Μια λογική απορία

Καλησπέρα στο φορουμ. Ειχα καιρο να μπω στο φορουμ μα επεστρεψα:78:
Ας περασουμε ομως στην απορια μου. Δεν ξερω αν ξανα έχει υποθεί, πάντως εγω δεν ειδα κατι.
Ως γνωστον καποιοι ειχαν μπουζουκια χειροποιητα απο τις αρχες του προηγουμενου αιώνα. Ολοι οι γνωστοι ρεμπέτες δηλαδή κτλ κτλ. Η απορία μου είναι η εξής: Πως γίνεται ολοι αυτοί, που ήταν μεροκαματιάριδες, ταλαιπωριμένοι ανθρώποι χωρίς στον ήλιο μοίρα, να παίρνουν μπουζούκια απο τους κορυφαίους της εποχής (Ζοζεφ κτλ)?? Και απο οτι λέτε, εκείνα τα όργανα ήταν αριστουργήματα! ε εκείνοι πως τα αγοράζαν, που παίρναν 3 κ 60 ??? και μάλιστα σε εποχή που δεν υπήρχαν πολλοί οργανοποιοι και κάλιστα θα μπορούσαν να μονοπωλήσουν. Ουτε υπήρχε η ζήτηση που υπάρχει τώρα. Δεν ξερω, ας μου λύσει κάποιος την απορία. Μα όλοι τους να είναι τοτε με ενα τέλειο μπουζούκι στο χέρι, και γω τωρα να θέλω 2 και 3 μηνιατικα για να πάρω ένα απλα σεβαστο για τα λεγομενά σας όργανο???

Το ότι όλοι αυτοί οι μεροκαματιάρηδες μουσικοί είχαν τέλεια και πανάκριβα (για την εποχή έστω) όργανα, το έχεις τεκμηριωμένο, ή είναι δική σου υπόθεση; Και εν πάσει περιπτώσει, αν διαβάσεις προσεκτικά, εμείς εδώ δεν λέμε ότι ένα όργανο που να κάνει σωστά τη δουλειά του χρειάζεται δύο και τρία μηνιάτικα. Λέμε αντίθετα ότι αν δεν σου πιάσουν τον κ ώ λ ο (ή, δεν τα θέλει εκείνος) βρίσκεις και σήμερα όργανο σε λογικές τιμές, εκείνες που και οι επαγγελματίες άλλων εποχών μπορούσαν να πληρώσουν, με κάποιες δυσκολίες βέβαια πάντα.

Καλή η απορία, αλλά δεν έχω απάντηση - που να τη βρω;
Ομως με την αριθμητική που υποκρύπτει ο συλλογισμός σου, κέρδισες το θαυμασμό μου!
Βγάζεις ρε μεγάλε 2.500 με 3.000 το μήνα και κάθεσαι και ασχολείσαι με εμάς;

Να κάνω και γω μιά απλή αριθμητική πράξη:
2.500 - 3.000 Χ 2 με 3 μηνιάτικα = 5.000 με 9.000 ευρώ γιά ένα απλά σεβαστό όργανο !!!

Ρε, πως και δεν έγινα ακόμη πλούσιος !!!:112:

Εγώ βρε παιδιά φαντάζομαι και το τονίζω το ‘‘φαντάζομαι’’ ότι έχει να κάνει με το marketing της εποχής…δηλαδή γνωστός μουσικός παίζει με όργανο κατασκευαστή που θέλει διαφήμιση για τη δουλειά του άρα του δίνει το όργανο μισοτιμής ή και τζάμπα με σκοπό να διαφημιστεί μέσω αυτού…δηλ. θα πουν ο τάδε παίζει με όργανο του χ άρα ό χ πρέπει να είναι κορυφαίος οργανοποιός…δεν νομίζω ότι αυτό έχει πάψει και στις μέρες μας…έχω ακούσει ανάλογα παραδείγματα που οργανοποιοί δίνουν τα καλά τους όργανα σε εξεφτελιστηκές τιμές ή και δωρεάν σε γνωστούς μουσικούς και γδέρνουν τον απλό κοσμάκη που δεν έχει χρήματα πατώντας στην αγάπη του και στο μεράκι του για το όργανο…:mad:

Νίκο, αυτή την απορία την έλυσε ο Αρης σε άλλο topic:

Όσο για το πόσα μηνιάτικα χρειάζονται, καιρός έιναι να αρχίσουμε να ομολογούμε δημοσίως πόσο και πότε πήραμε τα όργανα που βαράμε… Οι υπόλοιποι βαστάτε γερές ομπρέλες. Θα πέσει πολύς κόσμος απ’ τα σύννεφα.

χαχαχαχαχα δεν ξερω πως εβγαλες αυτα τα ποσα, υποθετω απο τον συλλογισμο σου που λεει οτι ενα σεβαστο οργανο εχει τουλαχιστον 3.000 Παντως εγω 600 Ευρουλακια περνω ολα κι ολα!!!

Οσον αφορα το φιλο που με ρωταει πως ειμαι τοσο σιγουρος οτι τα οργανα τοτε ηταν τελεια,απανταω πως οχι δεν ξερω. Αλλα δεν νομιζω ο Μαρκος,ο Δελιας ή ο Γεννητσαρης για παράδειγμα να έπαιζαν με όργανα σαν κι αυτα που πουλανε στις βιτρινες, τα πλαστικα με 300 Ευρω!!! Οι ομολογιες,οι φωτογραφίες και τα ιδια τα κομμάτια μας παραμπέμπτουν στο αντίθετο. Μηπως απο ενα χρηματικο ποσό και πανω τελικα, να μην έχει διαφορά στα όργανα,παρα μονο στα μπιχλιμπίδια? Πραγματικά δεν μπορω να βρω μια λογική απάντηση! Οι “λουμπεν” του μεσαίωνα με καλα όργανα και εμεις να χρειαζεται να δώσουμε λεφτα οσο αξίζει ενα αμαξι. Νομιζω ειναι πολυ σαφης η απορια μου παιδια…απλα συγκρινω, δεν ειμαι σε φαση να γνωρίζω για το αν ειναι ακριβά τα οργανα ή οχι. Πάντως για την ψεπούλα μου τι να πω, ας ειναι καλα ο Μάτσικας…

Οι πελάτες κλαίγονται αιωνίως για την ακρίβεια των οργάνων και οι οργανοποιοί κλαίγονται για τις ταπεινές εισπράξεις. Και η πλάκα είναί πως και οι 2 πλευρές εχουν δίκιο! Ή μηπως οχι??? Μυστήρια πράγματα…ο καπιταλισμος φταίειι το βρήκααα :090: