Κακή εμπειρία με το xilouris.gr (2015)

Γειά σας,

Ήθελα να καταθέσω εδώ την αρνητική μου εμπειρία με το xilouris.gr. Παρήγγειλα ένα μπουζούκι των 240ε και περίμενα να μου το στείλουν. Μετά απο μερικές μέρες βρήσκω ένα email στο junk folder (καλά που κοίταξα!) το οποίο έλεγε ότι για να μου στείλουν το μπουζούκι πρέπει να αγοράσω μαλακή θήκη για 25ε. Τους είπα ότι δε θέλω να πληρώσω για μια θήκη που δεν χρειάζομαι (έχω πολλές στο σπίτι) και μου απάντησαν ότι τότε δε μπορούν να μου στείλουν το μπουζούκι!!!

Τα συμπεράσματα δικά σας…

Φίλε μου, καλώς όρισες, πρώτα πρώτα! Ο λόγος για τον οποίο κάποιο μέηλ καταχωρείται στο junk folder, είναι κάτι που αποκλειστικά εσένα πρέπει να απασχολήσει, εσένα και τη σχέση σου με τον πάροχό σου. Πάμε παρακάτω: αν ένας έμπορος στείλει για υπερατλαντική μεταφορά μουσικό όργανο τυλιγμένο (π.χ.) σε στρατσόχαρτο, απλά χαλάει το όνομά του, μαζί και το όργανο, βέβαια, που μάλλον δεν θα επιζήσει εκτεθειμένο σε τέτοιο κίνδυνο. Ένα όργανο σε κατάλληλη θήκη όμως, μειώνει δραστικά τα ασφάλιστρα που θα πληρωθούν, ίσως περισσότερο από τα 25 Ε του κόστους της.

Το πρόβλημά μου είναι τα 25ε, όχι η θήκη. Όταν έχεις το όργανο 240ε στο σαιτ σου, τότε κοστίζει 240ε. Όχι 265 που μου ζητάς μετά.

Τζάμπα θήκη, δύσκολα θα βρεις…

‘You don’t get it, do you?’ Δε μπορείς να πουλάς κάτι σε μια τιμή και να εννοείς άλλη. Όταν ζητάς 240 για το μπουζούκι και 70 για τα μεταφορικά, τότε πρέπει να μπορείς να το στείλεις με 310ε. Αν νομίζεις ότι η θήκη είναι προαπαιτούμενο για να το στείλεις τότε ή το γράφεις στο σάιτ καθαρά οπότε ξέρω ότι θα πρέπει να πληρώσω 25ε παραπάνω ή πουλάς το μπουζούκι 265 και περιλαμβάνεις τη θήκη στην τιμή. Τώρα τί από όλα αυτά δεν σου φαίνετε λογικό, με υπερβαίνει.

νομίζω η αλήθεια είναι κάπου στη μέση (εκτός για το μέιλ, όπου έχει δίκιο ο νίκος ο πολίτης).
η τιμή στο σάιτ είναι για το μπουζούκι σκέτο, και απευθύνεται σε όσους μπορούνε να πάρουν το όργανο από το κατάστημα. για αποστολές και ειδικά υπερατλαντικές σίγουρα χρειάζεται μια καλή θήκη ή μια καλή συσκευασία, πχ με μπόλικο bubble paper (έχει φτάσει έτσι όργανο μεγάλης αξίας από αμερική). σίγουρα όμως όχι με θήκη των 25 ευρώ, που είναι η απλούστερη που υπάρχει και δεν παρέχει καμιά προστασία.
οπότε θα πρέπει και οι δύο πλευρές να έχουν υπολογίσει αυτό το κόστος, πράγμα που τελικά κανείς δεν έκανε. το θέμα είναι ότι σε αυτή την κατηγορία τιμής τα μεταφορικά και η φροντίδα είναι συγκρίσιμα με την τιμή του οργάνου…

Η τιμή liga rosa δεν απευθύνεται σε όσους μπορούν να πάρουν το όργανο από το κατάστημα όπως λές. Είναι για να το αγοράσεις on line και να σου το στείλουνε (γιαυτό άλλωστε χρεώνουν 70ε τα μεταφορικά στην περίπτωσή μου).

οκ, έχεις δίκιο. έπρεπε να είχα γράψει “η τιμή στα σάιτ…”, μπήκα στο συγκεκριμένο και είναι πιο πολύ σαν e-shop.
ξέχασα και να σε καλωσορίσω πριν!
φιλικά
νίκος

Τελικά, και μετά από κάποια μειλ, ο xilouris.gr με ενημέρωσε ότι βρήκε τρόπο να συσκευάσει το μπουζούκι έτσι ώστε να έρθει σώο σε μένα χωρίς να πρέπει να αγοράσω την θήκη. Μου ζήτησε συγνώμη για το όλο περιστατικό και δώσαμε τα ηλεκτρονικά χέρια για ένα φιλικό αίσιο τέλος. Θα αφήσω το θέμα αυτό για λίγο ακόμα ώστε να γίνει γνωστό το αίσιο τέλος και θα το διαγράψω. Το επόμενό μου post θα έχει μόνο πενιές!

τέλος καλό, όλα καλά! καλώς να το δεχτείς, περιμένουμε εντυπώσεις!

Μία ερώτηση να σου κάνω Κωνσταντίνος Κ, όταν έκανες την παραγγελία στο check out δεν σου εμφάνιζε το κόστος των 25?? Όταν δοκιμάζω να κάνω παραγγελία το συγκεκριμένο μπουζούκι των 240?, εμφανίζονται τα 25? στο κόστος αγοράς:

Φίλτατε gregorio, επειδή ο Κωνσταντίνος είναι στην Αμερική του εμφάνιζε κόστος 70? (αντί των 25? που εμφανίζεται σε εσένα). Τα 25? που του ζητήθηκαν αργότερα ήταν για μια επιπλέον θήκη. Όπως και να έχει όμως, εφόσον το θέμα λύθηκε έγκαιρα και φιλικά δε νομίζω ότι χρίζει περαιτέρω προσοχή μας.