Αντιπαλότητα μεταξύ κατασκευαστών;

Η αντιπαλότητα ανάμεσα στα γνωστά ονόματα κατασκευαστών είναι σκόπιμη τελικά?Η ερώτηση γίνεται γιατί σε μια απλή βόλτα που έκανα στην αγορά άκουσα κοινές θέσεις με αρνητική απόχρωση για κατασκευαστή μεγάλου βελινεκούς.Να τις πάρω άραγε στα σοβαρά η απλά να πιστέψω στα τερτίπια της αγοράς?Πραγματικά με μπέρδεψαν πολύ.

όσο γενικόλογη είναι η ερώτηση, τόσο γενικόλογη θα είναι και η απάντηση.
όταν ακούς κάτι, παίζει ρόλο και η τεκμηρίωση επί του συγκεκριμένου θέματος, αλλά και η συνολική σοβαρότητα αυτού που το λέει. από κει και πέρα, το βασικό είναι να έχεις κατά το δυνατόν ιδία γνώμη και όχι να αναπαράγεις λόγια αλλωνών. είτε κατασκευαστών είτε μελών του φόρουμ.
γενικά έχω αντιληφθεί μια αλληλοαναγνώριση μεταξύ των κατασκευαστών, ιδιαίτερα μεταξύ των παλιών που γνωρίζονταν και συνεργάζονταν καμιά φορά. κι όταν κάποιος έχει να ψέξει συνάδελφό του, θα το κάνει με προσοχή και αιτιολογημένα. τώρα, υπάρχουν και τα στραβόξυλα που τους φταίνε οι πάντες και τα πάντα…
τέλος πάντων, κάνε μια βόλτα (ή δες αρκετά όργανα) από τον “κατασκευαστή μεγάλου βεληνεκούς” να κρίνεις μόνος σου. και πάντα να σκεφτόμαστε αν έχει δυνατότητα αντίλογου ο κρινόμενος.

Μας νοιάζει ρε παιδιά; Εντάξει, θα υπάρχουν. Σε κάθε τέχνη υπάρχουν. Αλλά είναι στοιχείο του ιδιωτικού τους βίου. Αν βγει κανείς τους σε εκπομπή ή σε άρθρο ή εδωμέσα και πει/γράψει “ο τάδε συνάδελφος δεν ξέρει τα τρία κακά της μοίρας του”, ας το σχολιάσουμε. Αν μας το είπε κατ’ ιδίαν, νομίζω ότι περιττεύει η δημόσια συζήτηση…

Το χειρότερο όλων ειναι οτι τα λόγια και των τριων ΄συναδελφων΄ για έναν κατασκευαστή εκφράστηκαν με άσχημο τροπο και χωρις ίχνος συμπάθειας η επαγγελματικής αναγνώρισης.και αυτο αν μη τι αλλο σε βάζει σε σκέψεις.εγω προσωπικά όντας και ερασιτέχνης αγόρασε πρόσφατα ακριβό όργανο απο τον εν λόγω κατασκευαστή και η αντίδραση των υπολοίπων με έβαλε σε σκέψεις.θα μπορούσα κάλλιστα να αναφερθώ ονομαστικά αλλα μαλλον δεν πρεπει.

— Νέο μήνυμα προστέθηκε στις 07:33 ::: Το προηγούμενο μήνυμα δημοσιεύθηκε στις 07:30 —

Οπως ανέφερα και νωρίτερα εμένα προσωπικά ασφαλώς και με νοιάζει μιας και σαν ερασιτέχνης φοβάμαι μήπως έκανα λάθος επιλογή.το ποσό ειναι μεγάλο…

Καλώς όρισες Πάνο,και καλές συζητήσεις στο φόρουμ.Η τελευταία σου παράγραφος θαρρώ είναι το ζητούμενο,και όχι οι σκόρπιες κουβέντες από δω κι από κει,που γίνονται λίγο πολύ σε όλες τις επαγγελματικές συντεχνίες.ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΤΙ ΛΕΓΕΤΑΙ (δίκην κουτσομπολιού) ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΠΡΟΙΟΝ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ!!!Αυτό είναι και το ζητούμενο,και το αποδεικτικό στοιχείο.Αν ως ερασιτέχνης δεν έχεις αντίληψη της αξίας του οργάνου που αγόρασες,δείξε το όργανο σε κάποιον που ξέρει,και που του έχεις εμπιστοσύνη.Αν δεν έχεις τέτοιον άνθρωπο ψάξε και θα βρεις.Ακόμα.Πως οδηγήθηκες στον συγκεκριμένο κατασκευαστή;Από κάποιον δάσκαλο,από κάποιον φίλο όπου είδες όργανό του,ή από κουβέντες από δω κι από κεί του στυλ “αυτός έχει καλά όργανα”;Έχει μεγάλη σημασία το πως οδηγούμαστε στον ένα ή στον άλλο κατασκευαστή, και αποφασίζουμε να κάνουμε την αγορά.Αν ψάξεις λιγάκι εδώ στο φόρουμ , θα βρεις συζητήσεις για αγορά οργάνων καινούργιων και μεταχειρισμένων,και μπορείς να αποκομίσεις γενική πληροφόρηση με σχετική επάρκεια.Έτσι θα κατανοήσεις καλύτερα τα παραπάνω.Τα κουτσομπολιά και τα λόγια του αέρα ,- αν δεν συνοδεύονται από αποδείξεις - , δεν μετρούν.

