Οργανοποιος Γιάννης Καδογλου

Από ένα ταλαντούχο νέο ( σχετικά ) οργανοποιο το τελευταίο απόκτημα μου

Μας πήρε 6 μήνες η σχεδίαση του , και άλλους 6 η κατασκευή του
Ο λόγος για τον Γιάννη Καδόγλου στην Αλεξανδρούπολη , που κατά την γνώμη μου έχει ένα πολύ λαμπρό μέλλον μπροστά του !

Εδώ έαν θέλετε να διαβάσετε αναλυτικά τις εντυπώσεις μου από το όργανο που παρέλαβα πριν δυο βδομαδες . Σύντομα και ηχητικό

https://memoriesoftheinnocentage.blogspot.com/2021/10/evaluating-giannis-kadoglou-three.html

11 «Μου αρέσει»

Πανέμορφο, καλές πενιές!!!

1 «Μου αρέσει»

Καλορίζικο Σπύρο και καλές πενιες !
Τον παρακολουθώ καιρό στο FB, και μου αρέσουν αρκετά τα όργανα του.
Μου αρέσει ότι μοιράζεται και αρκετά βιντεακια οργανοποιιας χωρίς να λέει φανφάρες, βασικά δεν βγάζει λέξη σε κανένα βίντεο.
Επίσης αυτός και ο Παΐσιος είναι οι 2 μάστορες που ξέρουν να παρουσιάζουν παικτικα τα όργανα τους καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον μάστορα. (Ο Παΐσιος είναι επαγγελματίας παίχτης για τον Γιάννη δεν ξερω).
Μένει να μας πεις τώρα μόνο με τον καιρό πως θα ωριμάζει το όργανο στα χέρια σου και γενικά πως θα τα πάει.
Από τιμές Σπύρο σε τι κατηγορία θα τον έβαζες σαν μάστορα ?

2 «Μου αρέσει»

…και τρομερος παιχτης επισης! Ειχα την τυχη να τον γνωρισω, μαζί με την όμορφη οικογένεια του, πριν 4 χρονια στην Θασο. Μια αξεχαστη βραδιά με τον κ. Γαβρήλο, με τον οποιο εχει κ τα περισσότερα βιντεο στο γτ.
Συγνώμη για το οφ τοπικ Σπυρο.

3 «Μου αρέσει»

Καλορίζικο.Όμορφο όργανο αν και το στόλισες αρκετά.Πολύ καλό παληκάρι και καλός μάστορας φαίνεται.Το μόνο αρνητικό ότι βρίσκεται μακριά για εμάς στην Αθήνα.Κατά τα άλλα και οι τιμές του θυμάμαι όταν είχαμε μιλήσει ήταν καλές.Σπύρο πως και πήρε 6 μήνες η σχεδίαση?Δεν ήξερες εξαρχής πως το ήθελες?Ή ήσουν αναποφάσιστος?

2 «Μου αρέσει»

Για το στυλ που είναι, δεν το βρίσκω φορτωμένο. Έχει εκτάσεις μονοχρωμίας να ξεκουράζεται το μάτι! Ούτε οι εικόνες είναι φλύαρες.

Καλορίζικο!

Ναι, αυτές τις μέρες ίσα ίσα τον είδαμε εδώ στο φόρουμ σ’ ένα βιντεάκι. Μαγκιόρος παίχτης.

3 «Μου αρέσει»

Γεια σου Πανο
Στο θέμα τιμών υπάρχει ένα μπέρδεμα ( στην αντίληψη μας) τελευταία για να σου δώσω μια καθαρη απάντηση . Έχουν πέσει τόσο πολύ οι τιμές πώλησης μεταχειρισμένων οργάνων ονομαστών οργανοποιων στην αγορά , που οτιδοιποτε νέο συγκρίνεις φαντάζει πιο ακριβό
Θα έλεγε κανείς πως ο Γιάννης είναι ακριβώς στη μέση σε θέμα τιμων και κινείται σε πολύ λογικές τιμές για αυτό που προσφέρει

Το δικό μου λόγο του τόσου όστρακου που έχει επάνω ( όλη η τρύπα , όλη η φιγούρα , και η τσαμπουκάδες είναι οστρακινα) και λόγο της έξτρα δουλειάς για τη λεπτομερή χάραξη του οργάνου στοίχισε περισσότερο

2 «Μου αρέσει»

Δεν μπορούσα με τίποτα να βρω σε μεγάλη ευκρίνεια την φιγούρα του Οννικ που είχε φτιάξει στο μπουζουκι του Τσομίδη

Η σειρήνα φτιαχτηκε και ξανά φτιαχτηκε από όστρακο δυο φορες μιας και κατά την διάρκεια κατασκευής νέα στοιχεία από την έρευνα ήρθαν στο φως

Εδώ για περισσότερες πληροφορίες

Τέλος τα σχέδια της κολατζας και των παράπετιων είναι εμπνευσμένα από την χαρακτική του μεγάλου Ακή Πάνου

Εδώ οι λεπτομέρειες

2 «Μου αρέσει»

