Αγορά μπουζουκιού στο Ηνωμένο Βασίλειο

Καλησπέρα!

Σκέφτομαι αυτόν τον καιρό να ξεκινήσω μπουζούκι. Γενικώς δεν έχω γνώσεις πάνω στο όργανο, είμαι τελείως αρχάριος. Σκέφτομαι να αγοράσω τετράχορδο. Το πρόβλημα είναι ότι επειδή ζω στο Ηνωμένο Βασίλειο, δεν υπάρχουν πολλές επιλογές για αγορά μπουζουκιού.

Τρεις βασικές ερωτήσεις έχω:

  1. Γνωρίζετε αν κάποιο μαγαζί που πουλάει μπουζούκια στην Ελλάδα θα μπορούσε να το στείλει στο Ην. Βασίλειο;
  2. Αν το μπάτζετ μου είναι περίπου μαξ. 250, να προτιμήσω καινούργιο μπουζούκι ή μεταχειρισμένο; Τι θα πρέπει να προσέξω αν πάρω μεταχειρισμένο;
  3. Τι θα πρέπει να κοιτάξω πριν αγοράσω ένα μπουζούκι; π.χ. αυτό είναι στο budget μου, πως θα κρίνω την ποιότητά του;

edit: Απ’ότι βλέπω αυτό το μαγαζί εδώ κάνει παράδοση και στο εξωτερικό.

1 «Μου αρέσει»

Καλώς ήλθες Παύλο, στα 250 θέλεις και τα μεταφορικά μέσα ?
Σε περίπτωση μεταχειρισμένου έχεις κάποιον γνωστό Ελλάδα για να το δει από κοντά ?
Νομίζω ότι πλέον πολλά καταστήματα στέλνουν σε άλλες χώρες.

1 «Μου αρέσει»

Καλώς σας βρήκα!

Στο περίπου τα 250, οπότε και χωρίς μεταφορικά θα ήταν οκ αν ήταν για κάτι καλό.

Δεν έχω δυστυχώς κάποιον να το δει αν είναι μεταχειρισμένο…

Ποιά είναι κάποια κλασσικά καταστήματα για μπουζούκι (για να δω αν στέλνουν σε άλλες χώρες);

Καλωσόρισες Παύλο και καλές συζητήσεις.

Είναι ένα θέμα ο τόπος διαμονής σου, αυτό είναι αλήθεια. Τώρα στο θέμα του μπουζουκιού, πρώτον είναι πολύ πιθανό ένα μεταχειρισμένο να βγει πιο καλό από αυτό το μπουζούκι που παρέθεσες. Αρκεί βέβαια να έχεις κάποιον να αξιολογήσει το μεταχειρισμένο, ώστε σίγουρα να είναι οκ!

Τώρα για την αγορά, με ένα ποσό μαξ 250, δυστυχώς οι πιθανότητες να σε απογοητεύσει είναι πολλές.Θα ήταν προτιμότερο να κάνεις υπομονή να μαζέψεις τα διπλάσια λόγου χάρη λεφτά και να επενδύσεις σε κάτι καλύτερο. Και όσο παραπάνω υπομονή (άρα και μεγαλύτερο μπάτζετ) τόσο το καλύτερο. Ένα κακής ποιότητας όργανο θα βγάλει τα κουσούρια του σύντομα και λάβε υπόψιν το κομμάτι της απόστασης, ειδικά στην περίπτωσή σου, που δεν είναι εύκολο, να στέλνεις το όργανο κάθε τρεις και λίγο Ελλάδα (με έξοδα, καθυστερήσεις και ότι άλλο συνεπάγεται με την απόσταση). Ακόμη, τριξίματα και διάφορα άλλα θέματα που θα προκύψουν θα λειτουργήσουν ως αποθαρρυντικός παράγοντας στην προσπάθειά σου να μάθεις.

