χρυσο μπουζουκι απο τον σχοινα δημητρη

γεια σας παιδια με χαρα θελω να σας παρουσιασω το καινουργιο μου μπουζουκι απο τον σχοινα δημητρη…το μπουζουκι μου αποτελειται σκαφος καρυδια 60 ντουγιες χωρις αλουμινοχαρτο εννοειτε…το καπακι ειναι ελατο και οπως μου ειπε ο δημητρης το καπακι το ειχε στο εργαστηριο του απο το 1995 οπως και τα περισσοτερα ξυλα του ειναι παλια και περιμενουν να γινουν οργαναρες…η ταστιερα του ειναι οβαλ και μου επιτρεπει να παιζω πολυ ευκολα, το βαρος ειναι πολυ μικρο μιας και κλεινω 6 με 7 ωρες στα παταρια ορθιος και με βοηθαει πολυ…οι φιγουρες στο καπακι στο σκαφος και η κλαρα στην ταστιερα ειναι απο χρυσο ακρυλικο…ο ηχος του ειναι πολυ γλυκος και ωριμος και δυνατος αν και το οργανο τελειοποιηθηκε πριν 5 μερες περιπου…τα κλειδια που φοραει ειναι crover…δημητρη να εισαι καλα να κανεις τετοιες οργαναρες…σε ευχαριστω…:088:δημοσιευω φωτο και συντομα βιντεο

Τι σημαίνει οβάλ ταστιέρα; Δεν ξέρω γι αυτό ρωτώ. Τι να προσέξω στις φωτο για να το καταλάβω;

δεν φαινεται φιλε στην φωτο…πρεπει να το πιασεις το μανικι να το καταλαβεις…οβαλ μανικι εχουν οι καλες ηλεκτρικες κιθαρες για να μπορει ο παιχτης να πιανει και τις συνχορδιες ευκολα και να σολαρι…

Φιλε Μιχαλη καλοριζικο και καλοπαιχτο το οργανο!!!
Στο πρωτο μηνυμα λες για οβαλ ταστιερα και στο επομενο για οβαλ μανικι!
Μπορεις να μας εξεηγησεις τι ακριβως ειναι και να μας δειξεις και μια φωτο;
Σε ευχαριστω

Εννοει μαλλον πως το μανικο σε τομη ειναι μισο-οβαλ και οχι ημικυκλικο, οποτε στο πιασιμο ειναι λεπτο και το αριστερο χερι τρεχει.
Καλοριζικο και απο μενα,… εαν και δεν ειναι της αισθητικης που μου αρεσει στα μπουζουκια, μιας και πολυφορτωμενο

φιλε δημητρη σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια… δυστυχως με φωτο δεν θα μπορεσεις να το καταλαβεις πρεπει να πιασεις το μανικι…ειχα μπερδευτει πριν εννοουσα οβαλ ταστιερα και οχι μανικο… παντως θα προσπαθησω να στο εξηγησω με λογια αν γινεται… ειναι οπως βλεπεις την ταστιερα ο εβενος δεν ειναι μια ισια πλακα…κανει μια καμπυλη, μια κουρπα σε ολο το μηκος οπως λενε και οι οργανοποιοι καθως και τα ταστα δεν ειναι ισια ισια κανουν μια καμπυλη…αυτο απαιτει γνωση και τεχνη…οβαλ ταστιερα εχει η ηλεκτρικη κιθαρα μου κανει γυρω στα 2500ευρω…παντως να σου πω οτι το χερι φευγει σφαιρα πιστευω να βοηθησα καπως…:088:

— Νέο μήνυμα προστέθηκε στις 16:45 ::: Το προηγούμενο μήνυμα δημοσιεύθηκε στις 16:41 —

σε ευχαριστω sdimis να σαι καλα…και εγω ειμαι της απλης φιγουρας…αλλα στο μαγαζι φαινεται πολυ ομορφο και φανταχτερο ειδικα οταν πεφτουν τα ρομποτικα και τα φωτα…ειναι κατι αλλο…

πολυ ομορφο!!!καλοπαιχτο.περιμενουμε να το ακουσουμε.

Αυτο λεγεται radius, και δεν ειναι και το πιο δυσκολο πραγμα του κοσμου. Η κιθαρα ενος φιλου μου εχει καμπυλοτητα στην ταστιερα, και κοστιζει 200 ευρω.
Στο φαρδυ μπρατσο της κιθαρας, απ’οσο γνωριζω σου δινει ενα πλεονεκτημα, στα σολαρισματα. Εχω την εντυπωση, οτι παιζει ρολο και στα μπαρε, και την θεση που εχει ο καρπος σου, για το πως αγκαλιαζει το δαχτυλο το μπρατσο. Βεβαια ειναι και θεμα γουστου.
Σε μερικες κιθαρες, η καμπυλοτητα “μικραινει” στο πανω μερος του μανικιου.
Παντως κατι ξερουν οι κατασκευαστες κιθαρας μετα απο τοσα χροννια εξελιξης. Εχει ομως την ιδια εφαρμογη σε μια ταστιερα αρκετα μικροτερη σε φαρδος?
Με αυτη τη λογικη, το βιολι ειναι απο μονο του αντιλογος. Ισως να διευκολυνει στο καθετο παιξιμο.

Οπως και να χει, σημασια εχει οτι σε φτιαχνει, και κελαηδαει!
Καλοριζικο!

σε ευχαριστω φιλε στρατο και τρικαλε να στε καλα…σιγουρα θα υπαρχει και σε φτηνοτερα οργανα αυτη η τεχνικη αλλα δεν ξερω αν εφαρμοζεται στα μπουζουκια σημερα οπως το εφαρμοσε ο σχοινας… μακαρι ομως γιατι η τεχνικη της κιθαρας εναι πολλαααααααααααααααααα χρονια μπροστα απο το μπουζουκι κατα την γνωμη μου χωρις να θελω να θηξω καποιον…εχει ακριβως την ιδια εφαρμογη και σε μικροτερο φαρδος φιλε στρατο…:088:

Αν επιτρεπεις φιλε μου Μιχαλη…σε τι μαγαζι εμφανιζεσαι…που χρειαζεται τοσο πολυ φιγουρατο μπουζουκι…καθοτι λες οτι εχει και ρομποτικα συστηματα και δεν ξερω τι αλλο…? Χωρις παρεξηγηση…ετσι απλως ρωταω…απο περιεργια…

φιλε theos ειμαι απο κατερινη κα παιζω σε τοπικα μπουζουξιδικα της κατερινης…οπως και να εχει ενα μουρατο οργανο ξεχωριζει…:088:

Κατά τα άλλα ένα αρκετά συνηθισμένο εμφανισιακά όργανο…κατασκευαστικά αυτό που έχει ενδειαφέρον είναι το σκάφος που όπως φαίνεται από τη μέσα πλευρά του είναι σα να έχει 60 δούγιες,πως το κάνει?με τοποθέτηση φιλέτων και στο εσωτερικό???μου είναι πολύ δύσκολο να πιστέψω ότι οι δούγιες είναι πραγματικές!!!

Απο οτι εχω δει στη σελιδα οι δουγιες ειναι πραγματικες! Εχω την αισθηση οτι φτιαχνει μια μεγαλη δουγα και μετα με καποιο μηχανημα-πατεντα την κοβει σε μικροτερες και απο οτι ξερω τις κολαει πολλες μαζι!!

Φίλε Βραδυνέ,ναι μπορεί να υπάρξουν ντούγιες ξετρυπημένες,εδώ ,http://www.rembetiko.gr/forums/showthread.php?t=18727&page=7 αναφέρεται μια μέθοδος, -βέβαια μπορεί να υπάρχουν κι άλλες-. Καλορίζικο το όργανό σου Μιχάλη,και να το χαίρεσαι,και καλές πενιές,καλό όμως θα ήταν πέρα από την εμφάνιση,να μπορούσες να ανεβάσεις και κάποιο βιντεάκι με ήχο.Τέλος για την ταστιέρα,περί ορέξεως προβατίνα!!! Η καμπύλη ταστιέρα στα βιολιά όπως αναφέρθηκε πιο πάνω,εξυπηρετεί τις ανάγκες του δοξαριού,και όχι του καθέτου παιξίματος.Οι κλασσικές κιθάρες (κατ ΄εξοχήν κάθετος χειρισμός) δεν φτιάχνονται καθόλου με οβάλ ταστιέρα. Στις ηλεκτρικές που τα μπαρέ είναι ο συνηθέστερος χειρισμός,οι ταστιέρες είναι ΜΟΝΟΝ ΟΒΑΛ.Και στα μπουζούκια είχα δει σκόρπιες προσπάθειες κατασκευής οβάλ ταστιέρας.Φυσικά μόνον στα 4χορδα,γιατί η ταστιέρα του 3χορδου,είναι τόσο στενή,που εξαφανίζεται η όποια καμπηλότητα,και τα οφέλη ή όχι αυτής.Φυσικά έμειναν μόνον στην προσπάθεια, και δεν έγιναν κανόνας για μια σειρά από λόγους. Δύο όμως είναι οι κύριοι λόγοι.Ο πρώτος λόγος είναι ότι οι μπουζουξήδες πολύ σπάνια να “πιάσουν” κάποιο ακκόρντο με μπαρέ.Άρα δεν υπάρχει λόγος να γίνει καμπύλη η ταστιέρα.Ο δεύτερος λόγος είναι ότι καλό όργανο ,είναι και το όργανο που είναι εύκολα ρυθμίσιμο και επισκευάσιμο.Επειδή τα μπουζούκια έχουν άλλες τάσεις,και γεωμετρία από τις κιθάρες, έχουν συχνότερη ανάγκη μικρορυθμίσεων,για να είναι σωστά.Τουλάχιστον τον πρώτο καιρό.Εκεί ένα οβάλ τάστο,θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο,και κόπο,από τον μάστορα για να γίνει η ρύθμιση.Βέβαια αν κάποιος θέλει τέτοια ταστιέρα γιατί αυτή τον εξυπηρετεί,νομίζω ότι υπάρχουν αρκετοί οργανοποιοί , -τουλάχιστον εδώ ξέρω αρκετούς- , που θα μπορούσαν να τον εξυπηρετήσουν.