Φίλε nikosn σε ευχαριστω πολυ.για το θέμα λοιπον.πριν κανω το οτιδήποτε ασφαλώς κ έκανα έρευνα αγοράς,γνώρισα απο κοντα αυτούς που ήθελα,άκουσα σχόλια και λόγια ανθρώπων που γνωρίζουν κάπως το θέμα,διάβασα πολλές φορές εδω μέσα τις συζητήσεις που εχουν γίνει,είδα και άκουσα τα αποτελέσματα του εκάστοτε κατασκευαστή,είδα τι προσφέρει ο καθένας και κατέληξα.ολα αυτα συμβαδίζουν με την επιλογή μου λοιπον.οταν ξαφνικά διαπιστώνω οτι τα σχόλια των συναδέλφων ειναι αρνητικά και με ίδιο ύφος λογικό ειναι να ανησυχώ.δεν πρόκειται για σχόλια δηλαδή αλλα για λόγια μεγάλων κατασκευαστών.για ποιο λόγο να γινεται αυτο;και γιατι να ειναι τόσο κοντα τα λόγια όλων;

Κοίταξε το μυν.#23 αυτού του θέματος ,και θα καταλάβεις πόσο παλιά είναι αυτή η ιστορία.Και ακόμη παλαιότερη.Ανθρώπινες αδυναμίες γαρ.

Τα φόρουμ σχετικα με υπηρεσιεσ και προιοντα στο εξωτερικό , υπάρχουν για τη σωστή ενημέρωση του πελάτη / αγοραστή
Με το σκεπτικό αυτό εγώ θα είχα αρχίσει το τοπικ διαφορετικά

Αγορασα πριν λίγες μέρες όργανο απο τον Τάδε ( ονοματεπώνυμο)
Μιας και χωρίς μεγάλη εμπειρία παρακαλω πείτε μου τη γνώμη σας εμπειρία σας για αυτό τον οργανοποιο , μιας και θα ήθελα ειλικρινά να ακούσω τα υπέρ και τα πλην της δουλειάς του

Καποιοι θα σου απαντούσαν ειλικρινά , απο την εμπειρία τους.
Και τώρα θα μπορούσε να γίνει . Ισως να μην πάρεις απάντηση . Αλλα και η σιωπή είναι μια πολυ καθαρη απάντηση

Το θέμα είναι πώς εδώ μέσα έχουν γραφτεί πολλά και καλά για τον συγκεκριμένο επαγγελματία οπότε θα ήταν ίσως ανούσιο.Και για τον ίδιο λόγο γεννιούνται και τα ερωτηματικά μου.Και είναι σαφές ότι δεν έχω σκοπό να θίξω κανέναν!Πρός Θεού.

Εγώ προσωπικά δεν άκουσα ποτε απο άλλο οργανοποιο κακά λόγια για κάποιον άλλο . Ισως έτυχε …
Η νοοτροπία του δεν θέλεις με θιξεις κανένα , είναι η νοοτροπία που δεν θα έπρεπε να έχεις .

Δεν θιγεις, ρωτάς απλά την γνώμη και εμπειρία άλλων

Εαν όπως λες έχουν γράφει πολλά καλα για κάποιο οργανοποιο , ισως αυτό απο μόνο του είναι η απάντηση στο ερώτημα σου.
Παντως λίγοι είναι οι κακοί επαγγελματίες οργανοποιοι στις μέρες μας , κατα τη γνώμη μου .

Όπως λες έκανες και την έρευνα αγοράς που έπρεπε και η τελική επιλογή ήταν δική σου. Τα σχόλια του καθενός δεν πρέπει να παίζουν ρόλο. Όπως σου είπαν και άλλοι. Εσύ είσαι ευχαριστημένος με αυτό που αγόρασες? Σε ικανοποιεί? Σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα που το έχεις στα χέρια σου? Σου μιλάει? Αυτά είναι που μετράνε.
Ακόμα και αν δεν νιώθεις ικανός να εκτιμήσεις το όργανο που αγόρασες λόγω πείρας, τότε κάνε αυτό που σου είπαν ήδη. Βρες έναν που εμπιστεύεσαι και άκου την γνώμη του.

Έκανα όλα αυτα και τώρα θα πρέπει να κάνω και υπομονή να ωριμάσει το όργανο μου.Εώς τότε λοιπόν ΜΟΝΟ υπομονή.

Υπομονή και αγάπη γι αυτό που κρατάς στα χέρια σου.

17+ χρόνια με ενα όργανακι αξίας 25.000δρχ όταν ενα μέτριο του κ. Ρεμούνδου για παράδειγμα είχε 220.000 δρχ δείχνουν το τι σημαίνει για εμένα το Μπουζούκι.Όπως και για πολλούς άλλους φίλους εδώ και όχι μόνο!