Υπάρχει τέτοιο όργανο; Αν όχι, φτιάχνεται;

καλημέρα (καλησπέρα πλέον).
Έχω δείξει εδώ δύο οργανάκια με ενδιάμεσες κλίμακες, το μπαγλαμίλι που πλησιάζει πολύ σε μεγάλο μπαγλαμά (42 εκ.)

και ένα με 47 κλίμακα

Σαν κατασκευή δεν υπάρχει πρόβλημα, μπορείς να κάνεις ό,τι φανταστείς. Αλλά το πραγματικό πρόβλημα είναι οι χορδές.
Οι χορδές που βρίσκεις εύκολα στο εμπόριο αντιστοιχούν σε συνήθη μήκη κλίμακας : π.χ. χορδές μπαγλαμά για κλίμακες 36-40 εκ., μπουζουκιού μέχρι 70 άντε 72 εκ. (υποθέτω, δεν έχω δοκιμάσει).
Αν η κλίμακα είναι μεγαλύτερη από αυτό το “εύρος λειτουργίας” η χορδή σπάει κι αν είναι μικρότερη δεν φορτίζεται αρκετά και το όργανο “δεν έχει φωνή”.
Μπορεί να παίξει καλά σε άλλα κουρδίσματα - ντουζένια ή αλλαγή τόνου. Π.χ. στο δεύτερο link με “συμβατικές” χορδές μπουζουκιού το όργανο παίζει πιο καλά σε Σολ Ρε Σολ (αντί για Ρε Λα Ρε). Αλλά αυτό είναι ήδη ένας περιορισμός (ντουζένια ή αλλο κούρδισμα).

Συμφωνώ λοιπόν με τον liga rosa και θα σε συμβούλευα κι εγώ να μην μπλέξεις με ψάξιμο σε χορδές και παραγγελίες στο εξωτερικό κτλ. και να συμβιβαστείς με έναν τζουρά με μικρή κλίμακα.
Δεν έχω κάτι πιο συγκεκριμένο υπόψη μου, αλλά αυτή η λύση θέλει απλώς ψάξιμο σε κάτι απτό και κατανοητό, αλλιώς αρχίζεις πειράματα.