Επειδή το ΥΤ βρίθει από εκπαιδευτικά βιντεάκια (μαθήματα για κομμάτια, κλίμακες, ασκήσεις κλπ.) που κυμαίνονται σε κάθε πιθανό επίπεδο, από άριστα έως χείριστα, και δεν είναι πάντα εύκολο για τον καθένα να βρει το καλύτερο γι’ αυτό που ψάχνει, προτείνω σ’ αυτό το νήμα να συγκεντρώνουμε καθετί που εντοπίζουμε και που θα θέλαμε είτε να το προτείνουμε, ως καλό, είτε αντιθέτως να το επισημάνουμε ως κακό.
Αρχίζω λοιπόν μ’ έναν δάσκαλο 3χ μπουζουκιού που μου έκανε ιδιαίτερα θετική εντύπωση, τον Αντώνη Κωνσταντάκη (στο ΥΤ antonis konstantakis).
Όπως βλέπω στην αρχική του καναλιού του, έχει βιντεάκια για κομμάτια και βιντεάκια για δρόμους/ασκήσεις/συγχορδίες. Για τα δεύτερα δεν έχω άποψη, δεν τα κοίταξα. Είδα όμως αρκετά τραγούδια.
Ο τύπος είναι σαφής και μεταδοτικός. Έχει έναν τρόπο να λέει αυτό που χρειάζεται να ειπωθεί, να προλαβαίνει τις τυχόν απορίες, να δίνει έμφαση σ’ αυτό που δεν πρέπει να περάσει στο ντούκου, που σε οδηγεί να κατανοήσεις την ουσία της κάθε σύνθεσης.
Αρχίζει πάντα με παρουσίαση του δρόμου ή των δρόμων του κομματιού. Από κει και πέρα, παρεμβάλλει σφήνες θεωρίας μόνο τόσο όσο χρειάζεται για να το παίξεις σωστά.
Επίσης, οι εκτελέσεις του είναι καλαίσθητες. Δεν ξέρω αν είναι νότα προς νότα συνεπείς προς την «αυθεντική» ηχογράφηση, αλλά πάντως δεν αλλοιώνει. Πιστεύω δε ότι βοηθάει τόσο να πιάσεις και να κατανοήσεις το κομμάτι ώστε, κι αν κάποια νότα δεν είναι όπως τη δείχνει αυτός, μπορείς μετά εύκολα να τη βρεις μόνος σου.
Ίσως θα μπορούσε να μιλάει λίγο περισσότερο για δακτυλισμούς, αλλά έτσι κι αλλιώς τους δείχνει, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα.