Παραγγελία μέσω Amazon

Πρόσφατα έκανα λογαριασμό στο Amazon ώστε να μπορέσω να βρω -επιτέλους- κάποια πράγματα που ξέρω ότι δεν θα τα βρω πουθενά αλλού στην Ελλάδα. Αφού κατέληξα στα προϊόντα που με ενδιαφέρουν προχώρησα για το λεγόμενο checkout. Σταμάτησα όμως, πριν καλά-καλά ξεκινήσω την αγορά, στη φόρμα παραγγελίας (βλ. συνημμένο αρχείο) η οποία με μπέρδεψε ελαφρώς. Επειδή δεν είμαι σίγουρος για το σωστό τρόπο με τον οποίο πρέπει να συμπληρωθεί σκέφτηκα να ρωτήσω εδώ μήπως υπάρχει κάποιος που έχει κάνει παραγγελία και μπορεί συνεπώς να με βοηθήσει. Οι απορίες μου συνολικά είναι οι εξής:

  1. Η διεύθυνση αναγράφεται στο πεδίο Address Line 1; Πόσο πλήρης χρειάζεται να είναι; (π.χ. παπαδοπούλου 1, εύοσμος, θεσσαλονίκη;)
  2. Όσον αφορά τα πεδία City και State/Province/Region στα tips (στο κάτω μέρος της σελίδας) λέει κάτι για κωδικούς που πρέπει να γράψω (ΑΕ είναι “συνήθως, αλλά όχι πάντα” για κατοίκους Ευρώπης, όπως λέει χαρακτηριστικά). Τι στο καλό πρέπει να συμπληρώσω;
  3. Ο Zip/Postal Code είναι ο κλασικός 5ψήφιος ταχυδρομικός κώδικας της περιοχής που μένουμε;
  4. Ο αριθμός τηλεφώνου που ζητάνε στη φόρμα τι κωδικούς πρέπει να έχει ως πρόθεμα (αν μιλάμε για amazon.com και όχι για amazon.uk);
  5. Επειδή θέλω να αποφύγω τη χρήση πιστωτικής, υπάρχει άλλος τρόπος (εννοείται δοκιμασμένος) για να πληρώσω (π.χ. προπληρωμένες κάρτες);

Παρακαλώ θερμά όποιον έχει κάνει πρόσφατα παραγγελία/εγγραφή και θυμάται να με βοηθήσει.

Τα στοιχεία σου πρέπει να είναι αληθινά, διότι το amazon (και όχι μόνο) συνεργάζονται με εταιρίες μεταφοράς. Όταν λοιπόν, φτάσει στην αθήνα, θα το αναλάβουν έλληνες ταχυδρόμοι. Επομένως, πρέπει να ξέρουν τα σωστά στοιχεία.
Άρα: 1) πλήρης στοιχεία και σωστά.
2) Γράφεις πόλη και νομό
3) Ναι, είναι ο Τ.Κ. της πόλης σου
4) Το 0030 είναι ο κωδικός της Ελλάδος, αλλά το ξέρουν ήδη. Οι εταιρίες ζητάνε το mail σου για επικοινωνία, το τηλέφωνο είναι πιο πολύ για όταν θα φτάσει ελλάδα και αναλάβουν τα “ξεφτέρια” μας.
5) Άνοιξε λογαριασμό στο PAY PAL και μέσω αυτού πλήρωνε με πιστωτική. Εγώ έτσι έχω κάνει. Εκτός κι αν δίνουν λογαριασμό σε τράπεζα και δεν σε κουράζει η ουρά (και η προμήθεια).

Δηλαδή να μη με απασχολεί η συμπλήρωση κάποιου κωδικού μπροστά από την αναγραφή της πόλης και του νομού; Ρωτάω γιατί στο site του amazon δεν ξεκαθαρίζει ποιος κωδικός αντιστοιχεί στην Ελλάδα.

