Προμηθευτεσ υλικων οργανοποιϊασ

Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ότι αυτό το θέμα ταιριάζει απόλυτα εδώ αλλά τέλος πάντων…

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες εμπειρίες μου ώστε να μας προφυλάξω από τους διάφορους που λυμαίνονται την αγορά και θέλουν “βούρδουλα με τα κάρα”, μπας και συνετιστούν.

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 1o

Χθές, έστειλα αντ’ εμού τον πατέρα μου στον Κωνσταντέλλο, στο Γαλάτσι, να μου αγοράσει μερικά φιλέτα βιολιού και φιλέτα κελουλοΐτη. Ο άνθρωπος είναι ΑΓΕΝΕΣΤΑΤΟΣ. Μιλώντας μαζί μου στο τηλέφωνο για να του διευκρινίσω τι ακριβώς ήθελα καθώς ο πατέρας μου, λόγω άγνοιας, δεν είχε καταλάβει ακριβώς, ήταν ο ορισμός της ΑΓΕΝΕΙΑΣ. Δεύτερον, είναι απαράδεκτο να πουλά την ΤΙΤΕΒΟΝD GLUE ORIGINAL (συσκευασία 946 gr.) περίπου 30 ευρώ όταν ο ΦΡΑΓΚΟΣ (Αθηνάς 20, Μοναστηράκι) την δίνει στο site του 13,33 με ΦΠΑ 23% (ο οποίος, όπως θα δείτε παρακάτω, τελικά την δίνει στα 18-20, αναιρώντας τον κατάλογο της ιστοσελίδας του). Πρόκειται για καθαρή ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ στο χαζό μου το μυαλό και εκμετάλλευση του μονοπωλίου που δυστυχώς ισχύει.

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 2ο

Καθώς ανέφερα παραπάνω, ο Φράγκος δίνει τιμή για την ΤΙΤΕΒΟΝD GLUE ORIGINAL (συσκευασία 946 gr.) 13,33Ε. Πήγε λοιπόν σήμερα η μητέρα μου να αγοράσει αντ’ εμού και της λέει ότι κοστίζει 20Ε!!! Όταν ανάφερε ότι στον διαδικτυακό τους κατάλογο, στην ιστοσελίδα του καταστήματος αναφέρει 12,90(με ΦΠΑ 19%), της είπε ότι θα της κάνει μια έκπτωση 10% και θα της την αφήσει 18!!! Η δικαιολογία για την διαφορά είναι ότι η τιμή είναι για παραγγελίες μέσω Διαδικτύου και με αναμονή 10 ημερών. Η αγορά έγινε και μόλις το έμαθα, πήρα τηλέφωνο στο κατάστημα και ρώτησα γιατί συνέβη αυτό. Η δικαιολογία ήταν η ίδια και σε αυτά που έιχαν ειπωθεί στη μητέρα μου, προστέθηκαν τα εξής: Αρχικά, σε εμένα είπε πως η κόλλα κοστίζει 18Ε απευθείας, χωρίς την παραμικρή αναφορά για 20Ε, τονίζοντας ότι έχει μείνει μόνο ένα κομμάτι. Όταν τους είπα για τις τιμές του καταλόγου στην ιστοσελίδα του καταστήματος, μου είπε τα ίδια συν ότι κρατά κάποια εφεδρικά για άμεσες αγορές και αυτά τα εφεδρικά τιμώνται 18(!!!) γιατί την αγοράζουν από τα ράφια και πρέπει να βγάλει τα έξοδα του(λες και σε μια βδομάδα, θα το πάρω από το σπίτι μου, όχι από το μαγαζί). Πόσο πιο θρασείς μπορούν να γίνουν??? Σημειωτέον, πριν ένα χρόνο, αγοράστηκε σγρόμπια PFEIL από τον ΦΡΑΓΚΟ με τιμή 38 χωρίς απόδειξη όταν στο DICK κόστιζε περίπου 20. Φέτος, το ίδιο κοστίζει πλέον περίπου στα 20 και στον ΦΡΑΓΚΟ. Τυχαίο…

Τέλος, η πρώτη μου συνδιαλλαγή με τον DICK ήταν ΑΨΟΓΗ. Ό,τι αναφέρεται στην ιστοσελίδα, αυτό και ισχύει. Παράδοση στην πόρτα σε μία (1) εβδομάδα στην Σύρο, μεταφορικά κόστους 10Ε για αγορές μέχρι 300Ε (όι πιο ακριβές αγορές έχουν μηδενικά μεταφορικά) και, λόγω έλλειψης ενός αντικειμένου, υπήρχε ειδοποίηση με την ημερομηνία αποστολής και η απάντηση στο e-mail που έστειλα για αυτό το λόγο, ήρθε σε 20 λεπτά. Πάλι μας βάλαν τα γυαλιά οι Οστρογότθοι και οι Βησιγότθοι.

