνω. αν είναι δυνατόν τέτοια όργανα να βγαίνουν για πώληση. υποθέτω ο νάκας θα το πήρε λιγότερο από κατοστάρικο, δεν είναι χαζός.
πέρα από το ότι τα αγοράζει κόσμος και χάνει τα λεφτά του, το μεγαλύτερο πρόβλημα για μένα είναι με αυτούς που θα απογοητευτούν στην εκμάθηση νομίζοντας ότι φταίνε αυτοί και όχι το όργανο.

4 «Μου αρέσει»