Χρυσόπουλος - Μπουζούκι

Ας ακουσουμε και την Βορεια Ελλαδα…

Σχολιαστε ελευθερα…

Πολλά έχω ακούσει για το Χρυσόπουλο φίλε Dm 33 και αν και φαντάρος στην Κομοτηνή δεν ευτυχησά να πάω απο την Σπηλιά να γνωρήσω αυτον τον σπουδαίο δεξιοτέχνη!δεν θα μπώ στην διαδικασία της σύγκρισης δεν είναι και σωστό πιστεύω καθένας με τον δικό του τρόπο και ήχο και την δική του αισθητική!Ο Χρυσόπουλος τον μασάει το όργανο και το καταπίνει! Εξαίρετος!Της ίδιας εποχής επίσης πόλύ δυνατός παίχτης ο Τερζίδης Γιώργος (τρελός) απο τον Περιστερώνα Θεσ/νίκης!να΄’σαι καλά για τα ντοκουμέντα που ανέβασες!

1 «Μου αρέσει»

Φιλε Ναπολεων να εισαι καλα.
Οσοι εχουν ακουσει τον Χρυσοπουλο απο κοντα, και σε αλλες στιγμες εποχες 1980+, θα εχουν να θυμουνται πολλα πραγματα…
Στο L’amore στην Κομοτηνη , εχει γραψει ιστορια…εχουν περασει και τον εχουν ακουσει "μεγαλα ονοματα " απο μπουζουξηδες της Αθηνας, και ημουνα παρων σε μερικες απο αυτες τις καταστασεις…μερικοι δε, ειχαν μεινει με το στομα ανοικτο…και μιλαω για τα “πρωτα μπουζουκια” της τοτε Αθηνας.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ…!!!..??? στην Θεσσαλονικη εκεινο τον καιρο, πηγα σε σπιτι μουσικου, και ακουσα κασσετα με τον Τακη, και την μελετουσαν !!!..για να παιξουν το βραδυ στο μαγαζι . :slight_smile:
ΘΑ επανελθω με ηχητικα ντοκουμεντα…

Φίλε Dm 33, κατά τη γνώμη μου η συνολική μουσική αισθητική στο απόσπασμα είναι άθλια… όσο για τον μπουζουξή, εμένα προσωπικά δεν μου λέει τίποτα ο τρόπος του… αυτό το στυλ και ο ήχος δεν μου αρέσουν καθόλου.
(Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να δημιουργήσω ένταση, απλά λέω ειλικρινά την άποψή μου…)

Εμένα, ο τρόπος του μπουζουξή μου λέει πολλά: είναι ο άνθρωπος που θέλει πάντα να έχει το πάνω χέρι και που δεν ξέρει πόσο σοφή είναι και η αφαίρεση, όταν χρειάζεται.

Οπως ειπα παιδια, οταν γινοταν αυτες οι “ηχογραφησεις” γινωταν ΠΑΝΤΑ ΚΡΥΦΑ ! δεν ειχαν ιδεα οτι γραφω με το κασσετωφονο…ηταν κρυμμενο στο παταρι πισω απο το Fender, και οτι ακουτε στα κομματια που ανεβεσα δεν ακουγωταν ολα κατω στην πιστα…
Εχω δει πολλους “επιδειξιες” ολα αυτα χρονια, και παρα πολλους που σχολιαζουν “πολλα κακα” για συναδελφους τους.
Δυστυχως η ευτυχως ο Χρυσοπουλος ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ…

ΥΣ. Δεν μπορω να μετατρεψω τα κομματια απο mp3 σε FLV, δεν εχω Windows και το PC μου ειναι σε Linux
Οποιος ξερει ας μου πει πως.
Ευχαριστω.

Καλησπέρα, επειδή τυχαίνει να έχω ακούσει στην Κομοτηνή τον Χρυσόπουλο (δεν τον ήξερα, μην το παίξω γνώστης) τώρα το συνειδητοποίησα, ήθελα να πώ οτι τα μαγαζιά στα οποία έπαιζε απευθυνόντουσαν σε κοινό πιο λαϊκό.π.χ Σπηλιά
Φοιτητές, και ντόπιους πιο λαϊκούς όμως.
Το λαϊκό πολλές φορές προσδιορίζεται με πολλούς τρόπους.
Το όλο κλίμα σε εμπνέει για τσιφτετέλι και για γλέντι.
Περίεργο μου είναι να εκφραστώ απόλυτα καθώς τότε ως φοιτητής πέρναγα καλά όπου να είναι (είχαμε και τα κουτούκια μας- τα μικρά ταβερνάκια- είχαμε και αυτά τα μαγαζιά),
τώρα όμως δεν θα πήγαινα ξανά. Θυμίζουν κέντρο οι εκτελέσεις και δεν μου κάνουν εντύπωση.
Δεν αμφισβητώ τον μπουζουκτσή, ούτε την ικανότητα του, αλλά τον ήχο που φτάνει στα αυτιά μου σαν αισθητική, καθώς και την εικόνα που έχω απο την Κομοτηνή, καθότι τα γούστα μου τώρα έχουν γίνει πιο περίεργα.
Και τελειώνοντας έχω την εντύπωση -διορθώστε με- οτι στην επαρχία σε σχέση με τις μεγάλες πόλεις, η μουσική γενικά έχει άλλη αισθητική.

