Κατ΄αρχήν να καλοσωρίσω στο φόρουμ , το νέο μέλος xaralampos kioulos , να έχουμε καλές και γόνιμες συζητήσεις.Όμως η αλήθεια είναι ότι μου ήρθαν στο μυαλό μου αναμνήσεις δυσάρεστες όταν διάβασα τα γραφόμενά του,αναμνήσεις που θέλω να ξεχάσω,από όταν ξεκινούσα δειλά δειλά την ενασχόληση με την οργανοποιία.Και για να γίνω πιο κατανοητός,κάποτε υπήρξε ένας ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΣ -ο οποίος μας έχει αφήσει δυστυχώς - ο αείμνηστος ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΝΙΚΙΑΝ.Κάποτε λοιπόν αυτός οργανοποός, έφτιαξε ένα 4χορδο για λογαριασμό του Χρ.Σπουρδαλάκη,(δεν είχε ξεκινήσει ακόμα τις δικές του κατασκευές ο Χρήστος),και ήταν τόσο καλό το όργανο,που ο Χρήστος το έδωσε στον ΜΑΝΩΛΗ ΠΑΠΠΟ, ώστε το όργανο να βρίσκεται σε αξιότερα χέρια.Ένας καλός μου φίλος λοιπόν μου ζήτησε να του συστήσω έναν καλό οργανοποιό,για εκείνη την εποχή,και εγώ τον έστειλα στον Πέτρο.Όταν τελείωσε το όργανο ματά από 6 μήνες περίπου,και πανάκριβο για την εποχή,από ανασφάλεια -είναι συνηθισμένο φαινόμενο-, κοίταξε να πάρει και άλλη γνώμη, από άλλο μεγάλο οργανοποιό της ευρύτερης περιοχής του ΠΕΙΡΑΙΑ.Έτυχε να είμαι μαζί του,και την ώρα που έβγαλε το όργανο από την θήκη για να του το δείξει,είπε “σε παρακαλώ παιδί μου,βάλτο πάλι μέσα,αυτό δεν είναι μπουζούκι,είναι μαντολίνο”.Στην ερώτησή μου “γιατί μάστορα το λες αυτό;” η απάντηση ήταν ότι είχε ελαφρά μεγαλύτερη καμπυλότητα το καπάκι.Φυσικά όταν άκουγες αυτό το όργανο σε σχέση με τα δικά του,ήταν λίγο πιο χαμηλόφωνο,από τα άλλα είχε όμως εξαιρετικής ποιότητας και μπριλλάντε ήχο.Αυτή η νοοτροποία με προβλημάτησε και με στενοχώρησε.Και φυσικά με στενοχωρεί ακόμα και σήμερα.Και αυτό γιατί πέρνουμε μια θέση,και την κάνουμε αξίωμα.Τέρμα και αυτό είναι.Εγώ δεν μπορώ να κρίνω οργανοποιό, αν δεν δω από κοντά δουλειά του.Όταν όμως ακούω "μπάλλα και μόνο μπάλλα, όλα τα άλλα είναι μ…ες,’ και “που ξέρουν αυτοί που σας κοροιδεύουν”,και “τα πιστοποιεί μεγάλος παίκτης”,και ότι ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΙΛΈΝΕ ΠΑΡΑΜΎΘΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΌΣΜΟς ΤΑ ΧΆΦΤΕΙ,βγάζω τα δικά μου συμπεράσματα για το ποιός είναι αυτός που μιλάει,και τι γνώσεις έχει.Στο παραπάνω βιντεάκι για να μπούμε και λίγο στην ουσία,μιλάει για το μπαλλάρισμα,ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΕΡΝΙΚΙ.Λες και ο τρόπος μόνο κάνει την διαφορά και όχι το τι είδους βερνίκι χρησιμοποιείται κάθε φορά.Δηλαδή μπάλλα περνιέται και η γομαλάκα,μπάλλα περνιόνται και βερνίκια μαστίχας,δαμάρεως,σανδράκας,μείγματα αυτών,και φυσικά το θρυλικό Ν.500 της ΒΕΡΝΙΛΑΚ,όπου όμωσς δεν είναι φυσικό βερνίκι αλλά βερνίκι νιτροκυτταρίνης.Δηλαδή δεν έχει καμμιά σημασία τι βερνίκι βάζεις αρκεί να περνιέται με μπάλλα για τρείς μήνες ,και να μην έχει και καταλύτες-σκλυρηντές.Μου φαίνεται θα ξεχάσω ότι έχω μάθει σε όλη μου την καριέρα.Και ακόμα να επισημάνω και κάτι που με ενόχλησε.Ο ΝΙΚΟΣ ΦΡΟΝΙΜΟΠΟΥΛΟΣ έκανε κριτική ως προς τον τρόπο που αναφέρθηκε ο κος ΤΟΥΤΑΛΑΣ για το ΣΥΝΟΛΟ της οργανοποιίας.Η απάντηση όμως που δέχθηκε ήταν προσωπική,και υποτιμητική
για την ΕΡΓΑΣΙΑ του,και για το πως χειρίζεται κάποια θέματα τεχνικά…Δεν θα υπερασπισθώ τον ΝΙΚΟ.Και πένα έχει και πληκτρολόγιο,και λόγο,να θέσει τις όποιες απαντήσεις του.Δεν μπορώ όμως να μην επισημάνω το εν λόγω γεγονός.