Θεώρησα καλό να μοιραστώ αυτά ώστε να μπορούμε να πάρουμε τα μέτρα μας απέναντι στους αλήτες που εκμεταλλεύονται τον κόσμο ακόμα και σε τέτοιους χαλεπούς (όπως λέγεται ευρέως) καιρούς. Μην απορείτε πως φτάσαμε ως εδώ.

Καλό μεσημέρι…

Γεια σου φιλε…
Σε ολους μας εχουν συμβει αυτα με τα μαγαζια και ειδικα με αυτα που εχουν εξειδικευμένα εργαλεια και υλικα οργανοποι’ι’ας στην Ελλαδα.
Και εγω απ εξω αγοραζω διαφορα αλλα αυτο κανει κακο στον τοπο μας…!!!
Απο την αλλη ,ΕΧΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ…γιατι εχουμε ΛΑΘΟΣ νοοτροπία…!!!
Αυτη ειναι η αποψη μου και μονο…!!!

Προσωπικά,για τον Κωνσταντέλλο,δεν έχω αρνητική άποψη.
Απο το τηλ. που μιλήσαμε,ήταν άκρως ευγενικός και η συνεργασία μας αψογη.Τα υλικά ηρθαν στην ώρα τους και απο τιμες οτι συμφωνήσαμε.
Μάλιστα μου εκανε εντύπωση οτι με πήρε τηλ. μερικες μερες αργότερα μα με ρωτήσει αν είμαι ευχαριστημένος απο τα ξύλα που μου έστειλε.
Και οι τιμες του ήταν καλύτερες απο αλλους που βρήκα εντος Ελλάδας.
Οσο για το οτι τα πληρώνουμε όλα ακριβότερα όλα εδώ,θα συμφωνήσω με τον φίλο katsigiannisg στις τελευταίες δύο σειρές του μήνυματός του.

Δεν θα διαφωνήσω με τον φίλο ΛΗΞΟΥΡΙΩΤΗ.Όσες φορές έχω συνεργαστεί με τον κο Κωνσταντέλλο,η ευγένειά του , ήταν υποδειγματική.Από την άλλη,ξέρω και τον Στέφανο,δεν είναι άνθρωπος που αβασάνιστα, θα δηλώσει κάτι.Μήπως ήταν απλώς τυχαίο γεγονός και κάποια κακή στιγμή;

Την ίδια θετική εμπειρία έχω και εγώ.

Ευγενέστατος και να σημειώσω ότι στα πρώτα βήματά μου στην οργανοποιία μου βοήθησε πάρα πολύ.
'Οσο αφορά τις τιμές, ελεύθερη αγορά έχουμε, οπότε κανείς δεν μας απαγορεύει να κοιτάμε και προς τον Dick και Stewart και Tonewood.

Και μένα οι εντυπώσεις μου δεν είναι και οι καλύτερες. Μπορεί μάλιστα η συμπεριφορά να διαφέρει κάθε φορά ανάλογα και με το πόσα χρήματα θα καταναλώσεις.

Πέρα όμως από τις προσωπικές εμπειρίες του καθενός μας, είναι γεγονός άναμφισβήτητο ότι οι τιμές σε πολλά από τα υλικά οργανοποιίας και τα εργαλεία που βρίσκει κανείς στα 2-3 βασικά μαγαζιά, είναι μερικές φορές εξωφρενικές. Για παράδειγμα αγόρασα μέγγενη (είχε πάνω της ταμπελάκι του Dick), για να ανακαλύψω εκ των υστέρων ότι με είχαν χρεώσει διπλάσια τιμή από εκείνη που το πουλάει ο Dick. Επίσης, αυθεντικό γιαπωνέζικο ταστοπρίονο που ο Dick το δίνει 18?, το βρίσκεις μέχρι και και 45? (!!!) και μάλιστα έχω σοβαρές υποψίες ότι είναι και μαϊμού.

Παρόλο που συνειδητά προσπαθώ να ψωνίζω όλα μου τα πράγματα από ντόπια μαγαζιά (και μάλιστα από την γειτονιά μου), δεν μπορεί να ανεχθεί κανείς μια τέτοια άκρατη αισχροκέρδεια. Και οι διεθνείς προμηθευτές … δεν είναι και τόσο μακρυά!

Σκέφτηκα αρκετά προτού δημοσιεύσω τα παραπάνω. Θίγονται οικονομικά συμφέροντα εμπόρων οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε μια πολύ περιορισμένη αγορά. Φαίνεται όμως πως δεν σκέφτονται οι ίδιοι αρκετά τον εαυτό τους.