Ο Γιάννης από τα πρώτα όργανα που έφτιαξε εξέπεμψε το ταλέντο και το μεράκι του.
Θυμάμαι ότι όταν είδα το πρώτο μπουζούκι που είχε φτιάξει, είπα επιτέλους κάποιος έφτιαξε ένα αντίγραφο Ζοζέφ παλιού, που να μοιάζει πραγματικά !!
΄Έχω παίξει με 2 μπουζούκια του, το Νο 2 και ένα με μικρό σκάφος. Και τα δύο ήταν εξαιρετικά.
Ό,τι άλλο φτιάχνει είναι καλαίσθητο και προσεγμένο.
Ο Χρόνος θα τον δικαιώσει, ασχέτως τοποθεσίας.
Ελπίζω να έχω κι εγώ ένα μπουζούκι του μια μέρα.

Κι επειδή αναφερθήκατε στο παίξιμό του, είναι από τους πολύ καλούς, πολύ πολύ καλούς, ρεμπετοπαίχτες.

Καλορίζικο Σπύρο, καλές πενιές και περιμένουμε ηχητικό

6 «Μου αρέσει»

Όπως υποσχέθηκα η τελική αξιολόγηση του ήχου του μπουζουκιού του Γιάννη Καδογλου

Παρακαλώ ακούστε όλα τα βίντεο αναλυτικά και διαβάστε μέχρι τέλος την αξιολόγηση, μιας και το τελευταίο βίντεο έχει μια κρυφή έκπληξη :slight_smile:

2 «Μου αρέσει»

Μπράβο Σπύρο και σε εσένα και στον μάστορα ! Καλές πενιές να ευχηθώ και πάλι !
Δεν ξέρω ποιος το σκέφτηκε το τελευταίο βίντεο… αλλά αν υπάρχει ένας τρόπος να τσεκάρουμε τον ήχο θεωρώ αυτός είναι ο καλύτερος που έχω συναντήσει μέχρι σήμερα !!!
Καλό θα ήταν τα μπουζούκια που λανσάρουν με βίντεο στο internet οι μάστορες να τα παρουσιάζαν με αυτόν τον τρόπο.

1 «Μου αρέσει»

Σπύρο επίσης έχω μερικές απορίες, αν έχεις διάθεση να απαντήσεις :

  1. Η αξιολόγηση του οργάνου δεν θα έπρεπε να γίνει αφού στρωθεί το όργανο ?
  2. Πριν ανεβάσεις ηχητικά δεν πρέπει να τσεκάρεις διάφορα αναλώσιμα (χορδές & πένες) στο όργανο για να δεις τι του ταιριάζει ηχητικά ?
  3. Στην αξιολόγηση γιατί δεν αναφέρεται μάρκα και πάχος χορδών και μοντέλο πένας ?
  4. Αφού έχεις disable το δεξί κλίκ γιατί δεν δίνεις στο blog και δεύτερη γλώσσα τα Ελληνικά (έχουμε και έναν πατερα 70 χρονών που αν του στείλω το link μόνο το bouzouki θα πιάσει) :wink: ?

Δεν έχω ιδέα πως αξιολογείται ένα όργανο κ.τ.λ. απλά βλέποντας τα βίντεο και διαβάζοντας το blog σου μου ήρθαν αυτές οι απορρίες.

1 «Μου αρέσει»

1. Η αξιολόγηση του οργάνου δεν θα έπρεπε να γίνει αφού στρωθεί το όργανο ?
Οχι κατ εμενα, αφου εχω μια πολυ καλη εμπειρια (θελω να πιστευω) το πως περιπου ενα οργανο στρωνει στα χερια μου μετα απο λιγο καιρο ( ξερω περιπου οτι σε 2-3 βδομαδες πχ ο ηχος του θα δυναμωσει και θα ανοιξει μετα το υπερατλαντικο ταξιδι) και ετσι καταλαβαινω τι ηχο περιπου θα αποδωσει. Εαν ειναι στρογγυλος, καθαρος και δυνατος απο τωρα μονο καλυτερα θα ειναι μετα το στρωσιμο

2. Πριν ανεβάσεις ηχητικά δεν πρέπει να τσεκάρεις διάφορα αναλώσιμα (χορδές & πένες) στο όργανο για να δεις τι του ταιριάζει ηχητικά ?
Οχι κατ εμενα, το λεω μαλιστα και στο αρθρο. Τα βιντεο μου ειναι το ελαχιστο σε ποιοτητα και ανδειξη ενος οργανου (παιχτικα και ηχητικα) . Αλλα πιστευω οτι καποιος μπορει να καταλαβει τα σημεια που τονιζω. Καποιοι φιλοι που αργοτερα κατα καιρους αγορασαν οργανα απο εμενα, δεν πιστευαν το ποσο ευηχα ηταν. Δεν κανω " fake advertising " ουτε προσπαθω να φτιαξω βιντεο με τις καλυτερες χορδες και τα καλυτερα μιλροφωνα …δεν εχω και το χρονο και να ηθελα