Το κοίταξα και φαίνεται καλή περίπτωση το PAY PAL. Προτού όμως ανοίξω εκεί λογαριασμό, να ρωτήσω μήπως μπορώ να πληρώσω απευθείας για την παραγγελία με χρεωστική κάρτα της Τράπεζας Πειραιώς (είναι VISA). Έχει κάνει κάποιος αγορά από το amazon με αυτού του τύπου τις κάρτες της συγκεκριμένης τράπεζας;

Πολλές αγορές για πάμπολλα πράγματα από Amazon χωρίς ποτέ κανένα πρόβλημα. Βέβαια όταν παραγγέλνεις ακριβά πράγματα μέσω Αμερικής να θυμάσαι να τους λές να μην αναγράφεται πουθενά η τιμή του προιόντος και να μην περιλαμβάνεται το τιμολόγιο, αλλιώς δεν θα γλιτώσεις το χαράτσι στο τελωνείο.

ΥΓ: Ρίχνε και καμιά ματιά στο ebay. Πρόσφατα αγόρασα ένα ζευγάρι ειδικά παπούτσια μέσω ebay με τεράστια διαφορά τιμής από το amazon αλλά και άλλα εξειδικευμένα σαϊτς.

Δημήτρη και Ισαάκ, ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Βοηθάνε πολύ (θα έχω υπόψη μου και αυτό που αναφέρεις Ισαάκ για την μη αναγραφή της τιμής. Δε γνώριζα αυτή τη χρήσιμη λεπτομέρεια). Κάτι σχετικά με τις χρεωστικές κάρτες γνωρίζει κανείς;

Και εγώ χρησιμοποιώ πολύ συχνά το Ebay για αγορές, αν και το amazon είναι καλύτερο για αγορά βιβλίων…

Εγώ χρησιμοποίησα το amazon μία φορά και είμαι πολύ ευχαριστημένος.Το ebay με δυσκολεύει λίγο.Δεν ξέρω γιατί.

Συγγνώμη παιδιά,
αλλά από τα δέκα προϊόντα του amazon.com (δηλαδή του αμερικάνικου) τα εννιά δεν μπορούν να τα αποστείλουν στην Ελλάδα.
Πως ξεπερνιέται αυτό το εμπόδιο.

Εχεις δοκιμάσει σε κάποιο ευρωπαικό Amazon (π.χ. γερμανικό ή γαλλικό); Πιστεύω από ΄κει θα είναι ευκολότερο αφού δεν υπάρχει το θέμα του τελωνείου.

Δεν υπάρχει πρόβλημα με τελωνείο εάν η αγορά είναι μικρότερη των 150 δολλαρίων.
Αυτό λέει ο νόμος και μάλιστα για αποστολές απ’ όλο τον κόσμο.
Πρόβλημα είναι μόνο αυτό που προανέφερα.

Υ.Γ. Οι τιμές των ευρωπαϊκών είναι εξωφρενικώς μεγαλύτερες, τουλάχιστον στα αντικείμενα που ενδιαφέρουν εμένα.

Γι’αυτό πάντοτε να ζητάτε από τον πωλητή να δηλώνει μικρή αξία (κάτω από 100$) κατά την αποστολή, αλλά ποτέ σαν δώρο. Έτσι πιθανότατα θα μπορέσετε να αποφύγετε το τελωνείο.

Πως ζητάς απ τον πωλητή να δηλώσει μικρή άξια και απ το τελωνείο; Περνάει μονο οταν έρχεται απο αμερικη;
Ειμαι νέος στις διαδικτυακές αγορές δεν έχω κάνει καμία αγορά προς το παρών!

Είναι καθαρά στο χέρι του.Μου έχει συμβεί να συμφωνήσει κάποιος και κάποιος άλλος να διαφωνήσει. Γενικά μιλώντας, ένας ebay seller που εκτιμά την αξία του προφίλ του θα κάνει τα πάντα σύμφωνα με τους κανονισμούς.
Δεν χάνεις τίποτα όμως με το να ρωτήσεις

Αν το δηλώσεις μικρότερη αξία, προφανώς αν πάθεις ζημιά, η ασφάλεια σου θα σε αποζημειώσει λιγότερα, αν το όργανο είναι αξίας, καλύτερα να επενδύσεις σε κανονική ασφάλεια καθώς και δήλωση της πραγματικής του τιμής αγοράς. Ατυχήματα συμβαίνουν!