παιδια σας ευχαριστω για τις ευχες σας να στε καλα…τον σχοινα επειδη τον ξερω 12 χρονια περιπου… παιδια οι δουγιες ειναι πραγματικες καθεται εκει απο το πρωι εως το βραδυ για μερες και κολλαει τις δουγιες μια μια…μα αν δεις το σκαφος κανονικα χωρις να κοιταξεις απο μεσα παλι φαινεται απο ενα που ξερει οτι οι δουγιες ειναι πραγματικες και οχι χαραγμενες απο τα νερα του ξυλου…οσο για την οβαλ ταστιερα θελω να πω τον φιλο nikson οτι στο μπουζουκι κανει δουλεια…δεν ειναι καθολου σπανιο τα μπαρε πιασιματα στο μπουζουκι απο παιχτες…αλλωστε ολες η μελωδιες βγαινουν απο αναλυσεις συνχορδιων …οπως εκανε ο λεμονοπουλος ο σπορος και πολυ πολυ αλλοι…οσο για το σερβις μιας τετοιας ταστιερας σιγουρα πρεπει να ξερεις κατι παραπανω απο το κλασικο…καιρος ομως δεν ειναι ρε παιδια το μπουζουκακι που αγαπαμε τοσο πολυ να το βλεπουμε να εξελισσεται…γιατι οι κατασκευαστες κιθαρας το κανουν…οσο για το βιντεακι ετοιμαζεται… :088:

μιχαλη για πες μου γιατι λες εννοειτε χωρις αλουμινοχαρτο μεσα.ποιο ειναι το προβλημα οταν εχει αλουμινοχαρτο.

απλα φιλε τρικαλε φαινοται οι δουγιες απο μεσα…αυτο ειναι…εχω δει γυμνα σκαφη απο μεσα να εχουν 15 και απο εξω 60 δουγιες το κοπανανε και ενα αλουμινοχαρτο απο μεσα και γινεται 60αρι σκαφος…

Με υγεία το όργανο. Όπως γράφεις εργάζεσαι σε μαγαζιά με πολλές ώρες στο πάλκο κτλ. Αυτό το όργανο αν δεν εργαζόσουν στα μαγαζιά και το ήθελες για να παίζεις μόνος σου ή με τους φίλους σου, θα το έφτιαχνες έτσι ακριβώς? εννοώ θα του έδινες τα ίδια χαρακτηριστικά αισθητικής ?

γεια σου φιλε tb…σε ευχαριστω για τις ευχες σου να σαι καλα… και βεβαια θα το εκανα αν ειναι κατι που με ευχαριστει γιατι να μην το κανω… εχω φιλους που δεν ειναι επαγγελματιες αλλα παιζουν ερασιτεχνικα και εχουν κατι οργανοναρες απιστευτες…σημασια εχει τι σου αρεσει εσεναν και ας παιζεις ερασιτεχνικα…:088:

Το οργανο μπορει να παιζει 1000% και να ειναι πραγματικα στολιδι απο αποψη ηχου κ κατασκευης…Βεβαια αυτο δεν μπορω να το ξερω γιατι δεν το εχω ακουσει…Στο θεμα της αισθητικης που προφανως ειναι και εντελως υποκειμενικο,εγω διαφωνω πληρως με την παρουσιαση του οργανου σου…Θα το κατονομαζα ευκολα τετραχορδο-λατερνα…Φιλε Μιχαλη χωρις παρεξηγηση απλα μου αρεσουν τα οργανα οσο πιο απλα γινεται…Το χωρις φιγουρα ειναι το τελειο για μενα,να συνδυαζεται φυσικα και με καλο ηχητικο αποτελεσμα…