Η οργανοποιία στην Ελλάδα και όχι μόνο

Δυστυχως η ευτυχως η ελληνικη οργανοποιοια ταυτιζεται με την κατασκευη της οικογενειας των μπουζουκοιδων.Υπαρχουν βεβαια και κορυφαιοι κατασκευαστες αλλων οργανων αλλα ειναι συγκριτικα λιγοτεροι.Αλλωστε το μπουζουκι ειναι το καθεαυτου λαικο οργανο που στολισε με τον ηχο του εδω και 80-90 χρονια την ελληνικη μουσικη.
Για να φτασει λοιπον στην σημερινη του μορφη το οργανο αυτο δεν στηριχθηκε ουτε στην βιβλιογραφια ουτε στις θεωριες καποιων ανιδεων θεωρητικων βιβλιογραφων.Στηριχθηκε σε ολους τους οργανοποιους οι οποιοι εβαλαν απο ενα λιθαρακι ο καθενας με τον τροπο τους.Εξελιχθηκε δηλ στην πραξη και οχι στην θεωρια.
Ολοι αυτοι πο εχουν γραψει χιλιαδες βιβλια εχουν να πουν απο μια θεωρια που τις περισσοτερες φορες αναιρειται στην πραξη.
Αν θεωρεις φιλε αταστε οτι στην τεχνη της οργανοποιοιας υπαρχουν μετρα και σταθμα τοτε λυπαμαι αλλα δεν εχεις καταλαβει για τι πραγμα μιλαμε.η τεχνη της οργανοποιοιας θελει ελευθερο πνευμα και ανοιχτο μυαλο.Μονο ετσι αλλωστε θα μπορουσαν να εξελιχθει μεσα στους αιωνες.
Ολοι αυτοι οι ογκολιθοι της κατασκευης του βιολιου σιγουρα δοκιμασαν τα παντα πριν καταληξουν σε συγκεκριμενη τεχνικη και ξυλα.

Με ολα τα λεγομενα σου μεχρι τωρα θα επρεπε δηλ ολοι εμεις που ασχολουμαστε με την κατασκευη του μπουζουκιου να μην ψαχνουμε πλεον αλλα να πεσουμε σε ληθαργο και να ειμαστε ευχαριστημενοι απο αυτο που ηδη υπαρχει.αφου οπως λες υπαρχει και η βιβλιογραφια που μας τα λεει ολα.
η τεχνη λοιπον της οργανοποιοιας ειναι κομματι της κοινωνιας και του πολιτισμου μας και εξελισεται παραλληλα.Μεγαλο παραδειγμα ειναι τα ηλεκτρικα βιολια,ουτια μπουζουκια κτλ.

οπως ειπωθηκε και πριν ο καθε οργανοποιος οποιουδηποτε μουσικου οργανου εχει την δικη του φιλοσοφια.την φιλοσοφια αυτην την μεταφερει και στα οργανα που κατασκευαζει.ο χρονος λοιπον ειναι αυτος που θα δειξει ποιος εχει την πιο σωστη.

Οι αποψεις σου φιλε αταστε ειναι ακραιες.με τον τροπο που τις εχεις διατυπωσει υπαρχει μια διαχυτη απαξιωση των οργανοποιων της ελλαδασ ειδικα αυτους που ασχολουνται με το μπουζουκι.

Προσωπικα δεν ειμαι καλος στα θεωρητικα.Στην πραξη ομως ειμαι καλα διαβασμενος.Επειδη λοιπον εχω δοκιμασει ολα σχεδον τα ξυλα που κυκλοφορουν και τα γνωριζουμε ξαναλεω οτι ειναι ολα καλα εαν χρησιμοποιηθουν σωστα και οπως πρεπει.

Φιλε αταστε την φαπα που σου ετοιμαζω με το μπουζουκι απο λευκα δεν την γλυτωνεις.Ηδη ξεκινησα το σκαφος και θα προσπαθησω να το τελειωσω το συντομοτερο.

αναλογο μπουζουκι τετραχορδο ολο απο κεδρο παρουσιαστηκε και στο συνεδριο στην Σπαρτη.Τεκμηριωμενα πραγματα δηλαδη.οχι θεωριες και αερολογιες που στηριζονται πανω στην βιβλιογραφια.Βασισμενο καθαρα πανω στην λογικη της καλης κατασκευης.Τιποτα αλλο.

Δεν περιμενω να συμφωνησεις εσυ η οποιοσδηποτε αλλος μαζι μου.αυτο που ζηταω προσωπικα ειναι να υπαρχει ανοιχτο μυαλο.οι μυθοι αλλωστε υπαρχουν και καταριπτονται.