Για τον κύριο Κωνσταντέλλο, έχω να πώ τα εξής. Ίσως να ήταν μια τυχαία στιγμή η αγένεια που εγώ εισέπραξα. Εξάλλου, είναι και θέμα προσωπικής αντίληψης. Στο θέμα όμως της κόλλας, είναι απλά ασυγχώρητος για εμένα. Σε μια απόσταση λίγων χιλιομέτρων ή και μέτρων (όπως διαπίστωσα, και ο Καρελλάς, στην ιστοσελίδα του, δίνει την συσκευασία των 237ml. της TITEBOND 8,50Ε ενώ ο Φράγκος 5Ε), δεν είναι δυνατό να υπάρχουν τόσο μεγάλες διαφορές, δεν επιτρέπεται. Θυμηθείτε τους έξυπνους των πλοίων και των αεροδρομίων το “πάλαι ποτέ” που πουλούσαν νερά και καφέδες σε τιμές διαστημόπλοιου…

Για τον κύριο Φράγκο, υπήρξε και συνέχεια. Κατόπιν της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχα εγώ ο ίδιος, πήγε ο πατέρας μου στο κατάστημα και, έπειτα από κάποιες διαβουλεύσεις, του επέστρεψαν τα χρήματα της διαφοράς της διαδικτυακής τιμής και της τιμής αγοράς, τηρώντας μια μάλλον ένοχη στάση. Κάτι που επιβεβαιώνει την λαϊκή ρήση “Ξέρεις να κλέψεις. Ξέρεις να κρύψεις???”. Αν έχεις δίκιο, όχι δεν επιστρέφεις τα χρήματα, ούτε καν διαπραγματεύεσαι…

Το δυστυχές είναι πως η αισχροκέρδεια αυτή είναι προς δική τους ζημιά και εξαιρετικά κοντόφθαλμη καθώς, αργά ή γρήγορα, ο “αφαιμαχθείς” αγοραστής θα ανακαλύψει την φθηνότερη εκδοχή και θα… “ρίξει πίσσα” στον “αισχροκερδούντα” εμποράκο.

Ακριβος τα ιδια εχω κι εγω να καταθεσω…ευγενεστατος σε βαθμο κακουργηματος, με εξυπνο χιουμορ αν σε παρει με καλο ματι, και πηγη γνωσεων αν ρωτησεις κατι
Τωρα βεβαια για να λεει ο φιλος παραπανω αρνητικα…τι να πω? Στο κατω κατω μεγαλος ανθρωπος ειναι μην τον παρεξηγουμε

Μήπως (μετά τον κατάλογο των κατασκευαστών) ήρθε η ώρα να φτιάξεις και τον κατάλογο των εμπορευομένων υλικά οργανοποιίας από καρφίτσες μέχρι… καδρόνια κλπ κλπ καλέ μας φίλε Παναγιώτη;

Νικήτα μου, αν πρόκειται να βάλουμε σε κατάλογο τους εμπορευόμενους “από καρφίτσες μέχρι … καδρόνια” μάλλον πρέπει να φτιάξουμε τον Χρυσό Οδηγό.:slight_smile:

Ένας μικρός κατάλογος υπάρχει εδώ.

[QUOTE=Στέφανος Μαγουλάς;206825]

Για τον κύριο Φράγκο, υπήρξε και συνέχεια. Κατόπιν της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχα εγώ ο ίδιος, πήγε ο πατέρας μου στο κατάστημα και, έπειτα από κάποιες διαβουλεύσεις, του επέστρεψαν τα χρήματα της διαφοράς της διαδικτυακής τιμής και της τιμής αγοράς, τηρώντας μια μάλλον ένοχη στάση. Κάτι που επιβεβαιώνει την λαϊκή ρήση “Ξέρεις να κλέψεις. Ξέρεις να κρύψεις???”. Αν έχεις δίκιο, όχι δεν επιστρέφεις τα χρήματα, ούτε καν διαπραγματεύεσαι…[/QUOTE]

Έστω και κατόπιν εορτής (τώρα διαβάζω αυτή τη δημοσίευση και ανακάλυψα μέσω αυτής το DICK) θέλω να αναφέρω και εγώ την εμπειρία μου με τον κο Φράγκο.
Πριν από κάτι μήνες ανέβηκα από τα Χανιά στη Αθήνα ψάχνοντας κάτι σαν αυτό [ATTACH=CONFIG]5972[/ATTACH]
Το βρήκα λοιπόν στον κο Φράγκο σε τιμή 18? έκαστο. Η αρχική τιμή ήταν 20?. Μου φάνηκε ακριβό αλλά δεν είχα χρόνο για ψάξιμο, χρειαζόμουνα δύο και τα πήρα.
Τώρα το είδα στο DICK στα 11,40?. Διαφορά-κέρδος από την τιμή λιανικής του DICK (και όχι χονδρικής που σίγουρα θα αγοράζει αυτός) 60%, όταν για τα εργαλεία το φυσιολογικό κέρδος είναι περίπου το μισό αυτού και μάλιστα