Τώρα σχετικά με το όργανο που παρέθεσες, πως να το πω, η ποιότητα χάνεται και πληρώνεις τη διακόσμηση. Να τονίσω ότι δεν θα πρέπει να ξενερώσεις από αυτό που σου λέω, απλά να σκεφτείς διαφορετικά και να μην πετάξεις χωρίς λόγο τα χρήματα που με κόπο απέκτησες. Προσωπικά βλέπω ένα καπάκι μπουκωμένο στο ‘‘στολίδι’’, με νερά τσιγαρόχαρτου και κυρίως το σχήμα/μέγεθος που δεν με γεμίζει αναλογικά με το όργανο.

Επίσης, πρόκειται για μεταχειρισμένο μιας και ο κάτοχος λέει <<I AM SELLING MY BEAUTIFUL GREEK BOUZOUKI, IVE HAD IT FOR A COUPLE OF YEARS…>>, δεύτερον από αυτό που βλέπω έχω έντονες αμφιβολίες για το “γλυκό” του τόνο, όπως -παρακάτω- λέει ο ίδιος.

Έχω δοκιμάσει τετράχορδο μπουζούκι φίλου (που ευτυχώς δεν το αγόρασε το είχε πάρει δανεικό από αλλού) σε αυτά τα λεφτά και δεν μετρούσε. Αλλού μπούκωνε, αλλού ακουγόταν σκέτο σύρμα, γενικά κακός ήχος.

Εν κατακλείδι, γιατί αρκετά επεκτάθηκα, η γνώμη μου είναι, 1ον να κάνεις υπομονή και να μαζέψεις ακόμα κάποια χρήματα και να τα δώσεις κάπου που αξίζει. 2ον μην κολλάς στην εμφάνιση και τα φανταχτερά χρώματα, καλύτερα άδειο και σωστό, παρά κόκκινος ‘‘κουβάς’’.

Εύχομαι να κάνεις μια καλή αγορά!

4 «Μου αρέσει»

Πράγματι, με 250 Ε δεν θα βρεθεί κατάλληλο αμεταχείριστο όργανο και οι πηγές που μας αναφέρεις, δεν θα ετύγχαναν της αποδοχής των περισσότερων από εμάς, αν με εννοείς…. Να ρίξω μια τρελή ιδέα; Irish bouzouki. Απ’ ό,τι είδα υπάρχει τεράστια ποικιλία, τα κουρδίσματα είναι περίπου τα ίδια και όταν, με το καλό, βρεθείς στην Ελλάδα και αγοράσεις «σωστό» μπουζούκι, ευκολότατα θα πουλήσεις το παλιό χωρίς να χάσεις σημαντικό ποσόν. Και τρίχορδα υπάρχουν, αν (λέμε, αν….) αλλάξεις γνώμη.

4 «Μου αρέσει»

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!

Κάποιες παρατηρήσεις/ερωτήσεις:

  1. Το μπουζούκι που συμπεριέλαβα στο αρχικό ποστ ήταν απλά το μόνο που βρήκα κάτω από 500 ευρώ στο Facebook Marketplace σε κοντινά μου μέρη - δεν το διάλεξα επειδή μ’άρεσε εξωτερικά, η αλήθεια είναι ότι δεν με ενδιαφέρει καθόλου αυτό!
  2. Δεν σκοπεύω στο κοντινό μέλλον να πάω στην Ελλάδα οπότε θα ήθελα να μην περιμένω μέχρι τότε για να αγοράσω Ελληνικό μπουζούκι.
  3. Ας πούμε ότι το μπάτζετ μου ανεβαίνει στα 400-500, τότε με δεδομένο ότι δεν έχω γνωστό να “τσεκάρει” ενα μεταχειρισμένο μπουζούκι, τότε σε τι μαγαζιά να κοιτάξω για καινούργιο; Απ΄ότι βλέπω έχει κάποια στον Νάκα γύρω στα 400 και σε Σκρουτζ, thebouzoukishop.com, musicstation.com.gr.

Ευχαριστώ και πάλι!

Μακρυά από Νάκα, κύττα Μάτσικα.

3 «Μου αρέσει»