3. Στην αξιολόγηση γιατί δεν αναφέρεται μάρκα και πάχος χορδών και μοντέλο πένας ?
Δεν θεωρησα οτι ηταν σημαντικο. 11 πακετο εξτρα λαουτο, και Jim Dunlop Tortex Standard .60mm Orange Pick

4. Αφού έχεις disable το δεξί κλίκ γιατί δεν δίνεις στο blog και δεύτερη γλώσσα τα Ελληνικά (έχουμε και έναν πατερα 70 χρονών που αν του στείλω το link μόνο το bouzouki θα πιάσει) :wink: ?
To disable εγινε τελευταια διοτι καποιοι πηραν τον απαχο απο το μπλογκ χωρις να ρωτησουν και τα πηρα εν κρανιο :slight_smile:
Απο οτι θυμαμαι εχω δωσει ελευθερια translation στη σελιδα…θα το ξανα κοιταξω

1 «Μου αρέσει»

Ωραίος, ευχαριστώ για τις πληροφορίες !
Απλά το έχω αναφέρει ξανά, προσπαθώ να παρατηρώ όσο μπορώ, από την θέση που κρατάει κάποιος το μπουζούκι, πόσο μακριά παίζει από την τρύπα, πένες χορδές… όλα έχουν κάποια μορφή πληροφορίας.
Όσο για το translate δεν βρήκα κάτι. Αν δώσεις τέτοια δυνατότητα πες το να το σπαμάρω :slight_smile:


Πανω αριστερα drop down menu

1 «Μου αρέσει»

Ωντας Θρακιώτης και δη Εβρίτης, επισκέφτηκα το Γιάννη Καδόγλου στο εργαστήριό του στις Φέρρες πριν από περίπου ένα χρόνο. Έψαχνα για ένα φτηνό σχετικά όργανο (τις τάξεως των 600-800 ευρώ) και ο θείος μου (μερακλής και μπουζουξής σε Αλεξ/πολη και τριγύρω) ήθελε κάτι μερεμέτια σε ένα από τα όργανά του. Οι εντυπώσεις μου:

  • Πολύ φιλόξενος και επικοινωνιακά άρτιος οργανοποιός
  • Δεν βρήκα κάτι για μένα από οικονομικής απόψεως, αλλά αυτό μπορεί να είναι συγκυριακό μιας και δεν κάνει μαζική παραγωγή
  • Ο άνθρωπος είναι μερακλής και φαίνεται! Το εργαστήριό του αφ’ενός καθαρό σαν χειρουργείο. Αφ’ετέρου είναι σε ένα χώρο που αναβλύζει παράδοση. Είμαι πεπεισμένος ότι τίποτα από τα δύο δεν είναι τυχαία!
  • Επαιξα με δύο-τρία από τα πρώτα του όργανα. Από το λίγο που μπορώ να κρίνω, πρέπει να ομολογήσω ότι δεν είχαν κάτι να ζηλέψουν από όργανα άξιας 1600+.
  • Επί του παρόντος, τουλάχιστον, φαίνεται να εστιάζει στον ήχο του '50-'60
7 «Μου αρέσει»

Παραθέτω μια πολύ ιδιαίτερη κατασκευή του Γιάννη για το μέλος μας @Olgapapd .
Όλγα καλοτάξιμο όπως σου έχω ευχηθεί ήδη και ελπίζω όταν το παραλάβεις και το απολαύσεις να μοιραστείς και τις εντυπώσεις σου, καλές πενιές !

Ακολουθεί κείμενο & φώτο του μάστορα :

*Το μπουζούκι #18 έχει κατασκευαστεί ως ένα καθαρό προπολεμικού τύπου μπουζούκι, με μικρό σκάφος, τσάκιση στο καπάκι και μικρή κλίμακα. Αισθητικά ακολουθεί σε γενικές γραμμές τα πολύ παλιά όργανα, χωρίς σαφές αναφορές σε συγκεκριμένο οργανοποιό. Στη διακόσμηση αντλεί έμπνευση από μαντολίνα του προηγούμενου αιώνα, από μπουζούκια Αφων Παναγή (ω ναι!), ακόμα και από Art Nouveau, θα λέγαμε, όλα περασμένα από το δικό μου αισθητικό φίλτρο. *
*Κλίμακα 65 εκ. Σκάφος Ινδικός παλίσανδρος και μπουμπίνγκα, Καπάκι Ελβετικό έλατο, ταστιέρα από έβενο, διακόσμηση από λευκό και μαύρο όστρακο, ασετόπαστα και ακριλικό. *
Όπως πάντα, εξολοκλήρου φτιαγμένο στο χέρι.





Επιφόρτωση: 5.jpg…

6 «Μου αρέσει»

Πάνο μου, σε ευχαριστώ πολύ για την αναφορά και τις ευχές! Ελπίζω να ανταμωσουμε σύντομα από κοντά να παιχτεί και από τα δικά σου χέρια!

3 «Μου αρέσει»

και αυτές οι επίσης ενδιαφέρουσες φώτο.



3 «Μου αρέσει»

20 posts were split to a new topic: Περί εμφάνισης των μπουζουκιών