Θα ήθελα να απαντήσω για το θέμα της αισθητικής και του παιξίματος σύμφωνα με την δική μου κρίση βέβαια αλλα και να απαντήσω στο φίλο forlan για το τελεύταιο που ανέφερε.Τα μπουζούκια την εποχή του 80 παίζαν κατα ενα μεγάλω ποσοστό μ αύτον τον τρόπο και πιστέψτε με πως παίζαν και στην Αθήνα εκτός αν μου πείτε οτι δεν τ ακούσατε και τα ακουσατε μόνο στην επαρχία!με μπουζουξίδες που συνεργάστικα και παίξαν δεκαετίες 70-80 έχουν αυτή την αισθητική του φορτώματος της εντάσεως και των jazz συνχορδιών και γενικά πτώσεις ατελής ,ναπολιτάνικες και δεν συμαζεύεται μπορεί να μην λέω κάτι διαφορετικό απο αυτο που λέτε εσείς αλλά ηταν μια άλλη εποχή δείτε το απο άλλη γωνία!Ο Στουραίτης μήπως δεν σας αρέσει?τον έχετε ακούσει σίγουρα αλλα πείτε, δεν έχει κατι το διαφορετικό.σε καμία περιπτωση δεν συγκρίνω μπουζουξίδες ο καθένας το βλέπει αλλιως.Δικαίωμα του καθενός να του αρέσει αυτό που ακούει η να μην του αρέσει.την καλή νύχτα σ όλους σας να περνάτε καλά και να τα πούμε και απο κοντά σε καμιά μάζωξη!

Δεν έχω εμπειρία τέτοια Ναπολέων για να ξέρω. Περισσότερο ήταν ερώτηση- διαπίστωση-αμφιβολία το τελευταίο περί αισθητικής στην επαρχία, όπου θαρρώ πως πήρα και μια απάντηση.

Εγώ θα έλεγα πως, πέρα από κάθε (σε τελική ανάλυση αγνώστων κριτηρίων) “αισθητική ορθότητα”, η γραμμή της συγκεκριμένης αισθητικής παραμένει πιστή στην αισθητική που αποπνέεται λχ από τις ζωντανές ηχογραφήσεις του Παπαϊωάννου γύρω στο 70…
Θα έλεγα επίσης, ότι αν η συγκεκριμένη αισθητική έβρισκε τις κοινωνικές, “αντικειμενικές και υποκειμενικές” προϋποθέσεις, να διαρρήξει τους αδιάρρηκτους δεσμούς της με την παράδοση, ως επανάληψη “των ίδιων” δηλαδή, και να αναπτυχθεί σαν πρωτογενής έκφραση (πώς λέμε ας πούμε “γκαράζ”), τότε θα αναπτυσσόταν ένα νέο μουσικό είδος, που θ’ άφηνε τη σφραγίδα του…
Αν είχα τις “αντικειμενικές και υποκειμενικές” προϋποθέσεις να το επιχειρήσω (ως προσωπικό πείραμα εννοώ εν προκειμένω), θα το έκανα, τώρα όμως δυστυχώς απλώς το γράφω…

Θα έλεγα επίσης, ότι σε αυτή την αισθητική -παρά την κάποια εξωτερικής μορφής παραφθορά του “γνήσιου”- υπάρχει στο βάθος μια αυθεντικότητα που δύσκολα μπορεί να τη βρει κανείς στην πιο πιο πιστή αντιγραφή των αυθεντικών ηχογραφήσεων…

Ακουστε οσοι θελετε…

καλησπέρα dm33,να είσαι καλά πολύ ωραίο το ντοκουμέντο σου:090:!οπως είπα και πιο παλιά είναι δύναμη ο Χρυσόπουλος!

Mερικους ανθρωπους, αξιζει να τους γνωρισεις και απο κοντα, γιατι δεν φτανει να ειναι καποιος μονο καλος μουσικος…
Και ο Χρυσοπουλος ειναι παιδι μαλαμα οπως λενε…και φυσικα και εμεις το λεμε, που τον γνωριζουμε πολλα χρονια…

πολυ θα το ΄θελα dm33 ,εαν κάτσει καμιά φόρα και ανέβω Κομοτήνη θα το επιδιώξω!καλή συνέχεια!

Aν ειναι να ερθεις κατα εδω, ασε μυνημα, πολυ ευχαριστως θα το κανονισουμε :slight_smile:

Δειτε και αυτο…

https://www.urlesque.com/2011/03/17/ukelele-bach-cover-taimane/?a_dgi=aolshare_email

Τι σχέση έχει όμως με τον Χρυσόπουλο;

Εκανα λαθος στην αναρτηση, πως μπορω να το σβησω ?

Ρε συ Dm 33 που τον θυμήθηκες τον Χρυσόπουλο (κοινώς χρυσοδάχτυλο)… τι μου θύμησες… μπουζούκαρος…

μαζί με τον Μαρίνο, τον Μπαρμπαγιάννη και τον Βάβουρα ήταν το φουλ του Άσσου στη νυχτερινή Θράκη…

νάσαι καλά… Ευχαριστώ για το ξύπνημα των αναμνήσεων…

Αν και είναι πολλά τα χρόνια που έχω να τον δω (άλλωστε και γω τα είχα παρατήσει κοντά στα 17 χρόνια)… νομίζω ότι είναι αυτός (μια πιο κοντινή εκδοχή του Χρυσόπουλου προς το αντικείμενο του φόρουμ)

http://www.youtube.com/watch?v=bm8HWDEvkMQhttp://www.youtube.com/watch?v=zDFJma6S2NY